Acil serviste yaşadığım rezalet

Çok haklısınız, ama grip ya da üst solunum yolu enfrjsiyonu olduğunuzda randevu almaya kalktığınızda bir hafta sonraya randevu veren bir sağlık sistemimiz var.
Evet bu da doğru yetişkin için değil (kendim sarımsak ıhlamur idare ediyorum ) ama çocuk için ben de acile çok gidiyorum çünkü çocuklarda çok çabuk ciğerlere inebiliyor bu tür enfeksiyonlar ve bir de çalışan anne olunca fazla bir şansınız kalmıyor

Bakma , polikliniğe ya da aile hekimine gitmen gerekir de

Allah doktorlarımızdan hemşirelerimizden ve tüm sağlık çalışanlarımızdan razı olsun. Hayatımda 1 kez çok feci zehirlendiğim için aparr topar acile götürdü kocam , insan üstü çabalarını etrafımda koşuşturmalarını hayal meyal hatırlıyorum çünkü ilk 5 dk dan sonra bilincim kapanmıştı. Bu gün Yaşıyorsam acildeki muhteşem doktor sayesinde. Tabiki meslekleri görevleri ama genede insan hayatı kurtaran bir kişiye ne olursa olsun saygı ve minnettarlık duyuyorum, konunuzda kesinlikle haklısınız

Çocuğumu 40 derece ateşle götürdüm..serum dolven verip 2 saat içinde gönderdiler.çocuk poliklinigine gittim.sıra var ve randevular dolu 9 da gittiğim poliklinik 14 30 aldı.basit bir usutme deyıp yolladi(elinde cikolatasini yerken Dr bey)ilaçlar alınıp eve gidildi 3 gün sonra çocuğum katılıp kaldı acile gittik yine o sevgili hemşireler bir afra bir tafra yemek yiyorlarmis kalktilar bi zahmet gekdiler yine 2 iğne ateş düşürüçü gönderdiler.eve geldik 2 saat sonrası facia uyuyan kızım yine katıldı özel hastaneye gittik .veee ee kızım çift taraflı zatürre olmuş Dr nasıl anlamazlar dedi.belki de kızımı kaybedecektim.ve ilk yardım için acile getirecektim dogrusunuz..acil den nefret ediyorum ....ego şu tavan olan hasta kabulcu ve hemsirelerdende

benim bir arkadaşım hastaneye gitmeyi cok seviyor.gece gider hep.bir keresinde kızının kulağı ağrıyormuş diye ambulans sesleniş arabam yok diye.kendini girişken tuttuğunu koparan biri olarak anlattı.hatta bende ambulanstakiler bisey demedim diye cok sasirmistim.
tepkinizde cok haklisiniz.hastaneye gitmeyi cok seviyor insanlar nedense

Evlatlarımın gece yükselen ateşi yüzünden acile hiç gitmedim şükür..

Bir de "Bacak ağrım için 8 gündür her gün acile gidip geliyorum, saatlerce bekletiyorlar, almıyorlar" minvali şeyler diyorlar ya...

aile hekimine gitmek daha kolay oluyor onun icinde

Zaten genelde öyle yapiyoruz, aile hekimi yonlendirdiginde ya da daha ciddi tetkik gerektirecek durumlarda hastaneye gidiyoruz, ama ona da randevu almak gerekiyor ve onun da randevulari dolu olabiliyor. Çok başıma geldi, ben artik kendim eczaneye gidip ilaç alıyorum ama cocuk olunca is degisiyor ateşleniyor kafana göre bir şey yapmak istemiyorsun randevular dolu oluyor haftasonu olabiliyor ne yapacağını şaşırıyor insan özele gidip halletmeye çalışıyoruz bir şekilde.

2 kere acile gittim . Birinde ishal, mide bulantısı diğerinde ayağımı çatlattim. Çok saçma geliyor ınsanların acile koşmaları . Yeterince yoğun ve kirli hastalık kapma oranı da yüksek. Şu anda hastayım herkes acile gidelim diyor olmaya yakın giderim ilaç icip dinlenmek daha mantıklı geliyor

Bir çok ülkenin acil servisinde bölümlerin uzmanları bulunur. Bizde özeller dışında buna rastlamak mümkün değil. Keyfi olarak gidenler hariç, insanlara neden normal polikliniğe gitmedin diyemeyiz. Mesela çalışırken izin imkanı olmayan bi çok insan acile gidiyor. Özellikle soğukalgınlıgı vb durumlar için. Dinlenme ve izin şansı yoksa başka şansı yok.
Acilin diğer bi amacı da hastanelerin mesai saati dışında da insanlara sağlık hizmeti vermektir. Bu sağlık hizmetini ölümcül diye ayırt etmek doğru olmaz.
Yani çalışma şartları iyi olsa sağlık personeli bu durumdan şikayetci olmazdı diye düşünüyorum.
Ateşi çıkıp havele geçirme ihtimali olan biri olabilir,yada annesi panik atak olup müdahale edemiyor olabilir, çalışma şartları kötü olabilir izin konusunda,,, sebep çoğaltılabilir....
Yani gece acil nöbetinde tavla oynayan doktor, hemşireleride gördük. Ama bütün doktorlara o gözle bakmadık. Gece nöbetini boşluk bulup uyumak zanneden hastane personellerinide biliyoruz...
Sizler öylesiniz demiyorum. Sadece sistemde gariplik var.

bir kaç kötü niyetli amaçsız insan için sağlık personelleri insanlara yardım etmenin verdigi hazdan mahrum kalmamalı bence.

