Acil ev almamız lazım bankada çalışan arkadaşlar bakabilir mi

htys

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
1.631
1.474
63
Kızlar merhaba bir ev buldum 129,000 tl ye yalnız sadece 10 bin birikmisimiz var eşimin maaşı 2 bin nasıl alabiliriz sizce mümkün mu bankalarla hiç aram yok nasıl arastiracagimi bilemedim yardımcı olursanız sevinirim

Normalde Evin toplam tutarının %25 ini ödemeniz gerekiyor.
Ayrıca eşinizin SGK sı aldığı maaş üzerinden mi yoksa asgariden mi yatıyor?
Birde kredi kartı borcunuz yada bununla ilgili puan düşürecek bir durum oldu mu?

Ev kredisinde ev tutarınızn %75 kadarını karşılıyordu banka yanlış hatırlamıyorsam
Ayrıca ihtiyaç kredisi vs. çekersen belki olabilir
Tabi taksitler sizi kasmamalı banka bu şakası yok

10bin ile çok zor görünüyor.

Rastgele bir bankaya gidip oluru var mı konuşun, varsa ödeme planı çıkartsınlar.

Ama öncesinde internetten hesaplayın isterseniz, kredi çıkarsa aylık ödemeniz kaç olur bakın.

sizin geliriniz yok mu? kaç yıl kredi çekeceksiniz, mesela 100 bin liranın 10 yıl geri ödemesi 1400-1600 arası değişiyor bankalara göre. 2000 tl maaşla bunu karşılayabilecek misiniz? (banka böyle düşünecektir)

Sgkyi maaş üzerinden yatiriyolar net kalan 2 bin oluyo bize yalnız kredi kartlarini n asgarisini yatıyoruz galiba bu problem olur

Şuan hamileyim calismiyorum kira vermiyoruz kayinbabanin dairesinde oturuyoruz kiraya versek diye dusundum kira artı kendimiz odeme yapsak

Şuan hamileyim calismiyorum kira vermiyoruz kayinbabanin dairesinde oturuyoruz kiraya versek diye dusundum kira artı kendimiz odeme yapsak

işte banka bunu sorguluyor, ikna etmeniz lazım, bazı ilanlarda yüzde yüze kadar kredi çıkartılır yazıyor ama onu nasıl yapıyorlar bilmiyorum. eskiden bankalar herkse kredi veriyordu şimdi çok titiz davraniyorlar.

Bankalarla gorusmek lazım demek ki bide kredi hesaplamayi bulamadım netten bilen varsa yardımcı olur mu

kart asgarilerini ödüyorsanız sistemde gözüküyor, çoğunlukla red cevabı alırsınız. inşaat şirketleri şöyle kredi çıkartıyor tamamını, şirket kendi üzerine çekiyor, siz de o şirkete borçlanmış oluyorsunuz. haliyle daha güçlü bir sermaye ödeme güvencesi vs vs, ben mesela memur olduğum halde gitsem 600 bin krediyi imkansız çekemem, ama sevgilimin şirketi var nerdeyse senede 2 kere 600 bin kredi çekip kapatıyor çekip 200bin 300bin gibi ödüyor falan ona trink diye veriyolar vermeyen olursa da sizinle çalışmayız diyip ufacıcık bi tehditle üç dakika içinde onay alıyolar.

Yanı zor gozukuyor bize şimdi hesapladım da 1400 TL odeme 10 sene yapiyo kiraya versek ustune eklesek olur gibi sanki

içinde oturmayacaksanız daha düşük fiyatlı evlere baksanız, kredi daha az olur yine kiraya verirsiniz gibi gibi şeyler yapılabilir, ama şu an krediler çok yüksek ekonomi çok kötü, dikkatli davranmanızı tavsiye ederim.

Hayırlısı artık tesekkur ederim

Bence almayın
Biraz daha birikmişinizin olması lazım
O kadar kredi nerdeyse 200000 borca gireceksiniz.2 000 maaşla çok zor iyi düşünün derim.kira vermiyormuşsunuz zaten biriktirmeye çalışın.kredi kartlarının borçlarını kapatın.

Nerde ariyosun ev.ben sana guzel ve uygun ev satayim

Kredisiz senetle satarim

Ah ahh zıkkım para birikmiyo bebekte yolda ihtiyaçlar bitmiyor ki

Tebrik ederim bebeğinizi,
Aman diyim hiç girmeyin o işe bu şartlarda.
Ne yuvalar ne zararlar gördü böyle böyle. Kira ödemiyormuşsunuz sağlıcakla bebeğinizi büyütün.
Bu işlerden anlayan biri söylüyor,bu şartlarda o ev alınmamalı .daha vakti gelmemiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…