Başınız sağolsun . Bu doktordan iyi bilemeyiz diyenleri anlamıyorum. Doktor hatası yüzünden kaç kişi öldü sakat kaldi. Doktorlar hatasız kusursuz diye bişey yok onlarda insan ve hata yapabilir yani.Bazen dr ne kadar bildiği de önemli kaybettiğim bebegimde doktorun hatası çok fazlaydı ben bebeğim hareket etmiyo dediğimde bana doğum yaklsti bebek agirlasmistir gibi birşey söyledi 4 gün sonra dayanamayıp yeniden gittim ve bebeğinin yaklaşık 6 gündür olu olduğu söylendi eğer dr dinleyip daha bekleseydim suan belki ben bile hayatta değildim
Haklı olabilirsiniz ama bana bebeğin en az 4.5 kg doğacağını yemeyi kesmezsem 5 kg dan büyük olacağını söylemişti sevgili doktorum o kadar küçük doğunca yemediğim için gelişemediğini düşündüm doğal olarak :)Sizin yemeniz yada yememeniz bebeğin kilosunu etkilemez. O sizden besleniyor yediklerinizden değil. 9 ay kusmuş hiçbirşey yiyememiş biri olarak bu durumda oğlumun 3200 gramın yarısı kadar falan doğması gerekirdi. Kaldı ki bu kadar kusmama rağmen fenalaşmadım ve gebelik şekeri çıktı dikkat etmek zorunda kaldım. Ayrıca gebelik şekeri çıkması gebelik sonrası kesin şekeriniz olacak demek değildir
Her gebelikte aynı olmuyor ben oğlum hamileyken hiç şekerim yoktu ikinci gebelikte çıktı o bebegimi kaybettim üçüncü de yine hiçbirşeyim yoktu yani önceden alabileceğiniz tek önlem 3 beyazdan uzak durmakBana ilk 75lik yükleme yaptı doktorum. Şekerim çıkmayınca da bir daha istemedi.
4 tane üst üste içmek bana çok mantıksız geldi. Neye dayanarak böyle söylemişler?
Ayrıca konu sahibi madem şekeriniz çıkıyor gebelikte peki bunun önlemi alınmıyor mu?
Öyle şey olur mu canım? Gebelik şekeri çıktığında direk sizi diyetisyene gönderip önlemini alıyorlar. Eğer çoksa iğneye falan başlatıyorlar. Ne demek önlemi yok? Kabul etmiyorum bunu, önlem alınıyor. Dikkat etmek gerekiyor.Her gebelikte aynı olmuyor ben oğlum hamileyken hiç şekerim yoktu ikinci gebelikte çıktı o bebegimi kaybettim üçüncü de yine hiçbirşeyim yoktu yani önceden alabileceğiniz tek önlem 3 beyazdan uzak durmak
Sevgili doktorunuz net açıklamalar yapmamış ama emin olun yemenizle alakası Yok bambaşka bir sürü sebebi olabilir hatta şekeriniz çıktığı için suyunuz etkilenmiş ve bebeğin gelişimi etkilenmiş olabilir yada tam tersi yüksek şeker bebeği iri yapabilirdi. Sizde haklısınız bana da böyle anlatsalar bende öyle düşünürdüm. Hatta eşim de ben her kustuğumda bu çocuk hiç büyümeyecek oğlum küçücük kaldı diyip dururdu ve istisnasız her doktora gittiğimizde sorardı doktorda her seferinde alakası Yok bebeğe bişey olmaz anne bitkin düşüyor sadece derdi. Doktor önemli :)Haklı olabilirsiniz ama bana bebeğin en az 4.5 kg doğacağını yemeyi kesmezsem 5 kg dan büyük olacağını söylemişti sevgili doktorum o kadar küçük doğunca yemediğim için gelişemediğini düşündüm doğal olarak :)
Teşekkür ederim Allah kimseyi evlatla sinamasinBaşınız sağolsun . Bu doktordan iyi bilemeyiz diyenleri anlamıyorum. Doktor hatası yüzünden kaç kişi öldü sakat kaldi. Doktorlar hatasız kusursuz diye bişey yok onlarda insan ve hata yapabilir yani.
Evet ama önceden saptanamiyor demek istiyorum gebelikte tespit edildikten sonra elbette ki önce diyet uyguluyorsunuz (3 beyazdan uzak duracaginiz sekerinizin yüksekliğine göre kalori hesabı yapılan bir diyet ) sonra eğer hala yüksek seyrediyorsa gebelik döneminde insülin kullanıyorsunuzÖyle şey olur mu canım? Gebelik şekeri çıktığında direk sizi diyetisyene gönderip önlemini alıyorlar. Eğer çoksa iğneye falan başlatıyorlar. Ne demek önlemi yok? Kabul etmiyorum bunu, önlem alınıyor. Dikkat etmek gerekiyor.
3 tane içmiş 4 de yakaladım4 tane 100 lük içtiğine emin mısınız .
Ilki riskli çıkarsa 2. De 1 tane 100luk içiliyor .
Zaten bu gebelik diyabeti gebelikte çıkıyor ve şeker yüklemesiyle belli oluyor. Bunda hem fikiriz. O yüzden şeker yüklemesini ben gerekli görüyorum. Anne farkına varmıyor ve olan bebeğe oluyor.Evet ama önceden saptanamiyor demek istiyorum gebelikte tespit edildikten sonra elbette ki önce diyet uyguluyorsunuz (3 beyazdan uzak duracaginiz sekerinizin yüksekliğine göre kalori hesabı yapılan bir diyet ) sonra eğer hala yüksek seyrediyorsa gebelik döneminde insülin kullanıyorsunuz
Böyle birseyi ilk defa duyuyorum ve çok şaşırdım .3 tane içmiş 4 de yakaladım
Acaba içerken kusmuş mu? Çünkü kusma olduğunda tekrar veriyorlar. Bana böyle olmuş olacağı geldi. Yoksa diğer türlü çok mantıksız.3 tane içmiş 4 de yakaladım
Başka bir doktorla iletişime geçtik birşey olmayacağını söyledi bnde ilk kez duyduğum için çok panikledimBöyle birseyi ilk defa duyuyorum ve çok şaşırdım .
Umarım birşey olmaz .
Bilmiyorum onu sormadım ama su an sikinti yokAcaba içerken kusmuş mu? Çünkü kusma olduğunda tekrar veriyorlar. Bana böyle olmuş olacağı geldi. Yoksa diğer türlü çok mantıksız.
Büyük ihtimal azıcık da kustuğu için böyle tekrarlamışlar.Bilmiyorum onu sormadım ama su an sikinti yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?