- 21 Ağustos 2022
- 36
- 11
- 3
- 48
- Konu Sahibi Neslihan2323
-
Sayın Bihterin Masalı SaçiDilimizi daha düzgün kullanabilirdiniz. Yazınızını anlamakta zorlandım.
Burda haksız olan siz değil, çocuğunuz. Tamam görmesi büyük bir travma ama telefonu karıştırması, özellikle çöp kutusuna kadar bakması çok garip. Bence çocuğunuz destek almalı. Zor geliyor bazı şeyler belli ki
Tamam haklısınız,bir tarafım da kızgın ona ama ezik davranıyorum utanıyorum cunkuKriz durumu deyip sessiz kalmayın. Sizin fotoğrafınız veya değil, bakamaz. Telefonunuzu kurcalayamaz. Benim kız da 14 yaşına girecek, geçen gün babası giyinirken dalmış bizim odaya. Bağırış çağırış olunca noluyor diye gidip baktım eşim çok kızdı. Biz kesinlikle yapmıyoruz, kapısını tıklatıp cevap verirse giriyoruz odasına. Bazen anne gelme giyiniyorum vs diyor peki diyoruz. Babası ayrı kızdı ben ayrı kızdım konuştum. Bilmek öğrenmek zorundalar. Eğer oğlum oğlum aman sen sakın üzülme yaparsanız hem doğrusunu öğrenmez hem de eline koz vermiş olursunuz. Kendisinin de dahil herkesin özel hayatı var ve saygı duymak önemli, öğrensin.
Çok ciddi ve kararlı konuşursanız geri adım atıyorlar. Tavırlıymış asıl sizin tavırlı olmanız lazım. Aynen bunu söyleyin, sen benim telefonumu izinsiz alamazsın, benim kişisel eşyam, özel-önemli fotoğraflarım da olabilir seninle hiç ilgisi yok deyin. İstediğin kadar tavır takın haksızsın, asıl ben sana kızgınım ve bir daha kesinlikle olmasın deyin. Ayrıca telefon şifrenizi niye biliyor, niye veriyorsunuz?
Öz babası maalesef çok da çocuk sorumluluğunu alacak bir yapıda değil. Bu yaşına kadar ilk kez iki yıl önce bir hafta kaldı yanında onun tüm sorumluluğu, bakımı, ihtiyacı maddi manevi bende severek yapıyorum heosini. Şimdiki eşim de çocuğu gibi sahiplendiÖz babasıyla görüşmesi nasıl? Ne sıklıkla görüşüyorlar? Arada babasına da gitse belki daha iyi olurdu
Bir iki kez dört yaşında götürdüm. Devam etmedik. Anneanne, dede dayı teyzeler.... Elbette ben.ilgi sevgi fedakarlıkla büyüdü. Sekiz yıl bekar bir anne idim. İlk esimden oglum13 aylıkken ayrıldık. İlk önce ikinci eşimi çok istedi anne evlen dedi 8 yaşındaydı , sonralari çok sevmedi. Kurallar,biraz disiplin farklı bir yaşantı( daha mazbut) coj hoşuna gitmedi. Eşimin biraz otorite kurma egosu da var tabi. Ama oğlum saygılı,efendi bir çocuktur. Benim onu sevmedigimi dusunmesini istemiyorum
Hayır. Yazdım daha yeni yeni ( benim etkimle) görüşüyorlar üç dört yoldirm bir kere de bir hafta kaldı yanında. Geçen yıl gidecekti adam evlenmiş. İlgilenmedi. Sadede palavra atan biridir o. Ben sekiz yıl sonra evlendim oğlum 13 aylıktı ayrıldım. Oğlum sekiz yaşını geçiyordu yeniden evlendim. Ona sordum şimdiki eşimle tanıştı çok istedi evlenmemi. O sıralar baba özlemi vardı. Sonraları sanırım ergenlik etkisiyle bazen gıcık oluyor eşimeBebegim cok kucukken bosandim. Oturup bilimsel makaleler, gozlem yoluyla elde edilmis verileri inceledim. 3-5 yas, okul yasi ve ergenlik donemi olarak ayirmislardi. Anne- baba bosanmalarinda etkeni tam olarak hatirlamiyorum(yeniden evlenmek ya da baba ile ilişki kurulmamasi hunlardan biriydi) erkek cocuklarinin ergenliginde öfke olarak karsimiza cikiyormus. Anneanne, dayi sevgisi farkli baba sevgisi ve ilgisi farkli. Yazin 1 ay cocugun oz babasinda kalmasi lazim, aliyor mu mesela?
