• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil yardım! Eşyalarımı toplamadan mı gideyim? Eşyalarım ne olacak??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geldim geldim.
O akşam eşimi avukat ile görüştürdüm. Görüştürdükten sonra annenleri ara çıkmadan bilsinler geleceğini dedi. Her neyse, aradım. ( düşüncesi annemlerin saçmalamayın deyip gelmesiydi.) Annem babam gelmeden önce ilk defa kısa bir süre ağladığını fark ettim, yani hüngür hüngür değil erkeklerin sesi gider ya öyle. Beni iki cümleye sattın , ucuza gittim. dedi. Annesinin sözleri için ayrıldığımı ima etti. Annem ile babam ilk defa kalkıp böyle bir durumda evime geldi.Ve evliliğimin başından beri olan durumu konuştuk. Her şeyi anlattım, yok erkek tarafı büyütür çocuğu vs.
Hemen hemen her şeyi söyledim.
Şu an bir şeyin çözüldüğü yok. Telefonuna bakıyorum annesiyle her gün iki kez konuşan adam konuşmuyor annesiyle 5 gündür.
Biz de iyi değiliz, zoraki durumlarda konuşuyoruz. Çünkü ilk defa ben gidip sarılmadım.
Anlaşmalı boşanmak için 1 ayımız vardı zaten. Hemen boşanamayacaktık.
Şu an ailemin gelmesi en azından konuşması da aileme atılabilecek suçlamaları engellemiş oldu. Ailesi destek oldu ayrılmasına sebep oldu gibi iftiraları yani.

Hanımlar durum böyle. Sizi seviyorum destekleriniz her zaman çok kıymetli.
Burada size aktaramadığım ayrıntılar var hayat bu. Ama bir şey düzelmiş değil. Sadece anne baba yanında pozitif gibi gözüktüğünden bir şeyler ısrarla ben çekip gidicem demedim.
Şu an izliyoruz birbirimizi.

Burada başka konuları görüyorum, gaybı Allah bilir. Öyle ki benim durumumda olup çocuk sahibi olanların da sonu ayrılık oluyor gibi.

Sizin kadar gerçeği görüyorum, sadece harekete geçmek düşünce hızıyla eş değil.

Bana kızmayın. Arkamı döndüğümde kendimi suçlamak kendimle savaşmak veya keşkem olsun istemiyorum. Olacağını sanmıyorum. Sadece inşaallah çok az daha zaman.

Durumum bu.
Bak eğer tüm bunlar sonucu kendine gelirse bir ümit var gibi geldi bana. Bu şekilde devam etmesi mümkün değil. Çok iyi yapmışsın anlamış bence. Şu an artık açık açık iletişimde olma zamanı annesini karşısına alsın ve hayatınıza burnunu sokmaması gerektiğini öğretsin. Hadlerini çok aşmışlar ailece bence anlaşmalı boşanma için bir ay bekliyeceksen denenebilir bir şeyler. Benim gördüğüm bak on sekiz yıldır sizin gibi yaşayan bir çift var kadın hastalık sahibi oldu. Bu durumun böyle gitmeyeceğini eşin ve ailesi bilecek. Annene resmen takmışlar bu sürecin sonunda annenin hakkında konuşmaya bir daha cürret etmeyeceklerse, evine bir daha evim demeyeceklerse, eşin seni dinleyecek sürekli inatlaşmayacaksa devam et. Çünkü şu an sizin evde sizden başka annelerin sözü geçiyor büyümesi lazım kocanın. İyi bir aile terapistine gidin bu süreçte ailenin destekçi olduğunu bilsinler. Onların tek derdi seni manüpüle etmekti. Olmayınca çok şaşırdılar lütfen şu noktadan sonra hiçbir şey olmamış gibi devam etme. Ne annen banana yüzün olur ne de o aile seni ciddiye alır.
Demek istediğim bu iş çözüldüğünde artık herkes senden çekinsin umarı eşin düzelir ve sonunda güzel bir evliliğin olur.
Son olarak görümceyle şunla bunla tatile gitmek nedir ya evliliğin devam eders bu kadar yüz göz olma yoksa evini böyle sahiplenirler. Onlar sana sen onlara sadece saygı duyacaksınız sınırlarını bilsinler. iyi gelin olacağım diye uğraşıp durma artık hiçbir gelin iyi değildir. İyi olmya çalışırken bak yuvanı dağıtıyorsun.
Ben seni sevdim mavere sende nişanlı olduğum hallerimi ve evliliğimin ilk üç ayını gördüm. Bu konunun çözümü eşinde ve sende biter sen isteklerinde kararlı duracaksın eşinde bir evi ve ailesi olduğunu bilecek ve annesine artık evli olduğunu gösterecek. Yoksa çocuk yaparsın ne onnda söz hakkın olur ne evinde kimse sana saygı duymaz mutsuz bir hayat yaşarsın mutsuz çocuklar yetiştirirsin.

