Acil yardıma ihtiyacım var(kız isteme)

VaneSsa___

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2014
104
12
33
35
merhaba herkese uzatmadan konuya geçeyim,benim 4 yıllık bi ilişkim var birbirimizden nişanlm diye bahsediyoruz ama rezmi olarak nişanlı değiliz,ben onun sailesiyle 2 yıldır tanışıyorum.aileler de bi kaç hafta önce tanıştı bu akşam da beni istemeye geliyolar.Tahmin ettiğiniz gibi çok heyecanlıyım ve korkuyorum şimdi ben en büyük çocuğum bu konularda pek bilgimiz yok etraftan duyduğumuz kadarıyla biliyoruz ama birde sizlere sormak istedim:)
bizim buralarda kız istemeye erkek gitmiyo anne baba birde gelirse amca teyze v.s gidiyor
şimdi sorularıma başlıyım yardımcı olursanız çok sevinirim
ilk önce geldiklerinde hoşgeldiniz diyip mutfağa geçicem ben onlarla oturmam yani, sizce de öyle mi yapayım? bide hoşgeldin derken en büyükten başlayayım değil mi?
sonra kahve götürcem ama geldikten ne kadar süre sonra kahve götüreyim sizce? önce babasına ikram ederim
kahveden sonra isteme olur sanırım sonrada çay pasta vericez, çay pasta servisini sadece ben mi yapayım annem yardım etsin mi çünkü biz 4 kişi olcaz annem babam ben erkk kardeşim.
birde dediğim gibi onlarla oturmak istemiyorum zaten çok heyecanlyım sadece servis yaparken çıkarım sizce böyle yapmam sorun olur mu yoksa biraz oturayım mı,bir de kapıyı ben mi açayım
aklınıza gelen böyle ince ayrınttıları paylaşırsanız sevinirim çünkü çok fenayım.))

merhaba herkese uzatmadan konuya geçeyim,benim 4 yıllık bi ilişkim var birbirimizden nişanlm diye bahsediyoruz ama rezmi olarak nişanlı değiliz,ben onun sailesiyle 2 yıldır tanışıyorum.aileler de bi kaç hafta önce tanıştı bu akşam da beni istemeye geliyolar.Tahmin ettiğiniz gibi çok heyecanlıyım ve korkuyorum şimdi ben en büyük çocuğum bu konularda pek bilgimiz yok etraftan duyduğumuz kadarıyla biliyoruz ama birde sizlere sormak istedim:)
bizim buralarda kız istemeye erkek gitmiyo anne baba birde gelirse amca teyze v.s gidiyor
şimdi sorularıma başlıyım yardımcı olursanız çok sevinirim
ilk önce geldiklerinde hoşgeldiniz diyip mutfağa geçicem ben onlarla oturmam yani, sizce de öyle mi yapayım? bide hoşgeldin derken en büyükten başlayayım değil mi?
sonra kahve götürcem ama geldikten ne kadar süre sonra kahve götüreyim sizce? önce babasına ikram ederim
kahveden sonra isteme olur sanırım sonrada çay pasta vericez, çay pasta servisini sadece ben mi yapayım annem yardım etsin mi çünkü biz 4 kişi olcaz annem babam ben erkk kardeşim.
birde dediğim gibi onlarla oturmak istemiyorum zaten çok heyecanlyım sadece servis yaparken çıkarım sizce böyle yapmam sorun olur mu yoksa biraz oturayım mı
aklınıza gelen böyle ince ayrınttıları paylaşırsanız sevinirim çünkü çok fenayım.))

yani onlarla oturmana gerek yok, hoş geldin diyip ellerini öptüktrn sonra kaybol mutfağa ben öyle yapmıştım : ) servislerde tabiki büyükten başlamalısın : )

Öncelikle hayırlı olsun inşallah
bu yazın beni bundan 2 sene evvele 10 hazirana götürdü..
bende nasıl heycanlanmıştım kahveleri üstüme dökmüştüm düşün..
bence dediklerin gayet mantıklı kahveler zaten hoş beş ettikten sonra istiyorlar.
Pasta ikramını da sen yap ilk önce babalardan başla...
kendini kasma diycem ama kasacaksın..
Yıllar sonrada benim gibi hatırlayıp güleceksin..

