acill yardımm kan pıhtılaşması olmadan clexane iğne kullanan varmı ???

Merhabalar benimde iki kaybim var mol gebelik 9 haftalik kalbi durdu digeri de 69 kromozomlu 8 haftalik kalbi durdu 7 ay ara verdim ve simdi 6 haftalik hamileyim kan pihtilasmasi riski car ama kesin dedi 12. Haftaya kadar clexane ve coraspin kullaniyorum. Insallah bi sefer hersey guzel gider hepimiz icin

İnşaallah canım güzel günlerimiz olsun

Arkadaşlar selam, bende clexan 0,4lük kullananlardanım.benim sorum şu ; doktor doğuma son 24 saat kalana kadar kullanmak zorundayız dedi.bazı arkadaşların 9-10gün önce iğneyi bırakacağını okudum bu neye göre değişiyor acaba.

Ben de Clexane 0.4 kulaniyorum. Normal doğum düşünenler tahmin edilen tarihten 1-2 hafta önce bırakıyor. Doğum her an olabilir, beklemeden gerçekleşebilir yani normal ise... Clexane en az 12 saat sonra vücuttan atılıyor, yani en az 12 saat kan çok ince ve çok akışkan olduğu için kan kayıbı aşırı olabilme söz konusu. Böyle durumlarda kan ve ya plasma, bazen de koagulan iğne yapıveriyorlar. Bu perşembe sezeryan olacağım. Tarihi bildiğim icin doğuma 72 ile 24 saat arası bırakmalıyım. Yine de ya doğum perşembeden önce başlarsa diye korkuyorum ve büyük ihtimalle yarından sonra iğne yapmam.

Canım bebeğin doğmuştur hayırlı olsun. İğneyi ne zaman bıraktın ve pıhtılaşma sorunun var mıydı? Cevap verirsen çok sevinirim.

Canım bebeğin doğmuştur hayırlı olsun. İğneyi ne zaman bıraktın ve pıhtılaşma sorunun var mıydı? Cevap verirsen çok sevinirim.

Evet, bebeğim doğdu. En son iğneyi doğumdan 24 saat önce yaptım. Doktorum, doğumdan sonra da en az 6 hafta daha yapmak zorundasın diyordu... Fakat ameliyattan sonra yanıma gelip bir daha sakın yapma, tamamen unut dedi. Çok kan kaybettim, kesinlikle pıhtılaşma sorunum olmadığını ameliat yaparken anladı. Bir şüphe üzerine verilmişti zaten, fakat hamileliğim boyunca belki 200 iğne yaptım... Bebişim de etkilendi, ona giden kan cok ince oldugu icin sadece 2670 gr ve 45 cm doğdu... Testi yapmadan asla ve asla Clexane yapmayın demek isterim fakat gerçekten pıhtılaşma sorunu varsa İğneyi yapmak şart. Test pahalıdır ve sonuçlar inanılmaz geç geldiği için hamile kalmadan önce yapılmalı.

Ay valla korktum bende şimdi çok kan kaybettim falan demişsin.bende bu iğneyi oluyorumda.genetik testte çıktı yatkınlık.of ya ne zor işimiz

Hamileyken yapılabiliyor mu bu test peki? Çok geçmiş olsun kaçıncı haftada doğdu bebeğin cnm? Sağlıkla büyüsün ins.
Benim testım yok her gün değil 1 gun arayla vuruyorum iğne. Bebeklerim ikiz. Daha önce 10. Haftada kaybettim bebeğimi kalbi durduğu için. Bu yüzden önlem amaçlı gün aşırı iğne ve her gün coraspin kullanıyorum. Zaten ikiz diye minik olacak bebeklerim. Korktum şimdi

Canım bıraktın mı iğneyi?

38 hafta + 1 gün sezaryen oldum.
Hamileyken de yapılıyor bu test ama doktorum bana yaptırmadı. Önce sonuçlar yanıltıcı olabilir dedi. Sonra zaten aylar sürer, sonuç gelmeden düşük yapabilme riskin var demişti... Daha önce çok kaybım olduğu için bunu göze alamazdım... Sonra yaşın zaten pıhtılaşmaya müsait dedi. 41 yaşındayım... Merak Etme düşük doz olunca zararı yok dedi bide... öyle işte. Ayrıca, 16.haftada serklaj bile oldum. Coraspin de vermişti ama onu çok almadım ben, doktoruma söylemeden bıraktım. Internete Bişey okudum, bir kutu bile bitirmeden bıraktım coraspin'i ...