Aslında öz babasından daha çok babalık yaptığını detaylıca mı anlatsanız ne bileyim daha çok emeği var adamın öz gibi görse her şey daha iyi olur onun içindeHayır. Yazdım daha yeni yeni ( benim etkimle) görüşüyorlar üç dört yoldirm bir kere de bir hafta kaldı yanında. Geçen yıl gidecekti adam evlenmiş. İlgilenmedi. Sadede palavra atan biridir o. Ben sekiz yıl sonra evlendim oğlum 13 aylıktı ayrıldım. Oğlum sekiz yaşını geçiyordu yeniden evlendim. Ona sordum şimdiki eşimle tanıştı çok istedi evlenmemi. O sıralar baba özlemi vardı. Sonraları sanırım ergenlik etkisiyle bazen gıcık oluyor eşime
Hayır. Yazdım daha yeni yeni ( benim etkimle) görüşüyorlar üç dört yoldirm bir kere de bir hafta kaldı yanında. Geçen yıl gidecekti adam evlenmiş. İlgilenmedi. Sadede palavra atan biridir o. Ben sekiz yıl sonra evlendim oğlum 13 aylıktı ayrıldım. Oğlum sekiz yaşını geçiyordu yeniden evlendim. Ona sordum şimdiki eşimle tanıştı çok istedi evlenmemi. O sıralar baba özlemi vardı. Sonraları sanırım ergenlik etkisiyle bazen gıcık oluyor eşime
Ama böyle paranoyak bir kafayla evlilik yürütülmez ki. Adama nude atmasan da senin yataktayken fotonu çekip tehdit edecekse yine eder. İlerde nikahlı kocası tarafından tehdit edilmekten korkuluyorsa bırakın nude atmayı hiç yanında çıplak dolaşmamak hatta sevişmemek gerek o zaman. Sonuçta yatakta çıplakken veya evde saten gecelikle dolaşırken de hiç farkında olmadan +18 fotolarını elde edebilir. Bu tarz kafa yapısında olunacaksa herhangi bir erkekle münasebet kurulmaması lazım. Erotik foto isteyen ve seninle aynı evde yaşayan bir adamın bunları elde etmesini önleyemezsin.Burda bi konu vardı. Kadının kocası tehdit ediyordu nude fotolarıyla. O yüzden bence de tehlikeli o tarz fotolar.
Eş olunca da çok güvenli değil ki
Hem suçlu hem güçlü sert bı şekilde uyarın.size cesaret edip soylememeliydi bile.Ben de şaşırdım çöp kutusuna bakmış ilk kez böyle bir şey ile karşılaşıyorum belki önceden de yapti farketmedim.
Fazla senaryo üretiyorsunuz. Kişinin telefonu zaten kişiye özeldir ve zaten mahremdir.Çocuk haklı valla ne işiniz var fotoyla yarı çıplak atmalar etmeler.Birinin eline geçse size karşı kullansa gel de insan içine çık sonra ne gerek var riske.Eşinizde azcık bekleyiversin tatil dönüşünüzü.Hep korktuğum şeydir aman telefonda absürt şeyim olmasında yolda belde ölürüm telefonumu incelerler arkamdan farklı düşünmesinler.Bugün 13 yaşında ki çocuğunuzun gördüğünü yarın başkası görür.Telefonunuz kapansa yada eşinizin telefoncuya verse al işte gitti tüm özeli insanın.
Evet haklisinizAslında öz babasından daha çok babalık yaptığını detaylıca mı anlatsanız ne bileyim daha çok emeği var adamın öz gibi görse her şey daha iyi olur onun içinde
Senaryo olan ne acaba?Olmayan birşey mi söylemişim? Kişinin telefonu özeli ise çocuğun elinde işi var mahrem şeyimi neden küçücük oğlumun eline veriyim?Dikkat etmek gerek hanfendi çocuk psikolojisi dediğimiz şey hayatına maal oluyor.Sonra psikolog psikolog gezdir düzelsin diye.Konu sahibinin başına bi talihsizlik gelmiş fakat çocuk zaten o yaşta afallamış bide kızıp daha büyük yaralar mı açsın?Fazla senaryo üretiyorsunuz. Kişinin telefonu zaten kişiye özeldir ve zaten mahremdir.
Aynen ya. Aynı şey aklıma geldi. Ne gerekvarÇocuk haklı valla ne işiniz var fotoyla yarı çıplak atmalar etmeler.Birinin eline geçse size karşı kullansa gel de insan içine çık sonra ne gerek var riske.Eşinizde azcık bekleyiversin tatil dönüşünüzü.Hep korktuğum şeydir aman telefonda absürt şeyim olmasında yolda belde ölürüm telefonumu incelerler arkamdan farklı düşünmesinler.Bugün 13 yaşında ki çocuğunuzun gördüğünü yarın başkası görür.Telefonunuz kapansa yada eşinizin telefoncuya verse al işte gitti tüm özeli insanın.
Ceza ehliyeti olmayan, hala çocuk olan birini suçlamanız etik değil. Çocuk bu hata yapar, yetişkin olan annesi dikkat edecek.çokta kaale alınacak bir kafada değilmişsiniz zaten, boşuna vakit öldürmenin de anlamı yok. Siz hala 13 yaşında bir çocuğun haklı olduğunu savunmaya devam edin. Bu terbiyesizliktir.
Benim eski sevgilimin de abisi vardı.Ben sevgilime mesaj atarken almış eline mesajlarımı okumuş.Bir de kardeşim hasta uyuyor diye oradan cevap yazdı bana.Şoke olmuştum yani özel bir konuşmamız veya özel bir fotoğrafımı atmış olsaydım adam görecekti.Okuduğunu anlamamak bu olsa gerekBen cinsellik yaşaması aa ayıp mı demişim nude foto riskli bu fotoğrafları birinin görebiliceğini düşünmesi gerek.Nikahlı kocamız diye cinselliğimizi telefonla kaydedip yayılsın o zaman değişik bi kafanız var insanın önce kendi mahremi önemli.Umarım başınıza nude atıp ta bir olay gelmez.Türkiyede yaşıyoruz malesef dikkatli olmamız lazım her türlü insan var...
Bunlar ne demek hiçbi şey anlamadımutaniyorum ama eşim özlemini böyle gidermek istedi bu sefer belki de antropoz ne bileyim)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?