acil yardım 1 gün sürem var=(

Kusura bakmayın da ben böyle durumları anlamıyorum.Ya bu nasıl bir mantıktır ki 'evin tek oğlu' deyip insanlardan birşey istemek beklemek.Kayınvaliden daha eşinin doğduğu gün sana verebileceğinin en fazlasını verip eşini dünyaya getirmiş.Sen o insanlardan daha ne bekleyip ne istiyorsun ki.Valla ben evlenirken hayatta yüzüm tutmadı şunu istiyorum demeye.Ki verdikleri verecekleri şeyleride resmen zorla verdiler bana.Kimseden bişey istemedim.Eşimin kendi elinden benim kendi elimden ne geliyorsa o.Ne kendi ailemin ne eşimin ailesinin en ufak rahatını düzenini bozcak birşey istemedim.Evlilik bu değil siz burda asıl noktayı kaçırıyorsuz.Evlilik 2 kişiyle olur sadece... ne ailelerin yardımı ne mutfak takımı ne salon takımı....

bu 3 4 yıl uzar gider ev alıp ayrılmaya kalksanız da sorun çıkar bence.tek oğlunuz bizle oturmak istemiyorlar diye. Alt kata ayrı bir salon yapsan kendine ne işine yarayacak ki.kayınvalidenin evi sonuçta misafirin geldiğinde kayınvalidenin kapısından içeri sokup da benim salonuma geçin demek hoş olmaz bence.bence salon işine hiç giirşme ileride evinizi ayırırsanız orda istediğin gibi alırsın herşeyini.şimdi üst kata sadece 1 yatak odası kur bence

kesinlikle katılıyorum.kayınvalidenle zaten dipdibesin bide onun evinde oda mı döşiyeceksin.kusura bakma ama çok saçma bir fikir.imkanın varsa başka bir eve çık.yoksada onlar sana oda verse gene kabul etme hayatının içine bu kadar sokma onları.çok fazla problem olur aranızda.aynı apartmandada olsan mesafeni korumaya çalış.evlenince anlarsın ne demek istediğimizi

herkesin yorumlarını tek tek okudum hepinize teşekkür ederim...her yorumda doğruluk haklılık payı var..hepiniz tecrübelerinize dayanarak yorum yapıyorsunuz haklı olarak..işte bende bazı olmuszlukları yasamamk adına sizlerin fikirlerinide alma gereği duydum..
arkadaşları nişanlımın annesi babası bana daha önce biz üste çıkalım dediler ama ben kabul etmedim..onları nasıl o küçük eve sokup kendim geniş evde oturcam..içim elvermezdi beni..kendi annemi babamı düşündüm,gelin geliyor diye çatı katına çıkmaları çok dokunurdu bana..
sonra bana diğer daireleri yani zemin kat(1+1)çıkmalarımı söylediler...teras kat daha sıfır yeni..zaten zemin katta dar,ve bakımsız ayrıca,teras kat varken zemin katta oturmak saçma geldi bana...
diğer dairelride bodrum katta oldgu için olmaz zaten..
biz kiraya çıkmak için çok direndik gerek nişanlım gerekse ben...
ama annesinin babasının şu yönde haklılk payı var,
kiraya vereceğnz parayla kendi dairnz kredsni ödersnz..burda biz bize oturalım kapınız ayrı olcak..size zararmz olmaz gibi şeylerle ikna ettler ..bende şart koştum salonum burda olsun fazla kullanmam diye..
hoş zaten temzlkle sorun elmden gelenı yapıcam elbet ki zaten çok zahmetleri olmayan insanlar temiz insanlar..
ama şimdi neden gündeme geldi tekrar bu konu,eşylarımı atalım tamamen yukarı çıkın vs...
ailemde salonu aşağıya yapıcamı biliyorlar,böyle kabul ettler onlarda..çatı katı çok dar nereye sığıcaksın dediler..
bazı arkadaşlar üst kata salon yap dedmşler o zaman yatak odam sığmıyor.....
yani çıkış yolu yok..bi koltukla orda nasıl idare edebilirm...
birde şöyle sölym özünde iyi insanlar eşimn annesi babası...düğün için destek çıkacağınıda biliyorum yani çabalıyorlar...
birazcık tutumlulular ve beim bazı isteklerimi göz ardı ediyorlar..
emrivakileri yok birde ailemden çok çekiniyorlar...yani neden bilmiyorum ama beni çok seviyolar inanlmaz üzerime titreyen insanlar...
bizim anlaşamadğımz tek konu bu salon mevzusu..neden böyle oldu anlamaıyorum...
akşam yemeğni heyecanla bekliyorum ne olcak ne bitecek..
kızalr dua edin bana olurmu..hislerimi en iyi şekilde dile getirebiliyım....sizi seviyorum:36:

eslerinin ailesiyle yasayanlar bile ev icinde kendilerine ozel alan yaratmakta zorlanirken
sizin kapiniz ayri oldugu halde ustune ustluk onlarin evinde kendinize alan yaratmaya calisiyorsunuz
bu fikir basta cazip gelsede onlara sonrada sacma oldugunu anladilar
bence vazgecin hem yuz goz olmak istemiyorsaniz elinizdekiyle yetinin
esinizin ailesi yapmis cabalamis iyi kotu bir seyler sahibi olmuslar
sizde oyle yapin disinizi sykin bedava oturmayi firsat bilin ve paranizi biriktirip cikin
yeni gelin hayalleriniz var hersey sifir olsun genis olsun ferah olsun istiyorsunuz
ama bir kiraya cikma durumunuz dahi yok... esinizin ailesinin o cati kati dahi olmasa
nasil yasayacaksiniz?
misafirlerinizi ilk basta kayinvalidenizde agirlarsiniz onlarda zaten gorurler durumu ve
ona gore kalabalik gelmezler
hmm yada catikatini kiraya verin o parayla baska eve cikin
paraniz yetmiyorsada sizin aileniz yardim etsin hem esitlik olur

Biz yorumcular zaten konuyu yanlış anlamışız....
Arkadaş salonu alt kata yapmaya coktaaan karar vermiş :S Çenemizi/ellerimiz yormayalım :37:

salonun aşağı katta ne işi var ? hem de kayınvalidenin evinde ,ilerde bu yüzden çıkan sorunları buraya yazarsınız artık,sorun olacağı belli bir şey
başkasının evinde misafir ağarlamak pek hoş bir şey değil huzur bozucu başta...
madem başka yer kiralama durumunuz yok şu an da o zaman sadece size özel eşyaları almalısınız kısa bir süre sonra eve çıktığınızda salon takımı felan
alınır gene kendi kararın tabi de biraz saçma geldi bana,

Kusura bakmayın da ben böyle durumları anlamıyorum.Ya bu nasıl bir mantıktır ki 'evin tek oğlu' deyip insanlardan birşey istemek beklemek.Kayınvaliden daha eşinin doğduğu gün sana verebileceğinin en fazlasını verip eşini dünyaya getirmiş.Sen o insanlardan daha ne bekleyip ne istiyorsun ki.Valla ben evlenirken hayatta yüzüm tutmadı şunu istiyorum demeye.Ki verdikleri verecekleri şeyleride resmen zorla verdiler bana.Kimseden bişey istemedim.Eşimin kendi elinden benim kendi elimden ne geliyorsa o.Ne kendi ailemin ne eşimin ailesinin en ufak rahatını düzenini bozcak birşey istemedim.Evlilik bu değil siz burda asıl noktayı kaçırıyorsuz.Evlilik 2 kişiyle olur sadece... ne ailelerin yardımı ne mutfak takımı ne salon takımı....

aynen katılıyorum,arkadasın tabıri ıle benım eşimde bır evın bır oglu, 9 ev 1 yazlıkları var, ben kırada oturuyorum,
kafam rahat bısey beklemedım ıstemedım, gerek te yok kendı yagımızda kavruluyoruz cok şükür..

çok saçma bir durum. benim evimin bir köşesini gelinimin misafirleri için ayırcam neymiş misafirlerini orda ağırlıycak.üsk kattan alt kata inecek hazırlığınıda yiyeceklerini alıp gelecek...çık dışarda ağırla daha rahat olur bence..gelenlerde sende daha rahat oturursunuz.kusura bakma ama kimse istemez çok saçma böyle birşeyi istemeniz.ancak gelinim uzak olur oda fazla olur ona yatak odası yaparım gelince rahat etsin diye..

bazı arkadaşlarının dediği gibi ikeada inanılmız küçük odalardan nasıl dekorlar oluşturuyorlar. senin olmayan bi alt dairede salon odanın olması kadar mantıksız bişey olamaz. ne misafirin rahat eder bu durumdan, ne sen, ne kayınvaliden. iki taraf içinde yorucu. sana gelen misafiri sen ağırlamış olmayacaksın ki, kayınvalidenin evinde ağırlanmış olacak. mutfağı, lavobası kullanılacak.