Peki ben napıcam cnm şimdi kafam çok karışık bi doktor 4. Ayda biri 7. Ayda bırakırız dedi.. kullansam nasıl olacak. Oyyyyy

Bebege giden Kan ince oldugu icin mi boy ve kilosu düşük cnm ? Bunu doktor mu söyledi?
Rabbim sağlıkla büyümesini nasip etsin inşallah.

Daha doktora gitmedim o yuzden hala kullaniyorum canim
Gittikten sonra bilgilendirme yapar mısın cnm ? Merak ediyorum 2 hafta sonra kontrolüm benim.

Tabi ki yaparim insallah hersey iyi olur tekrar bebegimi kaybetnekten cok korkuyorumm..

Tabi ki yaparim insallah hersey iyi olur tekrar bebegimi kaybetnekten cok korkuyorumm..
Ben de öyle cnm doktorum uzman dr. Çok iyi bilgili mi bu konuda bilmiyorum.
Rabbim hepimizin bebişlerini korusun inşallah. Bir de doktoruna sorar mısın kan sulandirici iğne ve coraspin pıhtılaşma olmadan kullanılinca bebeğin gelişimini etkiler mi diye..

Amin canim insallah saglikla bagislasin Allah bebislerimizi. Insallah heyecandan falan unutmazsam sorarim

Canım dün mesajını okuduktan sonra çok fazla korktuğum için (eminin amacın bu deildi bilgilendirme amaçlı yazdığına eminim)ama pimpirikliyiz ya işte az önce doktorumu aradım.sezeryan esnasında fazla kan kaybetmenin birçok sebebi olabilirmiş.kanın ince olması bebeğe giden besinin az olması anlamına gelmez ki bu iğneyi kullanmayan kişilerinde bebekleri düşük kilolu doğabilir bunun sebebini tam olarak iğneye bağlamak olmaz dedi.sezeryanda biraz fazla kanama olduğu anlaşılırsa bir iğne varmış adını söyledi ama tabi aklımda tutamadım onu yapıyorlarmış.kesinlikle korkmamam gerektiğini üstüne basa basa söyledi.normal doğum bile yapabilirsin kanama kontrolü daha zor olduğu halde hiç birşey olmaz dedi.ama şunuda ekledi çok basit bir ameliyata giren hastada bile beklenmeyen bir komplikasyon olabilir dedi.senin mesajını okuyup korkan bikaç arkadaş daha var belki daha rahat olurlar diye yazdım.benim komşumda bu iğneden sabah akşam atıldı sezeryan doğum yaptı herşey normaldi dedi.kısaca bazen şanssızlıklar olabilir neyseki sağ salim doğum yapmışsınız Allah bebeğinize uzun ömürler versin.selametle...

Canım mesajın için teşekkür ederim. Rahatladım biraz ama yine kendi doktoruma ve bi hematolojı uzmanına sorucam. 2 hafta sonra kontrolüm benim yine yazarım. Önem amaçlı mi kullanıyorsun yoksa kan pıhtılaşması var mı cnm sende?
Peki sen ne zamana kadar kullancaksın?
Ben enox 0.4 iğne ve coraspin kullanıyorum. Sen?

Ben iki gebelik kaybımdan sonra genetik test yaptırdım.tromboza yatkınlık yani pıhtılaşmaya yatkınlık çıktı.doktorum yoğun bir problem deil ama tedbir amaçlı kesinlikle şansa bırakamayız yapmamız gerekir dedi.doğumdan bir gün önceye kadar yapacağımı söyledi.doğum sonrası için bende sormadım o da söylemedi bişey.ben sadece clexan 0.4 kullanıyorum.aspirin muhtemelen daha öncelerde kesilir ama tabiki en doğru bilgiyi doktorun söyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…