Günaydın :) eşim o gün konuştuğunda, annemin sözleri için benden vazgeçiyorsun gibi yaklaştı.

Annemle babamın gelmesi etken oldu aslında. Onlar konuşmaya geldiği halde yok kalkın gidiyoruz diyemedim.

Sadece annesi ablası karşımda olup, eşim yanımda olduğu halde ben bu evlilikten geçseydim keşkem olurdu.

Ama eşimin yaklaşımı şu oldu;

Kv dedi ki sen ev anahtarını bilerek kaybettin yedeğini görümcenden almak için.

Eşim dedi ki: bilerek kaybetmemiş olabilirsin ama evet mavera, sen istemiyordun ablamda olmasını.

9 ay önce yaşadığım mevzular bugünler açıldı.
Annesinden duymak istemediklerimi duyduğumda eşime, bunlar yanıma mı kalacak dedim.

O, ben annemin saçının teli için dünyayı düz ederim dedi.

Ben ne istedim o ne dedi??

İşte bu yüzden keşkem olmayacak. Ama anne banamın yanında kendini savunduğu için ben beklemedeyim şu an.
Mavera bunca zamandan sonra hala niye demiyorsun evet ev benimse anahtar bende olacak başka birinin benden habersiz girip çıkmasını istemiyorum diye.Niye çekiniyorsun açık açık diyeceksin bu ev senin ve benim anen karışmayacak ne kıro bir kocan var ya annesinin saçının teline düz edermiş gitsin sütten kesilmemiş kocan anası arayıp arayıp dolduruyor kesin saçma sapan tribe giriyor yukarda o kadar yazdım ama şu lafı O, ben annemin saçının teli için dünyayı düz ederim dedi. cidden çok zor bunun gibi biriyle uğraşmak .

Mavera bunca zamandan sonra hala niye demiyorsun evet ev benimse anahtar bende olacak başka birinin benden habersiz girip çıkmasını istemiyorum diye.Niye çekiniyorsun açık açık diyeceksin bu ev senin ve benim anen karışmayacak ne kıro bir kocan var ya annesinin saçının teline düz edermiş gitsin sütten kesilmemiş kocan anası arayıp arayıp dolduruyor kesin saçma sapan tribe giriyor yukarda o kadar yazdım ama şu lafı O, ben annemin saçının teli için dünyayı düz ederim dedi. cidden çok zor bunun gibi biriyle uğraşmak .
evimin anahtarının ablanda, annen de işi ne diyemedi mi ailen ve sen ?
Üstelik ailenin yanında mı annenim saçı için dünyayı dümdüz ederim dedi ? Nasıl yani ya ?
Bu lafı duyan ailen alıp gitmedi mi seni ?

Mavera gelip edebiyat yapmışsın sadece.

Annenle baban geldi tamam, sen eşine annesine olduğu gibi sessiz mi kaldın?

Örneğin anahtar konusunda, evimin anahtarının kardeşinde ne işi var evet istemiyordum diyebildin mi?

Hem olay büyümesin, hem ailemin arkamda olduğunu bilip ayağını denk alsın diye asıl söylemen gerekenleri söylemeden eşine de uzun uzun edebiyat yaptın muhtemelen.

Aranız hala soğuk çünkü suçlu falan hissetmiyor, annemin kusuruna bakma diyemiyor. Sen de bir umut hala oradasın.

Biz zaten senin o evden çıkmayacağını biliyorduk.

Mavera 'nin Sen oldugunu tahmin ediyorum. Bak Güzelim diger Üye'leri bilmem Ama Ben sahsen senin Durumuna cok üzülmüstüm. Hatta sirf Sen birsey yazdin mi diye girip bakip cikiyordum.

Biz sana Bosan veya Bosanma demek icin burda degiliz, Biz sadece sana Moral veya Yardim amacla burda birseyler yazmissiz. Ki seninde bu

Yazman Sekline Hayran kaldim desem ! AYIP Sen benimle Bu sekilde konusamazsin!
Sana harcadigim dakikalara, saatlere yazik.

Egerki barismissan Esinle ne Mutlu, Sevindim. Ama girip INSANCA bize yazabilirdin baristik diye, okadar merak etmeyi duymazdim. Bunu bize Borcluydun.