ben oturmuştum beraber ama nişanlımda vardı istemede çünkü ve kalabalıktı bence oturmalısın seni istemeye gelmişler sonuçta

Öncelikle hayırlı olsun inşallah
bu yazın beni bundan 2 sene evvele 10 hazirana götürdü..
bende nasıl heycanlanmıştım kahveleri üstüme dökmüştüm düşün..
bence dediklerin gayet mantıklı kahveler zaten hoş beş ettikten sonra istiyorlar.
Pasta ikramını da sen yap ilk önce babalardan başla...
kendini kasma diycem ama kasacaksın..
Yıllar sonrada benim gibi hatırlayıp güleceksin..

çok tşk ederim
bende dökmem inş:)
babalardan başla derken yani onun babası benim babam annesi teyzesi annem mi yoksa onlar bittikten sonra mı kendi anne ve babama iikram edeyim hem kahvede hem pastada
çok kasıyorum kendimi gerçekten

Ben pek anlamam ama es adayiniz gelmis olursa anlattigniz gibi surekli icerde oturmayin bence.

Bir de anneniz bosuna kalkmasin, zaten kac kisi gelirler ki...?

fakat yerinizde olsam mutfaga kuzenimi vs yardim icin kahveyi yaparken eliniz ayaginiz dolasmasin diye birakirdim,
size de iyi gelir arkadas olur ; )

ben oturmuştum beraber ama nişanlımda vardı istemede çünkü ve kalabalıktı bence oturmalısın seni istemeye gelmişler sonuçta

oda doğru soruyorum 2 gündür herkese bazıları otur diyo bazıları oturma bende şaşırdım

Sizin adetlerinize göre erkek gitmiyorsa ve eğer erkek arkadaşınız geldiğinde bu aileniz tarafından sorun edilecekse bizde böyle böyle diye haber vermen gerekir. Geçen tanıdık birileri kız istemeye gitmiş damat adayını da götürmüşler kız tarafından birileri laf etmiş sorun olmuş vs vs. Damadın abisi kalkmış gitmiş falan filan. Yani bunlar aşırı tepkiler tabi ama aile yapınızı bilmediğim için söylüyorum.

Onun dışında adetlere göre kız pek oturmaz görünmez. Çağırırlar istiyor musun diye sorarlar falan filan ama kimileri de adetlerine o kadar bağlı kalmıyor. Ama siz zaten az kişi olacaksınız kalabalıkta kaynar giderdin zaten. Yok mu davet edebileceğin kuzenin, teyzen, halan vs? Annen bütün gece seninle hizmet edecekse işi var. Oturup iki kelam edemez. Bence hizmeti tamamen sen yap. Heyecanın geçer ve boş boş oturmaktan iyidir. :KK45:Onlar kaç kişi gelecekler?

Ben hiç mutlu olamadım istemede sözde bizimkiler her an bozacak gibiydiler. O yüzden çok kasmadim akışına bırak :)

Ben pek anlamam ama es adayiniz gelmis olursa anlattigniz gibi surekli icerde oturmayin bence.

Bir de anneniz bosuna kalkmasin, zaten kac kisi gelirler ki...?

fakat yerinizde olsam mutfaga kuzenimi vs yardim icin kahveyi yaparken eliniz ayaginiz dolasmasin diye birakirdim,
size de iyi gelir arkadas olur ; )

yok sevgilim gelmeyecek
çok kötü bi döneme denk geldim ne kuzenim var burda ne arkadaşım:)

çok tşk ederim
bende dökmem inş:)
babalardan başla derken yani onun babası benim babam annesi teyzesi annem mi yoksa onlar bittikten sonra mı kendi anne ve babama iikram edeyim hem kahvede hem pastada
çok kasıyorum kendimi gerçekten
ilk tabiki onun ailesine ver
ben ilk önce babasına vermiştim sonra babama sonra abisine vs..
gerçi o gün ben her şeyi karıştırdım
akışına bırak canım...
en güzel şey doğallık içinden ne geçiyorsa onu yap

