Acil tektaş sorunsalı

Bazıları adette tektaş yok demiş acaba kız isteme söz gecesinde ne takacaklar? Nişan yapılacaksa alyans takılır. Sadece kız isteme söz ise kıza tektaş takılır. Bizde evlenme teklifi olmadan nişanlandık çünkü nişanlım görevdeydi 2 gün izin aldı onda da nişan yaptık. Annesi annemle konuştu neyi nasıl yapalım dediler nişan günü kuyumcudan alyansımızı aldık. Nişanlımda ben sonra teklifi yapıcam istediğin pırlantayı alıcam dedi. Bu şeyler açık açık konuşulur. Sen daha bir ömür evli kalacağın adamla bunu konuşmaktan çekiniyorsan iyi düşün ve sakın kendine alma. 5 aydır nişanlıyım şunu öğrendim ki her şeyi alttan alıp iyi niyet göstermemek gerekiyor. İçinde kalacak gibiyse asla taviz verme iste yapsınlar.

Valla kız istemede hiç birşey takılmadı bana, söz yapmadım direk nişan yaptım onda da alyans takıldı, eskiden söz yüzükleri vardı mesela onu bile istemedim, evlilik teklifi de etmedi ne yazık ki dolayısıyla tek taşsız beş taşsız evlendik, var yani böyle evlilikler de hayatta. Ayrıca ben de mesela nişan söz yaptıktan sonra evlilik teklifini çok saçma buluyorum. Böyle yaşayan insanlar da var hayatta çok da şeetmemek lazım.

Erkek arkadaşımın ailesi bu hafta beni istemeye geliyor. Hem söz hem isteme olacak. Bizde sözde tektaş takılması adeti var. Benim için önemli değil ama ailem, akrabalar falan dener kınar böyle şeyleri.
Şimdi sorun şu ki erkek arkadaşım bana öyle klasik bir evlenme teklifinde bulunmadı. Hep evlenmek istiyordu karar aldık evleniyoruz gibi oldu. Dolayısıyla tektaş da almadı.
Muhtemelen tektaş takılması adetini bilmiyordur. Böyle işlerden bi haber kendisi. Bizde sözde tektaş takılır orta yollu bir şey alalım laf olmasın desem ayıp mı olur? Yoksa kendim kendime tektaş alıp söz günü eline tutuşturup aşkım bunu takman lazım desem kırar mıyım acaba bak bak ben alamaz mıydım gibi 🤔
Kimseye de yük olmak istemiyorum. O kadar önemli bir şey de değil benim için ama annem 40 tane laf eder şimdi onu da çekmek istemiyorum.
Ne dersiniz uyarsam mı yoksa kendim mi halletsem?

Tektaş adet falan değildir, 42 yaşındayım 20 sene önce yoktu böyle bir adet. Sözde ince bir altın halka takılır, nişanda normal alyans alınır, nikahta alyans sağdan sola geçerdi, büyüklerinize bunu hatırlatın. Tektaş diye bir şey yoktu, durumu iyi olan aileler nikahta alyansın yanına beş taş alırdı. Kendiniz almayın bu sözlünüze hakaret olur.

Ben tektas almamasini garipsedim açıkçası. Almamasi için bir neden yok konuşun anlatın tektasin anlamı ben sozlendim demek zaten. Bu sizin alip tek tasimi kendim aldim tek başıma kendim taktim diyeceginiz bir durum değil.

Nebileyim benim gorumcelerin vs hicbirinde tektaş gormedim en kucugu benden 9 yas buyuk, hepsinin eşlerinin durumlari da iyi. Yeni evlenmiş olup tektasi olmayanlar da var esimin tarafinda ve benim tarafimda.
Oyle herkeste yaygin olan bir durum degildi bu yillara kadar, şu son yillarda kafam kadar sahte taşli tektas yuzukleri marketlerde butun kasiyerlerin parmaginda goruyorum.

Benim de tektasim var ama adetten aldirmadim, esim kendisi evlenme teklif ederken takti. Boyle biseyi bizim ailede tektas adeti var almalisin diyemezdim heralde ben.
2009 da evlendim, ülkede durum neydi bilmiyorum ama bizim çevremizde yeni yeni moda olan bir şeydi ve benim o kadar da hoşuma gitmemişti.
Eşimle aramızda öyle klasik bir evlenme teklifi olmadı. Aynı konudaki gibi söz için geleceklerinde yüzük alacağını söyledi ve ben tek taş istemedim mesela farklı bir yüzük seçtim. Kimse de ooov hani senin tek taşın demedi😂

En fazla bi 15 yıllık geçmişi olan tektaş sizde adet miymiş :D Sizin dedeler nineler çok ileri görüşlüymüş "ilerde tektaş diye bir takı çıkarsa adettir istemeye gelince illa ki takılmalıdır" demişler galiba :D

Ben de yazıyorum "gelecekte plütonyumdan yapılma yüzük icat edilirse mutlaka adet olsun, ele güne karşı gururumuz olsun, yokluğu halinde her türlü çift etkinliği iptal edilsin"

Plütonyum yüzüksüz gelin mi olurmuş hayret birşey 🙄

Benim anneme 40 sene önce takılmış tektaş.
Modeli değişik (pirlantasi gömük) ama tektaş sonucda.
Bana nişanlım tamtur bir yüzükle teklif etdi ve sonradan 5 taş alindi (nişan yüzüğü olarak)

Yani illa kocaman misket gibi bir tektaş olmasa bile insan herhangi güzel ve özel bir yüzük alir.

