• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acım ne zaman geçecek ??

Şimdi gördüm tekrar söylemişsiniz birşey istemediğinizi...Hakkınızda hayırlısı olsun, inşallah yeni hayatınızda daha mutlu olursunuz...

Tenezzul mu?tabi herkese durum farklidir ama 5 yilinizi ve ayni zamanda kalan omrunuzde size yol arkadasligi edecek insan size bunu yapinca hak doguyor.kimse size mal istemediginiz diye bak ne asil kiz demiyecek her halukarda sizin hakkinizda hos olmayan seyler duyacaksiniz ve o zaman neden enayilik oldugunu anlayacaksiniz.sizin hakkiniz olan mal ile baska biriyle yeni bir hayat kurdugunda yaraalacaksiniz daha fazla.size biraktigi guven probleminin zaten maddi bir karsiligi olamaz ama alacaklarinizla en kotu kadin siginma evinde yardima muhtac birilerine verirseniz bence daha iyi olur.bu sizin hakkiniz sizin hakkinizi allah ondan soracaktir ama hic birsey yapmayinca ofkeniz sizi yer

Ah canım benim, bitirdiğin bir insanın arkandan ne demesinin ne önemi var.. Hayatımdan çıkardığım bir insan, benim için herşey desin, ona herşey serbest olur, bitirdiğim andan itibaren..Ayrıca, asil kelimesini konu sahibi için ben kullandım, eşinin kullanmasını beklediğim için zikretmedim.. Ve enayilikle nitelendiren diğer bir kullanıcının, üslubunun hangi manaya geldiğini hatırlattım.. Yoksa konu sahibi asil dese n'olcaaak çirkef dese, avam dese, adi dese, hatta dünyanın en basit kadını desen'olcaaak..Kimin umrunda..Dedim ya, biten insanlara herşey serbest.. O insanların önemi yok..Yoldan geçen vatandaş..

İçinde, ama kelimesi geçen cümlelerinizde, "ama" dan sonraki düşüncelerin, bir hükmü kalmamış olarak kabul ediyorum ;)

Tenezzül etmemek enayilik değil "ASİLLİKTİR" ...
Bundan bî-haber olmakda gaflete düşmektir..

Birgün Hz. İsa, yanında bir yoldaşıyla yogkda yürüyormuş.. Yol kenarında 3-5 tane kendini bilmez Hz. İsa'ya küfür etmiş.. İsa o küfür edenlere, selâm, demiş.. Adamlar tekrar küfür etmiş, İsa tekrar, selâm, demiş.. 3. kez aynı dialog tekrarlanmış..
Ve Hz. İsa ile yanındaki yoldaşı, yollarına devam etmişler.. Yanındaki adam Hz. İsa'nın bu kadar hakarete neden böyle tepki verdiğini merak etmiş ve sormuş: " Ya İsa, bu kendini bilmezler, sana o kadar küfretti ama sen onlara sadece, selâm, dedin, bunun sebebi nedir? "
İsa'nın cevabı ise şu olmuş: "HERKES KENDİ SERMAYESİNDEN YER, onların tek sermayesi küfür olduğu için küfrettiler, bizim sermayemiz ise SELÂM idi " ........

Bu kıssa, bize Hz. İsa'nın ne kadar asil olduğunu gösteriyor..

Kimseye tenezzül etmemeyi enayilik olarak nitelendiriyorsanız,
ben de size "SELÂM" diyorum.........