Kapiyi ben actim kvden hediyeleri aldim hepsine hoşgeldin dedim biraz yanlarında oturdum nasilsin iyiyim muhabbeti bu arada kahveleri nazil alirsiniz deyip kayboldum yaninda yakin ark. Vardi ben kahve yaparken o servisleri hazirladi en büyükten KV babamdan büyük kp yok vefat etmiş yani kvden basladim sonra babama anneme abiler en son benimkine .
Kahveler icilirken ve istenirken odadaydim isteme sonrasi kv eski pirlanta bir yuzugunu sende iki oglumdan sonra benim kizimsin dedi takti sonrada servisi yaptik sohbet muhabbet

Sizin adetlerinize göre erkek gitmiyorsa ve eğer erkek arkadaşınız geldiğinde bu aileniz tarafından sorun edilecekse bizde böyle böyle diye haber vermen gerekir. Geçen tanıdık birileri kız istemeye gitmiş damat adayını da götürmüşler kız tarafından birileri laf etmiş sorun olmuş vs vs. Damadın abisi kalkmış gitmiş falan filan. Yani bunlar aşırı tepkiler tabi ama aile yapınızı bilmediğim için söylüyorum.

Onun dışında adetlere göre kız pek oturmaz görünmez. Çağırırlar istiyor musun diye sorarlar falan filan ama kimileri de adetlerine o kadar bağlı kalmıyor. Ama siz zaten az kişi olacaksınız kalabalıkta kaynar giderdin zaten. Yok mu davet edebileceğin kuzenin, teyzen, halan vs? Annen bütün gece seninle hizmet edecekse işi var. Oturup iki kelam edemez. Bence hizmeti tamamen sen yap. Heyecanın geçer ve boş boş oturmaktan iyidir. :KK45:Onlar kaç kişi gelecekler?

bizim adetlere göre erkek gitmiyo ztn sorun yok bu konuda yani
davet edebileceğim kimse yok burada malesef,annem kalkmaz artık onlar 4-5 kişi gelecekler sonradan kimse eklenmezse

Ben tam tamına bir hafta önce aynısını yaşadım acayip bir heyecan oluyor.
Kahveyi bile yaparken ellerim titredi.
Biraz otursunlar sohbet etsinler belli bir süreden sonra götürürsün kahveleri.
Önce Kayınpedere sonra Kayınvalideye sonra babana sonra da annene
Verdikten sonra sen geç ayrı bir yere.
Bence yanına kuzen arkadaş felan al heyecanını bastırman kolay olur.

Bende hoşgeldin deyip mutfağa geçmştim sonra bi yarım saat geçti kahveyi yaptım yanınızda bi baskasıda olacaksa söylerler Size kahveyi yap diye :) ayy cok heyecanlı bnde en büyük cocuğm empati kurunca o günler aklıma geldi :)

yok sevgilim gelmeyecek
çok kötü bi döneme denk geldim ne kuzenim var burda ne arkadaşım:)
Onlar yoksa ben hic cekinmez komsu teyzeyle oturur icerde lak lak yapardim herhalde : )))

Siz getir gotur yaparken baska birinin bardaklari doldurmasi iyi olur gibi...

Anneniz de anakralice olarak oturur ; )
Hep oyle gordum de : )))

Kapiyi ben actim kvden hediyeleri aldim hepsine hoşgeldin dedim biraz yanlarında oturdum nasilsin iyiyim muhabbeti bu arada kahveleri nazil alirsiniz deyip kayboldum yaninda yakin ark. Vardi ben kahve yaparken o servisleri hazirladi en büyükten KV babamdan büyük kp yok vefat etmiş yani kvden basladim sonra babama anneme abiler en son benimkine .
Kahveler icilirken ve istenirken odadaydim isteme sonrasi kv eski pirlanta bir yuzugunu sende iki oglumdan sonra benim kizimsin dedi takti sonrada servisi yaptik sohbet muhabbet

evet ya kahveleri nasıl içersiniz diye sorcam bide unuttum ben onu:)
ne güzel ben de bi atlatsam şu geceyi

Ha diğer soruyu unutmşm ilk önce onn babası sonra sizin babanız sonra onn annesi ve sizin Annenize verp mutfağa gecn

Back
X