Acil yardım

2seker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
335
209
103
34
Kızlar az önce abimle konuştum yengem seker yuklemesi için hastanedeymis dun 50ml yapılmış yüksek çıkmış bugün tekrar çağırmışlar saka gibi ama 4 tane 100luk almasını söylemişler bu da almış 3 unu içmiş sonradan abime söyleyince oda beni aradı bnde kesinlikle böyle birşey yapılamayacağını bunun bebek için çok fazla olduğunu söyledim ayrıca dün 50likten 2 tane icirmisler(ben bir bebegimi yüksek sekerden kalbi sürdü ve kaybettim) su an çok korktum siz hiç böyle bir yükleme duydunuz mu

Yengem dr fazla demis ama oda biz böyle yapıyoruz kimse şikayetçi değil falan demis

Bende aynı sorunu yaşamıştım ancak sonrakinde bir tane 100 lük içmiştim
Bu kadarı çok fazla
Birde içmiş artık 4. kutuyu içmesin

Biz doktor dan daha iyi bilemeyiz yengen doktorunu dinlesin

Bnde icmemesini söyledim ama su an bunun için yapılabilecek birşey varmi onu bilmiyorum aklima sadece bol su icmesini söylemek geldi sekeri vücudundan atabilmesi için...ne kadar doğru onuda bilmiyorum

Bazen dr ne kadar bildiği de önemli kaybettiğim bebegimde doktorun hatası çok fazlaydı ben bebeğim hareket etmiyo dediğimde bana doğum yaklsti bebek agirlasmistir gibi birşey söyledi 4 gün sonra dayanamayıp yeniden gittim ve bebeğinin yaklaşık 6 gündür olu olduğu söylendi eğer dr dinleyip daha bekleseydim suan belki ben bile hayatta değildim

Yüklenen seker çok fazla benim arkadaşım 50 lik aldı yüksek cıktı şekeri bir tane daha yapacaklardı 75lik kabul etmedi tabi ki. 4 tane 100 lük nedir ciddi zarar verir bebege

Genelde 50 lik bakılıyor. Riskli görülürse , 75 veya 100 . Hatta 75 in 100 grlık yüklemeden daha iyi sonuç verdiği söyleniyor doktorlar tarafından...
İkinci gebeliğimde 50 li lik yüksek çıkınca sadece birkez 100 grlık yüklemw yapılmıştı bana. Doktor söylediyse vardır umarım bir bildiği... Geçmiş olsun sorun çıkmaz inşallah...

Herkes aynı düşüncede sanırım bnde birşey olmamasını ümit ediyorum gelişmeden haberdar edeceğim

basiniz sag olsun
Bebegi kaybetmenizin sebebinin seker yuklemesi oldugu raporda kesin mi? Seker yuklendikten kac gun sonra kaybettiniz? Kusura bakmayin, bana daha bu yukleme yapilmadi da, o yuzden sordum...

Yok artık. İlk şeker yüklemesi 50 gram şekerle yapılır ve eğer sınırda şüpheli bir değer çıkarsa 100 gram şekerle tekrarlanır. 50 gramda yüksek çıkarsa tekrarlanmasına bile gerek Yok. Yani eğer şeker hastalığı yoksa zaten en geç 2 saatte normale döner şekeri bu da bebeğe çok zarar vermez ama zaten yüksek çıkmış şekeri var yani. Bu nasıl bir uygulamadır. Sağlık bakanlığına falan şikayet isimler aklıma gelmedi ama o hastane hakkında kesinlikle şikayetçi olun böyle bir şeker yüklemesi Yok. Hem yengenizin hem bebeğin hayatını riske atıyorlar ben şok.

4 tane 100’lük mü? Oha. Bi de neden doktor turizm sektöründeymiş gibi “biz böyle yapıyoruz kimse şikayetçi değil” demiş? Şikayetçi olmakla ne alakası var sağlık açısından sakıncalı mı değil mi? Bana tek seferde 100’lük yükleme yapılmıştı. Duyduklarım bana çok fazla geldi. İnşallah sıkıntı olmaz.

Ben hamilelikte şeker yüklemesine kesinlikle karşıyım. Bende hamileyken yükleme diye tutturdular laboratuvarda yarısını içemeden fenalaştım ertesi gün de doktora asla tekrar edemeyeceğini söyledim ki gebelik diyabeti çıktı dediler son üç ay perhize aldılar korktum yemedim iki ay sonra başlarım diyetine dedim yedim iyi ki de yemişim çocuk 2.750 doğdu eğer dinleseydim onları hepten küçük olacakmış tam büyüyeceği sırada beslenemedi garibim. Sonrasında şeker takibi yaptırdım çok şükür bir şey yok şimdilik....

basiniz sag olsun
Bebegi kaybetmenizin sebebinin seker yuklemesi oldugu raporda kesin mi? Seker yuklendikten kac gun sonra kaybettiniz? Kusura bakmayin, bana daha bu yukleme yapilmadi da, o yuzden sordum...
Şeker yüklemesi bebeğin ölümüne sebebiyet vermez. Sizin yüksek şekeriniz olması belki zarar verebilir ama bence ortada bambaşka bir durum var. Yüksek şeker bebeğe zararlı ama normal testte alınan şeker bebeğe zarar verecek kadar değil

Hayir yuklemedn kaynaklı değil yanlış anlasildiysam kusura bakmayın..benim gebelik şekerim hep yüksek çıkıyor seker yuklemesi sayesinde tespit ediliyor tabiki bn yapılması gereken bir test olduğunu düşünüyorum en azından önlem alabiliyorsunuz...doğuma 10 gün kala sekerimin aşırı yükselmesinden kaynaklı bebegimin kalbi durdu otopsi yaptırmadım fakt başka herhangi bir anomali yoktu

Durum çözüldü kızlar k ayinvalidem den rica ettim ve tanıdık bir dr danisti herhangi bir problem olmayacağını söylemiş icim rahatladı

anladim... Basiniz sag olsun. Ben seker yuklendikten sonra gibi anladim da, biraz korktum acikcasi. Malum, bu konuda da cok farkli laflar var etrafta.

Sizin yemeniz yada yememeniz bebeğin kilosunu etkilemez. O sizden besleniyor yediklerinizden değil. 9 ay kusmuş hiçbirşey yiyememiş biri olarak bu durumda oğlumun 3200 gramın yarısı kadar falan doğması gerekirdi. Kaldı ki bu kadar kusmama rağmen fenalaşmadım ve gebelik şekeri çıktı dikkat etmek zorunda kaldım. Ayrıca gebelik şekeri çıkması gebelik sonrası kesin şekeriniz olacak demek değildir

ne gerizekalılar afedrsin bir tane yeter şikayet etsinnn
.endiselenmeyin ALLAH GÖSTERMESİN illa birse4y olacak diye birsey yjk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…