- 2 Haziran 2008
- 5.431
- 1.273
- 173
- Konu Sahibi Lavyer2012
-
Aynen oyle.suna bakkk sizn yerinize plan yapiyolar,en tahammul edemedigim sey var ya,ne gerek var canim her aksam yemege onlara gitmenin ne mecburiyeti var.bosversene,esine simdiden soylemekle iyi etmisin.bosver onlar kendi kendilerine yapsinlar planlarini.ev ayri bark ayri,fazla ic ice olmanin luzumu yok,haftada bir kez gorustun mu tamamdir,farz degilya uzerine allahin her gunu onlarla zaman gecirmek.
öncelikle babana geçmiş olsun.çok muhabbet tez ayrılık getirir diye bir laf var çok ta yerinde.Belki aradaki resmiyeti sürdürmek adına sık ziyaretlerden kaçınıyorlardır.bu konularda samimiyetten doğan bir sürü sıkıntılar duyuyoruz.ikincisi kimse senin evinin tadilatını yapmak zorunda değil kusura bakma ki masraftan kaçmayan bir aile demişsin.Hem kredi kartını verip tüm masraflarınızı karşılıyorlar hem de montaj tadilat mı yapıcaklar.yerinizde olsam bu işler için bunu mesleğini yapan kişilerden yardım isterim.Babanızın yaptığı sizin için lütuf olabilir ama onlar için belki de çok gereksiz bir hareket gibi geliyordur.Bence tamirat işlerinizi tamiratçıya yaptırın babanıza değil.Son olarak düğüne bir hafta kalmış insanlar ne yapabilirler bu senin düğünün kimse senin kadar detay düşünmez değer vermez bunu unutma ki bana nişanlınızın ailesi son derece normal geldi kusura bakmayın.
Neden baban yapiyor ki ben babami yerinden oynatmazdim..
Nisanlima derdin tadilat var yarina hallolsun usta mi bulursun gider birlikte mi yaparız ona sen karar ver der konuyu kapatirdim...
Evlenen ikinizsiniz sorumluluk sizde isleri de birlikte görün...
Gelip gitmesinler bosverin uzak olsunlar daha iyi
###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###
dert etme desek bile edeceksin. bende yaşadım. aslında birazda ailende seni dolduruyor değil mi?
bak işte gelmediler hiç ilgilenmiyorlar vs. söyleniyorlar. onlar gelmiyorsa nişanlın gelsin. yapacak bir şey varsa o yanında olsun. usta vs. baban ayarlasın ama onların yanında nişanlın beklesin.
bizimkilerde nişanlıyken gelmiyorlar diye bana söylenirlerdi. bende nişanlımı yani eşimi eve davet ettim, durdum. sen konuş diye. altın işini dahi eşim konuştu. bizimkilerinde gönlü olmuş oldu böylece. babam şunu isteyeceğim bunu isterim derken, eşimin konuşmasıyla aman mutlu olun demeye başladı .
sende kendini doldurma. ben evlendikten sonra anladım ki eşimin ailesi oturup kalkmayı sevmeyen bir aile. gelen gidenleri olmaz, onlarda bir yere gitmezler zaten. çok çok yakın kardeşine giderler ama mecburiyetten.
