Merhabalar bayanlar.
Etrafımdaki insanlardan çekinmem dolayısıyla içimdeki sıkıntıları siz objektif insanlarla paylaşmak adına hemen bi hesap açtım ve geldim! 24 yaşında ve 8 aylık evliyim. Daha yeni taze gelin yani topluma göre. Ama ben kendimi 8 aydır ne yeni gelin gibi hissedebildim ne taze gelin gibi. Hiç yıpranmadığım kadar yıprandım şu geçen 8 ayda. Aslına bakarsanız kocamla bi derdim yok.( ailesiyle tartışıp gelip bana bağırıp çağırması dışında) Gayet severek, isteyerek evlendim. Ama damat tarafından pek bi dertliyim. Kocama biz evlenmeden 3-4 sene önce yüksek meblada kredi çekmesini sonra ödeyeceklerini söylemişler. Tabi ki kocam çekmiş ama onlar ödememişler. Evlendiğimizde geçinmemiz için düğünde toplanan tüm altınlarımı paraları kredinin en azından bi kısmını kapatabilmek adına bozdurduk ve sonuç sıfır altınlı bi gelin . Hala kredi ödemeye devam ediyoruz geçim sıkıntısı yaşıyoruz çok fazla. Bundan dolayı da kocam çok gergin sürekli ailesiyle tartışıyor ve bana çok fazla yansıyor.Hiçbir hakaretine ,lafına sözüne ses çıkarmadım hepsini yuttum.(seninle evlendiğim güne lanet olsun,anneni arayacağım seni gelsin alsın vs. dahil ) Son bir aydır bana yansıttığını fark etti ve kendini toplamaya çalışıyor ama iş işten geçti galiba. En korktuğum şey başıma geldi. Ondan soğumaya başlamışım..Eskisi gibi gördüğümde içim kıpırdamıyor. Dokunmasını bile istemiyorum sanki bir yabancı gibi geliyor bana. Uzaklaşmak istiyorum çok uzaklaşmak. Bu tarz konularda tecrübesi olanlar var mı? Ne yapmam lazım? Lütfen akıl verin yoksa çıldıracağım.
Kredi konusu disinda ayni seyleri yasadim. Bizim konumuz kredi degildi ama kayinvalidem her Allahin gunu yeni bir sorun cikariyordu. Ne yeni gelinlik bildim, ne cicim ayi. Esimde devamli bana bagirip cagiriyordu.
1 sene sonra esimin gozu acildi, simdi yaptigi hatalari farketti. Fakat benden cok sey gitti. Saf duygularim yerini cinliklere birakti, bu disariya karsi olan. İcerde esime karsi ise hersey gitti.. İşe giderdi ozlemekten ölürdüm, işten gelirdi nefes alirdim. Gordugum an kalbim hizli carpar, kelebekler ucusurdu midemde. Bebegi uyansa da opsem diye beklesen ebeveynler gibi beklerdim uyansa da opsem diye..
Guvenerek kisa surede evlendigim insan artik bende kimseye guvenmeme etkisi birakti. En ufak bir hatasina tahammulum yok, cunku zamaninda cok sustum bagirmalarina, simdi otu bocegi cekmeye halim yok bir anda ortalik karisiyor, ofke nobetleri yasiyorum.
Kavgasiz iliski yok elbet ama baslarda guzel yasasaydik sonrasinda problemleri beraber goguslemek daha kolay olacakti. Ama biz eksiyle basladik evlilige. Bozuk bir zemin uzerine inşa etmeye calistik. Simdi ustune koydugumuz her tugla saglam olsa bile yikilmaya musait.
Sevmiyor muyum? Cok seviyorum.. Ama insan nasil hem guvenmeyip hem sever ilk kez yasadigim bir duygu, bende nasil ikisini bir arada yasiyorum bilmiyorum. Sevgim azaldi ve iliskimiz ofke nobetleriyle sarsiliyor. O nobetleri ben geciriyorum. Cunku zamaninda o yeni gelinligin verdigi saflikla cok icime atmisim. Simdi bardak kirilsa icimden canavar cikiyor.
Bu yazdiklarimdan sizin hayatiniza umut verici hicbirsey cikmaz elbette. İyi tarafi esim ustume aşiri dusmeye basladi gozu acildigindan beri, kotu tarafi hic umrumda degil, benden gidenler geri gelmedi..
Simdi aylardir cocuk dusunuyoruz belki bize şifa olur, yaralarimi sarar diye, fakat o da nasip olmuyor. İlk sene biz istemedik, 2.sene esimin gozu acildi ama ailesinden agir darbeler aldi cocugu dusunemedik. 2 senemiz bitti evliligimizde hem cok az geliyor hem upuzun.
Hemen cocuk yapmaniz normalde saglikli degil gibi gozuksede belki size de sifa olabilir. Cunku esiniz duzelsin diye susup bekleyip, sabahtan aksama kadar dusunup duruyorsaniz ilerde agziniz bir aciliyor pir aciliyor. Ama cocuga odaklaninca daha az hasar alir belkide iliskiniz. Tam bir yazi tura, ya şifa olcak, ya da sorunlari halletmeden cocuk yaptiginizdan ortalik daha da kariscak. Tamamen esinizin yaktigi isiga bagli. Benimki guzel isik yakmisti gozu acildiktan sonra, cocuk olsaydi bu kadar devrilmezdik saniyorum ama kendime gelmem zaman aldi. Sizinki de guzel isik yaktiysa cocukla ailenizi kurup 3. Kisileri de disarda iyice birakmanizi tavsiye ederim.
Cooookk uzunca yazdim, biraz icimi dokmem gerekiyormus, sagolun^_^