Verdiginiz ornekle konu arasinda hic bir baglanti kuramadim. Kufur edenlere selam vermek ne zamandan beri enayilik sayiliyor ki? Selam vermekle tas atmis da kolu mu yorulmus? Alin terini, emegini, hakkini baskasina kolayca kaptirmaktir enayilik. Hatta bu konuda atasozu bile vardir: "Enayiler olmasa akillilar ac kalir" diye.. Insanlari enayi yerine koymak erdem midir? degildir. Ancak, enayilik de hic bir zaman erdemden sayilmamistir. Asillik taniminiz haktan degmeyecek birisi icin vazgecmekse eger, milyonlarca calisan kadin var, aralarinda calistigi halde kocasi tarafindan aldatilan, hor gorulen calismayan kocasina bakan kadin da cok. Ne yapsinlar yani, onlar da yillarca calisip aldiklari evi kocalarinin ustune yapip "Al kocacim, ben yemedim sen ye ben sokakta da kalirim bu yastan sonra, sen metreslerinle gununu gun et" deyip bosansinlar mi? Sizin taniminiza dayanarak soyluyorum, bu daha da buyuk asalet olur herhalde.
Burada bu konuyu okuyanlarin cogunlugunun aklina gelecek ilk sey olacaktir enayilik, bu kacinilmaz. Kimisi dillendirir, kimisi dillendirmez ayip olmasin diye, o baska. Burasi sanal ortam, kimse kimseyi tanimaz, bilmez. Bizim konu sahibi hakkinda ne dusunecegimiz pek de onemli degil yani, yolda gorsek tanimayiz. Fikirimizi belirtiriz, ister begenir, ister begenmez, ister alir, ister almaz, onun bilecegi birsey. Ancak, aci olan bizim gibi bu isten haberi olacak onlarca tanidigi, akrabasi olacak. Burdaki cogunluk gibi, orda da onlar cogunluk olacak, ayni seyi dusunecekler, elestirecekler.. Mervis bunlari duymaktan cok daha fazla rahatsiz olacak, disariya karsi hep savunmada olacak.. Daha cok genc, bunlari sagdan soldan duya duya ilerde kendisi de ozelestiriye baslayacak, dogru mu yaptim acaba diye.. Aklin yolu bir..

Verdiginiz ornekle konu arasinda hic bir baglanti kuramadim. Kufur edenlere selam vermek ne zamandan beri enayilik sayiliyor ki? Selam vermekle tas atmis da kolu mu yorulmus? Alin terini, emegini, hakkini baskasina kolayca kaptirmaktir enayilik. Hatta bu konuda atasozu bile vardir: "Enayiler olmasa akillilar ac kalir" diye.. Insanlari enayi yerine koymak erdem midir? degildir. Ancak, enayilik de hic bir zaman erdemden sayilmamistir. Asillik taniminiz haktan degmeyecek birisi icin vazgecmekse eger, milyonlarca calisan kadin var, aralarinda calistigi halde kocasi tarafindan aldatilan, hor gorulen calismayan kocasina bakan kadin da cok. Ne yapsinlar yani, onlar da yillarca calisip aldiklari evi kocalarinin ustune yapip "Al kocacim, ben yemedim sen ye ben sokakta da kalirim bu yastan sonra, sen metreslerinle gununu gun et" deyip bosansinlar mi? Sizin taniminiza dayanarak soyluyorum, bu daha da buyuk asalet olur herhalde.
Burada bu konuyu okuyanlarin cogunlugunun aklina gelecek ilk sey ola

Siz, benim ne demek istediğimi hiç anlamamışsınız.. İsterseniz, alıntı yaptığınız yorumumu tekrar tekrar okuyun, ana temayı bulun; isterseniz amaaaan boşver deyin, GEÇİN.. Konu sahibi arkadaşım, ne demek istediğimi çok NET anladı..

Hakkınızda hayırlısı olsun, çok güçlü bir kadınsınız sizi gerçekten tebrik ediyorum
Keşke diğer kadınlarımız da aldatılmaya göz yummasa çekip gidebilse de erkekler kendilerini hint kumaşı sanmasalar
Yürekten diliyorum, inşallah çok ama çok mutlu olursunuz

Hakkınızda hayırlısı olsun, çok güçlü bir kadınsınız sizi gerçekten tebrik ediyorum
Keşke diğer kadınlarımız da aldatılmaya göz yummasa çekip gidebilse de erkekler kendilerini hint kumaşı sanmasalar

aynen öyle!! :19:

Siz, benim ne demek istediğimi hiç anlamamışsınız.. İsterseniz, alıntı yaptığınız yorumumu tekrar tekrar okuyun, ana temayı bulun; isterseniz amaaaan boşver deyin, GEÇİN.. Konu sahibi arkadaşım, ne demek istediğimi çok NET anladı..
Tam tersine, gayet iyi anladim. Konu sahibinin butun haklarindan ve emeginden vazgecerek bosanmasini "asillik" olarak nitelendirmissiniz, yanlis mi? Ustelik 5 senelik hayat arkadasinin (bu adami 5 sene boyunca sevdi, asini, yatagini, askini paylasti, her gittigi, bakligi yerde baska bir anisi var) "bitti" diye arkasindan "cirkef, dunyanin en basit kadini" gibi laflari soylemesinin konu sahibini rahatsiz etmemesi gerektigini iddia ediyorsunuz. Bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu? Bu dediklerinizin cok daha azini duymaya katlanamayacagi icin haklarindan vazgecmedi mi bu kiz? Yani, kusura bakmayin ama dedikleriniz hala tutarsiz, ana fikri anlamayan sizsiniz bana kalirsa.

