doğru bende böyle düşünüyorum gerçektenİnsanların ibadetlerini zorla yaptıramazsınız.. İnsanın içinden gelerek yapması lazım..
Hem zaten sırf seni kırmamak için bile yapsa zoraki olduğu için onun sevabı bile olmaz.. ( diye düşünüyorum )
Catisacak bir durumun yokki arkadasim.seni baglayan bir durum degil bu .kendin yapiyorsan yaparsin.oncelikle o kisinin ozeli oldugunu seni hic ilgilendirmedigini kabul et o zaman sorun kalmaz belki iliskinizde uzun omurlu olur.hani bu durum suna benziyor esi bacaklarini begeniyor bekarken evlenince mini etek giyme der gibi.ya bakın asla karışmam asla...ilk evliliğimden çok çektim asla düzelir ilerde yapar falanda demem diyemem öyle bir şeyi fazlasıyla tecrübe ettim bennn ...evet çok vicdan evet her namaz kılan vicdanlı değil bunların hepsinin bilincindeyim..hoşlanmasam çocuktan burda şu konuyu bile açmazdım ..zorlamak falan benim kitabımda yok yani..Ama ben bunu kafaya takarım çevremdeki ailem olsun arkadaşlarım olsun giden var namaza gitmeyen var ama ben bunu takıntı yapmışım yani eğer evet tamam dersem kendi iç dünyamla çatışıcam ,vallahi acaip caresiz kaldım yaaa acaip
haklısın evet gerçekten o duruma benziyorCatisacak bir durumun yokki arkadasim.seni baglayan bir durum degil bu .kendin yapiyorsan yaparsin.oncelikle o kisinin ozeli oldugunu seni hic ilgilendirmedigini kabul et o zaman sorun kalmaz belki iliskinizde uzun omurlu olur.hani bu durum suna benziyor esi bacaklarini begeniyor bekarken evlenince mini etek giyme der gibi.
ya bakın asla karışmam asla...ilk evliliğimden çok çektim asla düzelir ilerde yapar falanda demem diyemem öyle bir şeyi fazlasıyla tecrübe ettim bennn ...evet çok vicdan evet her namaz kılan vicdanlı değil bunların hepsinin bilincindeyim..hoşlanmasam çocuktan burda şu konuyu bile açmazdım ..zorlamak falan benim kitabımda yok yani..Ama ben bunu kafaya takarım çevremdeki ailem olsun arkadaşlarım olsun giden var namaza gitmeyen var ama ben bunu takıntı yapmışım yani eğer evet tamam dersem kendi iç dünyamla çatışıcam ,vallahi acaip caresiz kaldım yaaa acaip
laale evet haklısın,ama bende açığım falan yani o tarzlar da zor bana ne biliyim hani en azından cumaya gitseydi diye düşündüm ama oda yok...Günaydın.
Takıntı yapmışsın madem.
Evlenme.
Mutsuz olursun.
Belli ki hayatında biri olsun,evleneyim istiyorsun ama bence yanlış çevreden arıyorsun bunu.
5 vakit namaz,cuma namazı,oruç tamamen içten gelen bir durum,sen ancak isteyeni desteklersin,söylemenle,ricanla olmaz bu işler.
Adamin ic dunyasini ona birak.uyumluysaniz seni mutlu ediyorsa keyfini cikarhaklısın evet gerçekten o duruma benziyor
istemedim ya kendi söyledi ben karışmamm karışamam yani hakkım değil lafla olmaz bu işler gayet iyi biliyorum ..yanlış bir takıntı olabilir bu konuda haklı olabilirsin .asla karışmam demişsiniz ama namaz kılmasını istemişsiniz. bu nasıl karışmamak oluyor? ne iç dünyanla çatış ne de insanları zorla. herkes kendi yoluna baksın bence. ayrıca sizinki de yanlış bi takıntı söyleyeyim.
açık olmanız namaz kılmanıza engel degillaale evet haklısın,ama bende açığım falan yani o tarzlar da zor bana ne biliyim hani en azından cumaya gitseydi diye düşündüm ama oda yok...( çok üzüldüm ya ama geçer bilmiyorum zaman gösterecek işte ..
ya ben namaz kılıyorum ha 4/4 lük mü hayır yani içkiisiz otel arayışlarına giremem yani ben o şekil değil ,başı açık bir bayanımda bana saygı gösterceğini zaten belirtti o konuda ona inandım yani hiçbir şey demez gibime geliyorinsanların ibadetleri kendisiyle Allah arasındadır sizin için önemli kısım size nasıl davranacağı olmalı bence fakat bununla birlikte şöylede bir durum var siz ibadetlerinize dikkat ediyormusunuz ve bazı dini hassasiyetler sosyal ortam farkına sebep olabilir bu konuda sizi kaldıra bilecek mi yada sizin ortamınıza ayak uyduracakmı mesela nasıl söylesem namaz kılmak istiyorsunuz dışardasınız namaz kılmak için yer aramanız yada işlerinizi namaz saatine göre ayarlamanız ona tuaf gelmeyecekse ,tatile giderken içkisiz otel aramanız ona tuaf gelmeyecekse sorun olmaz bence tabi bunları sizin dini hassasiyetleriniz oldugunu var sayarak yazıyorum siz yapmayıp karşı taraftanmı istiyorsunuz yoksa
İyi ama gerçekten hayatı kendine çok zorlaştırıyorsun.laale evet haklısın,ama bende açığım falan yani o tarzlar da zor bana ne biliyim hani en azından cumaya gitseydi diye düşündüm ama oda yok...( çok üzüldüm ya ama geçer bilmiyorum zaman gösterecek işte ..
ay gerçekten miii ya lütfen engelmişş demişim gibi yansıtmayın ben öyle bir şey demedim ..başıma üşüşürler şimdi orayı okuyanlar..rica ediyorum.açık olmanız namaz kılmanıza engel degil
Aaaaa niye kendin yapmadığın ibadeti karşıdan bekliyorsun ki?ya ben namaz kılıyorum ha 4/4 lük mü hayır yani içkiisiz otel arayışlarına giremem yani ben o şekil değil ,başı açık bir bayanımda bana saygı gösterceğini zaten belirtti o konuda ona inandım yani hiçbir şey demez gibime geliyor
kılıyorum canım ben kılıyorum ..neyi yapmamışımda ondan istemişim ..kılıyorum bazen kaza yapıyorum o bakımdan 4/4 lük değil demek istedimAaaaa niye kendin yapmadığın ibadeti karşıdan bekliyorsun ki?
Çok şaşırdım şimdi.
sonradan gördüm onu ilk yazdıgım yorumdan sonra yani bir insanın dini hassasiyetleri olması için ilaha baş örtülü olması gerekmez demek istemiştim yanlış anlaşıldıysam pardon canım özür dilerim ilk yorumumu konunu okur okumaz yaptım diger yorumlara bakmadan o yüzden bir yanlış anlaşılma olduay gerçekten miii ya lütfen engelmişş demişim gibi yansıtmayın ben öyle bir şey demedim ..başıma üşüşürler şimdi orayı okuyanlar..rica ediyorum.
laale evet haklısın,ama bende açığım falan yani o tarzlar da zor bana ne biliyim hani en azından cumaya gitseydi diye düşündüm ama oda yok...( çok üzüldüm ya ama geçer bilmiyorum zaman gösterecek işte ..
Anladım.kılıyorum canım ben kılıyorum ..neyi yapmamışımda ondan istemişim ..kılıyorum bazen kaza yapıyorum o bakımdan 4/4 lük değil demek istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?