Acil destek

Valla canim benim tavsiyem boyle seyleri nisanlina birak boyle bir sey yapilmasi gerekiyor de, babama soyleyemem yoruldu artik hep o ugrasti de, artik babasi mi yapiyor nisanlin para ile mi yaptiriyor . İlk baban dustugunde aglayip arayacaktin bak dustu etti yazik degil mi hep tek taraf ugrasiyor deyip kapatacaktin . Bence evlenince mesafeli dur bu aileye sen

aynı sorunlar bizde de var, sürekli görüşme isteği, bir yere kaçacakmışız gibi, gidince saat kaçta kalktığımıza bakmalar söylemeler.
Bu sıkıntılar kadınların kaderi mi?
Bilerek mi bu sıkıntıları bize yaşatıyorlar.
Anlamıyorum...

dert etme desek bile edeceksin. bende yaşadım. aslında birazda ailende seni dolduruyor değil mi?

bak işte gelmediler hiç ilgilenmiyorlar vs. söyleniyorlar. onlar gelmiyorsa nişanlın gelsin. yapacak bir şey varsa o yanında olsun. usta vs. baban ayarlasın ama onların yanında nişanlın beklesin.

bizimkilerde nişanlıyken gelmiyorlar diye bana söylenirlerdi. bende nişanlımı yani eşimi eve davet ettim, durdum . sen konuş diye. altın işini dahi eşim konuştu. bizimkilerinde gönlü olmuş oldu böylece. babam şunu isteyeceğim bunu isterim derken, eşimin konuşmasıyla aman mutlu olun demeye başladı.

sende kendini doldurma. ben evlendikten sonra anladım ki eşimin ailesi oturup kalkmayı sevmeyen bir aile. gelen gidenleri olmaz, onlarda bir yere gitmezler zaten. çok çok yakın kardeşine giderler ama mecburiyetten.

akşam yemeklerine gelir gidersiniz vs söylemişler ama o sınırı da eşin koyacak. sen baştan alıştırma. aman gideyim ne olacak deme. bu konuda eşinin ailesiyle de muhatap olma. hatta senin ailene ziyarete giderken kalkmak isteyen sen ol. onun ailesine ziyarete giderken de kalkmak isteyen eşin olsun. yorgunsan onlara gitmeden eşine söyle "çok yorgunum, erken kalkalım" mesela 21,30'da kalkmak istediğini sen söylersin. çok işe yarıyor.

çok korkma. evlendikten sonrada bu yaşananları tamamen unut. bazı şeyleri unutmadan mutlu olamazsın.

Ben pek bir sorun göremedim bizde ev kurarken kimseden yardım istemedik herşey kendi zevkimize göre olsun diye hatta evimizi eşimle ikimiz boyadık diğer tadilatlarıda ikimiz yaptırdık aileler sadece bitince evi görmeye geldiler aileleri neden bu kadar karıştırmak istediğinizi anlamadım karışmasalar daha iyi kendi içinize sinerek yaparsınız herşeyinizi her kafadan bir ses çıkınca daha zor olur böyle işler varsın karışmasınlar kafam gözüm rahat

Usta cagiralim isler var deyince nisanlim babana soyleyelim onun tanidigi varsa onu cagiralim diyo. Ara babam8 sor deyince de sen ara diyo.

Benim babam muteahhit ve bircok usta tanidgi var. Nisanlima su yapilacak deyince hemen soyle babana ayarlasin birini deyip cikiyor.

En faydali yorum sizinki oldu cok teskekur ederim. Simdiye kadar ben hep farkindaydim, hep rahatsizdim ama kimseye bisey demedim ama dun babam da yeter artik bu ne ne gelip gidiyolar ne arayip sotuyorlar deyince benim bastirdigim duygukarim da patlak verdi

Aileleri karistirmak istemek degil sadece destek olmalarini beklemek. Bizim yapabilecegimiz bisey var mi desinler. Cunku herseye yetisemitoruz ayni zamanda calisiyoruz biz ve bu surec tek basina zorluyor. Abi ablanin destegi bile insana cok iyi geliyor ama bizde o da yok.

söylediklerim yüzünden lütfen alınmayın, genel olarak soruyorum bunları.
evlenecek olan sizsiniz değil mi? nişanlınız ve siz?
neden ailelerden bir şey bekliyorsunuz?
evlenebilecek seviyeye gelmek demek kendi başına bir ev kurabilmeyi becerebilmek değil mi?
nişanlınızın ailesi sizin oturacağınız evin mobilyasının montajını yapmak zorunda mı?
maddi desteği vermişler zaten (bence onu bile evlenenler kendi yapabilmeli kimseden destek almaya ihtiyaç duymamalı)
daha sizin evinizin banyo tadilatı için uğraşmalarını mı bekliyorsunuz?
nişanlınız ne güne duruyor?
bulsun birilerini yaptırsın ya da babanız yerine nişanlınız yapsın.
hem bence böyle uzak durmalarına sevinmelisiniz bile, her şeye karışmaları inanın daha kötü olurdu.