çözüm yolu yok diyorsan elbet bulunur; yatak odası olacak kadar geniş odayı salon odası yaparsın. küçük odaya bir yatak bi dolap koyarsın. kendi evine çıkana kadar idare edersin. kendi evine çıktığında da istediğin gibi daya döşe. hayırlısı hakkınızda.

Son düzenleme:
biz bu kızımızın daha çooooooook konularını okuyacağız:50:

beraber yaşayacaksınız demek bu. yeni evlisiniz. bence pişman olursun.
evlendikten sonra yemek beraber yansin denecek. ayrı mutfak masrafı olmasın falan. doğal olarak böyle olur yani. sen de ayrı evin olacak diye kandırma kendini. herşey içiçe.
mümkünse kiraya çıkın.
4-5 yıl para biriktirmek zorundayız diyorsan başka. alttaki odayı salon yapabilirsin tabiki.. iki tarafın da fedakarlk yapması normal. acayip bişey yok. madem geçici bir durum. onlarda bir süre eşyalarını bodrum kata kaldırabilirler.
sonrası iyi olur inşallah.

arkadaşlar şuan çok mutluyum..öncelikle herkese çok teşekkür ediyorum bu kk gerçekten insanın hayatını yönlendirmesinde etkili oluyormus..
hepinizin yorumlarını tek tek düşündüm dikkate aldım ve inanın kafama sabitlenen salon mevzusundan vazgeçtim=)
akşam nişanlımla eve gitmeden önce bi kafede oturup konustuk vazgeçtğimi söyledim..
nişanlımda bana iyi haberlerle gelmmiş...allah nasip ederse 2 yıl içinde ev sahibi olcam=)hatta 1 yıl dahi olabilirmiş ve ailesi destek çıkmış peşinat için yaptığı birikime=)
nişanlım bana ben ne istiyorsam ikimiz için istiyorum dedi ve aşağıda salon yapmanın saçmalğından bahsetti yani sizlerin söylediğini onayladı=)
sonra yemeğe gittik beni çok iyi karsıladılar=)
bu arada bazı şeylerde ne kadar yanıldgmı anladım=)
5 aydır nişanlı oldgum için 5 ayda nişanlımn annesi ve babasını çok nadir görebildim,oyurup sohpet edebildim,mesafede uzak olunca ister istemez bana soğuk geldiklerni düşündüm ama koca bi yanılgı içinde olgumu anladım=)
nişanlımın annesi babası bana önce biz üste çıkalım sen huzurlu olcaksan eğer çıkalım..bina hepsi senin istersen zemin kata çık istedğn yere yerleş dediler..
bende böyle bişeye razı gelmeyeceğimi 1 göz odada dahi mutluluğu istersem eğer bulabilceğimden bahsettim..kafamın karşık yoğrun oldgu dönemlerden bahsettim,sağlıklı kararlar alamadığmdan bahsettim...insanların ne dediklernden etkilendğimden bahsettim.......................uzunca bi güzel tatlı harika bi konuşma geçti aramızda=)
çok iyi ağırlandım beni yermden kaldrmadılar...nişanlıma ne kadar değer verdiklerinden bahsettiler bundan sonra sen bizim gelinimz değil kızımz olcaksın dediler senin hersynide dört dörtlük yapıcaz için rahat olsun biz seni hep düşünüyoruz bu ev hepsi senin..yukarda kapın ayrı olursa senin için daha iyi olur kızım dediler ama istedğn gibi burayıda kullan binamz hepsi senin ve nişanlımın dediler...sarıldılar öptüler...beni çok sevdiklerinden bahsettiler...:nazar:
hayat tecrübelerinden bugünlere tek maaşla nasıl mutlu mesut geldiklernden bahsettiler...
ve daha bisürü şey....cebime zorla harçlık koydu kabull etmesemde yemin verdi üzerine...bayramlım istedğin gibi şeylerini al biz senin zevkine göre alamayabilirz dediler...o an çok sanslı oldgumu düşündüm ve onlara şunu söyledim"sizlerin bana güler yüzünüz yeter,ben sizin gelininz değil kızınz olmak isityorum dedim,huzurlu bir hayatımz olsun istyorum dedim,bugüne kadar bi kusurm olduysada bağışlayın dedim,olurmu öyle bizim sana bi kususrmz ldysa bağışla yavrum imakanlrmz dahlnde herseyı yapmaya çalşıyoruz dediler..elbet sende hevelenıyorsun herseyn en iyisne layıksıun dediler..herseyı istemek hakkındır biz seni hiç yadrgamadık dediler..ama sadece bu konular yuzunden birbrnzi üzmenzden dolayı mutsuz oluyorduk dediler...=)
