• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acilll acillll bakın nolur esimin ailesi aramaya başladı ne yapmam gerek?

Maalesef daha Üniversite bitirme yaşında evlenip, ilk yıl çocuk yapınca, birde yaptığın insanlar kıymet bilmeyen türlerse, git git gel baba evine.. 20 yaşında nasıl cesaret eder insan evliliğe?? Maalesef, bundan 20-30... Yıl önce erken yaşta evlenene üzülüyordum.. Ancak günümüzde bu durumda olan kızlara üzülmüyorum.. Çocuklarına yazık sadece.. Çok farklı bir aile içinde çok farklı eğitim alabilecekken onların hayatı değişiyor..

Ne var koca da koca diyecek? İşe girip, mesleğini eline almak, ayaklarının yere sağlam basması bu kadar mı zor? Hani forumda sürekli özgürlük Vs deniyor ya, asıl özgürlük sevgilinin evinde kalmak, onla istediğini yapmak filan değil.. Asıl özgürlük adam gibi çalışıp, okuyup, mesleğini eline almak..
Kızlar.. Bir ülkenin geleceği.. Ve ne yazık ki gelecekten ümidim kesiliyor foruma girdikçe..

Icimi okudunuz resmen. Dünyayı gezerken Türkiye şartlarında iyi bir para kazanirken 26 yasindaykn bile acaba erken mi diye sordum kendime.. şimdikiler de cahil cesareti mi var bilemedim. Kendilerine yazık ediyorlar...

Evet aynen öyle yapicam teşekkür ederim yorumunuz için. Keşke herkes sizin gibi akıl verse... kötü yorum yapma yerine..
Bende sana tebrik mesaji olsun diye yazmadim. En azindan su kötü durumu biraz da olsa kendi lehine cevirebilmen icin söylüyorum. Ayrica dikkat et sakin ola ikinciye hamile kalma

Ben dönmezsin diye düşünüyordum, döner diyenlere inanmamıştım ama döndün. Sonra konudaki mesajını gördüm her ay annem haftasonu alacak diye yazmışsın. Sen olgunlaşmamışsın daha. 5 saatlik yol diyorsun çok bir mesafe degil kendi başına hareket bile edemiyorsun illa bir destek mi gerekiyor. Bu ülkedeki pek çok kadından şanslısın arkanda ailen var yazık bilmiyorum. Neyse tahminim o odun eşin şimdi he diyecek o sinsi kaynanan vaktini bekleyecek iki hafta sonra açarsın başlık eşim küfretti kaynanam evime karıştı kızıma beddua etti diye. Umarım yanılırım.

Ilk defa çamaşır makinadina çamaşır atıp yikadim.

Bütün herşeyin sebebi çamaşır yıkayamamaktı zaten çünkü. Eveddd :KK53:

Evet öyle yapicam artık. Kimsenin beni uzmesine izin verymcem . Ve babam şart koştu. Eğer birdaha kizim bana dayak yemiş halde gelirse kızımı senden bosarim dedi ve yemin etti. Yüzüne söylemedi ama kaynima dedi. Ve her 2 ay da bir annem gelip beni alabilecek. C.tesi pazar kalıp tekrar evime donme şartı da koydu

Baban boşar da sen boşanır mısın bilmem. Hiç zannetmem. Boşuna ailene stres yani. Ayrıca nedir bu vakitli gidip gelme olayı. Hapishanede görüş günü mü ayarlıyorsunuz nedir. 2 ayda değil de 1 ayda geldi annen diyelim. Kapıdan mı çevireceksiniz? Tuhaflık silsilesi resmen.

Ya bosverin bir ay sonra ikinciye hamile kalir konu sahibi.zaten kole mi evli mi daha onu bile bilmiyor.evlilik boyle birsey degil.yeterli olgunluk yok malesef.ama bir on yil sonra akli basina gelince is isten gecer.kocanin karisi olmak baska kuklasi olmak baska...kendi dusen aglamaz

Isin kötü tarafi: Bu saatdan sonra kizinin sahit olacagi veya kizina yapilacak sözlü ve fiziksel siddetten oda sorumlu cünkü o durumdan cikma imkani vardi. Aileleri de anlamak güc. Bir iki lafi ile nasil göndeririler. Demek ki konu sahibide kendi gitmek istedi yoksa baba istemezdi sanirim

Icimi okudunuz resmen. Dünyayı gezerken Türkiye şartlarında iyi bir para kazanirken 26 yasindaykn bile acaba erken mi diye sordum kendime.. şimdikiler de cahil cesareti mi var bilemedim. Kendilerine yazık ediyorlar...
Aynen öyle.. Erkeklere koşup, sonra ağlayıp, ağlatıyorlar.. Kağıttan, kitaptan korkan mükemmel bir ırkız..

Evet öyle yapicam artık. Kimsenin beni uzmesine izin verymcem . Ve babam şart koştu. Eğer birdaha kizim bana dayak yemiş halde gelirse kızımı senden bosarim dedi ve yemin etti. Yüzüne söylemedi ama kaynima dedi. Ve her 2 ay da bir annem gelip beni alabilecek. C.tesi pazar kalıp tekrar evime donme şartı da koydu
Bu şartlar ne ya??? 2 ayda bir hafta sonları gidip kalmak annen almaya gelicek falan kv üstünden elini çekse ailen çekmiyor. Canın istediğimde gidersin. Bir otobüse binip gitmek ne kadar zor olabilir ki??? Neden bu şartlar koyuluyor?? Şakın bir daha hamile kalma olan o çocuklara oluyor.