Dun gece nisanlima ailemin söylediklerini anlattim o da annesiyle konusmus ve bu is bozulursa sizin yuzunuzden bozulacak nisanlim sabaha kadar aglamis demis. Sabah gorumcem ve esi geldiler ne deseniz haklisiniz babamin yapisi bu biz onu degistirmeeyiz ama onun adina ozur dileriz sizi cok yalniz biraktik dediler. Sonra hep beraber eve gittik son temizlik yapildi halilar serildi. Biraz once de kayinbabam babami aradi ki yarin size gelecegiz diye. Sukur sonunda nisanlim tavrini koydu da onlarda bi kendine geldi.

benim ailem senin ailen olaylarına girmeyin, işin içinden çıkamazsınız gerçekten...

ailenizin dolduruşuna da geliyosunuz biraz, bilmem fark ettiniz mi?
ben anladım sizin biraz kayınpeder kayınvalide tarafından ilgi beklediğinizi, kendi açınızdan haklısınız da, en azından bi işin ucundan tutalım demelerini istiyorsunuz, ama bu onların görevi değil. evlenmeye karar veren iki insan bunların üstesinden yardımsız gelmeli.. siz de işleri kendi ailenizle değil eşiniz olacak kişiyle halletmeye çalışın, emin olun çok eğlenceli oluyor.

Biliyor musunuz biz de aynısını yaptık cadıkazanı.
2.5 senelik evliyim 4 kere ev değiştirdim. (şehirler arası)
eşyalar alınırken, yerleştirilirken, evden taşınırken, ev kiralarken, boya badana yaparken hiiiiiç kimsemiz yoktu. kimseyi de karıştırmadık. yatak odamızı internetten demonte aldık evde kendimiz kurduk eşimle mesela
her şeyi ama her şeyi kendimiz yaptık, ve iyi ki de öyle yapmışız, kimseye minnet etmedik.
ne benim ailem ne eşiminkiler "size hakkımız geçti" diyebilir, çünkü hep kendi başımızı kendimiz hallettik.
evlilik "ev kurmakla" başlıyor bence.

Elbetteki bütün bunları senin ailen yapmak zorunda değil. Ama onlar da yapmak zorunda değil. Bunlar nişanlının ve senin yapacağınız işler. Annenle babanı çalıştıracağına ya da onlardan yardım bekleyeceğine madem maddi durumunuzda problem yok iki adam tut hallolsun. Bu kadar basit.

Benim babam muteahhit ve bircok usta tanidgi var. Nisanlima su yapilacak deyince hemen soyle babana ayarlasin birini deyip cikiyor.

Sende babandan usta numarasini alip nisanlina atacaksin ara gelsinler diye...

Yani karsi taraf yapmak zorunda değil senin babanda yapmamali...yok öle baban halletsin baban olmasa ne yapacaksa onu yapacak şimdide ailesini suçlamak yersiz nisanlin basindan atarken..

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

Son düzenleme:

Aynen öyle 2 kişi evleniyo sonuçta o evde yaşayacak olanda o çiftse herşeyi kendi yapmalı bence en mantıklısı bu evlendikten sonra evde her çıkan sorunda çiftler halledicek herşeyi evin tesisatı bozulunca aileyi değil tesisatçıyı arıycaz sonuçta

Canım seni anlıyorum ama destek bekleme elin ayağın tutuyo her işini kendin yapıcaksın aileler pek karışmayı sevmiyo böyle şeylere biz iş çıkışı saat 1 2 ye kadar uğraşıyoduk hafta sonuda tesisatçı v.s çağırıyoduk sen evini kurmaya düzenini oturtmaya bak bu tatlı telaşların tadını çıkar emin ol bir daha bu tatlı telaşlar gelmiyecek tecrübeyle sabittir

Orta da sorun göremedim ben, kimsenin gelip sizin evinizin tadilatını yapması gerekmiyor ki. Her istediğinizi alıyorlarmış, ee durumunuz da iyi. Nişanlınız tutsun bir usta yaptırsın işi bilene, niye babanızı böyle ayak işlerine koşturuyorsunuz ki?

.

aynen adamlar kendi evlerinde tadilat ya da ev işi yapmıyorlardır kadın usta geliyordur.böyle bir beklenti çok saçma

Kendinize dert arıyorsunuz resmen. Aileniz de sizin yanınızda nişanlınızın ailesini çekiştiriyor belli o yüzden bu konuşmalar sizi etkilemiş. Nişanlınızı da zor duruma sokuyorsunuz gereksiz yere. Ne olmuş yani gelip de yardım etmedilerse tadilattır fln bunlar küçük meseleler. Niye teşekkür edecekler ki teşekkür edecek biri varsa siz ve nişanlınız. Aileniz sizin için yapıyor bunları onun ailesi için yapmıyor.

Sizin aileniz yapmasaydı onun babasına ilgilenebilir misin böyle bir durum var deseydiniz eminim o da yapardı. Sizin ailenizin bu işleri biraz daha sahiplendiğini ve onun ailesinin de karışmak gibi olmasın diye uzak durmuş olabileceğini hiç düşündünüz mü?

Artı şu da var bu işlerle sizin ailenizin de ilgilenmesi şart değil zaten siz ve nişanlınız ilgilense yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…