Acil serviste yaşadığım rezalet

Ceza kesilmesi lazım bence. Doktor baksın ama işaretlesin misal hastayı acillik durumu yoktur diye, hastaya para cezası kesilsin acili meşgul etmekten. 20 lira gibi bir şey olsa bile gelmezler bir daha.
+1 Hatta maaştan kesilmesin, öyle ceplerinden para çıktığını anlamazlar. Hani eczaneye gidince hastane parası, reçete parası ve ilaç parası kombinasyonuna her seferinde en az 20-30 tl ödüyoruz ya (Bu da ayrı bir soygunculuk, sağlık hizmetlerinin parasız olduğunu iddia eden caaaaaanım ülkemde!), işte o ceza parasını da özellikle o an isteyecekler. Oh, mis! Cebinden sıcak para çıkartıp vermek zorunda kalan yurdum uyanığı, bir daha 10 kere düşünür acile gitmemek için!

Nasıl 3 ay? Aaa, eskiden hastane kapılarında sıra olurdu; şimdi de 3 ayda mı randevu alınıyor, sırada beklememiş mi oluyoruz? Hani sağlıkta çağ atlamıştık? Dünya bizi kıskanıyordu falan? Hayal kırıklığı yaşıyorum şu an
Gerçi ben hep özel hastaneye gidip sıra beklemek ya da randevu günü beklemek zorunda kalmadığım için beni ilgilendirmeyen bir durum
Önemli not: Bu mesaj ağır ironi içerir!

Kalabalık şehirlerde mi öyle acaba.
Evimin yakınında ki semt polikliniğinde on dk dan fazla beklemiyorum. Tertemiz gayet sakin.
Özeller çok uzakta oldugu için yakındaki devlet hastanesi çok çok iyi.

Telefonun isigi normalde kullandigimiz isiklardan daha parlak zaten ben de kullaniyorum arada hastalarin bogazina bakarken.
O sekilde bogaz ancak bademciklere kadar gorunur. Kilcik rontgende de gorulmez. Mecburen kbb’ye gideceksin bu durumda doktor dogru soylemis. Endoskopik cihazla bakmak gerekir.

Allah çalışanın da işi düşenin de yardımcısı olsun.. en son oğlumun ayağı kayıp mermere kafa üstü düştüğü için götürdük saat aksam 7 suları poliklinik kapalı diye gittik 2 saat sıra bekledik 2 saat hiç susmadı sıramız gelince bile kavga dövüş girebildik, genc Dr arkadaş herseyi anlattım radyasyona maruz kalmasın, bayılırsa falan getirin dedi sigara içmeye çıktı... Gereksiz kalabalık okadar çok ki adamlar gerçek hastadan da bıkmış...

Bu zamana kadar acile ilk kez gitmişliğim var. Alerji olupta acile gittiğimde baba, anne, dede, nine, torun, gelin, damat bütün sülale acile gelipte sırada bekliyordu. İçlerinden tek bi kişi hastaydı. Bir hasta için ordu kalabalığında gelmişlerdi. Ayakta bekleyecek gücüm dahi yoktu. Anneme dönüp, anne yürü gidiyoruz ben bunları görünce daha da bi fena oldum diyip apar topar hastaneyi terk ettim.

Benim kirik parmagimi anlamadilar yariya kdr simsiyah ayakla 1 gun rapor ( ctesi oglen gittim 2014 yili kis aylari ) veriyordu zorla 3 e cikardimki poliklinige gideyim 3 gun kirik hic mudahale etmeden ustune basmaya calisarak gecirdim goren dr direk hastahaneyi bile anladi
1 igne agir geldi tansiyonum dustu yari baygin ayaga kaldirdi seni bekleyemem hasta bekliyor dedi kapida bayildim ztn kapiya kolumda 2 kisi cikmistim yigilmisim annemler sok oldu yarim saat ugrasmislar 2 serum yedim ozel oda acildi tek kaldim dr 5 defa geldi korkudan odu patladi ama basta niye halimden anlamadi bayiltana kdr zorladi
Bir tanesi yuzunden 8 ay agri cektim sinirler zarar gormus
Artik dalga geciyorum beni gorunce kapaticaklar diyorum
Ve tovbeliyim arife gunu kollarima kadar tutuldum kipirdayamadim yinede Acile gitmedim 4 gun bekledim en son bayildim bu sefer basima ne gelir ancak baygin giderim allah dusurmesin is sartlari her yerde zor ben yeni ise girmistim saglik ocagina gondermediler hic acimadilar acile gittim daha beter oldum igne agir geldi olabilir ama kotuyum bu normal degil dememe ragmen ayaga kaldirmalari kalk kalk diye terslemeleride normal degil