Amin canım inşallah.. Hergün içimde şüpheyle acaba demektense siler atarım yoluma bakarım böyle adam olmaz olsun zaten onun gibi adamları adam yerine koyduğumuz için erkek milleti şuan bu halde.. kadın her zorluğa gögüs germeye çalıştığı için geçer biter dediği için..

Yazık!
Bin bir umutlarla kurulan o mutlu yuvaların sonu bu şekilde hüsranla bitiyor ya gerçekten çok üzülüyorum.
Severek evleniyorsunuz,1 yıl önce babası annesini aldatıyor ayrılıyorlar o size ''öyle bir şey asla yapmam'' diyor ama sonuç;
Üzerinden 1 yıl geçmiş olmadan o da sizi aldatıyor.
Merak etme canım eden bulur demişler ya gerçekten bulur gün gelir de.
Seni kaybettiği için çok yanar,çok pişman olur.
Ama keşke eşyalarını da alsaydın evden. Emek verip,para kazanıp,didinip almışsın onları bırakmasaydın keşke ona.

Canım eşya olarak annemin aldıklarını aldım zaten.. mobilyamızın tümünüde onun ailesi almıştı biz almamıştık yani.. benim destek olduğum konular farklıydı işte araba için kredi için ve babasına çektiği krediyi ödemiştim ama lanet olsun istemiyorum defalarca davalarda karşı karşıya gelmek de istemiyorum..Geçsin gitsin hayatımdan bir an önce daha 23 yaşındayım herşeyi yapabilirim allahın izniyle

Arkadaşlar dün akşam eşim geldi annemlere.. ortalığı birbirine kattı beni seviyormuş istese alıp gidebilirmiş.. bana diyorki sen boşanıyorsun sen bizden vazgeçiyorsun dedi hayır dedim sen baska birisiyle olduğun an bizden vazgeçmiştin zaten ben resmiyete döküyorum sadece dedim ben seni sevmiyorum ve istemiyorum dedim eniştemler bizdeydi onlara da söylemiş enişte ben merveyi seviyorum hergün onun eve gelişini gizlice izliyorum diye evettt pişmanlık başladı kafaya dank etmeye de başladı.. beter olsun inşallah... benimde istediğim buydu onun bu halini görmekti.. sabah iş yerime geldim not bırakmış ben gelmeden önce beni mutlaka ara diye tlf numaramı değiştirdiğim için kendisi ulaşamıyorda bana :) aramadım aramıycam aramammm sürünsünn

sakın arama ölsede gebersede arama bütün yaşadıkların içinde bir yerde kalsada unutursun.... verdiğin emekleri sömüren insan boşver.... şu kısacık hayatta neden başkasına çok emek veririz ki ben de aldatıldım hemde çok fena onun şrsizliği ayrı ama benimde hatam herkezde ailemden kendim den çok onun sevmem ona değer vermemdi. kendini sev daha çok mutlu olursun inş. gerçek aşk sonsunsuz aşk seni bulsun canm :)

Amin canım yok asla aramam bitti benim içn neden arayayımki onun derdiyle uğraşıpta hayatımı heba edemem

Mutlaka bosan! Hakkini istememen benimde tuhafima gitti, ama öyle iyi olacaksan, ihtiyacin yoksa, öyle olsun. Senin mutlulugun önemli. Istedigi kadar pisman olsun, beter olsun. Hepsi yalan! Barissan bir kac ay bile sürmez yine aldatmaya baslar, nasil olsa bir kere affettin, yine affedersin diye. Su koca ömürde 5 senen bu kötü adamla gitmis, tüm hayatin ona gitmesin! Inanki seni seven sayan birini bulursun. Senin onun borcunu ödemen icin altinlari bozdurmadigin, tam tersi seni sevindirmek icin sana altin alan bir adam olacak mutlaka bu hayatta, ama ilk önce bu baskalariyla senin arabanda sevisen adamdan kurtulman gerek!

Aynen öyle.. şimdi kuyruğu sıkıştı belliki ama işte babası ne ki oğlu olsun... ikiside aynı yolun yolcusu inanamıyorum ben bu adama geçmiş karşıma sevgiden bahsediyor sen mi seviyorsun yaa sevgi bu kadar alçalmadı...

alabileceğin kadarını al. sadece maddiyat için değil. senin çalışarak yaptığını başka kadınlarla yemesin diye.

Back
X