acil misafir barbunya tarifi

limoncu28

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2013
7.132
4.597
398
kızlar yarın öglene misafirlerim gelicek barbunya yapıcam meze olarak bol zeytinyaglı ama daha önce hic yapmadım barbunya salcalı yada domatesli yapılır diye bi kanı var
yani her ikiside kullanılmaz diyolar

ya salca kullanıcan yada domates
gercekten öylemi

sizin yaptıgınız tarif varmı ayrıca düdüklüm yok ona göre tarfi verin netten baktım kimi 15 dakka kaynasın kara suyu aksın diyo

barbunyanın kara suyu varmıs onuda ögrendim

suan konserveyi cıkardım yıkadım tarıflerinizi bekliyorum

Yardım etmek isterdim ama hiç yapmadım netten baksanız nefis yemek tarifleri diye bi site var tarifleri genelde tutuyorum benim hep olumlu oldı sonuçlar

Konserve ise haşlamana gerek yok. Soğan ve havucu kavur. Sonra salça koy ve barbunyaları ekle şöyle bir çevirip üzerini geçecek kadar su ekleyip tuzunu at biraz da toz şeker zeytinyağlı olduğu için.

Salçalı çok lezzetli oluyor. Benim eşim salçasız yemek yemez ben hep salçalı yaparım. Tavsiye ederim

Ooo... Yaparsın yeriz artık, yemekleri birleştirelim mi anacığım ver elini öpeyim, hem oğluşun anne yemeğinden mahrum kalmamış olur..

Konservenin kara suyu olmaz zaten haşlanmaz tekrar.

Soğan havuç patates domates salça. Hepsini birden eklediğim de oluyor mis gibi oluyor. Neden konmasın salçayla domates birden ki, zamane domatesleri zaten renksiz

Ooo... Yaparsın yeriz artık, yemekleri birleştirelim mi anacığım ver elini öpeyim, hem oğluşun anne yemeğinden mahrum kalmamış olur..
Ben de çocuklar evlenince yemek yapmam daha diyordum Nasıl yapıcaz evler ayrı,yeme içme bir mi olacak

1 saat sudu kaynatıktan sonra o suyu döküyorsun sonra yağı soğanı domatesi salçasını soteledikten sonra suyunu ilave edip tekrar kaynatıyorsun karabiberini tuzunu ilave edip bir 14 dakika kaynatman yeterli olur

Arada yemek yapsan belki öğrenirsin Limoncu.
Ne gereksiz laf sokma çabası. Ben ev hanımıyım evimde hep yemek olur ama barbunya nasıl yapılır bilmiyorum. Bilmemek suçmu kadın öğrenmeye çalışıyor. Limoncu ne zaman konu açsa hep laf sokmaya çalışanlardan gına geldi

Barbunya sevmiyorum diye hiç yapmadım
Kuru fasülye gibi de pişirilebilir sanırım

Ilk tarif cuk olmus. Konserveyse zaten pismistir. O yuzden havuclar biraz yumusadiktan sonra koy bence barbunyayi. Cok piserse dagilabilir. Zeytinyaglida az seker sart.

Keske donuk alsaydin o haslanir ve daha lezzetli olur ama artik gec konserve haslanmaz.

Ben sogansiz yaparim zeytinyaginda havucu az kavur az domates salcasi at kavurmasanda olur barbunyayi ekle cok az su koy pilav yapar gibi dusun ucu ucuna yetmeli az tuz 3 yemek kasigi kadarda toz seker maydanozlada suslersin afiyet olsun :)

Yemek yapımı hep birbirine benzer soğan kavurma salça sonra ya bakliyar yada sebze yemeğe lezzet katan baharat ve kaliteli salçadır bir salçamızı adana'nın damında kuruturuz bazıları salçayı kaynatır , kaynatılmız salçanın ne lezzeti nede vitamini kalır ama bunu çoğu kadın bilmez salçayı kendisi yapmadığndan , eğer hazır alıyorsanız tehlikeli olabilir çünkü çürümüz biberleri alıp ucuz salça yapanlar var buda kanser yapma tehlikesi var ondandır mutlaka kadından alın erkeğe güvenipte almayın , domaetes salçası mideye dokunur hazmı zordur , çünkü kaynatılıyor ondan ama çorbalar tabi daha lezzetli oluyor ,
almadan sorun kaynatıldımı güneştemi kurutuldu çünkü güneşte kurutulanın tadı daha lezzetli ve 2 yıl küf oluşmadan yenir

Zeytinyagliya biber salcasi konmaz mecbur domates kullanicak :)

Tamek marka hazir pismis barbunya plaki var marketlerde. Ayni ev yapimi gibi tadi. Bende tesaduf ogrendim yoksa hic hazir pismis urun almam marketten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…