Ben pek bir sorun göremedim bizde ev kurarken kimseden yardım istemedik herşey kendi zevkimize göre olsun diye hatta evimizi eşimle ikimiz boyadık diğer tadilatlarıda ikimiz yaptırdık aileler sadece bitince evi görmeye geldiler aileleri neden bu kadar karıştırmak istediğinizi anlamadım karışmasalar daha iyi kendi içinize sinerek yaparsınız herşeyinizi her kafadan bir ses çıkınca daha zor olur böyle işler varsın karışmasınlar kafam gözüm rahat
Haftaya pazar dugunum var ama nisanlimin ailesi beni cok dusunduruyor. Daha once de yazmistim hic ne yapiyosunuz ne var ne yok diye aramazlar gidip gelmezler. Nisanlim kirk kez kavga eder ancak gelirler. Nisanlim ve benim ailmein maddi durumu gayet yerinde evimiz duzuldu ve needeyse hicbir eksiğimiz yok. Sorun ne mi nisanlimin ailesi ogullarina al kredi kartini git al dmekten baska bisey yapmiyor. Bazi setler alinmakla bitmiyor, onlarin montaji geeekiyor veya uymayan biseye tadilat gerekiyor vs. Nisanlimin ailesi bunlarin hic birine el surmuyor hadi benim babam gidiyo geliyo yaptiriyo ama ona da bir tesekkur bile yok. Sozlenip nisanlanma safhamiz 10 ay oldu. 10 aydir bize gelmelerini saysam bir elin parmagini gecmez. Onda da bizimkiler niye gelmiyolar diye soylenmeye basliyorlar ben nisanlima soyluyorum o da zorla onalri getiriyor. Geldikleei zaman hersey guzel hic sorun yok. Ama babasi kendisini ovmeyi cok seviyor. Benim babam kendisinden hem maddi olarak hem de konum olarak cok cok iyi olmasina ragmen adam geliyor gidene kadar kendini ovuyor ve her sefeeinde de kasete kaydetmis gibi ayni seyleri soyluyor. Bugun evim son kez temizlenip halilarim serilecekti ama banyo ve mutfakta ufak tadilatlar yapilmasi lazimdi onlardan simdiye kadar hic ses cikmadigi ic8n annem babam ben gidip yaptik sabaha tadilat kalmasin diye. Ama saatlerce ugrastik babam dustu vs. Ve benim cok moralim bozuldu onlar rahatca evlerinde otururken benim ailem bunlari yapmak zorunda mi diye. Dusunun ya dugune 1 hafta kalmis bi arayip da nasil yapacagiz yapmamiz gereken bisey var mi bile demiyorlar. Ve bunlara tek gerekce adam disari cikmayi oturmaya gitmeyi sevmiyo o.
Evet aynen oyle dusunuyorlar ama bir yerden sonra da insan bir arayip sormaz mi oglunun kuracagi yuvayla ilgilenmez mi diye duaunmefen de eemiyorlar. Babasinin evimizde verdigi paradan baska zerre emegi yok ki onun harcadigi paranin daha fazlasini benim ailem harcadi.
Cok tesekkur ederim canim. Ya ben kendi icimde bi sekilde gecistiriyordum ama dunku olay patlak verdi bende. Dun aksam 5 saat annrm babam ve kuvet kenari siliknu iste monte esilecek seyler aspiratr takma vs ile ugrastik. Babam duaunce cok zoruma gitti o da kendi kendine sinirlendi ben kizimi evlendiriyorum da karsi taraf cocugunu evlendirmiyo mu acaba hadi ilgilenip yapalim yaptiralim demiyolar da insan bir eline saglik der bari diye. Ben de nisanlima actim agzimi yumdum gozumu. Cunku yaklasik 1 ay once yine boyle bisey olmustu ve ben konusacagim halledecegim demisti ama ustunu kapatti gitti.
