Açılın Ben Şişmanım!

bugun kalkınca 1 bardak kayısı suyu içtim

1 saat yürüyüş yaptım

kahvaltıda

domates salatalık tulum peyniri 3 zeytin 2 dilim tam buğday ekmeği yedim

ara

1 armut

iyi gibyim:17:

Oglen
1 kase yeil mercimek corba
Tonbalikli salata
2 dilim ekmek

Ara
1 avuc yer fistgi

Aksam
1 kase mercmek corbasi

Nickin bana cok sevdigim bir filmi hatirlatti 3 idiots :-):-)

Bu arada kolay gelsin umarim istedigin kiloya kisa zamanda dusersin canim ;-)

Yaa hıc bırseyı okumadım dırek yazdıgın konu baslıgına hayran kaldım :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

şarkı dinlemek kadar sevdiğim birşey yok bugün sabah kalkınca bi bardak kayısı suyumu içtim kulaklıımı taktım ve tekrar tekrar bu şarkıyı dinleyerek bi saat yürümüşüm farkedemedim:17:

[video=youtube;DAh2LjmMozU]https://www.youtube.com/watch?v=DAh2LjmMozU[/video]

Her gün yürüyüş yapman çok güzel benim hiç yürüyesim gelmiyor. Kendimi kaldıramıyorum yürümek için :1: Evde mi yürüyorsun , dışarıda mı :32:

Her gün yürüyüş yapman çok güzel benim hiç yürüyesim gelmiyor. Kendimi kaldıramıyorum yürümek için :1: Evde mi yürüyorsun , dışarıda mı :32:

sabah kalktığımda ilk iş yürüyüşe gitmek oluyo aksama ya da öğleye bırakırsam mutlaka bişey cıkar diye :16:

evde yürüyemiyorum videolardan ve kosubandından sıkılıyorum:17: dısarda acık havada geze geze daha bi cazip geliyo :1:

sabah kalktığımda ilk iş yürüyüşe gitmek oluyo aksama ya da öğleye bırakırsam mutlaka bişey cıkar diye :16:

evde yürüyemiyorum videolardan ve kosubandından sıkılıyorum:17: dısarda acık havada geze geze daha bi cazip geliyo :1:

Tebrikler valla. Ben kendimi bu konuda motive edemedim bi türlü kosubandında 15 dk sonra sıkılıyorum dışarı da cıkmak bir acayip geliyor :44:

Tebrikler valla. Ben kendimi bu konuda motive edemedim bi türlü kosubandında 15 dk sonra sıkılıyorum dışarı da cıkmak bir acayip geliyor :44:

Sabah 7-8 gibi kimseciklerin olmadığı vakitleri dene istersen

onun dışında spor yapmak hersey değil zaten istediğin kadar yürü eve gelip nutella yedikten sonra bi işe yaramaz:1:

daha önce mezuniyetime 1 bucuk ay kala 12 kilo vermiştim finaller bütler derken hiç spor da yapmamıştım :1:

o yüzden sporu kilo vermek değil de fit olmak için gerekli görüyorum ben sarkma olmaması için özellikle :21:

Yalniz ben de konu basligina hayran kaldim :D Motiveni hic dusurme yapabilecegini sen de biliyorsun cunku ;)
Hergun spor yapman cok guzel bisey. Diyet yaparken kilo ilk once protein yapilarindan yani kaslardan gider. O yuzden spor yaparak yaglarini kasa cevirmeni diyetle de kolayca zayiflamani oneririm. Kisaca sporu birakma tatlim
Hadi kolay gelsinn

Yalniz ben de konu basligina hayran kaldim :D Motiveni hic dusurme yapabilecegini sen de biliyorsun cunku ;)
Hergun spor yapman cok guzel bisey. Diyet yaparken kilo ilk once protein yapilarindan yani kaslardan gider. O yuzden spor yaparak yaglarini kasa cevirmeni diyetle de kolayca zayiflamani oneririm. Kisaca sporu birakma tatlim
Hadi kolay gelsinn

yağlarım eriyene kadar neleer olur neler demek istiyorum hahaha :1::1::1: vücut yağ oranımın maşallahı var da azıcık :1: pazartesi onlarıda yazayım :17:

bir zamanlar yol göstericim olan yazıdan alıntı yapayım işe yararlığı tarafımca onaylanmıştır:15::15:

Nasıl kilo verirsiniz?

