Acil serviste yaşadığım rezalet

Sevgili Aysenaz93, sizin adınız gerçekten Ayşenaz mı ve 77. dönem kurasına mı katıldınız?

Valla ağzınıza sağlık ne kadar haklısınız. Aile hekimi var poliklinik var. Sırf randevu almamak, sıra beklememek için acile giden insanlar var. Orada da bekleyince olay çıkarıyorlar.

randevu alamadığı için gündüz mesai saatleri icerisinde acile heyet raporunu yeniletmek için gelen var, bunlari da ekleyelim. Bir de normalde en az 20 dk olması gereken muayeneyi "5 dk alt tarafı,bakiversen nolur" diye kucumsedikleri zaman çıldırıyorum gercekten.

Evet aynen katılıyorum. Neymiş tansiyonu şekeri çıkmış bir doktora gideyim, neymiş nezle olmuş falan. Şaka gibi ya. Bu doktorlarımıza cidden de yazık, acilden para almaları lazım ancak o zaman bunun önünü keseriz

Gerçekten acil olanlar gitse acilde kolu kırık sallanan çocuklar beklemese ne kadar iyi olurdu
Hadi giden gitti de ben o acil olmayan hastaya bakan doktora da sinir oluyorum
Sen acil değilsin poliniğe gideceksin deseler o bi daha gelmez

Tabi ki onu döverler hastamıza bakmadın diyeo yüzden doktora kalmadan acile keyfi gidişi engellemek gerekir sanki

Hangi tansiyon çıkışında acile gidiliyor peki
Beyin kanaması geçirtip felç etmeyenleri mi
Komiksin
Komiklikte Senin kendinden haberin yok herhaldeacildeki ‘acil’ mantıcını suistimal eden teyzelerimiz amcalarımız tansiyon şeker işinin uzmanı sen merak etme, senden benden iyi biliyorlar.

Tabi ki onu döverler hastamıza bakmadın diyeo yüzden doktora kalmadan acile keyfi gidişi engellemek gerekir sanki

Ceza kesilmesi lazım bence. Doktor baksın ama işaretlesin misal hastayı acillik durumu yoktur diye, hastaya para cezası kesilsin acili meşgul etmekten. 20 lira gibi bir şey olsa bile gelmezler bir daha.

Çok haklısınız.
Ben de bir ara sürekli acile gidiyordum.birazcik başım ağrıdı hoop acil,karnım sancılandı hoop acil...itiraf ediyorum hepsi çok ama çok gereksizdi.panik atak hastasıydım ve soluğu en ufak bir şeyde acılde alıyordum.bana bakan doktorlar ve durumu çok daha acil hastalar hakkını helal etsin,şu an çok üzülüyorum ama benimki de psikolojikti,elimde değildi yani.
Aslında bazı şeyler bizim elimizde,kendimizi sakinleştirmek,teselli etmeyi,kendi kendimize yardım etmeyi,kendi kendimizin doktoru olmayı,empati yapmayı öğrenmeliyiz.en ufak sıkıntıda dünyanın en büyük sıkıntısı bizdeymis gibi davranmamalıyız. Başarabiliriz bunu.doktorlarimizin sağlık çalışanlarının da bazı şeyleri az çok tecrübeleri ile anlayabildiğini algılayabilmeliyiz.
O doktor ihmali yüzünden ölenler çok nadir görülüyor.medya öyle bir yansıtıyor ki sanki her acile gelen hasta ihmalden ölüyor.bunlarin farkında olup ona gore davranmalıyız.zaten vakit saat dolduysa baş ağrısı bahanedir.
Iyi aksamlar dilerim herkese.

Amber naber? Bebişin nasıl nasıl gidiyor hamilelik?
Cinsiyeti belli mi? :)

O iş dediğiniz kadar kolay olmuyor maalesef

Kolum kirilinca gidip ustune sira beklemistim, bayilmistim. İlac kokusundan hastane kokusundan bayiliyordum cocukken.

Bak ne yazmisim, yorumunu gorunce edit yaptim =) S Sinem989

Çok ama çok haklısınız. Eğitim şart. İnsanlarımız malesef çok anlayışsız ve bencil. Saygı sıfır. Cinliğe çalışan beyinlerini daha hayırlı işlere yorsalar ülke olarak kalkınırız valla..

Kesinlikle haklisiniz şöyle bakmisken doktor arkadaşı da görmüşken sorayim dedim hic acile gitmeyen ben az önce acilden geldim bomboş tu hic hasta yoktu balık yerken boğazına.kılçık battı hissediyorum rahatsız olduğum ve hafta sonunda denk geldiği için gittim normalde KBB. Ye giderdim neyse inanın doktor eline çubuğunu ışığını bile almadan ağzını AC dedi ve telefonun isigiyle boğazına öylesine bir baktı birşey görünmüyor dedi KBB te git sen onlar kamerayla bakıyor :)) normal mi bana bi garip geldi de en azından telefon ışığıyla bakmasaydi bari

Saglik ocagina gitmen lazim yada eczanede tahlil alip yapman acil olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…