Acilll kızlar bakar mısınız

Zencefill90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2017
1.021
703
43
35
kızlar selam
Ben geçenlerde hamilelikte listeria bakterisini okuduğumdan beri çok panik oldum paranoya yaptım. Her yediğim şeyde listeria varmış gibi düşünüp korkuyorum. Geceleri uyuyamamaya başladım bu yüzden. Doktoruma söyledim ama çok düşük ihtimal diyip tahlil yaptırmak istemedi. Ama bence düzenli yapılması gereken bişey. Direk bebeğe geçiyormuş ve bebeğin ölümüne sebep oluyormuş. Hamilelikteki en tehlikeli enfeksiyon buymuş ama doktorlar hiç testini bile yapmıyor. İşin kötüsü çoğu zaman belirti vermez tek belirtisi bebeğin anne karnında aniden ölmesidir yazıyor. O kadar korkuyorum ki uykularım kaçtı bu yüzden. Yemek yerken bile sürekli diken üstündeyim ve her yemek yedikten sonra midem bulanıyor. 34. Haftamdayım ve pskilojim çok bozuldu. Çevrenizde hiç duydunuz mu hamileyken bu bakteiriy kapan birileri ?

kızlar selam
Ben geçenlerde hamilelikte listeria bakterisini okuduğumdan beri çok panik oldum paranoya yaptım. Her yediğim şeyde listeria varmış gibi düşünüp korkuyorum. Geceleri uyuyamamaya başladım bu yüzden. Doktoruma söyledim ama çok düşük ihtimal diyip tahlil yaptırmak istemedi. Ama bence düzenli yapılması gereken bişey. Direk bebeğe geçiyormuş ve bebeğin ölümüne sebep oluyormuş. Hamilelikteki en tehlikeli enfeksiyon buymuş ama doktorlar hiç testini bile yapmıyor. İşin kötüsü çoğu zaman belirti vermez tek belirtisi bebeğin anne karnında aniden ölmesidir yazıyor. O kadar korkuyorum ki uykularım kaçtı bu yüzden. Yemek yerken bile sürekli diken üstündeyim ve her yemek yedikten sonra midem bulanıyor. 34. Haftamdayım ve pskilojim çok bozuldu. Çevrenizde hiç duydunuz mu hamileyken bu bakteiriy kapan birileri ?
Doğada milyon ton bakteri var. Yarısı insanlarda patojen ve bunların çok büyük kısmı ölümcül. Listeria nerden geldi de aklınıza okudunuz yapmayın gözünüzü seveyim. Okulda laboratuvar dersinde ne gıdalardan bakteri izole etmeye çalıştık 1 tane bulamadık. Çok şükür gebeliğiniz sona yaklaşmış böyle kuruntulara kapılıp kendinize zehir etmeyin. Daha bebeğinizi kucağınıza almadan paranoyaya başlamışsınız kucağınıza alınca düşünemiyorum. Böyle şeyler düşünüyorsanız psikolojik destek alın bence. Olacağı varsa olur Allah ın takdiri. Ama listeria da öyle her gün karşılaşacağınız bir bakteri değil. rahat olun.

Doğada milyon ton bakteri var. Yarısı insanlarda patojen ve bunların çok büyük kısmı ölümcül. Listeria nerden geldi de aklınıza okudunuz yapmayın gözünüzü seveyim. Okulda laboratuvar dersinde ne gıdalardan bakteri izole etmeye çalıştık 1 tane bulamadık. Çok şükür gebeliğiniz sona yaklaşmış böyle kuruntulara kapılıp kendinize zehir etmeyin. Daha bebeğinizi kucağınıza almadan paranoyaya başlamışsınız kucağınıza alınca düşünemiyorum. Böyle şeyler düşünüyorsanız psikolojik destek alın bence. Olacağı varsa olur Allah ın takdiri. Ama listeria da öyle her gün karşılaşacağınız bir bakteri değil. rahat olun.
Psikolojik destek alıyorum zaten ama malesef bir işe yaramıyor. Hamileliğimdne önce çok rahat bir insandım hiç böyle şeyler düşünmezdim. Ama şimdi bebeğe bişey olucak korkusuna yakalandım. Geçen gün yediğim bişeyden midem bozuldu ishal oldum gebelikte ishali araştırırken gördüm listeriayı. Bi de arayıp bulmadım nerdeyse her sitede hamilelikte tehlikeli gıdalar kısmında listeria konusunda uyarılmış hamileler ve listeria doğada çok yaygınmış nerdeyse her yiyecekte var :/ doğduktan sonra bu kadar korkmam şuan karnımda ve çok savunmasız olduğu için korkuyorum

