Acile gitsem faydası olur mu

dr deilim ama saglik konusunu çok sever VEDE ilgilenirim
otit in beyinle alakAsini çok merak ettim :)

hel_in benim çcouklar her kI$ ZIRT PIRT otit olurlar
norologa gitsekmi dersin ?:27:

Pek çok etken ya da hastalık, kulak ağrılarının sebebi olabiliyor.
Kulak ağrı mekanizması henüz tam olarak bilinmese de, özellikle iç kulakta işitmeyi sağlayan iç ve dış tüylü hücrelerin yıpranmasına bağlı olduğu kabul ediliyor.

Diğer yandan kulak ve işitme siniri dışındaki sebeplerde, beyin sapındaki işitme çekirdeğinde çaprazlaşan sinir liflerinin bu sorunun ortaya çıkmasında pay sahibi olduğu da düşünülüyor.

Kulak hastalıkları geçici, aralıklı veya kalıcı çağrıların sebeplerinin başında geliyor.
Özellikle iç kulak tipi işitme kayıplarında kulak çınlaması yüzde 80 oranında görülüyor.
Alerjik nezle, geniz eti, sinüzit, diğer nezleler gibi burun tıkanıklığı ve geniz akıntısına sebep olacak her şey kulak problemine de yol açabileceği için ağrı nedeni olabiliyor.
Dış kulak yolunu tıkayan kirler, orta kulak enfeksiyonları, seröz otit denen ve sıklıkla çocuklarda görülen orta kulakta negatif basınç ve sıvı birikimi ile gelişen durumlar, kulak zarı delinmeleri, kulağa olan künt travmalar ile çene eklemi ağrı sendromu ve hastalıkları da ağrıların nedenleri arasında sayılıyor.

sevde kulak agriisi için acile git diyenlere dedim konu sahibine demedim en azindan( çokdan ba$inin çaresine bakmi$tir o :) )) , sen ne dedin bilmiyorum oncesinde ama uzerine alinmak istersen sen bilirisn
saglik personeli olmayi çok istedim ama kader :) yinede hastanede surunmu$lugum var bi kaç sene

aslinda ayni $eyi soyluyoz, acil deyince insanin aklina ba$ka $eyler geliyor demi
haytimda hasta oalrak bi kaç kere acile gittim birisinde kizima sicak su dokuldu yandi diye , hiç bekletmeden aldilar
ba$kasinda hafta sonuydu oglanda kusma ishal var diye gittim , en az 1 saat beklemi$tirim, bi o kadrda içerde odada bekledim:37:
fransadayim bu arada

Son düzenleme:
bak sevde hemşire olduğun için nasıl biliyorsun yaa.
türkiye'de de aynen öyle.
hatta beklemeden direkt gelip kavga çıkaran tipler var.
arreste müdahale ederken benim boğazım ağrıyo diyen insanlıktan çıkmışlar var.
onlara ne demeli?

ya ayrıca neden anlatamıyoruz ki biz konu sahibine ağrı kesici al ve yarın kbbye git dedik, iyi olmuş sana mı dedik yaa :)

Canim ilk mesajinda isgal etmek gibi birseyden bahsetmissin, kirici olmus. Ondan bahsettim ben.
Diger dediklerine aynen katiliyorum. Bazi acile gelme sebeplerine kuduruyorum ben sinirden nerdeyse. Bunu hayat tarzi haline getirmis insanlar bile var inan. "Basim agridi acile gideyim, sogan dograrken elim kesildi acil, oksurdum, hapsurdum, bogazim agridi acile gideyim". Boyle insanlara ifrit oluyorum. Bunlari bekletme ayagina hic almayacaksin acil odasina, bekleyip bekleyip sonra evlerine gitsinler. Ha, oyleleri de var. Beklemekten sIkIlIp evine gidip, ertesi gunlerde yine ayni sorundan "acil"e geleni gordum ya. Allahim. :D

iyi aksamlar.. dış kulak iltihabına bağlı olarak sürekli kulağımda bir ağrı oluyor, daha antibiyotik tedavim yeni bitti 2 gün geçmişti yine başladı bugün de pazar olduğu için doktora gidemedim sabah daha iyiydi ama şu an çok fena arttı, yarın da sınavlarım var ve bu halde çalışamıyorum, çok fena ağrıyor dayanamıyorum acıdan ağlıyorum artık, acile gitsem bir müdahalede bulunabilirler mi , ağrı kesici iğne gibi.. yoksa bizim yetki alanımız değil kulak doktoruna gidin falan mı der, bu ağrıdan kurtulmak istiyorum dayanamıcam, bilgi verirseniz sevinirim..

