Açılmak ama cesaret edememek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende acılan fenomenler diyince ulan neden nerenin fenomeni bunlar 🤣
Herkes birbirinden goruyor takip ediyor iste.. boylece fenomen oluyor..cakma takipci alanda cok..ha bire link verip para kaldiriyolar😐😂 isim verebilirim istersen ama sonra kazene dava acarlar, kiamam abime😐😂

Iki yıldır kapalıyım kendi isteğimle kapandım bir sürü kiyafet aldim falan baya hevesim vardı ama şimdilerde istemiyorum yani açılmak istiyorum bir tarafım da günah olduğu için vicdanımrahat degil ama kapaliyken de rahatsız gibi hissediyorum kafam cok karışık sizce ne yapmalıyım
Kendi içinizde çelişiyorsunuz kafanız netleşene kadar olduğunuz gibi kalın.Kararınız tam olsa bu size vicdan rahatsızlığı vermezdi.

Iki yıldır kapalıyım kendi isteğimle kapandım bir sürü kiyafet aldim falan baya hevesim vardı ama şimdilerde istemiyorum yani açılmak istiyorum bir tarafım da günah olduğu için vicdanımrahat degil ama kapaliyken de rahatsız gibi hissediyorum kafam cok karışık sizce ne yapmalıyım
Tesettürlü biri olarak size şunu söyleyebilirim..
Bu ruh halinde olmanızın ana kaynağı dini tam anlamıyla yaşayamıyor olmanız..
Namaz kılmak nasıl bir ibadet ise kapanmakta öyle bir ibadet..
Kimse size eşarbınızı çıkarın veya çıkarmayın..
Kıyafet seçiminizi değiştirin veya değiştirmeyin diyemez..
Ama din dediğiniz şey bir ibadetler bütünü..
Biri diğerini tamamlar ve birbirini anlamlı kılar..
Sizin dini noktada yaşadığınız sıkıntılarınız var..
Bu noktada kendinizi muhasebeye çekebilirsiniz..
Namaz kılmıyorum öyle açılayım tam olsun gibi bir yaklaşılma değilde..
Şimdi kapandım yavaş yavalta vakitlere dikkat edeyim diye bakarsanız olaya daha rahat edersiniz..
Bir de taklidi imandan çıkıp anlayarak özümseyerek öğrenmeye çalışırsanız gene karar vermeniz kolay olacaktır..
Son olarak az da olsa sürekli olan ibadet makbuldür.. Şuan neyi eksik yaptığınızı bilmiyorsanız yaptığınız şeyleri az da olsa devamlı yapmanız sizin faydanıza olur zararınız olmaz..
Bir de sosyal ortamınızı kontrol edin..
Elbetteki kiminle gezdiğiniz nasıl takıldığınız bizi ilgilendirmez ama size iyi gelmeyen bir tarafı da olabilir..

Tabi ki sizin fikriniz de ben şeyi merak ediyorum sebebi ne? Bunu hesap sorma gibi düşünmeyin lütfen. Çevremde o kadar çok açılan oldu ki şu son dönemde patlama yaşandı resmen. Ben sadece anlamlandırmak istiyorum, sosyalojik bir tez bile yazılır üstüne bence. Sizi bu karara iten sebepler nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X