Sevgilerimle..
Vallaha sabah sabah beni çok güldürdünüz ...Allah da sizi güldürsün😂😘

evimin anahtarının ablanda, annen de işi ne diyemedi mi ailen ve sen ?
Üstelik ailenin yanında mı annenim saçı için dünyayı dümdüz ederim dedi ? Nasıl yani ya ?
Bu lafı duyan ailen alıp gitmedi mi seni ?
Mavera nasıl sinmişse ağzını açamıyor her gelen yükleniyor yazık bence psikolojisi iyi değil isteyen istediğini diyor kıza muhakak destek almalı. Ne anneymiş sanki Kutsal Meryem Ana . Böyle adamların var ya..

Bak eğer tüm bunlar sonucu kendine gelirse bir ümit var gibi geldi bana. Bu şekilde devam etmesi mümkün değil. Çok iyi yapmışsın anlamış bence. Şu an artık açık açık iletişimde olma zamanı annesini karşısına alsın ve hayatınıza burnunu sokmaması gerektiğini öğretsin. Hadlerini çok aşmışlar ailece bence anlaşmalı boşanma için bir ay bekliyeceksen denenebilir bir şeyler. Benim gördüğüm bak on sekiz yıldır sizin gibi yaşayan bir çift var kadın hastalık sahibi oldu. Bu durumun böyle gitmeyeceğini eşin ve ailesi bilecek. Annene resmen takmışlar bu sürecin sonunda annenin hakkında konuşmaya bir daha cürret etmeyeceklerse, evine bir daha evim demeyeceklerse, eşin seni dinleyecek sürekli inatlaşmayacaksa devam et. Çünkü şu an sizin evde sizden başka annelerin sözü geçiyor büyümesi lazım kocanın. İyi bir aile terapistine gidin bu süreçte ailenin destekçi olduğunu bilsinler. Onların tek derdi seni manüpüle etmekti. Olmayınca çok şaşırdılar lütfen şu noktadan sonra hiçbir şey olmamış gibi devam etme. Ne annen banana yüzün olur ne de o aile seni ciddiye alır.
Demek istediğim bu iş çözüldüğünde artık herkes senden çekinsin umarı eşin düzelir ve sonunda güzel bir evliliğin olur.
Son olarak görümceyle şunla bunla tatile gitmek nedir ya evliliğin devam eders bu kadar yüz göz olma yoksa evini böyle sahiplenirler. Onlar sana sen onlara sadece saygı duyacaksınız sınırlarını bilsinler. iyi gelin olacağım diye uğraşıp durma artık hiçbir gelin iyi değildir. İyi olmya çalışırken bak yuvanı dağıtıyorsun.
Ben seni sevdim mavere sende nişanlı olduğum hallerimi ve evliliğimin ilk üç ayını gördüm. Bu konunun çözümü eşinde ve sende biter sen isteklerinde kararlı duracaksın eşinde bir evi ve ailesi olduğunu bilecek ve annesine artık evli olduğunu gösterecek. Yoksa çocuk yaparsın ne onnda söz hakkın olur ne evinde kimse sana saygı duymaz mutsuz bir hayat yaşarsın mutsuz çocuklar yetiştirirsin.
Sana sarılabilir miyim...
Çok teşekkür ederim. Hakkını helal et. Çok doğru gözlemlerin. Ama eşimin telefonuna bakıyorum bir yandan. Bizim alt daire var satılıyor, ablasıyla plan yapıyor orayı alalım mı diye :) benim haberim yok... annesini mi getirecek ne yapacak... ben sanmıyorum iyi olacağını.

Çok teşekkür ederim. Hakkını helal et. Çok doğru gözlemlerin. Ama eşimin telefonuna bakıyorum bir yandan. Bizim alt daire var satılıyor, ablasıyla plan yapıyor orayı alalım mı diye :) benim haberim yok... annesini mi getirecek ne yapacak... ben sanmıyorum iyi olacağını.
ohoooo bu hamur çok su kaldırır çok.
Ya ailen geldiğinde gerçekten her şeyi sayıp dökmedin mi ?
Anahtar ne alaka diyemediniz mi mesela ailece ?
Eşine sormadın mı ne evi, niye haberim yok diye ?

Eşinin hayatında bu kadarsın işte Mevera.

Arkadan telefonu karıştırıp birşeyleri öğrenebilirsin ancak çünkü seni muhattap alan yok.

Zoruna gitmiyor mu gerçekten?

Biraz ağır yazmış olabilirim ama bu kadar pasiflik, kendini kandırma ağır geldi bana.