Kızınıza yazık gercekten. Kadına değer verilmeyen, annesinin dayak yediği bir ortamda büyüyecek ve bunu belki de normal görecek, üstelik direk çocuğa bile beddua edilmiş bir ortam. İnsan gelinini sevmez de torununu neden sevmez, oğlunun evladı bu sonuçta. Sizin bu saatten sonra yapabileceğiniz en doğru şey, kızınızın okumasını sağlamak, sizin gibi bir hayatı olmaz inşallah. İnşallah okur meslek sahibi olur, kendi ayaklarının üzerinde durabilir.

Aslında sizin de yaşınız küçük, hala kendinizi geliştirebilirsiniz, açık öğretim okuyup meslek sahibi bile olabilirsiniz, istemeniz gerekli tabi bunu. En azından belki eşiniz de ailesi de size saygı duymayı öğrenebilir. Siz ezik durdukça sizi daha çok ezmeye çalışmışlar. Ve buna kendiniz yolculuk etmekle başlayabilirsiniz, ben daha 4 5 aylık bebekle yurtdışına gittim tek başıma. Düsündüğünüz kadar zor değil yani yolculuk, üstelik sizin kızınız iki yaşında gayet de sıkıntısız yapılabilir yolculuk. Herşeyi başkalarından beklemeyin. Önce kendinizi değiştirin ki, insanlar da size karşı değişebilsin.

Herkese merhaba. Yeni konu açmak yerine yorum yazayım dedim takp eden arkadaşlara bildirim gidiyormuş böylece. En son kaynimgil geldi demstim babam kesin bir dille yollamadi beni. Iyi ki de yollamamis. Dun gece eşim ve halasi gorumcelerm ve eşleri gekdi. Uygun bir dille bir daha aynı evde yapamacagi mi bana çok karistirdigini söyledim. Buraya yazdıkları mi da söyledim. Beddua vs. Ve bir karar aldik. Her ay 1 evladinda kalsın dediler. Eşimle de konuştum zaten anmemde artık gitmek istiyor sadece burda kalmak istemiyor artık dedi. Bende tamam dedim. Ve suan artık EVIMIN TEK KADINIYIM...... Bu mutluluğu size anlatamam yemin ederim. Ilk defa çamaşır makinadina çamaşır atıp yikadim. Evimi istediğim gibi yaptım örtüleri hep kaldırdım. Allahım neden güzel şeyler kavgayla olmak zorunda olmasa keşke... birde gorumcelrmden küçük olanı biraz soğuk davranıyor konuşuyor ama eskisi gibi değil pek. Hemen yan binada. Diğerleri aynı eskisi gibi güleryüzlü. Neyse herkese teşekkür ederim.
Hakkinda hayırlısı olsun madem gittin artık kendini ezdirme lütfen gorumcende konusmazsa konusmasin mesafe her zaman iyidir.

Herkese merhaba. Yeni konu açmak yerine yorum yazayım dedim takp eden arkadaşlara bildirim gidiyormuş böylece. En son kaynimgil geldi demstim babam kesin bir dille yollamadi beni. Iyi ki de yollamamis. Dun gece eşim ve halasi gorumcelerm ve eşleri gekdi. Uygun bir dille bir daha aynı evde yapamacagi mi bana çok karistirdigini söyledim. Buraya yazdıkları mi da söyledim. Beddua vs. Ve bir karar aldik. Her ay 1 evladinda kalsın dediler. Eşimle de konuştum zaten anmemde artık gitmek istiyor sadece burda kalmak istemiyor artık dedi. Bende tamam dedim. Ve suan artık EVIMIN TEK KADINIYIM...... Bu mutluluğu size anlatamam yemin ederim. Ilk defa çamaşır makinadina çamaşır atıp yikadim. Evimi istediğim gibi yaptım örtüleri hep kaldırdım. Allahım neden güzel şeyler kavgayla olmak zorunda olmasa keşke... birde gorumcelrmden küçük olanı biraz soğuk davranıyor konuşuyor ama eskisi gibi değil pek. Hemen yan binada. Diğerleri aynı eskisi gibi güleryüzlü. Neyse herkese teşekkür ederim.

Herkes demisti nasilsa doneceksin diye. Yazmamistim son konuya ama ben de aynisini dusundum.
Kimseyi yaniltmadiniz yine.
Koca musvettesiyle mutluluklar.

Bütün herşeyin sebebi çamaşır yıkayamamaktı zaten çünkü. Eveddd :KK53:

Baban boşar da sen boşanır mısın bilmem. Hiç zannetmem. Boşuna ailene stres yani. Ayrıca nedir bu vakitli gidip gelme olayı. Hapishanede görüş günü mü ayarlıyorsunuz nedir. 2 ayda değil de 1 ayda geldi annen diyelim. Kapıdan mı çevireceksiniz? Tuhaflık silsilesi resmen.

Ben acikcasi pek inanmiyorum konularina artik. Simdi seninki gibi mesajlar yine cogalirsa, konu sahibi cevap yazmayi birakir ve iki gün sonra tekrar yeni konular acar. Sonucta malzeme bol. Aah surda yaziyorum, 1 ay sonra tekrar kv'de geri gelecek ama bu sefer konu sahibi hamile olacak, eyvah! Eh sonucta esi iyi davraniyormus, camasirlarda yikaniyordu felan. Önce acaba aldirsam mi diye konu acar, ondan sonra hamilelik sürecinde kv üzerine konu acar. Bu sefer kv'de onun ismi bebegi konsun felan ister,..

Yani bunca olaydan sonra isi camasir makinesine baglamak cidden dalga gecmekten baska birsey degildir.

Back
X