1 kere zehirlendigim için gittim. Onun dışında migren atakları için gidiyorum acile bazen ayda 2 kez bazen yılda bir migrenin kafama esmesine göre değişiyor süreç, tabi evde kendi çabamla bastıramazsam atağı öyle gidiyorum. Acaba acil çalışanları migrenlilere de kızıyor mudur diye düşünmeden edemiyorum ama migreniniz yoksa anlamalısınız ki coook zor

Her meslegin kendine gore zorluklari vardir degil mi. Ben doktora gitmeyi pek sevmem acile de acil olmadigi surece gitmem. Ama bir anim var ki islemis beynime gitmiyor silinmiyor. 20 yasima yeni bastigim donemlerde bayramin ilk gunuydu. Uyusukluk hissi ile gittim doktor felc geciriyorsun gec serum taksinlar diye cat diye basindan savdi cunku sirada cok yemek yemekten tansiyonlari cikan yaslilar ayakta durmasindi yazikti ! Yasadigim sok babamin donup kalmasi... bir saglikcidan dandalye istedik olayin sokuyla adama bir bagardi doktor onunla ilgilenecegine bana yardim et diye. Tabii ilacin dozunu ayarlayamamis hanim kiz doktorumuz ve ben bayildim. Gozumu actigumda kusura bakma diyordu saclarin kirlendi dedi. Umrumda mi saclarim? Senin bana tavrin neydi ? Karsinda bir gemc kiz var , bu tavrin yuzume aciklama yaomadan basindan atman benim yillarca korkulu ruyam oldu. Aylarca fizik tedavi gördüm. Keske daha nazik olsaniz daha anlayisli olsaniz o gorev icin ordasiniz hakkiyla yapsaniz. Soruyorum size ya sizin cocugunuz felc gecirse ayakta serum takin gitsin dermiydiniz? her gelen hastaya bakmak zorundasiniz. Senin meslegin bu kusura bakma ... ben ogretmenim ve hicbir zaman ayy yetet soru getirmeyin bugun sadece ders anlatip cikarim diyemiyordum. O da birsey mi hem ailelerle ugrasip hem cocugun derdiyle ugrasiyordum.ogle yemegimi yerken getirin soru diyordum cunku okuldayim aksam okulda olmayacagiz. Benim meslegim biysa ben bunu yapmak zorundayim iste. Bunu yaptigim icin siz doktor oldunuz hemsire oldunuz. Ama bana simdi doktorun tavrina bak. Hey Allah imm

Hay ağızını öpeyim

Yakın zamanda oğlumu 40 derece ateşle hastaneye götürdüm 2. Günüydü ilk gün kendi çabamla geçirmeye çalıştım olmayınca götürdüm sarı bölüme geçtik sıranızı bekliyoruz ama çocuk kucağımda ateşten uyudu kucağımda yanıyor inliyor çocuk 5 dk geçmeden Bir kadınla yanında çocuk geldi nenesiymiş çocuğun direkt geldi en ön sıraya yerleşti hayırdır teyze sıra var dedim çocuk hasta dedi hadi ya bizde halay çekmeye gelmiştik bak bu bekleyenlere hasta bak kucağımdaki de hasta dedim ama bekliyoruz inatla giricem içeri diyo çocuğun ateşi varmış 3 gündür apandisit patlayabilirmiş ama çocuk kendi ayağıyla geldi gayette iyi görünüyordu neyse yinede inatla 3 kere girdi odaya 3.dede dışarı çıkardılar en son biz girerken hastaneden çıkıp gitti bir arkadaşın dediği gibi eczanede falan parası alınsın aklıma gelmişken bir kerede merdivenlerden yuvarlandım ama acıdan sandalyede bile oturamıyorum o halde bile kimseden sıra istemedim sonuçta triajda verirlerdi önceliği diye

Çok güzel anlatmışsın.
Bize triaj denen şeyi ve Türkiye de neden kullanılmadığını da anlatabilirsen çok sevinirim. Boğaz ağrısı ile gelen hastaya pastil verip yallah polikliniğe diyebilirsiniz.