Kendisi bilmiyorsa bunun anası babası yok mu ? Onlar da bilmiyorsa söyleyin madem öyle söz de tek taş, nişanda alyans takılır deyin. Bunu söylerken utanmam ama gidip tek taşımı alıp al bunu bana tak demeye utanırım çok komik bir durum. Almışken kendiniz de takıverin bari.

Kendin halletme.
Çekinme de isteklerini doğrudan dile getir.
Sonra hiçbirşey söylememiştin ki oluyor.
Bizde böyle bir adet var de açık ol.

valla bende cok utaniyodum ama nasilsa evlenince soyluyoruz soyleyin gitsin ben simdi catir catir soyluyorum istediklerimi turk erkekleri genel odun cunku illa ima falan degil direk soyleyeceksin :)

Ay bana da takmadılar ben de umursamamıştım ama kendimi sonra çok kötü hissettim herkes sordu yok mu aenin tektaşın diye aslında evlendiğimden beri de neredeyse hiç takmadım ama işte toplum baskısı insana kendini eksik hissettiriyor keşke sözde isteseydim dedirttiler bu Arada eşime 100 yıl demesem alacağı yoktu adamın bilmiyor annesi ve ablalarının da işine geldi tabi.,,,

Bu arada aklıma geldi yine sinirlendim yüz görümlüğü diye bişey var nerdeee o da yoktu biz de.... ay bi gıcık oldum bak yine. Akılsız AçıkYeşil zamanında herşeyi söylemeliydin

Bu gayet bilinen bir adettir aslında yani daha etnik aileler bilirler.
Benim tektaşımı kv beğenip almış eşim bile sonradan görmüştü 😂
E tabi tekrar tak çıkar yapmıyım diye evlilik teklifi etmedi öyle sizinki gibi kararlaştırıldı.
Bence güzel bir dille söyleyin bizde sözde alyans takılmaz beraber bir tektaş bakalım mı diyin çünkü valla siz ne kadar sessiz sakin olursanız erkek ailesi tarafı herşeyden bilmiyoruz diye sıyrılırlar.

Ya erkekleri soyle sumsuk yapmayin ya bi'zahmet tektas alamayan da evlencem diye piyasaya cikmasin. Cevresinde de mi gormuyo teklif olmasa bile kizlara tektas alindigini? Artik her fiyata var yani.

Erkek arkadaşımın ailesi bu hafta beni istemeye geliyor. Hem söz hem isteme olacak. Bizde sözde tektaş takılması adeti var. Benim için önemli değil ama ailem, akrabalar falan dener kınar böyle şeyleri.
Şimdi sorun şu ki erkek arkadaşım bana öyle klasik bir evlenme teklifinde bulunmadı. Hep evlenmek istiyordu karar aldık evleniyoruz gibi oldu. Dolayısıyla tektaş da almadı.
Muhtemelen tektaş takılması adetini bilmiyordur. Böyle işlerden bi haber kendisi. Bizde sözde tektaş takılır orta yollu bir şey alalım laf olmasın desem ayıp mı olur? Yoksa kendim kendime tektaş alıp söz günü eline tutuşturup aşkım bunu takman lazım desem kırar mıyım acaba bak bak ben alamaz mıydım gibi 🤔
Kimseye de yük olmak istemiyorum. O kadar önemli bir şey de değil benim için ama annem 40 tane laf eder şimdi onu da çekmek istemiyorum.
Ne dersiniz uyarsam mı yoksa kendim mi halletsem?
Yuk olur muyum da ne demek ? Bu zaten onun gorevi. O zaman siz yarin birgun evlendiginiz zaman da kendi paranizla disarda yemek yerseniz yuk olmasin diye.

Allah aşkına tek taş piyasaya çıkalı kaç yıl oldu ki adetiniz oldu? Anneannenize de mi tektaş takmışlar isterken? Bazı insanlar karşı taraftan para koparmak için ne yapacağını şaşırdı. Başka bir şey değil.

Ben farklı bir konuya takıldım. Söz olacak dediniz ya illa ki bir yüzük alınmayacak mı? Gezmeye gelir gibi gelip oturup yiyip içip gidecek değillerdir heralde... Dolayısıyla nasılsa bir yüzük olacak " tektaş istiyorum" demek abes olmaz bence...

“Bizim adetlerde ikinci yıldönümlerinde de beştaş alınır.” diye girerdim yerinizde olsam 😂 Maşallah ne kadar güzel düşünceli davranmış eşiniz takdir ettim🧿🧿🧿🧿
Tesekkur ediyim onun adina bari ❤️❤️
Ben hic taki takmam , alyansimla tek tasi ve o safir olani bile takmayi unutuyorum surekli , esim hatirlatiyor taktin mi diye , o yuzden bes tas istesem kafana tas mi dustu der 😂😂

Back
X