Acilen ise girmem lazım ama hamileyim

Oglusumubekliyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
1.877
993
Hamileligimin ilk aylarının riskli ve dersine girdiğim sınıfların anlayıssiz olmasi nedeniyle ucretli ogretmenlik ten ayrildim simdi ise sadece 1 ay 1 hafta daha ssk li çalışırsam 4 ay doğum parası alacağımi öğrendim. Açıkçası çokta ihtiyacimiz var eşimin maasi 1700 Kiradayız. Nasıl 1 yol izlemeliyim hangi sektör de calisabilirim. Okula dönemem hem tasindim semte yabanciyim hemde çocukları 1 ay sonra tamamını sinav dönemi ortada birakamam yoksa çok kilo almadım dönem biter desem bence inanırlar. Tabii ki yalan söyleyecek değilim! Aklımda şimdi dışarı çıkıp işyerlerine durumu anlatıp 1 ay yarı zamanlı çalışıp tam ssk yatirmalari ve maaş olarak ellerinden geleni vermelerinin yeterli olacağını söylemek istiyorum. Rezil olabilirim ama böylece çocuğum borç içine doğmaz. Şuan her bebek hazirligimiz borçla.
Fikirlerinizi bekliyorum...
 
O dediginizi kimse kabul etmez gibi.. Tasindiginiz semtte bi okula basvurun.. Yabanci olabilirsiniz ama arastirin okullari.. Donem bitene kadar da çalışın mis gibi..
Ya da bi markete girip kasiyer vs yapabilirsiniz..
 
Dönem bitene kadar çalışamam ki Mayıs ortasi doğum sezeryan olursa normal olursa sonunda. Haziran sonuna doğru biter okul.
Kasiyerlik düşündüm de ilan olan yerdeki Kasiyer ayaktaydi hep dayanamam tanıdık 1 yerden haber bekliyorum telefonlara bakicam sadece
 
Tanıdık dışında olmaz bu iş

Yani siz işe gidip bir ay en iyi performansla çalışsanız bile başladım alıştım derken süre biter

Tanıdık sigortaya yapılacak ödemeyi siz yaparsanız kabul eder belki
 
Dediğinizi hiçbir işverenin kabul edeceğini sanmıyorum doğumunuza aşağı yukarı 3 ay kalmışken zor. Arkadaşların da dediği gibi tanıdık bir işverene ya da çevre esnaflara rica ederseniz belki.
 
Isten ciksaniz bile istege bagli odemeyle devam ettirebilirdiniz sigortanizi.onemli olan 90 gun sigortali gorunmeniz.uzerinede devam etmeniz.ama iyice arastirin ogrenin bir gun bile eksik olursa dogum parasini odemiyor ssk
 
Tam anlamadım konuyu ama doğum parası alabilmeniz için 32. Haftaya kadar çalışmış olmanız gerekir.1 ay 1 hafta 32.haftaya mi denk geliyor?
 
Bi tanıdığınız sizi yaninda çalışıyor gibi gösterecek ve sigortayı siz odeyeceksiniz ancak bu şekilde olur sanırım.. Şahsen işyerleri hamile bayanları almak şöyle dursun halihazırda calisanlari bile çıkarmaya çalışıyor şahsen o durumdayım sürekli baskı var üstümde bi oraya bi buraya sürüyorlar boyuna rapor almak zorunda bırakıyorlar..
 
X