- 5 Nisan 2023
- 4.785
- 15.821
- 138
- 28
- Konu Sahibi Farmasi 4343
-
Bakan kişiler keseyi gördü mü görmedi mi anlamadımŞey yaptı kan degik 10 bin küsur dü odadaki ışığı kapattı o şekilde gördü bana da gösterdi ama göremedim ben
Gördü gördüBakan kişiler keseyi gördü mü görmedi mi anlamadım
O zaman problem yok demektir içinizi ferah tutunGördü gördü
Benim size yine birşey sormam lazim indirek coombs tersi yapildi pozitif çıktı acaba kötü birşey mi okudum bazı yerlerdeO zaman problem yok demektir içinizi ferah tutun
Kan uyuşmazlığınız var büyük ihtimalle 3. Çocuk olduğu için iğne önerirler mi kaç doz önerirler bilmiyorum ama iğne olmanız gerekecekBenim size yine birşey sormam lazim indirek coombs tersi yapildi pozitif çıktı acaba kötü birşey mi okudum bazı yerlerde
İğne oldum Ama olmadan önce negatif ti bugün de pozitif çıktı sonuçKan uyuşmazlığınız var büyük ihtimalle 3. Çocuk olduğu için iğne önerirler mi kaç doz önerirler bilmiyorum ama iğne olmanız gerekecek
Yine doz tekrarlaması olur o zaman bebeğin kan grubu pozitif olabilirİğne oldum Ama olmadan önce negatif ti bugün de pozitif çıktı sonuç
Evet ben negatif eşim pozitif geçen hafta negatif çıktı iğne de vuruldum pazartesi bugün tekrar yapıldı pozitif çıktıSiz Rh negatif eşinizde pozitif sanırım bu durumlarsa oluyor 7. Ayında falan iğne yapılır bebek doğunca sizinle aynı gruptaysa başka iğne gerekmez ama farklıysa 3 gün dolmadna 2. Doz yapılır
Şuanlık bir şey fark etmiyor takip edilecek iğneler yapılacak o kadarEvet ben negatif eşim pozitif geçen hafta negatif çıktı iğne de vuruldum pazartesi bugün tekrar yapıldı pozitif çıktı
AnlŞuanlık bir şey fark etmiyor takip edilecek iğneler yapılacak o kadar
Anladım teşekkür ederim
Sizin ilk 2 gebeliğinizde iğne yapıldı mı çocuklarım RhLarı neydi? İlk çocuk etkilenmez ama 2.sinde önlem için yapmış olmaları lazım gebelik sayısı arttıkca risk artıyor eğer kanamanız olursa yada bir işlem yapılacaksa mutlaka iğneyi tekrar olmanız gerekir. Pozitif çıkması demek antikor gelişmiş demektir bu seviye ilerlerse bebekte kırmızı kan hücreleri parçalanmaya başlar anemi gelişirAnladım teşekkür ederim
Ya onların lan gruplarını hatırlamıyorum ama 2 hamileigimde de de iğne vuruldum doğumdan sonrada gelip hemen vurmuşlardiSizin ilk 2 gebeliğinizde iğne yapıldı mı çocuklarım RhLarı neydi? İlk çocuk etkilenmez ama 2.sinde önlem için yapmış olmaları lazım gebelik sayısı arttıkca risk artıyor eğer kanamanız olursa yada bir işlem yapılacaksa mutlaka iğneyi tekrar olmanız gerekir. Pozitif çıkması demek antikor gelişmiş demektir bu seviye ilerlerse bebekte kırmızı kan hücreleri parçalanmaya başlar anemi gelişir
İlk oglumjn 0 RH pozitif digerini de bilmiyorum ama iğne vuruldumSizin ilk 2 gebeliğinizde iğne yapıldı mı çocuklarım RhLarı neydi? İlk çocuk etkilenmez ama 2.sinde önlem için yapmış olmaları lazım gebelik sayısı arttıkca risk artıyor eğer kanamanız olursa yada bir işlem yapılacaksa mutlaka iğneyi tekrar olmanız gerekir. Pozitif çıkması demek antikor gelişmiş demektir bu seviye ilerlerse bebekte kırmızı kan hücreleri parçalanmaya başlar anemi gelişir
O zaman çocuklar hep pozitifti büyük ihtimalle buda sizin riski arttırıyor kanınızda antikor oranı fazla olduğu için gebelik sayısı arttıkca etkilenme oranıda artıyorYa onların lan gruplarını hatırlamıyorum ama 2 hamileigimde de de iğne vuruldum doğumdan sonrada gelip hemen vurmuşlardi
Peki bu durumda yapılacak birşey var mı iğne vuruldum pazartesi günü ve riskleri neler acabaO zaman çocuklar hep pozitifti büyük ihtimalle buda sizin riski arttırıyor kanınızda antikor oranı fazla olduğu için gebelik sayısı arttıkca etkilenme oranıda artıyor
Burada sizin gibi olan gebelere aylık takip veriliyor her ay bakılıyor yani testin oranına göre iğne tekrarlanıyor kontrol altında tutulmaya çalışılıyor. Mesela ilk gebelikte yüzde 50 2.de 70 şimdikinde dahada artmış oluyo antikor seviyesi o yüzden etki oranı artacağı için aylık takip veriyolar başka illerde doktor nasıl karar verir bilemiyorum tabiki. Olası en büyük risk bebeğin kan hücrelerine saldırıp parçalaması ciddi anemi yapar gelişemez, sarılık ve sıvı birikmesi gibi riskler var bide fakat bunlar kontrolde olmazsa olur artık kan uyuşmazlığı tedavi ediliyor iğnesi varPeki bu durumda yapılacak birşey var mı iğne vuruldum pazartesi günü ve riskleri neler acaba
Anladım o zaman ben yarı. Gideyim doktoruma bana 15 gün sonra gel demişti çünküBurada sizin gibi olan gebelere aylık takip veriliyor her ay bakılıyor yani testin oranına göre iğne tekrarlanıyor kontrol altında tutulmaya çalışılıyor. Mesela ilk gebelikte yüzde 50 2.de 70 şimdikinde dahada artmış oluyo antikor seviyesi o yüzden etki oranı artacağı için aylık takip veriyolar başka illerde doktor nasıl karar verir bilemiyorum tabiki. Olası en büyük risk bebeğin kan hücrelerine saldırıp parçalaması ciddi anemi yapar gelişemez, sarılık ve sıvı birikmesi gibi riskler var bide fakat bunlar kontrolde olmazsa olur artık kan uyuşmazlığı tedavi ediliyor iğnesi var
Siz takipli doktorunuza tüm gebelik ve süreçlerinizi anlatın şimdikinde olası riskler nedir nasıl ilerlicez diye mutlaka sorun sizi bilgilendirsinAnladım o zaman ben yarı. Gideyim doktoruma bana 15 gün sonra gel demişti çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?