- 2 Eylül 2007
- 17.020
- 12.641
- 823
Ameliyata alınmadan önce zaten size o kağıtları imzalatmışlardır. SGK bir kısmını karşılıyordur muhtemelen, geri kalanını hastane sizden talep etme hakkına sahip.
Aciline gittiyseniz zaten para alamazlar. Ama normal girişle gittiyseniz de, başta kayıt yapılırken falan ssk lı ise şu kadar fark alırız falan demiş olmaları lazım, son güne kadar hiç sormamış mıydınız?
Kaç gün kaldı hastanede?
Evet yazdıktan sonra okudum.Sormuşlar 4000 tl fiyat söylemişler ama... Biliyorsun eskiden özel hastanelere SSK'dan sevk ile gider buna rağmen belli bir ücret öderdik. Şu an Sağlık kanunu değişti ve belli başlı hastalıkların tedavilerinde, ameliyatlarında ve tedavi için kullanılan ilaçlarda Özel hastaneler ücret talep edemiyor, devlet bunun önünü kapattı. Bir sayfa evvel ilgili kanun maddesi ile beraber ücret talep edilemeyecek olan sağlık hizmetlerini paylaştım bir bak istersen ve çevrendeki herkese bunu anlat çünkü bilinmiyor.
Evet yazdıktan sonra okudum.
Saçma olan, hastanenin bunu herkesten iyi biliyor olması lazım, neye güvenerek para talep ediyorlar?
Evet, insanların hakkını aramayacağına güvenerek yapabiliyorlar, anlıyorum. Ama yine de bu kadar kurumsallaşmak yüzsüzlüğü de beraberinde getiriyor anlaşılan.İnsanların haklarını bilmiyor olmasına güvenerek tabii ki...Sonra da hastane politikası diyorlar yüzsüz yüzsüz, tutarsa. Yani insanın zaten canı burnunda üçe beşe bakmam yeter ki babamın,annemin,eşimin vesaire hayatı kurtulsun diye düşünüyor insanlar ve hastane yönetimleri de bundan yararlanıyor.
Zaten bu konuda mimlenmiş iki hastane var maalesef bir tanesi arkadaşımızın babasının yattığı hastane.
Evet, insanların hakkını aramayacağına güvenerek yapabiliyorlar, anlıyorum. Ama yine de bu kadar kurumsallaşmak yüzsüzlüğü de beraberinde getiriyor anlaşılan.
Ne bileyim yani, ben hastane olsam, birisi sonradan şikayet eder imajım bozulur diye korkarım. Tavsiyeyle yürüyen sektörler bunlar sonuçta. Çekinmemeleri acayip.
Bir üstte ki mesajımı okuyun lütfen.
yeni çıkan kanuna göre evet %200 fark alma hakları var ve ameliyet muane vs öncesi hastayı blgilendirme terchleride yok bu yzden hasta sz bzi blgilendirmednz dediği taktir de hastane bunu biz değil siz söylemeliydiniz diyebiliyor yani mecburen ödeyeceksiniz yoksa o 4000 tl olur 40.000 tlSgk ve sağlık bakanligini aradik ama farklı şeyler söylediler. Biri odemeyin talep edemezler, öderseniz geri alamazsınız ama bize şikayet edin ceza ödetiriz dedi. Biri de siz ödeyin biz size iade yaparız dedi. Hastaneden hadi baaay diye de çıkılmaz ki! Hastamızı alıp kaciramayiz da :) Hakkınız yokmuş dedik ama % 200 fark alma hakkımız var dedi hastane.
yok ne yazık ki acil den artık ücret alınabiliniyor,,,,Aciline gittiyseniz zaten para alamazlar. Ama normal girişle gittiyseniz de, başta kayıt yapılırken falan ssk lı ise şu kadar fark alırız falan demiş olmaları lazım, son güne kadar hiç sormamış mıydınız?
Kaç gün kaldı hastanede?
Sizin yazdığınız yeşil bölge ile alakalı, ilgili madde de yeşil bölge dışındaki sağlık problemleri belirtilmiş. Amacım inatlaşmak değil yanlış anlaşılmasın, herkes haklarını bilsin, öğrensin amacım budur.O dediğiniz şu şekilde geçerli oluyor bildiğim kadarıyla, hasta acil servise göğüs ağrısı ve kalp krizi geçirirken gelir, o anda aciliyeti giderecek her şey ücretsizdir. Ama sanırım konu sahibi hastaneye bu şeklide gitmemiş. Elektif olarak başvurmuş. Acilin de kapsamları var. Sağlıkçıyım ben de. Oradan biliyorum.
Çok haklısın. Bilmeyenlerle servet ediniyorlar adeta. Teşekkür ederim bilgilendirme için. Mesajını çıkmadan görseydim muhakkak yetkililere karşı kullanirdim. SGK ile tekrar gorusmustuk dün sabah ve kesinlikle odemeyin alın hastanizi çıkın demişlerdi.Sizin yazdığınız yeşil bölge ile alakalı, ilgili madde de yeşil bölge dışındaki sağlık problemleri belirtilmiş. Amacım inatlaşmak değil yanlış anlaşılmasın, herkes haklarını bilsin, öğrensin amacım budur.
Arkadaşlar sonuna kadar direndik ve biz kazandık. Biz Hastamızı alıp çıkıyoruz hadi ne yapacaksanız yapın dedik. En sonunda "vicdanınıza birakiyoruz" dediler. 1000 tl (bin) ödeyip çıktık. Bize sorulmamis olmasına rağmen suit oda vermişlerdi çünkü. Oda parasini ödeyelim bari dedik.
Çok haklısın. Bilmeyenlerle servet ediniyorlar adeta. Teşekkür ederim bilgilendirme için. Mesajını çıkmadan görseydim muhakkak yetkililere karşı kullanirdim. SGK ile tekrar gorusmustuk dün sabah ve kesinlikle odemeyin alın hastanizi çıkın demişlerdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?