Kesinlikle katiliyorum bu konuda ailemide surekli uyariyorum bir cok ulkede savas dogal af t durumunda acile beklenen basvuru sayisi bizim ulkemizde gunluk basvuru sayisina esit, sirf fotograf atmak icin serum alanlar kocasina naz yapmak icin bayilanlar iki senede basvuru nedenim sadece kizimin ustune cay dokulup yanmasi nedeniyle oldu ve doktor gelene kadar cani cikti gelen insanlara bakiyorum gayet normal sekilde sira bekliyorlar kolu kesilmis isci icerde sira bekliyor boyle insanlar yuzunden acile degil normal polikliniklere basvurun lutfen

hayatimda acile gitmedim, direk polikliniğin yolunu tuttum. cok şükür acilden tek girisim suyum geldigi icin doguma yatis yapmamizdi

is yerinde ise ben bir gerizekalı olarak goruluyodum, acile gidip iki dk da isini halletmek varken polikligine gidiyorum o kadar sira bekliyorum diye...

yahu hayat memat meselesi olsa aptal degiliz acile gideriz heralde, orda acil durumdaki insanlari ve calisanlari da kalabalikla sirayla bunaltma hakkini kim veriyo insanlara

Bende gecen hafta gittim kadin dogum acile hamileydim dusuk yapiyomusum kanamam ve sancim vardi .kadinin bitanesi gelmis dogum zamanim iki gun gecti o yuzden geldim diyor doktor ne yapabilirim ben dedi

Bunu engellemenin bi yolu var.. o da telefonla acil olup olmadigini belirlemek. Zaten olumcul durumda ambulansi ariyosun.

+++++

Acilin amaci mesai saatleri disinda poliklinik hizmeti vermek degildir ki. Tabi ki personel bosluk bulup uyumak zorunda cunku bu sistem saglik calisanlarini 24, hatta 36-40 saat hic uyumadan calismaya mecbur birakan bir sistem.
Panik atak, yuksek ates acil kabul edilebilir zaten. Ama onun disinda 3 gundur bogazim agriyor isten izin alamadim diyen bir insanin yaptigi tek sey acil hastalarin hakkini yemektir.
Ayrica adi ustunde “acil”.

Size katılıyorum ama işten izin alamama durumunda özellikle özel sektör çok acımasız olabiliyor çalışanlarına karşı ama onda da zaten acillerin içinde de aile hekimliği oluyor ve akşam hizmet veriyor en azından benim gittiğim hastanede sistem böyle işliyor.

dün gece acildeydim daha kizimin dusmeyen 40 derece atesi icin gittim ilk gittigimizde deli gibi bir kalabalik vardi cocuklarini getirmisler anneler sira bekliyor 2 3 baba uzanmis bekleme banklarina.
horlayarak uyuyor biri resmen salginmi var bilmem ama butun cocuklarda ayni belirti sadece ates neyse ben 8 de hastaneye giris yaptim saat 12 de bize sira geldi bizden oncekilerdende kan istediler aman ya ne ugrasicaz simdi kan falan aldirmayla bi ates icin diyenlerin sayisi 20 den fazla heralde niye geldin ozaman kardesim benim cocugum agiz dolusu kusarak bekledi seni o atesle oralarda surunduk senin siranin gecmesini beklerken kocan orda yatip horlayacak diye biz oturacak yer bulamayip cocuk kucagimizda helak olduk kan verecegim sonuc bekleyecegim derken sabah 4 oldu saat okadar haklisiniz ki nasil bir toplum oldugumuzu bir turlu cozemiyorum ben

Bakin biliyor musunuz ben acilde calisan bir doktor olarak bogaz agrisi ile gelen hastama sinirlenmiyorum. Cunku empati yapabiliyorum yutkunurken bile agri hissediyor mesela, grip de olsa hastalik zordur. Bir sekilde poliklinik saatinde gidememis belli ki. Hepsini tek tek ozenle muayene ediyorum ve ilaclarini yaziyorum.
Ama hasta serum istiyor (neymis bu serumun hikmeti ben anlayamadim), igne yaptirmak istiyor (sanki bogaz agrisini geciren bir igne var) ve ben diyorum ki bakin 4 yatagim var iceride, ikisinde solunum arrestine girmek uzere olan 2 KOAH’li hastam var. Birinde atesli bir cocuk var. Digerine belki bir kalp krizi gelecek. Serum degil hikmeti olan sey, onun icine koydugumuz ilac zaten ama senin burun akintini bogaz agrini bir anda yok edecek bir ilac simdilik yok diyorum. Her seferinde terbiyesizlikle ve tartismayla karsilasiyorum. Allah bana ve tum saglik calisanlarina sabir versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…