Ben pek bir sorun göremedim bizde ev kurarken kimseden yardım istemedik herşey kendi zevkimize göre olsun diye hatta evimizi eşimle ikimiz boyadık diğer tadilatlarıda ikimiz yaptırdık aileler sadece bitince evi görmeye geldiler aileleri neden bu kadar karıştırmak istediğinizi anlamadım karışmasalar daha iyi kendi içinize sinerek yaparsınız herşeyinizi her kafadan bir ses çıkınca daha zor olur böyle işler varsın karışmasınlar kafam gözüm rahat
Haftaya pazar dugunum var ama nisanlimin ailesi beni cok dusunduruyor. Daha once de yazmistim hic ne yapiyosunuz ne var ne yok diye aramazlar gidip gelmezler. Nisanlim kirk kez kavga eder ancak gelirler. Nisanlim ve benim ailmein maddi durumu gayet yerinde evimiz duzuldu ve needeyse hicbir eksiğimiz yok. Sorun ne mi nisanlimin ailesi ogullarina al kredi kartini git al dmekten baska bisey yapmiyor. Bazi setler alinmakla bitmiyor, onlarin montaji geeekiyor veya uymayan biseye tadilat gerekiyor vs. Nisanlimin ailesi bunlarin hic birine el surmuyor hadi benim babam gidiyo geliyo yaptiriyo ama ona da bir tesekkur bile yok. Sozlenip nisanlanma safhamiz 10 ay oldu. 10 aydir bize gelmelerini saysam bir elin parmagini gecmez. Onda da bizimkiler niye gelmiyolar diye soylenmeye basliyorlar ben nisanlima soyluyorum o da zorla onalri getiriyor. Geldikleei zaman hersey guzel hic sorun yok. Ama babasi kendisini ovmeyi cok seviyor. Benim babam kendisinden hem maddi olarak hem de konum olarak cok cok iyi olmasina ragmen adam geliyor gidene kadar kendini ovuyor ve her sefeeinde de kasete kaydetmis gibi ayni seyleri soyluyor. Bugun evim son kez temizlenip halilarim serilecekti ama banyo ve mutfakta ufak tadilatlar yapilmasi lazimdi onlardan simdiye kadar hic ses cikmadigi ic8n annem babam ben gidip yaptik sabaha tadilat kalmasin diye. Ama saatlerce ugrastik babam dustu vs. Ve benim cok moralim bozuldu onlar rahatca evlerinde otururken benim ailem bunlari yapmak zorunda mi diye. Dusunun ya dugune 1 hafta kalmis bi arayip da nasil yapacagiz yapmamiz gereken bisey var mi bile demiyorlar. Ve bunlara tek gerekce adam disari cikmayi oturmaya gitmeyi sevmiyo o.
Benim babam muteahhit ve bircok usta tanidgi var. Nisanlima su yapilacak deyince hemen soyle babana ayarlasin birini deyip cikiyor.
benim ailem senin ailen olaylarına girmeyin, işin içinden çıkamazsınız gerçekten...
ailenizin dolduruşuna da geliyosunuz biraz, bilmem fark ettiniz mi?
ben anladım sizin biraz kayınpeder kayınvalide tarafından ilgi beklediğinizi, kendi açınızdan haklısınız da, en azından bi işin ucundan tutalım demelerini istiyorsunuz, ama bu onların görevi değil. evlenmeye karar veren iki insan bunların üstesinden yardımsız gelmeli.. siz de işleri kendi ailenizle değil eşiniz olacak kişiyle halletmeye çalışın, emin olun çok eğlenceli oluyor.
Biliyor musunuz biz de aynısını yaptık cadıkazanı.
2.5 senelik evliyim 4 kere ev değiştirdim. (şehirler arası)
eşyalar alınırken, yerleştirilirken, evden taşınırken, ev kiralarken, boya badana yaparken hiiiiiç kimsemiz yoktu. kimseyi de karıştırmadık. yatak odamızı internetten demonte aldık evde kendimiz kurduk eşimle mesela
her şeyi ama her şeyi kendimiz yaptık, ve iyi ki de öyle yapmışız, kimseye minnet etmedik.
ne benim ailem ne eşiminkiler "size hakkımız geçti" diyebilir, çünkü hep kendi başımızı kendimiz hallettik.
evlilik "ev kurmakla" başlıyor bence.
Aileleri karistirmak istemek degil sadece destek olmalarini beklemek. Bizim yapabilecegimiz bisey var mi desinler. Cunku herseye yetisemitoruz ayni zamanda calisiyoruz biz ve bu surec tek basina zorluyor. Abi ablanin destegi bile insana cok iyi geliyor ama bizde o da yok.
Orta da sorun göremedim ben, kimsenin gelip sizin evinizin tadilatını yapması gerekmiyor ki. Her istediğinizi alıyorlarmış, ee durumunuz da iyi. Nişanlınız tutsun bir usta yaptırsın işi bilene, niye babanızı böyle ayak işlerine koşturuyorsunuz ki?
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?