Vücudunuz oturduğunuz yerden bir sürü kalori yakan bir makine. Yani siz tüm gün otursanız bile vücudunuz organlara ve dokulara enerji sağlayacağım diye bir sürü kalori yakıyor. Buna karşın örneğin spora gittiğinizde yaktığınız kalori görece çok az. Örnek mi? 30 yaşında, 1.70 boyunda ve 80 kiloluk bir erkeğin, 1600 metre (1 mil) hafif tempoyla koşarken harcadığı kalori miktarı 110 kalori civarı. Peki bu erkeğin oturduğu yerde hiç bir şey yapmadan harcadığı kalori ne? 1800 kalori. Sadece uyurken saatte 60-70 kalori harcıyor aynı adam.

Diğer bir deyişle insanoğlu, hareket ederken kalorileri epey verimli bir şekilde kullanıyor, kalorileri ziyan etmiyor. Minimum kalori harcayarak – maksimum iş yapıyor. Verimlilik harikası.

İşte bu sebepten dolayı kilo vermenin en önemli hatta yegane önemli konusu diyet. Şunu asla unutmayın: koşarak çikolatayı, hamburgeri, patates kızartmasını yakamazsınız. Mümkün değil. Bunun tek bir çözümü var o da sizi şişmanlatacak şeyleri yememek. Sizi şişmanlatacak şeyleri de daha önce söyledim : kan şekerini yükselten şeyler.

Neyin kan şekerini yükselttiğini nereden bileceksiniz? Glikemik endeks (glisemik diye de yazılıyor hangisi doğru bilmiyorum) terimini ve bu yiyeceklerin glikemik endeks numaralarını öğrenerek. Glikemik endeks, glükozu 100 birim olarak kabul ettikten sonra yiyeceklerin kan şekerini yükseltme derecesine göre puanlanmasına verilen isim. Glükoz kan şekerini 100 birim yükseltiyorsa beyaz ekmek 70 birim yükseltiyor, kuru üzüm 60 birim yükseltirken etler 0 (sıfır) oluyor. İnternette yiyeceklerin listesi kolaylıkla bulunabiliyor.

Pratikte ise yapmanız gereken şey diyetinizden karbonhidratları olabildiğince kesmek, tahıllı, unlu, rafine şekerli ve nişastalı yiyecekleri tamamen kesmek, sadece ve sadece lifli karbonhidratları az bir şekilde tüketmek. Atkins benzeri diyetlerde lif için keten tohumu yenmesi öneriliyor. Kalorisi düşük ve sindirime oldukça faydalı. Onun haricinde brokoli, marul, roka, pazı, ıspanak gibi yeşil sebzeler yemelisiniz.

tabi bu benim referansım yiyeceklerin kalorisine bile bakmayı sevmeyen ben oturup glisemik hesaplarıyla uğrasamam, karbonhidratı azalt proteine yumul sekerden kaç olarak adapte etmeye calısıyorum ne kadar olursa :9::9:

sevgilimle hafta sonu ufak bi tatile cıktık yeni döndüm forum yenilenmiş cok da hos olmus beğendim :)

enerjimi toparladım da geldim , umutsuzlukları bir kenara itmek zamanı ,

bu kara günlerden cıkılmaz değil :KK49::KK49:

cok cabuk kılo alıp veren ve lise yıllarında kilolu biri olarak destekliyorum canım yapacagına ınanıyorum sende ınanmalısın ve hıcbır zaman vazgecmemelısın sadece :)

Merhaba canım. Farkındalık zor iş :) Ben de tartıda 90ı görene kadar aynada kendimi o kadar da kilolu görmezdim. Ya da görmek istemezdim:D
Bu kararı vermek zor. Çok kez deneyip bırakmışızdır. Devam ettirmek de zor. Umarım bu son başlangıcın olur ve Bitişte 55lerle 60larla kapatır bir daha da açmazsın:)
Ben yolculuğumun sonlarındayım. 90ı görmemin üzerinden 4 ay geçti, senin gibi bir karar verip başladım ve şuan 67 kiloyum. Herşey kendini bir fotoğrafta görmekle başlıyor ( ben de 90ı gördükten sonra bir de yetmezmiş gibi kuzenimin nişanında çekildiğim fotoda etiketlendim ve içler acısıydı :) )
Ama sonunda öneriler aldığım, kendimi motive ettiğim başarı öykülerine ben de bir başarı öyküsü yazdım ne kadar yolun sonuna gelmemiş olsam da:)
İlk yorumun benden olsun, başarılar. Arada günlüğüme de beklerim :)
Tebrik ederim, biz de 67'yi görürüz inşallah tez zamanda. Ben de günlüğünüzü inceleyeceğim.

Back
X