Sınavına calısırsın ısallah agrın gecerse kolay gelsın ıyı geceler :49:

hel in kopya yapi$tirin çok guzeldeee , net e ba$im agriyo yazsan sana tumor çikarir kar$ina :)

benim bildigim
otit çocuklukda en SIK gorulen kulakda olan mekanik bi problem
gribin sonuna geldiginde olu$ur genelde , ate$ yoksa antibiyotiksiz atlatiriz biz
$imdilik kulaklar saglam $ukur
benim bilgi senin ki kadar derli toplu olmadi ama idare et , 4 yillik bi anne tecrubesi benimkide ( tabi pediatre lar saolsun onlar ogretiyo bunlari)

bunu yazan çocuk deil diyeceksin $imdi :) olsun kulak ayni kulak :)

Son düzenleme:
bende regl sancımdan ağlayacak kadar acı çektiğimde acile giderim hiçde biryeri boşyere meşgul ettiğime inanmam 5 dk surmez tüm işlemlerim iğnemi olur giderim zaten orada daha acil vakalar varsa uzmanlar bilir herhalde ilk onunla ilgileneceğini genelde asistanlardır bu iğne işlerini yapan.amma gittiniz insanların üstüne müstahak falan ne ya?acısı olmayan ağrı çekmeyen anlamaz tabi insanın halinden.ayrıca kulak ağrısının beyinle ne alakası var diyenlere söyleyeyim kulak ağrısı çok ciddi rahatsızlıkların göstergesi olabilir özelliklede beyinle ilgili.çok bilenlere duyrulur.

Canim ilk mesajinda isgal etmek gibi birseyden bahsetmissin, kirici olmus. Ondan bahsettim ben.
Diger dediklerine aynen katiliyorum. Bazi acile gelme sebeplerine kuduruyorum ben sinirden nerdeyse. Bunu hayat tarzi haline getirmis insanlar bile var inan. "Basim agridi acile gideyim, sogan dograrken elim kesildi acil, oksurdum, hapsurdum, bogazim agridi acile gideyim". Boyle insanlara ifrit oluyorum. Bunlari bekletme ayagina hic almayacaksin acil odasina, bekleyip bekleyip sonra evlerine gitsinler. Ha, oyleleri de var. Beklemekten sIkIlIp evine gidip, ertesi gunlerde yine ayni sorundan "acil"e geleni gordum ya. Allahim. :D

isi bilen olunca anliyor tabi ne bencilligimiz ne fesatligimiz kaldi saka gibi:)
dedigin tiplere ben de gicik oluyorum adamin bobrek tasi var dahiliyeye gitmez her hafta acile gelip tasi dusurulene kadar agri kesici yapilir. ve asla iyilesemez agrisi gecti ya gerisi muhim degil turk akli iste.
ya da mensurasyon agrisinda topuklulariyla gelir sonra da pms oldugundan bi ton kavga cikarir. :))

prajna karde$im, o kadar dr agittim arada degi$tirrim hatta pediatri istedigimi anca buldum
neyse
hiç duymadim bu beyin olayini
ben hep bilgisiz doktorlarimi buluyorum sence ? hiç $ans yok bende vallahi

bende regl sancımdan ağlayacak kadar acı çektiğimde acile giderim hiçde biryeri boşyere meşgul ettiğime inanmam 5 dk surmez tüm işlemlerim iğnemi olur giderim zaten orada daha acil vakalar varsa uzmanlar bilir herhalde ilk onunla ilgileneceğini genelde asistanlardır bu iğne işlerini yapan.amma gittiniz insanların üstüne müstahak falan ne ya?acısı olmayan ağrı çekmeyen anlamaz tabi insanın halinden.ayrıca kulak ağrısının beyinle ne alakası var diyenlere söyleyeyim kulak ağrısı çok ciddi rahatsızlıkların göstergesi olabilir özelliklede beyinle ilgili.çok bilenlere duyrulur.

komedi diyince de kiziyosunuz bak helin google amcada karistirsa da bulamadi beyinle ilgili bisi o buldugunu sandigi sey bile beyinle.ilgili degil :)
hadi cok bilen hanim sen de arastir bul biseyler kopyala yapistir yaparsin :))

insanlar neden boyle baskalarini evhamlandirmayi cok seviyor anlamiyorum. hayir bilmiyor olabilirsiniz kimse herseyi bilemez ama nedir bu cok bilenlere duyrulur lafi simdi?
duyduk cok fena kapak olduk biz :))

bir ağrı kesici alıp sabah polk. beklemek gibi mantıklı bir iş varken zaten acil servisleri işgal ederseniz daha çok çekersiniz, müstehaktır.:ssz::ssz:

bazı ağrı kesiciler baen kaç tane alırsanız alın ağrınızı kesmez ne yapalım geçesiye kadar yutup sonra ya mideyi delip mi gidelim acile ya da mide yıkatmaya mı hayret valla biri ağrı çekiyor sen müstahak yazıyorsun amacın ne buraya gelip güzelce cevap vermek yerine kıza azar çekmek mi

prajna karde$im, o kadar dr agittim arada degi$tirrim hatta pediatri istedigimi anca buldum
neyse
hiç duymadim bu beyin olayini
ben hep bilgisiz doktorlarimi buluyorum sence ? hiç $ans yok bende vallahi

o kulak ağrısı dediğinin binbir çeşidi var orta kulak iltahabı şusu busu ve şundan eminim evet beyinle alakası olabiliyor bu ağrıların senin ağrıların bunnla alakalı olmamış hiç ama doktorlar cahil ;)

