- 15 Ocak 2018
- 2.670
- 4.840
- 83
Evet bu da doğru yetişkin için değil (kendim sarımsak ıhlamur idare ediyorumÇok haklısınız, ama grip ya da üst solunum yolu enfrjsiyonu olduğunuzda randevu almaya kalktığınızda bir hafta sonraya randevu veren bir sağlık sistemimiz var.
Geçmiş olsun. Yaşadığınız olayın da sebeplerinden biri acillerin boş yere meşgul edilmesi zaten. Durduk yere hiçbir doktor şiddetli ağrısı olan gebeyi görmezden gelmez, eğer böyle yapıyorsa davayı hak etmiştir.
Evet, insanımız için acile gitmek hobi gibi bir şey. Acile gelen her hastaya bakma zorunluluğu var malesef, tırnağım kırıldı diye gelene de bakmak zorundayız.
aile hekimine gitmek daha kolay oluyor onun icindeÇok haklısınız, ama grip ya da üst solunum yolu enfrjsiyonu olduğunuzda randevu almaya kalktığınızda bir hafta sonraya randevu veren bir sağlık sistemimiz var.
aile hekimine gitmek daha kolay oluyor onun icinde
+++++Evet arkadaşlar, size acil serviste yaşadığım ve içime dert olan bazı rezaletlerden bahsetmek istiyorum.
1 aydır süren sırt ağrısı için acile gelen ve tanı konulmasını bekleyenler, 2 hafta süren mide bulantısı için 15. kez acile gelip gün içinde polikliniğe gitmeyi akıl edemeyenler, boğaz ağrısıyla gelip sıra bekleyince sinirlenip, nefes darlığıyla gelen hastanın kendisinden önce alınması üzerine olay çıkartanlar, sabah kahvaltısını edip “Acaba bugün ne yapsam?” diye düşünürken; “Ayy şu mide ağrım da bir türlü geçmedi, en iyisi bi acile gideyim.” diyenler, evet sizler, teyzelerimiz, amcalarımız, yeğenlerimiz, bacılarımız, sizlerden bahsediyorum, derdim sizlersiniz.
Acil servis tanı koyma birimi değildir, acil servis ölmekte olan hastanın ölmesini engelleme ve ağrısı olan hastanın geçici olarak ağrısını dindirme birimidir. Acil servis sizin 38 gündür olan karın ağrınıza kür sağlamaz, bunlar için poliklinikler, servisler vardır.
Şuradan 1 kişiye bile ulaşıp bu konuda bilinç kazandırabilirmek benim için kârdır.
Teşekkürler.
Acilin amaci mesai saatleri disinda poliklinik hizmeti vermek degildir ki. Tabi ki personel bosluk bulup uyumak zorunda cunku bu sistem saglik calisanlarini 24, hatta 36-40 saat hic uyumadan calismaya mecbur birakan bir sistem.Bir çok ülkenin acil servisinde bölümlerin uzmanları bulunur. Bizde özeller dışında buna rastlamak mümkün değil. Keyfi olarak gidenler hariç, insanlara neden normal polikliniğe gitmedin diyemeyiz. Mesela çalışırken izin imkanı olmayan bi çok insan acile gidiyor. Özellikle soğukalgınlıgı vb durumlar için. Dinlenme ve izin şansı yoksa başka şansı yok.
Acilin diğer bi amacı da hastanelerin mesai saati dışında da insanlara sağlık hizmeti vermektir. Bu sağlık hizmetini ölümcül diye ayırt etmek doğru olmaz.
Yani çalışma şartları iyi olsa sağlık personeli bu durumdan şikayetci olmazdı diye düşünüyorum.
Ateşi çıkıp havele geçirme ihtimali olan biri olabilir,yada annesi panik atak olup müdahale edemiyor olabilir, çalışma şartları kötü olabilir izin konusunda,,, sebep çoğaltılabilir....
Yani gece acil nöbetinde tavla oynayan doktor, hemşireleride gördük. Ama bütün doktorlara o gözle bakmadık. Gece nöbetini boşluk bulup uyumak zanneden hastane personellerinide biliyoruz...
Sizler öylesiniz demiyorum. Sadece sistemde gariplik var.
bir kaç kötü niyetli amaçsız insan için sağlık personelleri insanlara yardım etmenin verdigi hazdan mahrum kalmamalı bence.
Size katılıyorum ama işten izin alamama durumunda özellikle özel sektör çok acımasız olabiliyor çalışanlarına karşı ama onda da zaten acillerin içinde de aile hekimliği oluyor ve akşam hizmet veriyor en azından benim gittiğim hastanede sistem böyle işliyor.Acilin amaci mesai saatleri disinda poliklinik hizmeti vermek degildir ki. Tabi ki personel bosluk bulup uyumak zorunda cunku bu sistem saglik calisanlarini 24, hatta 36-40 saat hic uyumadan calismaya mecbur birakan bir sistem.
Panik atak, yuksek ates acil kabul edilebilir zaten. Ama onun disinda 3 gundur bogazim agriyor isten izin alamadim diyen bir insanin yaptigi tek sey acil hastalarin hakkini yemektir.
Ayrica adi ustunde “acil”.
Bakin biliyor musunuz ben acilde calisan bir doktor olarak bogaz agrisi ile gelen hastama sinirlenmiyorum. Cunku empati yapabiliyorum yutkunurken bile agri hissediyor mesela, grip de olsa hastalik zordur. Bir sekilde poliklinik saatinde gidememis belli ki. Hepsini tek tek ozenle muayene ediyorum ve ilaclarini yaziyorum.Size katılıyorum ama işten izin alamama durumunda özellikle özel sektör çok acımasız olabiliyor çalışanlarına karşı ama onda da zaten acillerin içinde de aile hekimliği oluyor ve akşam hizmet veriyor en azından benim gittiğim hastanede sistem böyle işliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?