Canım benim belli ki yaşın genç bir çevrede yetişiyoruz seni aslında çok iyi anlıyorum çok zor helal olsun. Senin kocanın aklı yok fikri var seni takan yok mu ben ne diyeceğimi şaşırdım artık. Takdir de hayatta senin ama sakın o evi almalarına izin verme bunların amacı seni köle gibi kullanmak .

Eşinin hayatında bu kadarsın işte Mevera.

Arkadan telefonu karıştırıp birşeyleri öğrenebilirsin ancak çünkü seni muhattap alan yok.

Zoruna gitmiyor mu gerçekten?

Biraz ağır yazmış olabilirim ama bu kadar pasiflik, kendini kandırma ağır geldi bana.
Yooo haklısın. Şu an konuşmazken bile ailesiyle böyle planlar yapabiliyor yani ablasıyla. Bildiğimi bilmiyor. Sanırım bana son noktaya gelince söyleyecek. Evet bu kadarım. Gördüm bunu.

Yooo haklısın. Şu an konuşmazken bile ailesiyle böyle planlar yapabiliyor yani ablasıyla. Bildiğimi bilmiyor. Sanırım bana son noktaya gelince söyleyecek. Evet bu kadarım. Gördüm bunu.
Neyi bekliyorsun peki?

O evde kalmak için nasıl ikna ediyorsun kendini, bunu merak ediyorum ben.

Eee sonuç?! Bitiriyor musun bu kanser ilişki çemberini? Hala alt daire, üst kapı, telefonuna baktım falan filan...

Duzelmeyecek bu adam du-zel-me-ye-cek. Beni kaybettiğini anlar duzelirse umudunuz varsa olmayacak öyle bir dizi sezon finali.

Tüm konularınız okudum. Belli ki naif biri şimdi ağır birşeyler yazarım kırarım diye yazmadım da birşeyler. Ama sizi sarsmaya çalışan, size yön gösteren, yardımcı olan paragraflarca yazan arladaslar var. Bazen gerçekten terbiyesizce yanitladiniz onları. Ki hala birkaçı bir umut sizi sarsmaya devam ediyor. Tüm bunlar size birşey anlatmıyor mu? Hiç bir aşk, hiç bir sevgi, hiçbir ilişki kişinin bu kadar ozsaygisina mal olmamalı ya...

Madem anlaşmalı bosanilacak, madem ana-babnizda (hayır ne gerek vardı buna onu da anlamadım ya) temize çıktı, ayarlayın bir kamyonet alın eşyalarınızı çıkın gidin. Mahkeme günü görürsünüz eger çok lazımsa. Bir kere bosaniyoruz dendi, avukatla konuşuldu, ana-babalar ortalığa dokulduy, geleneksel kayınvalide sarlamasi da duyuldu ise niye hala aynı evdesiniz?!!! Ben bir dokuz-on aya bebek bekliyorum artık sizden..

Bilemiyorum Mavera. Hala annemin sözleri için benden ayrılıyorsuna getirmiş. Hala kendini suçlu görmüyor. Hala kendi söylediği sözlerin farkında değil.
Anasını bile satmış sıkışınca. O ana bi tek karısı karşısında kıymetliymiş.

Çok saçma ya. Ananı babanı çağırıp sayıp döküp geri mi gönderdin? Yani çok saçma. Hayır gitmeden ananı babanı araman bile saçma. Ben yarın annemi arayıp boşanıyoruz desem tamam der, konuşayım şudur budur bile demez çünkü ben boşanıyorum dersem boşanırım bilir. Birbirimizi izliyoruz nedir allasenfkglglg inceldiği yerden koparmayıp insanları bin defa üzeceksin. Sana zerre üzülmüyorum ama o günden beri ailen rahat mı uyuyor sanki toplayıp eşyaları gidecektin, ama dur tahmin ediyim anlaşmalı boşanmaya 1 hafta kala hamile kalırsın.

Çok saçma ya. Ananı babanı çağırıp sayıp döküp geri mi gönderdin? Yani çok saçma. Hayır gitmeden ananı babanı araman bile saçma. Ben yarın annemi arayıp boşanıyoruz desem tamam der, konuşayım şudur budur bile demez çünkü ben boşanıyorum dersem boşanırım bilir. Birbirimizi izliyoruz nedir allasenfkglglg inceldiği yerden koparmayıp insanları bin defa üzeceksin. Sana zerre üzülmüyorum ama o günden beri ailen rahat mı uyuyor sanki toplayıp eşyaları gidecektin, ama dur tahmin ediyim anlaşmalı boşanmaya 1 hafta kala hamile kalırsın.
Maveranın bunu yaptığına da şükür be. Kocasına laf edene saldırıyordu, oralardan buralara geldi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X