kızlar çok mutluyum o an ne para ne pul ne oda ne eşya hiçbirsey gözmde değildi...
ben aslında bunu istyormuşum...
sevgi dolu sözcükleri...
ilgiyi..
sarılmalarını...
ve sonrasında nişanlmla beraber şunu söyledik,en kısa zamanda kendi dairmze çıkacağmzdan bahsettik,bende sizler bizleri bu yasa getrdinz bu saatten sonra bizler (nişanlım ve ben)herseyn üstesinden sevgmz ile kalkacağmzdan bahsettim...rabbim hem sizlere hem bize sağlık versin,kimseyi kimseye muhtaç etmesin gerisi gerçekten boş dedim...
arkadaşlar gerçekten beni duymak istedğim bu sözcuklermiş...
neden bazı şeylere saplanr oldum bu kadar inatçı oldum bunun nedeni de işte sağdan soldan gelen doldurşlar işte...
silekelendim kendme geldim..
o insanlar gerçekten beni düşünüyor buna inandım...mutlu olmamzı istyorlar...
bu arada nişanlım evin mutfağnda bitimiş ve yatak odası olcak yere salonumz çok rahat sığıyor=)
diğer küçük oda neden bugne kadar gözme bu kadar küçük geldi bilmiyorum sanırım çatısı eğimli oldgndan=)
ama yatak odamzda komididnene kadar sıpıyor biraz yürüme alanı dar olsada=)mutfağım geniş çok şükür o bana yeter zaten=)banyom kendi yuvam,kapımz ayrı olcak...
eşimde "işten gelğimde direk çalağım kapı bu olsun istedim ama sen diretyodun aşağda salonmz olsaydı inan bana hep hzuursuz olcaktık,her iki evin yuku omuzlarnda olcaktı ister istemez aklmzn bi köşesi hep aşağıda olcaktı..ben seninle burda kapımzı kltleyp huzuru bulmak istyorum seninle zaman geçrorum,sadece sen ol hayatmda,yeter bana inan en güzel daireler bizim olcak,unutma BURASI BİZİM BAŞLAMA NOKTAMIZ..."dedi..
ve evet ben bu sözü çok sevdim..
burası bizim başlama noktamız olcak...
terasta kapanıyor arkadaşlar=)
kat yeni oldgu için hersey tap taze=)
küçük ama bakımlı temiz huzur dolu şirinmi şirin bi dairem olcak=)
ailemlede konuştum.."
kızım sana saray döeşesel mutllu olmayı bilmiyorsan orsaı sana kafes gibi gelir "dediler..
aslında herkes çok haklıydı..
nişanlık dönemim çok stersli geçiyor diyordum ama herkese yön göstereniakıl veren ben kendi hayatımı kendi ellermle yokuşa sürdüğümü,en ufak şeyi kafama takıp sorun haline getrdğimi farkettm..
neden böyle oldu son zamanlarım neden hep hzuursuz geçti şimdi daha iyi anlıyorum...i....nişanlımla daha bi sıkı sarıldk brbzme...sımsıkı..hiç ayrılmak istemedik bugün brbrmzden...
hayatmzla ilgli çok öenli ve doğru kararlar aldık ve tarhı bi yere yazdık..
bugün bizim miladımz dedik...
ve geride kalan sorunların üzerini temiz bir sayfa ile kapattık...artık hiç konuşulmamak hatırlanmamak üzere...
sizlere çok teşekkür ediyorum..
eğer ben dertlermı buraya yazıp durmasaydım hatalarımn farkına varmayacaktım...
bazen insanın dönüp kendi davranişarnı sorgulaması gerekiyormuş..
dün gece ilk defa bana ne oldu nasıl bu hale geldim ben böyle biri değildim diye düşünmeye başladım...ve sizlerin tecrübeleride bu kararmı değştrmemede çoook büyü bir etkendi...hepinize çook teşekkür ederim sevgili kk arkadaşlarım..
iyiki varsınız..
hem derdimde..
hem mutluluğumda..
szileri gerçekten seviyorum:54:

Son gelismeler gercekten mükemmel. Okurken ben bile cooook mutlu oldum, sanki tüm bu güzellikleri kendim yasamisim gibi.
Allah agzinizin tadini hic bozmasin arkadasim, hep böyle mutlu mesut olun. Anlattiklarindan yola cikarak kayinvalidenin ve kayinpederinin cok seker insanlar oldugunu düsünüyorum, hep
böyle ilgili olsunlar sana karsi insallah, sende öyle tabi.
Ev konusuna gelince: Belki sasiracaksiniz ama bende tam tersi kücük evlere bayilirim. Bana herzaman daha sicak ve huzurlu gelirler. Benim baba evim kücüktü ama sicacikti,
her tarafi huzur ve mutluluk doluydu. Evlendim büyük bir daire tuttuk esimle. Inanirmisin kendi dairemden ürker oldum ilk zamanlar, bana soguk geliyordu, büyüklügü korkutuyordu beni,
cünkü aliskin degildim, daha yeni yeni alismaya basliyorum.

Hersey gönlünce olsun :nazar:

Son gelismeler gercekten mükemmel. Okurken ben bile cooook mutlu oldum, sanki tüm bu güzellikleri kendim yasamisim gibi.
Allah agzinizin tadini hic bozmasin arkadasim, hep böyle mutlu mesut olun. Anlattiklarindan yola cikarak kayinvalidenin ve kayinpederinin cok seker insanlar oldugunu düsünüyorum, hep
böyle ilgili olsunlar sana karsi insallah, sende öyle tabi.
Ev konusuna gelince: Belki sasiracaksiniz ama bende tam tersi kücük evlere bayilirim. Bana herzaman daha sicak ve huzurlu gelirler. Benim baba evim kücüktü ama sicacikti,
her tarafi huzur ve mutluluk doluydu. Evlendim büyük bir daire tuttuk esimle. Inanirmisin kendi dairemden ürker oldum ilk zamanlar, bana soguk geliyordu, büyüklügü korkutuyordu beni,
cünkü aliskin degildim, daha yeni yeni alismaya basliyorum.

Hersey gönlünce olsun :nazar:

çook teşekkür ederim arkadaşım..boşu boşuna yemişim kendmı günlerdir=)
neden bilmiyorum ama evin son halini görünce nedense gözme çok buyuk geldi=)
ferah huzur dolu geldi...nişanlımla yemekten sonra odamızın salonunda 1 saat kadar oturduk kalkmak istemidk=)
mutluluk buydu işte..huzuur=)
:nazar::nazar:
rabbim sizinde tadnzı bozmasın ins=)

şimdi farkettim..sanırım telaşla yazdığımdan olsa gerek birazda heyecan,çok karmaşık yazmısım arkadaşlar özür=)

şimdi farkettim..sanırım telaşla yazdığımdan olsa gerek birazda heyecan,çok karmaşık yazmısım arkadaşlar özür=)

canım cok sevındım yazdıkklarını okuyunca hersey gonlunce olsun :)

Mantık dolu bir orta yol bulmanıza cok sevindim. Mutluluğunu daim olur inş :nazar:

bende cok sevindim son yazdiklarina
civil civil positif bir bakis acisi yakalamissin umarim hep boyle devam eder
kimseyle kiyaslama yapma durumunu
sadece kendi yuvana bak
bir oda dahi olsa unutma orasi hayat arkadasinla paylasacagin ozelindir
umarim nisanlinin ailesiyle muhabbetin hep boyle tatli olur
ama ufak bir mesafe her zaman olsun
sansli hisset kendini ve mutlu olmaya bak..

Back
X