Acil serviste yaşadığım rezalet

Hazır acilde çalışanları bulmuşken soriyim ? Baş dönmesi mide bulantısı şikayetiyle başvurulsa gebelik testi yaparlarmı zira kadın doğuma 3 aydan erken randevu yok ee bi gebelik varsa bu kadar sürede yani..

Bu durum sadece bizim ulkemizde var bence. Acili poliklinik sanmak yani.
Duzelmesi umuduyla...

Semt polikliniklerinde yaptırabilirsin, aile hekimleri de yapıyor bildiğim kadarı ile.

Haklisiniz bir de acilden girerse ücretsiz olduğu bilgisi var çoğunda ben özel hastaneler için diyorum. İnsan neden bölümünde uzman olan doktorda randevu alıp gitmezki.

O serumun her damlasında gülümsemesi yüzüne yayılan, alınan her bir tüp kan için içinde sevinç çığlıkları yükselen, aldıkları her gereksiz radyasyon dozu için göğsü kabaran insanlarla dolu acil.

İçiniz rahat eder mi bilmem ama benim doktorum ikili test öncesi gelinmesini, her ay kontrolü falan çok anlamsız buluyordu.
Testi özel hastane laboratuvarında veya sağlık ocağında bile yaptırabilirsiniz randevu bulamıyorsanız.

Gecenin 3ünde 4ünde sivrisinek ısırığı için acile gidenler var

Neden polikliniğe gideyimki doktor hanım. Polikliniğe gitsem 2 saat kapıda sıra beklerim, itiş kakış içeri girsem bile doktor iki muayne eder, sonra filim çektirmeye, kan aldırmaya gönderir. Gidip bütün hastaneyi tur atarsın. Bir de oralarda sıra beklersin. Sonra bir de öğleden sonra bir saat daha bekle sonuç göstermek için. Sonra da reçete versin göndersin.

Halbuki acil öyle mi. Kapıdan girdiğin gibi tansiyonunu ölçtürürsün, ateşine bakarlar, bir yatağa geçip rahat rahat oturursun. Doktor, hemşire ayağına gelir. Filim çekilecekse personel götürür. Kan alınacaksa kuyruk beklemeden hemşire alır. Hele bir de bir torba serum takar ki ondan iyisi yoktur. Canın sıkıldıkça 15 dakikada bir yakınını deske gönderip bizim sonuç çıktı mı diye sordurursun. Sonra da reçeteni yazıp ayağına getirirler. götür bunu sekretere onaylat falan yoktur. Üstelik tüm bu hizmetleri sadece 8 liraya alırsınız. Siz olsanız polikliniğe gider miydiniz?

İnsanlar anlamaz çünkü işlerine öyle geliyor. Bizim insanımız bencil en hafif tabirle.
Ben kalp ağrısı ve kalp çarpıntısıyla gittiğimde nabzıma tansiyonuma bakıp sarı alana alınmam gerektiğini söylemişlerdi bunun üzerine grip olmuş bir amca ve yeşil alandaki birçok kişi, ben ve eli kesilmiş olan bir adama saldıracaktı neredeyse niye bize öncelik verilmiş diye. Hatta ben içerde ekg çekilirken açılır kapanır kapıdan güvenlik görevlisiyle kavga devam ediyordu. Allah cidden acildeki doktorlara sabır versin.

Haklısın haklısında inan hastaneler yetersiz. Mesela grip olup acile gidenlere anlam veremezdim. Kbb den randevu almaya kalk 2 hafta sonrasına var. Sabah erkenden sıra almaya kalksan insanlar ta 6 da ğelip sıraları alıp bitiriyor. Poliklinikte muayene olmak kolay olsa keşke acillerde bu kadar yığılma olmaz

Bende size seslenim acile geldigimde yuzume bakmadilar o oraya digeri baska yere yonlendiriyor beni rezil ettiniz
Hamileydim sancim var felekat bel agrim var kivraniyorum konusacak takatim kalmadim bosuna o halde gittim geldim hastaneye
Eve geldim bebegimi dusurdum suan ki aklim olsa dava acardim
Dusucegi varsa tamam onune gecilmez belki ama insan bi mudahele eder

O serumların çoğu da tuzlu su aslında, sanıyorlar ki içinde mucizevi ilaçlar var, serum da serum. Alınan her kan, çekilen her film devlete maddi yük. Gereksiz yapılan bu harcamalar bi hesaplansa dudak uçuklatacak sayılar çıkacağına eminim.

