- Konu Sahibi socialscientist
Bazıları adette tektaş yok demiş acaba kız isteme söz gecesinde ne takacaklar? Nişan yapılacaksa alyans takılır. Sadece kız isteme söz ise kıza tektaş takılır. Bizde evlenme teklifi olmadan nişanlandık çünkü nişanlım görevdeydi 2 gün izin aldı onda da nişan yaptık. Annesi annemle konuştu neyi nasıl yapalım dediler nişan günü kuyumcudan alyansımızı aldık. Nişanlımda ben sonra teklifi yapıcam istediğin pırlantayı alıcam dedi. Bu şeyler açık açık konuşulur. Sen daha bir ömür evli kalacağın adamla bunu konuşmaktan çekiniyorsan iyi düşün ve sakın kendine alma. 5 aydır nişanlıyım şunu öğrendim ki her şeyi alttan alıp iyi niyet göstermemek gerekiyor. İçinde kalacak gibiyse asla taviz verme iste yapsınlar.
Valla kız istemede hiç birşey takılmadı bana, söz yapmadım direk nişan yaptım onda da alyans takıldı, eskiden söz yüzükleri vardı mesela onu bile istemedim, evlilik teklifi de etmedi ne yazık ki dolayısıyla tek taşsız beş taşsız evlendik, var yani böyle evlilikler de hayatta. Ayrıca ben de mesela nişan söz yaptıktan sonra evlilik teklifini çok saçma buluyorum. Böyle yaşayan insanlar da var hayatta çok da şeetmemek lazım.