Korkutma kendini.Allah onu korur.Zaten sonuna gelmişsin,1 ayın kalmış.Tadını çıkarmaya bak.Karnındayken çok daha güvende.Bunu doğunca daha iyi anlıyosun.

Korkutma kendini.Allah onu korur.Zaten sonuna gelmişsin,1 ayın kalmış.Tadını çıkarmaya bak.Karnındayken çok daha güvende.Bunu doğunca daha iyi anlıyosun.
Canım inan gebelik ilerledikçe daha da korkar oldum herşeyden. Her geçen hafta büyüdükçe eşyalarını almaya başladıkça daha çok bağlandım bebeğe, daha çok korkar oldum bişey olmasından. Her gece dua ediyorum zaten bişey olmasın diye. Ama işte yenemiyorum korkularımı rsmen yemek yiyemez oldum korkudan

Çiğ şeylerde bulunuyo bunlar bide yıkanmamış meyve sebzede zaten bunlarda yasak hamilelikte

Çiğ şeylerde bulunuyo bunlar bide yıkanmamış meyve sebzede zaten bunlarda yasak hamilelikte
Normal pişmiş yemeklerde de sonradan bulaşıp üreyebiliyormuş. İnternette bakınca o kadar fazla yiyecekte bulunma ihtimali var ki o korkutuyor beni. Bi de bazen mecbur dışarıda yemek zorunda kalıyorum iş falan olunca. Nasıl yapıldığını bilemiyor insan. Belki çiğ et kesilen bıçakla kesilen bir peynir yersem gibi kafamda her ihtimali kuruyorum. Yani paranoya yaptığımın farkındayım ama engel olamıyorum kendime. Buraya yazma amacım bu bakteriyi hamielyken kapan birini duyan var mı onu öğrenmek

Istersen ac kal eger Rabbim o bebegi yazmadiysa her turlu hamilelik sonlanabilir. O yuzden evham yapma bence sadece dua et dikkat et. Kotuyu cagirirsan kotu,iyiyi cagirirsan iyi gelir derler. Kafana takma. Bide ben gbi dha bebegn küçükken karnina ani sancilar saplanip lekelenmen olsaydi bayilirdin heralde :) Allah im korusun bebeklerimizi insallah sag salim kucagimiza aliriz.

Ben daha duymadım tarihi geçmiş ürünler yitipte hiç bir şey olmayan bile var.Allah nasip ettiyse ne yaparsan yap onun kismeti dünyada vardır.Ben hamile kaldım kalalı dondurucu hazır şeymiş hiç yemem kendim yapar kendim yerim sende evde yap ye akşamdan yap boş zamanında illaki vardır boş zamanların işe mi gidiyorsun

Psikolojik destek alıyorum zaten ama malesef bir işe yaramıyor. Hamileliğimdne önce çok rahat bir insandım hiç böyle şeyler düşünmezdim. Ama şimdi bebeğe bişey olucak korkusuna yakalandım. Geçen gün yediğim bişeyden midem bozuldu ishal oldum gebelikte ishali araştırırken gördüm listeriayı. Bi de arayıp bulmadım nerdeyse her sitede hamilelikte tehlikeli gıdalar kısmında listeria konusunda uyarılmış hamileler ve listeria doğada çok yaygınmış nerdeyse her yiyecekte var :/ doğduktan sonra bu kadar korkmam şuan karnımda ve çok savunmasız olduğu için korkuyorum
Emin olun karnınızda daha korunmalı. İnternette herşeyin en kötüsü çıkıyor insanın karşısına ilk başta. O nedenle araştırmayın. Doktorunuza sorun. Gıdalar çok sıkı denetimden geçiriliyor bilmediğiniz birşey yemediğiniz sürece hiçbir sorun olmaz. Dışarda lokantalar restoranlar nasıl denetimlerden geçiyor bir bilseniz. Ben hiç inanmazdım bu kadar sıkı denetleneceğine gözlerimle görmesem. Ayrıca etrafta olmayan bir bakteri durduk yerde yemeğinizde üremez. Zaten bir şekilde o bakteri varsa uygun ortamda üreyecektir. Lokantalarda bıçaklar falan asla karıştırılmaz. Eti kesen adam ile peynir kesen adam farklıdır ve bıçakları üzerlerine zimmetlidir. En küçük lokantada bile bu böyledir. Birşeyin milyonda 1 olma ihtimali var diye stresli bir bebek doğuracaksınız. Sonra o bebiş geceleri ağlamayıp ortalığı birbirine kattığında bu sefer bebeğim neden huzursuz diye konu açacaksınız :) olacağı varsa olur hiçbirşey yapılamaz zaten siz listeria araştırırken bambaşka bişey olur. Allah ın takdiri.

