+1 Hatta maaştan kesilmesin, öyle ceplerinden para çıktığını anlamazlar. Hani eczaneye gidince hastane parası, reçete parası ve ilaç parası kombinasyonuna her seferinde en az 20-30 tl ödüyoruz ya (Bu da ayrı bir soygunculuk, sağlık hizmetlerinin parasız olduğunu iddia eden caaaaaanım ülkemde!), işte o ceza parasını da özellikle o an isteyecekler. Oh, mis! Cebinden sıcak para çıkartıp vermek zorunda kalan yurdum uyanığı, bir daha 10 kere düşünür acile gitmemek için!Ceza kesilmesi lazım bence. Doktor baksın ama işaretlesin misal hastayı acillik durumu yoktur diye, hastaya para cezası kesilsin acili meşgul etmekten. 20 lira gibi bir şey olsa bile gelmezler bir daha.
Kadin doğum hastanesiyse diyebilir tabikiBende gecen hafta gittim kadin dogum acile hamileydim dusuk yapiyomusum kanamam ve sancim vardi .kadinin bitanesi gelmis dogum zamanim iki gun gecti o yuzden geldim diyor doktor ne yapabilirim ben dedi
Nasıl 3 ay? Aaa, eskiden hastane kapılarında sıra olurdu; şimdi de 3 ayda mı randevu alınıyor, sırada beklememiş mi oluyoruz? Hani sağlıkta çağ atlamıştık? Dünya bizi kıskanıyordu falan? Hayal kırıklığı yaşıyorum şu anHazır acilde çalışanları bulmuşken soriyim ? Baş dönmesi mide bulantısı şikayetiyle başvurulsa gebelik testi yaparlarmı zira kadın doğuma 3 aydan erken randevu yok ee bi gebelik varsa bu kadar sürede yani..
Kalabalık şehirlerde mi öyle acaba.Nasıl 3 ay? Aaa, eskiden hastane kapılarında sıra olurdu; şimdi de 3 ayda mı randevu alınıyor, sırada beklememiş mi oluyoruz? Hani sağlıkta çağ atlamıştık? Dünya bizi kıskanıyordu falan? Hayal kırıklığı yaşıyorum şu an
Gerçi ben hep özel hastaneye gidip sıra beklemek ya da randevu günü beklemek zorunda kalmadığım için beni ilgilendirmeyen bir durum
Önemli not: Bu mesaj ağır ironi içerir!
Telefonun isigi normalde kullandigimiz isiklardan daha parlak zaten ben de kullaniyorum arada hastalarin bogazina bakarken.Kesinlikle haklisiniz şöyle bakmisken doktor arkadaşı da görmüşken sorayim dedim hic acile gitmeyen ben az önce acilden geldim bomboş tu hic hasta yoktu balık yerken boğazına.kılçık battı hissediyorum rahatsız olduğum ve hafta sonunda denk geldiği için gittim normalde KBB. Ye giderdim neyse inanın doktor eline çubuğunu ışığını bile almadan ağzını AC dedi ve telefonun isigiyle boğazına öylesine bir baktı birşey görünmüyor dedi KBB te git sen onlar kamerayla bakıyor :)) normal mi bana bi garip geldi de en azından telefon ışığıyla bakmasaydi bari
Evet arkadaşlar, size acil serviste yaşadığım ve içime dert olan bazı rezaletlerden bahsetmek istiyorum.
1 aydır süren sırt ağrısı için acile gelen ve tanı konulmasını bekleyenler, 2 hafta süren mide bulantısı için 15. kez acile gelip gün içinde polikliniğe gitmeyi akıl edemeyenler, boğaz ağrısıyla gelip sıra bekleyince sinirlenip, nefes darlığıyla gelen hastanın kendisinden önce alınması üzerine olay çıkartanlar, sabah kahvaltısını edip “Acaba bugün ne yapsam?” diye düşünürken; “Ayy şu mide ağrım da bir türlü geçmedi, en iyisi bi acile gideyim.” diyenler, evet sizler, teyzelerimiz, amcalarımız, yeğenlerimiz, bacılarımız, sizlerden bahsediyorum, derdim sizlersiniz.
Acil servis tanı koyma birimi değildir, acil servis ölmekte olan hastanın ölmesini engelleme ve ağrısı olan hastanın geçici olarak ağrısını dindirme birimidir. Acil servis sizin 38 gündür olan karın ağrınıza kür sağlamaz, bunlar için poliklinikler, servisler vardır.
Şuradan 1 kişiye bile ulaşıp bu konuda bilinç kazandırabilirmek benim için kârdır.
Teşekkürler.
Evet arkadaşlar, size acil serviste yaşadığım ve içime dert olan bazı rezaletlerden bahsetmek istiyorum.
1 aydır süren sırt ağrısı için acile gelen ve tanı konulmasını bekleyenler, 2 hafta süren mide bulantısı için 15. kez acile gelip gün içinde polikliniğe gitmeyi akıl edemeyenler, boğaz ağrısıyla gelip sıra bekleyince sinirlenip, nefes darlığıyla gelen hastanın kendisinden önce alınması üzerine olay çıkartanlar, sabah kahvaltısını edip “Acaba bugün ne yapsam?” diye düşünürken; “Ayy şu mide ağrım da bir türlü geçmedi, en iyisi bi acile gideyim.” diyenler, evet sizler, teyzelerimiz, amcalarımız, yeğenlerimiz, bacılarımız, sizlerden bahsediyorum, derdim sizlersiniz.
Acil servis tanı koyma birimi değildir, acil servis ölmekte olan hastanın ölmesini engelleme ve ağrısı olan hastanın geçici olarak ağrısını dindirme birimidir. Acil servis sizin 38 gündür olan karın ağrınıza kür sağlamaz, bunlar için poliklinikler, servisler vardır.
Şuradan 1 kişiye bile ulaşıp bu konuda bilinç kazandırabilirmek benim için kârdır.
Teşekkürler.
Aslında bizde de kağıt üstünde basamak sistemi var. Üniversite hastaneleri 3. basamak mesela, en son gidilmesi gereken. Aile hekiminin tanısını tedavisini yapabileceği hastalıklar için üniversite hastanesindeki asistan ve uzmanlar meşgul edilmemeli. Bizde direkt endokrinoloji uzmanına gidebiliyor insanlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?