Ya çok haklısınız ama bir de benim gibi işten izin alamayıp mecbur gidenler var

Evet malesef mağdur olanlar da var arada ama işten izin alamadığı için acile gidenler, keyfine acile gidenlerden çok daha azdır.

Aynen. Milletimiz hastanelerin bug'ını bulmuş, zekiyiz çok şükür.

Grip için KBB uzmanına gidilmez zaten. Bu da büyük bir sorun işte. Aile hekimliği diye bir şey var, herkesin ilk başvuracağı yer orası olmalı. Eğer aile hekimi durumun uzmanlık seviyede olduğuna karar verirse basamak atlayıp uzmana gidilmeli ama malesef bu da yapılmıyor bizde.

Teşekkür ederim , aynen öyle sonuçta ben de o gün karnım çok ağrıyor üşüttüm herhalde diye gitmemiştim. Karın ağrısı şikayeti ile girdim acile ki bebeğim henüz 3 aylıktı , bankoda ki görevli dikkatli olmasaydı o sırada patlayabilirdi ....

Bi kere acile gittim 2 ay kadar önce kanamam vardı
Yeşil alanla sarı alanı aynı doktora vermişler
Hemşireye hamileyim ve kanamam var dedim herkes acil dedi
Oturdum kenarda, gece 22 ortalık anababa günü. Kadınlar mahalleden toplaşıp gelmişler tahlil falan yaptırıyolar.
1 kişi barkod sırasıyla alınıyor 3 kişi tahlil göstermeye gidiyor
Yarım saat böyle bekledikten sonra bastık özel hastaneye gittik yoksa eşim kavga edecekti.
Ha benim durumum da aşırı bi acil değilmiş ama olabilirdi de, ama millet gerçekten sosyal bir etkinlik gibi hastaneye gelmişti.

Çok haklısınız basit problemler için acile gidilmez.Fakat hastanelerde sisteminde yanlış olduğunu düşünüyorum.
Yurt dışında yaşıyorum burada acile gittiğinde sorununuzu anlatmak için özel bir odaya alınırsınız kimse ne olduğunu bilemez.Sonra aciliyet durumunuza göre size bir kart verirler.
O kartla ilk tanıyı koyacak olan doktora yönlendirirler.Yine kimse sesini çıkaramaz.o doktor gerekli görürse müdahele ve ilaçlar için bekletir ve tedavinizi olursunuz değilse aile hekimine gönderir.Bu arada dediğim gibi kimse kimsenin durumunu bilmez.Sikayet yada itiraz edende olmaz o yüzden.Cunku zaten acillik bir durumda değilseniz elinize birşey geçmez boşuna beklemiş olursunuz.Bu yüzden insanlar bilinçlidir ve boşuna acile gitmezler.
Yani mesele sadece vatandaşın acile boşuna gitmesi değil turkiyede sistemde de sorun var.Bu halledilirse yoluna girer bence

Aile hekimine niye gitmiyor ki peki o grip olanlar?

Geçmiş olsun. Yaşadığınız olayın da sebeplerinden biri acillerin boş yere meşgul edilmesi zaten. Durduk yere hiçbir doktor şiddetli ağrısı olan gebeyi görmezden gelmez, eğer böyle yapıyorsa davayı hak etmiştir.

Evet, insanımız için acile gitmek hobi gibi bir şey. Acile gelen her hastaya bakma zorunluluğu var malesef, tırnağım kırıldı diye gelene de bakmak zorundayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…