Gecenlerde bundan 7 8 ay once aktara gıttım cıvan percemı macunu onerdı adetten bır haftanonce sabah aksam yemege basla cay kasıgı olarak. Dedı
Inan cektıgım acı pek kotu
Doktor damar yolu acıp agrı kesıcı kas gev.serumu da verıo her ay. Onu denedım tam anlamıla gecırmedı ama bırazcık hafıflettı denemenı onerırım :54:

komedi diyince de kiziyosunuz bak helin google amcada karistirsa da bulamadi beyinle ilgili bisi o buldugunu sandigi sey bile beyinle.ilgili degil :)
hadi cok bilen hanim sen de arastir bul biseyler kopyala yapistir yaparsin :))

insanlar neden boyle baskalarini evhamlandirmayi cok seviyor anlamiyorum. hayir bilmiyor olabilirsiniz kimse herseyi bilemez ama nedir bu cok bilenlere duyrulur lafi simdi?
duyduk cok fena kapak olduk biz :))

evet tam komedi ama senn durumun insanlarla kulak ağrısı var şunla alakalı olabilir mi diyince ha evet bi görün beynimde sorun var o zamn acil olabilir diye dalga geçerek yazıyorsunuz ya bldğimi yazayım dedim benm google da ihtiyacım yok çok şükür annem hemşire;)

Gecenlerde bundan 7 8 ay once aktara gıttım cıvan percemı macunu onerdı adetten bır haftanonce sabah aksam yemege basla cay kasıgı olarak. Dedı
Inan cektıgım acı pek kotu
Doktor damar yolu acıp agrı kesıcı kas gev.serumu da verıo her ay. Onu denedım tam anlamıla gecırmedı ama bırazcık hafıflettı denemenı onerırım :54:

tskkrler ama eger 3 kas gevsetici içmezsem o gunu geçiremiyorum sonra başlıyor midem ağrımaya ama biz acillik değiliz çok bilenler var baksana cnm

tskkrler ama eger 3 kas gevsetici içmezsem o gunu geçiremiyorum sonra başlıyor midem ağrımaya ama biz acillik değiliz çok bilenler var baksana cnm

Ohaaaaa 3 müüüü midenle alakalı sıkayetın olmuyomu
Ya benım bı doktor arkadasım var sagolsun bana ıcmemeye gayret et der hep mumkun oldugunca daha onemlı. Bısı oldugun da vucudu alıstırmamaya calıs der o bunu dedınden berı mumkun oldugunca kendımı frenlıyorum. Yoksa ambulans cagrıcak duruma gelıorm o derece

Ilk gun mumkun oldukca ayakta durmamaya gayret et ya sen benden de pek fenaymıssın :37:

dr deilim ama saglik konusunu çok sever VEDE ilgilenirim
otit in beyinle alakAsini çok merak ettim :)

hel_in benim çcouklar her kI$ ZIRT PIRT otit olurlar
norologa gitsekmi dersin ?:27:

kızın durumuna otit yazıp teşhis koyan arkadaşım sen bi tıp oku harcanma valla bak sevip okumakla ilgili olsa sağlık bu tıpçılar niye altı yıl okusun niye uygulamalı ders alsın tövbe sabır

Ohaaaaa 3 müüüü midenle alakalı sıkayetın olmuyomu
Ya benım bı doktor arkadasım var sagolsun bana ıcmemeye gayret et der hep mumkun oldugunca daha onemlı. Bısı oldugun da vucudu alıstırmamaya calıs der o bunu dedınden berı mumkun oldugunca kendımı frenlıyorum. Yoksa ambulans cagrıcak duruma gelıorm o derece

Ilk gun mumkun oldukca ayakta durmamaya gayret et ya sen benden de pek fenaymıssın :37:

ya canım sorma ama acil vaka olamayız biz baksana teşhisi koyup birde müstahak yazıyorlar diyorum ki boyle yazanlara bi çekinde benim çektiğimi siz ağrı kesici alıp evde durabiliyormusunuz sabahı bekliye bliyormusunuz ayyyyy acili meşgul etmemeyyim şekerim diyebiliyormusunuz

Back
X