- 18 Kasım 2013
- 4.659
- 3.970
- 133
- 32
çook teşekkür ederim evet evlilik için acele etmiyorum zaten ama hani baştan olmayacak birini de ne üzmek ne üzülmek isterim ..Allahım herkesin hakkında hayırlısını versin ..Anladım.
Yine de yanlış çevrede olduğunu düşünüyorum.
Kapalı olmayıp namaz kılan çok erkek var.
Evlilik için acele etme derim,elbet gönlüne göre biri çıkar inşallah.
çook teşekkür ederim evet evlilik için acele etmiyorum zaten ama hani baştan olmayacak birini de ne üzmek ne üzülmek isterim ..Allahım herkesin hakkında hayırlısını versin ..
haklısın kardeşim yaa zorlayamam yani yapmam zatenÇok özür dileyerek bir şey söylemek istiyorum size ne insanların inançlarını nasıl uyguladığından? Unutmayın dinde zorlama yoktur. Sizin zorlamanızla namaza gitmeyi kabul etse bile ne kadar inançlı ve istekli yapar bunu düşünün. Ben karışmamanız taraftarıyım. Mesela kapalı mısınız açık mısınız bilmiyorum ama açık olduğunuzu varsayalım zorla biri size ben bu konuda hassasım dese ne kadar içten gelerek kapanırsınız yada kapanmak istersiniz. Zorlamayın bence
gidiyorduda her türlü yalanda ondaydı benim korkuma gidiyordu yani ama onuda aslaa zorlamadım ..o farklı bir cinsti ya hatırlamak bile istemiyorum ..Kendi tercihi değiştiremezsiniz bi önceki eşiniz gidiyor muydu ?
demedim zaten kılmazsan olmaz diye işte ...diyemem yaniFarz ibadetler eş adayım için olmazsa olmazımdı.
Ama namaz kılmaya birine kılmazsan olmaz demezdim herhalde, bunun yerine yoluma bakardım.
haklısın kardeşim yaa zorlayamam yani yapmam zaten
amannn kardeşim yaa ben onu sevdirmeye çalıştım zorlamadan ömrümce namazlı eş istedim ben sonra dedim niye ben öğretmeyim öğrettim ona ama adam ne yalanlar ne boşa yeminler etti ..dedim tövbe haşaa ben kimim ki dedim adam düzelsin diye bu işe girdim ondan dilim yandı ..o işe kalkışmam bir daha ..zaten Allah herkese nasip etmiyor yani o olayı.o isteyince oluyor.namaz i cok hafife alanlar var namaz aslinda sorumluluk bilincinin gostergesidir.ve allah ile kul arasina girilmezi kabul etmiyorum hirkani giy usutme kadar dogaldir sevdigine guzel bir hatrlatmadir baski olarak gormemek lazim hakkiyla kilinan namaz insani kotuluklerden uzaklastirir. tesekkuru ogretir karsi taraf namaza karsi degilse sende istikrarliysan namazi yavas yavas anlatip sevdirebilirsin bunun cok ornegi vardir ve vesile olursun iki kat sevap alirsin.:)
yine gidiyormuş brova valla arada bir gidemeyebiliriz tabi insanız ama işte benimde aradığım böyle bir şeydi işteEn doğru olanı zorlamamaktır. Namaz kulun Allah'a bir türde ulaşma, yaklaşma biçimidir. Ama diyemeyiz ki kişi namaz kılmıyorsa dini inancı zayıftır. Ben kendim namaz kılan bir insan değilim ama dinin gereklerini bilirim. Özel dini günlerde dualarımı ederim ibadetimi ederim. Her gün namaz kılmamam beni dine inancı eksik mi yapar asla. Yada erkek arkadaşım hergün namaz kılmaz Cuma'ya mutlaka gitmeye çalışır ama gidemediği de olur o zaman onun dine inancı eksik mi hayır hatta benden bile bilgilidir din konusunda. Ama işte insanların tercihleri karışamayız.
yine gidiyormuş brova valla arada bir gidemeyebiliriz tabi insanız ama işte benimde aradığım böyle bir şeydi işte
gidiyorduda her türlü yalanda ondaydı benim korkuma gidiyordu yani ama onuda aslaa zorlamadım ..o farklı bir cinsti ya hatırlamak bile istemiyorum ..
günaydın kızlar..kafam acaip karışık ya benim.geçenlerde biriyle tanıştım aşırı tatlı pamuk gibi bir adam.daha yeni tanıdım ama iyi geldi bana..şimdi ben küçüklükten bu yana cuma namazına gitsin hatta bes vakit namaz klsın falan diyordum da bu coçukta ikiside yok.konuştum ben bu konuda hassasım dedim.valla sana söz versem gitsemde istkrarlı olman gidemem yani diyor..bilinçli değil bu konuda ama çok vicdanlı ...bilmiyorum arkadaşlar ikimizinde ikinci evlilikleri olucak bu konuyla başa çıkabileceğimi sanmıyorum çokta etkilendim ama bilemedim yani ne yaparım ne ederim siz ne diyorsunuz????????
İnsanın eşi de olsa bence dini nasıl yaşayacağına karışmamalı. Ki bana birisi böyle şartlar koşsa hiç hoşuma gitmezdi. Adam madem bilinçli değil o zaman hiç üstelemeyin kendi kriterlerinize uygun biri bulun bence. Çünkü sizin zorunuzla ibadet etmesi adama bir şey katmaz hatta günah bile.günaydın kızlar..kafam acaip karışık ya benim.geçenlerde biriyle tanıştım aşırı tatlı pamuk gibi bir adam.daha yeni tanıdım ama iyi geldi bana..şimdi ben küçüklükten bu yana cuma namazına gitsin hatta bes vakit namaz klsın falan diyordum da bu coçukta ikiside yok.konuştum ben bu konuda hassasım dedim.valla sana söz versem gitsemde istkrarlı olman gidemem yani diyor..bilinçli değil bu konuda ama çok vicdanlı ...bilmiyorum arkadaşlar ikimizinde ikinci evlilikleri olucak bu konuyla başa çıkabileceğimi sanmıyorum çokta etkilendim ama bilemedim yani ne yaparım ne ederim siz ne diyorsunuz????????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?