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Doktorumla konuştum ama o da çok düşük bi ihtimal olduğu için tahlilini bile yapmak istemedi. Kendime her sabah diyorum düşünmemeye çalış birşey olmaz diye. Umarım kendimi rahatlatabilirim bu konuda

Ben daha duymadım tarihi geçmiş ürünler yitipte hiç bir şey olmayan bile var.Allah nasip ettiyse ne yaparsan yap onun kismeti dünyada vardır.Ben hamile kaldım kalalı dondurucu hazır şeymiş hiç yemem kendim yapar kendim yerim sende evde yap ye akşamdan yap boş zamanında illaki vardır boş zamanların işe mi gidiyorsun
Zaten çoğunlukla evde yemek yapıyorum ama bazen alışveriş için dışarı çıkıyoruz avm ye falan , mecbur dışarıda yiyorum çünkü 2 saat bişiler yemezsem tansiyonum düşüyor hemen. Yani temiz ve bildiğim yerden yemeye çalışıyorum ama insan emin olamıyor malesef :/

Benim eşimde çalışıyor haliyle küçük bir dükkan sma gel gör ki büyük meşur avm olan yerlerde çok iş oluyo eşimde çok iş yapan yere girmişti oda anlatıyor çok karışık kimin ne yaptığı bellisiz kafamız karışıyor hızlı yaptıkları için karışıyormuş her şey yemeni istemem gerçi her yer bir değil ama riske girmeye değmez

Zaten çoğunlukla evde yemek yapıyorum ama bazen alışveriş için dışarı çıkıyoruz avm ye falan , mecbur dışarıda yiyorum çünkü 2 saat bişiler yemezsem tansiyonum düşüyor hemen. Yani temiz ve bildiğim yerden yemeye çalışıyorum ama insan emin olamıyor malesef :/
Gebelik ilerledikçe bulaşma riski fazla ama bebeğe etkisi az o yüzden rahat ol ben de senin gibiyim ama yapcak bişey yok hergün bişey buluyorum kendime evham yapacak rabbime emanet bebeklerimiz

Seni ne zaman okusam huzursuz oluyorum. Bence burdaki hamileleri de huzursuz etmemelisin.
Amacım kimseyi hızursuz etmek değil. Ben de istemiyorum böyle şeylere üzülmek. Sonuçta herkes bu foruma destek ve yardım bulmaya giriyor dertlerini anlatıyor, benim de kötü bi amacım yok ki

Bana da cevap verin lutfen
3 buçuk ay önce bir şeyler yaşadım 3 aydır adet oluyorum ama 3 gün sürüyor . Test yaptım 2 ay önce 4 tane hepsi negatif ti 3 4 gun onece de yaptim negatif çıktı . Karnımda şişlik var göğüslerim falan büyüdü sanki birde sırt agrısı sizce bir şey var mi

Bana da cevap verin lutfen
3 buçuk ay önce bir şeyler yaşadım 3 aydır adet oluyorum ama 3 gün sürüyor . Test yaptım 2 ay önce 4 tane hepsi negatif ti 3 4 gun onece de yaptim negatif çıktı . Karnımda şişlik var göğüslerim falan büyüdü sanki birde sırt agrısı sizce bir şey var mi

Back
X