Acil tektaş sorunsalı

socialscientist

Huysuz Şirin Emma
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2019
4.212
9.022
158
Erkek arkadaşımın ailesi bu hafta beni istemeye geliyor. Hem söz hem isteme olacak. Bizde sözde tektaş takılması adeti var. Benim için önemli değil ama ailem, akrabalar falan dener kınar böyle şeyleri.
Şimdi sorun şu ki erkek arkadaşım bana öyle klasik bir evlenme teklifinde bulunmadı. Hep evlenmek istiyordu karar aldık evleniyoruz gibi oldu. Dolayısıyla tektaş da almadı.
Muhtemelen tektaş takılması adetini bilmiyordur. Böyle işlerden bi haber kendisi. Bizde sözde tektaş takılır orta yollu bir şey alalım laf olmasın desem ayıp mı olur? Yoksa kendim kendime tektaş alıp söz günü eline tutuşturup aşkım bunu takman lazım desem kırar mıyım acaba bak bak ben alamaz mıydım gibi
Kimseye de yük olmak istemiyorum. O kadar önemli bir şey de değil benim için ama annem 40 tane laf eder şimdi onu da çekmek istemiyorum.
Ne dersiniz uyarsam mı yoksa kendim mi halletsem?

Sakin siz almayin.sonra bir sürü şeyi kendinize öyle almak zorunda kalirsiniz.sozde tektaş takılır.ama bilmezden geliyorsa kaç o tipten hayır gelmez

Bu adetleri falan hiç bilmiyor. Onlarda iki aile yemek yiyip nişan yaparmış sonra evlenilirmiş. E bende bana tektaş al demeye utanıyorum

Normalde bir sey istemek benim icin de ayiptir ama evlenecek adam bunu da bilsin bir zahmet. Evlendiginizde bana hediye bile almadi diye konu acma ihtimaliniz yuksek :)

Ben 36 yaşındayım küçüklüğümden beri hangi kuzenim evlense kiz istesek tek taşla gidildi ,kız versek tektaş la geldiler...yani 2000li yıllarda kendi aralarında sözleşmeler arttı orası ayrı.bu çok eski bir adet de demeyelim uygulama bizim oralards

Akıl etmişlerdir heralde bunun adetle ne ilgisi var? Herkese takılır şimdi tektaş takılmayan mı var. Bu eskiden beri olan bir şey. Eskiden alyans + desenli (kaşlı deniyor ) bir yüzük takılırmış. Annelerimizde hep var. Simdi de tektaş takılıyor onun yerine. Biz bilmiyorduk diyen salağa yatıyordur kimse kusura bakmasın. Ha pırlanta olmaz da normal taşlı olur ama olur yani. Maddi duruma göre takılıyor orta halli bir şey

Aynen katiliyorum.kiz istemeye gel Allah'ın emriyle iste kızı versinler bir söz yüzüğü takmadan git yok ya.sanki ıssız adadan geliyorlar kız istemeye

yalnız bu bir tek sizin ailenizde olan bir şey değil, olması gereken bir şey. evlenen herkes tek taş alıyor artık, bu olağan bir durum olmaması absürd.

ayrıca evde de olsa söz nişanda başka takılar da takılır, direkt elleri boş geleceklerse kendilerini rezil edip giderler. herkes gelini için ne yapıyorsa aslında kendine yapıyor..

Vlla nişanlımla hiç konuşmadık bu konuyu, sözden önce kayınvalidem aradı kızım bi şu kuyumcuya gelir misin ddi bende gittim kendim almak istemedim parmak ölçün falan olmaz diye nasıl bir yüzük istiyosan seç kendin yarın sözde takıcaz dedi bende bir tektaş aldım onlarda sözde getirip taktılar, bence nişanlınızın olmasa bile ailesinin haberi vardır böyle bir adetten siz yinede istediğinizi söyleyin.

Zaten anneniz sevgilinize para yedirdiğinizi düşündüğü için kızıyordu. Birde bi şekilde bunu öğrenirse kötü olur bence. Ayrıca evleniyor sonuçta bazı şeyleri bilsin. Lise öğrencisi bile sevgilisine gümüş tektaş alıyor artık. Bence biliyordur ama...

Böyle şeyleri ileride olucak esinize soyleyemeyip kendiniz halledeceksiniz evlenmenin ne manası var bizde adet takılır felan dersin olur biter üstelik okadar da pahalı değil tek taş pırlanta hariç

benimde klasik bir evlilik teklifim olmadi ama tektasimi kendim secip "bundan istiyorum" dedim gitti yaptirdi yani. Bilmemeside sasirtisi. Her erkek evlenecegi kadinin tektas isteyecegini teklif etmese bile almasi gerektigni düsünür bence. Zira sevgililer gününde yüzlerce tektas kampanyasi var. Sakin kendiniz almayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…