• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil ev almamız lazım bankada çalışan arkadaşlar bakabilir mi

2ay once bizde aldik.aylik gelirinizin %60i ni gecemiyor aylik ödemeniz. Yani 1200tl den fazla 1ayda odeme yapamazsiniz bankaya göre. Ev kredisi icin eve ekspertiz geliyor.eve en düşük degeri biciyor.banka bunun %75ini size ev kredisi olarak veriyor.20yila kadar kredi suresi uzatilabiliyor.kalan parayi birde tapu masrafi,deprem sigortasi,eger emlakcidan aliyorsaniz emlakci parasi icin ihtiyac kredisi cekebilirsiniz.en fazla 36 ay vade veriyorlar.siz gelir durumunuza gore birkac bankayla görüşün. Hayirli olsun

Tebrik ederim bebeğinizi,
Aman diyim hiç girmeyin o işe bu şartlarda.
Ne yuvalar ne zararlar gördü böyle böyle. Kira ödemiyormuşsunuz sağlıcakla bebeğinizi büyütün.
Bu işlerden anlayan biri söylüyor,bu şartlarda o ev alınmamalı .daha vakti gelmemiş:anneadayı::KK46:
Tesekkur ederim kayınvalide ile aynı apartmandayiz anlasamiyorum bir an önce gitmek istiyorum

2ay once bizde aldik.aylik gelirinizin %60i ni gecemiyor aylik ödemeniz. Yani 1200tl den fazla 1ayda odeme yapamazsiniz bankaya göre. Ev kredisi icin eve ekspertiz geliyor.eve en düşük degeri biciyor.banka bunun %75ini size ev kredisi olarak veriyor.20yila kadar kredi suresi uzatilabiliyor.kalan parayi birde tapu masrafi,deprem sigortasi,eger emlakcidan aliyorsaniz emlakci parasi icin ihtiyac kredisi cekebilirsiniz.en fazla 36 ay vade veriyorlar.siz gelir durumunuza gore birkac bankayla görüşün. Hayirli olsun
Maalesef yaşam çok zor ya tabi yine buna da sukur gorusmek lazim bankalarla

Senetle falan ev almak ilk kez duyduğum bir şey.
Ev ipotekliyse bir de çok daha çıkılmaz bir duruma girersiniz.
Yolu yordamı belliyken neden uğraşasın ki senetle?

Senetle falan ev almak ilk kez duyduğum bir şey.
Ev ipotekliyse bir de çok daha çıkılmaz bir duruma girersiniz.
Yolu yordamı belliyken neden uğraşasın ki senetle?
Bana defiyseniz , tapum tertemiz hicbi sikinti yok.Krefi cekemeyince ev sahibi olmak zordur, ben de yasamistim.Senet odendikten sonra hic bi sorun olmaz zaten

10 bin birikmişinizi taşınma, tapu, ufak tefek tadilat vs için harcadığınızı düşünelim.
129 binin tamamına kredi almayı başarabilseniz bile aylık ödeme 180 (15 sene) ay için 1600 TL ediyor. Geriye size 400 TL kalıyor. Kira alacağız diyorsunuz ne kadar olacak o? 600 desek size 1000 kalır. Bebeğiniz yolda. Mutfak masrafı, faturalar vs ilk seneler yetmez. 3-4 seneden sonra maaşınız da yükselir, 1600 aylık ödeme de yanında daha az kalır.

Ama 10 sene ödeyelim derseniz de aylık 1900 civarı.

Çok zor gibi.

Bana defiyseniz , tapum tertemiz hicbi sikinti yok.Krefi cekemeyince ev sahibi olmak zordur, ben de yasamistim.Senet odendikten sonra hic bi sorun olmaz zaten
Peki tapuyu ne zaman alıyorsunuz. Senetleri yaptıktan sonra sanırım?
Çok çok güvenilir biri olması lazım ama ev gibi yüksek değerli şeyler için bu tür durumlar kardeşi kardeşe düşman eder.

10 bin birikmişinizi taşınma, tapu, ufak tefek tadilat vs için harcadığınızı düşünelim.
129 binin tamamına kredi almayı başarabilseniz bile aylık ödeme 180 (15 sene) ay için 1600 TL ediyor. Geriye size 400 TL kalıyor. Kira alacağız diyorsunuz ne kadar olacak o? 600 desek size 1000 kalır. Bebeğiniz yolda. Mutfak masrafı, faturalar vs ilk seneler yetmez. 3-4 seneden sonra maaşınız da yükselir, 1600 aylık ödeme de yanında daha az kalır.

Ama 10 sene ödeyelim derseniz de aylık 1900 civarı.

Çok zor gibi.
10 bin zaten tapu, döner sermaye, ekpertiz, DASK, hayat sigortası, dosya masrafına gidiyor.
-10 bin diye başlamak lazım bu ev işine.

10 bin zaten tapu, döner sermaye, ekpertiz, DASK, hayat sigortası, dosya masrafına gidiyor.
-10 bin diye başlamak lazım bu ev işine.
O varmış zaten ellerinde, bu masrafları hesaplayıp hiç katmadım krediye.

O zaman peşinatları hiç yok.

Yok ne yazık ki
Bazen evin değerini yüksek gösterip tamamına kredi alınıyormuş ya, o hipotez üzerinden hesapladım ben 129 bin diye.
Ama o bile zor.
Konu sahibi de çalışsa o zaman zorlanabilir imkanlar. Yolda bebek var o yüzden o da mümkün değil gibi.

Yok ne yazık ki
Bazen evin değerini yüksek gösterip tamamına kredi alınıyormuş ya, o hipotez üzerinden hesapladım ben 129 bin diye.
Ama o bile zor.
Konu sahibi de çalışsa o zaman zorlanabilir imkanlar. Yolda bebek var o yüzden o da mümkün değil gibi.
ASlında şu var. Banka evin değerini göstermelik soruyor. Yani geri kalanı ödeyebileceğin bir kanıt tam olarak istemiyor ama mutlaka ki bir araştırmaya giriyor.
Mesela maaş müşterilerinin gelir giderlerini naklen görebildikleri için bir avantaj. Ama banka gibi kapitalist bir düzeni kandırırken kendileri avlanır. 2000TL net gelirleri var sanırım yanlış okumadıysam,1000 TL taksit dahi olsa yine de riskli bir durum sanki. En azından oturacak bir evleri var şu anda. Faiz ödemeye değecek bir durum değil bence.

e nasıl oduceksınız ki krediyi?

Kızlar merhaba bir ev buldum 129,000 tl ye yalnız sadece 10 bin birikmisimiz var eşimin maaşı 2 bin nasıl alabiliriz sizce mümkün mu bankalarla hiç aram yok nasıl arastiracagimi bilemedim yardımcı olursanız sevinirim
120000 lira kredinin ödemesini 1o yılda ayda 1600 olacak şekilde aldım. o zamanlar faizin en düşük olduğu zamanlardı.Şimdi nasıl bilmiyorum.Hani ekpertiz ayarlayabilirsen evin değerini yüksek gösterip seni peşinattan kurtarabiliyor.peşinat %25 oluyor zaten .elinde 10000 var geriye kalanı birinden birkaç günlüğüne borç alırsan krediyi çekip ona geri ödeyebilirsin.Evin değerini en az 170000 göstermelisiniz.Birde kredi gelirin 3 te 2 sini geçmeyecek diye hatırlıyorum.Eşimle benim gelirimin toplamına göre olur çıkmıştı.
Bu arada ekpertisle emlakçı anlaşmıştı.

Back
X