Acil yardım edin

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.669
498
Eşim sigarayı üç yıl önce bırakmıştı ama ne yaptıysam beni dinlemiyor geri başladı demin cebinde paket buldum çünkü dışarı çıkıp tur atcam dediğinde anladım gidip içtiğini.
Ceplerini aradım cebinde sigara vardı . En pahalısı hem de. O kdr yapma üzülüyorum ciğerlerine yazık bıraktığın halde nasıl başlarsın diye aylardır lütfen desem de beni dinlemedi. Ben de sigarayı aldım kavga ettim gözünün önünde param parça yaptım üstüne fırlattım çok büyük kavga ettik. Sonra düzgünce karşıma geldi. Düzgünce anlattım yapma lütfen ciğerlerine yazık paranla zehirlenme dedim. Sanane dedi. Beni de ilgilendirir ağzın ellerin kokacak erken ölürsen ben ne yapacağım yazık günah daha güzel nefes almak varken daha zor alacaksın dedim.. Ne yapacağım

Eşim sigarayı üç yıl önce bırakmıştı ama ne yaptıysam beni dinlemiyor geri başladı demin cebinde paket buldum çünkü dışarı çıkıp tur atcam dediğinde anladım gidip içtiğini.
Ceplerini aradım cebinde sigara vardı . En pahalısı hem de. O kdr yapma üzülüyorum ciğerlerine yazık bıraktığın halde nasıl başlarsın diye aylardır lütfen desem de beni dinlemedi. Ben de sigarayı aldım kavga ettim gözünün önünde param parça yaptım üstüne fırlattım çok büyük kavga ettik. Sonra düzgünce karşıma geldi. Düzgünce anlattım yapma lütfen ciğerlerine yazık paranla zehirlenme dedim. Sanane dedi. Beni de ilgilendirir ağzın ellerin kokacak erken ölürsen ben ne yapacağım yazık günah daha güzel nefes almak varken daha zor alacaksın dedim.. Ne yapacağım
Defalarca "bu defa bıraktım!" dedikten sonra koşa koşa gidip paket aldığımı bilirim.. İnanın hiç kolay değil. Kısıtladıkça dışarıda daha çok içecek eminim. Evde içmesine izin verip "sadece x tane" kısıtlama getirirseniz daha iyi sonuç alırsınız gibi..

Bir de tersini yap.ama önce böyle devam et. Bir müddet sonra sallamiyo gibi yap. Ters taarruza ev. Erken ok

Bu konuda ısrarı saçma buluyorum herkes kendinden sorumlu. Bırakamıyorsa yada bırakmak istemiyorsa amuda da kalksan yine de yapmayacak.

İyi de bu hareketleriniz insani daha cok sigaraya iter.Uc yildir icmiyorsa belki cani bi seye sikildi aldi icti hemen sigaralari parcalamalar,laf soylemeler biraz sakin olun

Esiniz siz tatli yerken onunuzden tabaginizi aldigini, cok yedin obez olacaksin, seker kansere neden oluyor, kanser olup erkenden oleceksin, ben ne yapacagim genc yasta dul kalirim yeme artik dedigini dusunun. Hos degil dimi?
Yapmayin, ne zaman hazir olursa o zaman birakir, sizin bu tavriniz aranizi bozmaktan ve esinizi sigaraya daha cok baglamaktan baska bir ise yaramayacak.

İste insan bazen sigaraya siginabiliyor.Bende birakmistim bosaninca hemen basladim.Hala devam ederse sigara birakma merkezine gitsin orda verilen ilac işe yariyor

Ya zaten yıllardır hiç içmiyordu isteyerek geri başladı bikaç haftadır tek tük içiyordu Paket almış. Alışmadan engel olmam lazım

Birincisi acil ne gibi bir yardım bekliyorsunuz böyle bir konuda?
İkincisi ise, sigarayı bırakıp bırakmamak kişinin tamamen hür iradesine kalmış bir şey, yani siz ne kadar içme deseniz de o istediği sürece bir şekilde içer. Bu şekilde olay çıkarıp yasaklayarak ancak sizden gizlemesine sebep verebilirsiniz o kadar. Evlenmeden önce içmiyor muydu? Eğer içmiyorduysa en azından sizin yanınıza yaklaşacağı zamanlar içmemesini, sizi rahatsız ettiğini söyleyebilirsiniz. Yok içiyordu ise de, kusura bakmayın da siz dedimiz diye bırakmaz eşiniz.
Dışarıda soluduğumuz hava da çok sağlıklı değil, sigara içmeyen de içen kadar risk altında artık. Sadece sigara içenler akciğer kanseri olmuyor anlayacağınız.

Birincisi acil ne gibi bir yardım bekliyorsunuz böyle bir konuda?
İkincisi ise, sigarayı bırakıp bırakmamak kişinin tamamen hür iradesine kalmış bir şey, yani siz ne kadar içme deseniz de o istediği sürece bir şekilde içer. Bu şekilde olay çıkarıp yasaklayarak ancak sizden gizlemesine sebep verebilirsiniz o kadar. Evlenmeden önce içmiyor muydu? Eğer içmiyorduysa en azından sizin yanınıza yaklaşacağı zamanlar içmemesini, sizi rahatsız ettiğini söyleyebilirsiniz. Yok içiyordu ise de, kusura bakmayın da siz dedimiz diye bırakmaz eşiniz.
Dışarıda soluduğumuz hava da çok sağlıklı değil, sigara içmeyen de içen kadar risk altında artık. Sadece sigara içenler akciğer kanseri olmuyor anlayacağınız.

Benim için bırakmıştı ilişkimizin başında ve içmiyordu 3.5 yıl flört oldu içmiyordu.

Ben içiyorum eşim içmiyor.2 defa sigara bırakma ilacı kullandım ikisindede bıraktım.Ama 20 gün sürmedi yine başladım.Bu akşam yine sigara bırakma konusu geçti.Kusura bakma bırakamıyorum dedim.İsterse boşasın umurum olmaz.İçmeyen anlamıyor bu durumu.İradesi saglam olup bırakanlara ekstra saygı duyuyorum.Ben iradesizim.

Back
X