Hayır devlet hastanesinde endokrin uzmanına gitmek için devlet hastanesinde dahiliye vb branştan birinin önce sizi muayene etmesi gerekiyor. Onun yönlendirmesi ile gidebiliyorsunuz. Saçmalık aile hekimi sizi yonlendiremiyor. Yalandan da olsa bir basamak sistemi varsa aile hekimi yönlendirse harika olurdu.

Bi kere panik atak geçirmiştim daha doğrusu panik atak olduğunu bile bilmiyordum çarpıntı titreme nefes darlığı eyvah dedim kalpten gidiyorum galiba..doktor idrar kan kalp hepsine baktı sonuçlar temiz şok olmuştum ayakta durmaya bile halim yoktu. Temiz ciktiginami sevineyim acili meşgul ettiğime mi yanayım o aksaminhic unutmam sonra pa tedavisi gordum şükür atlattim

Çocuklarımla alakalı ilk başvurduğum yer acildir!
Çünkü çocukların her hastalığı benim nazarımda ciddi önem taşır.
Ha bir de poliklinikteki değil de, acildeki çocuk doktorunu tercih etmemden de kaynaklı olabilir.
Konuda haklısınız ama, hastalıklar gece yoğunlaşır atladığınız kısım o.
Eşimi de çok acile götürdüm, gece 3 te kimse evindeki yatağından çıkıp hastaneye keyfi gitmiyordur diye olumlu düşünmek istiyorum.

Sonuna kadar haklısınız. O konuda diyecek bir şey yok. Lakin bir de madalyonun diğer yüzüne bakalım.

Şiddetli baş ağrım nedeniyle randevu alarak bir devlet hastanesine gittim. Üstünkörü muayeneden sonra Mr istedi. Mr randevusunu bir hafta sonraya verdi. Neyse gittim çektirdim. Sonuçların on gün sonra çıkacağını söyledi. Etti mi 17 gün. Sonuçları göstermem için randevu almam gerektiğini belirtti. Bir haftadır randevu alamıyorum, ya doktor yok ya boşluk yok. Etti mi sana 21 gün.

Muhtemelen ciddi bir rahatsızlığım yok, belki de var bilmiyorum. Ancak ben acil durumda bir hasta olsaydım tam 21 günlük bir kaybım olacaktı. Tümörüm varsa, yayılacak ya da büyüyecekti. Anevrizma gibi bir durum varsa muhtemelen beyin kanaması eşliğinde öteki dünyaya gidecektim.

Evet acili gereksiz yere kullanan binlerce duyarsız insan var bu ülkede. Lakin ciddi bir rahatsızlığı varsa bile teşhise ulaşana kadar ölüme yaklaşmasını bekleyen de bir sağlık sistemi var aynı zamanda. Belki de bu yüzden insanlar acile gidiyordur. Çünkü en azından orada ciddi bir şey varsa anında müdahale ederler diye düşünüyordur insanlar. Çünkü diğer türlü neredeyse iki ayda sonuca ulaşıyorlar.

Böbrek rahatsızlığım sebebiyle defalarca hastaneye gittim. Randevu ile. Süreç o kadar uzadı ki, kanama ve ağrı eşliğinde acile gittim iki ayın sonunda. Küfürler eşliğinde hastaneyi terk edip, en sıkışık zamanımda 4 bin TL verip özelde müdahale edilmesini istedim. Peki durumu olmayan ne yapsın? Ölmeyi mi beklesin, acile mi gitsin?

Evet bahsettiğiniz modelde insanlar var by ülkede. Maalesef var. Ancak bir de bu yazdıklarımı düşünün lütfen. Çok uzattım çünkü çok doluyum bu hususta.

Şu acile gideyim de serum yiyim teyzelerini amcalarını anlamıyorum zaten. Bir kere yüksek ateşle (gözümü açamıyordum babamın kucağında gittim) bir kere de güneş çarpması yüzünden (tüm vücudum davul gibi şişmişti) gittim. Hepsinde de serum verdiler. O serum bitene kadar sıkıntıdan çatladım. Bir kere de hamileliğimde yetersiz beslenmeden ötürü vermişlerdi, özele gitmiştim, serumun tamamını bekleyemedim bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…