• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acım ne zaman geçecek ??

Canım benim çok teşekkür ederim. Evet benimde anlatmak istediğim bu onu mahkemelerde gördükçe ya da birşeyler söylediğini duydukça daha da üzüleceğim ya da midem kaldırmıycak bunun için 3 5 kuruş para içinde hayatımı daha fazla yıpratmama gerek yok ondan bir an önce kurtulmalıyımki hayatıma önüme bakabileyim.. çok zor günler geçiriyorum şuan çok taze çünkü yeni daha.. ama geçicek biliyorum Allahım benim yanımda beni ağlatanların yanına bırakmayacak.. ne kadar güzel senin adına çok sevindim allah bağışlasın evladını.. banada bilmişde vermemiş demekki 5 senedir bi çocuk iyikide olmamış diyorum hayatı parçalanmış bir çocuk yetiştirmek istemezdim olsaydı yapacak birşey yokdu daha da dik dururdum ama genede iyiki olmamış. Zaman geçtikten acılar bittikten kafamı da dinledikten sonra başka ellerde nasıl mutlu olunur o bende görecek öyle 2 kuruşa kanıpta arabalarda gezmekle içmekle mutlu olunmuyo

Canım benim, teşekkür ederim. ALLAH razı olsun..
Ben ilk evliliğimde çocukları çok sevmeme rağmen bebek düşünmedim.. Eşim çok geçimsiz ve cimrimi cimri bi tipti.. Bu adamdan çocuk yapılmaz dedim ve yapmadım.. O zamanlar, benimde mutlu bir yuvam ve bebeğim olsun diyordum.. O vakitler acı veren şeyler, hakkımda hayırlı olanmış.. Sende yat kalk dua etki bebek yapmamışsın.. "Şer bildiklerimizde hayr, hayr bildiklerimizde şer vardır"...
Onun yanması kavrulması umuuurunda bile olmasın.. O görsünde hayıflansın diye başka ellerde mutlu olmayacaksın zaten, kendin için mutlu olacaksın, bak gör.. Onun sana yaptığı haksızlıklar, şimdilerde sana acı veriyordur ama zamanı gelince üzüldüğüne üzüleceksin.. "Nefse güç gelen hakında hayırlı olandır"...

Velhasılı kelam, sen doğrusun, dürüstsün..sende bu üstün karakter olduğu sürece sırtın yere gelmez..
Sen önemli ve değerlisin, gerisi önemli değil..

ALLAH'IM YAR VE YARDIMCIN OLSUN...

RABBİM'E EMANETİZ..

Mervish'cgm canım benim, çok üzüldüm.. ALLAH'IM kimsenin başına vermesin.. Sana geçmiş olsun demek istiyorum ki tez zamanda geçsin gitsin, o pislikten kurtulasın.

10 larca kez, benim malda mülkte gözüm yok demene rağmen birçok arkadaş hakkını al demiş.. Onlara kesinlikle katılmıyorum.. Hakkın hakkın diye tutturulan, iki kaporta 3-5 kuruş para için o pislikle muhatap olmaya değmez inanki. Mahkemeler esnasında o pisliklerin suratını gördüğünde resmen kusasın geliyor.. Yaşadıklarını bende yaşadaım ve maddi manevi zararımı karşılaması için biraz uğraştım, ama baktım bu çirkefin değil suratını görmek sesini bile duymak midemi bulandırıyordu.. 5 duruşma buna epey soğuk terler döktürdüm.. Ama 6. duruşmada hiçbirşey talep etmiyorum dedim ve boşanmak istiyorum dedim ve kurtuldummm.. O an üzerimden büyük bir yük kalktı.. O pisliğin yüzünü bir daha görmeyecektim.. İnanki o şahsı görünce tüylerim diken diken oluyordu duruşmalar boyunca.. Ama işi inada bindirmiştim, bana yaptıklarını ona çektirmeliydim, ne saçma bir düşünceymiş meğer.. Boşanma ilamını alıp yeni kimliğimi aldığım zaman, ondan kurtuldum diye kurban bile kestik.. Bir yıl sonra ikinci evliliğimi yaptım, MAŞALLAH ALLAH'IM daim etsin iyiyiz..Çocuğumda var ELHAMDÜLİLLAH..(herkes MAŞALLAH desin ;) )

Evet çok zor bir süreçtesin ama emin ol ki geçiyor, hatta ESER BİLE KALMIYOR.. Seninkide geçecek, aklına bile gelmeyecek.. Amaaan hangi manyak için üzülmüşüm diyeceksin.. İNŞALLAH karşına en az senin kadar yüreği temiz biri çıkar ve çok mutlu olursun.. Senin için dua edicem..

Bırak boşver hakkı hukuku, sen hayatına yoluna bak.. Hiiiç öyle mahkemelerde süründürmeye değmiyor.. Sen daha fazla yıpranıyorsun, mahkeme mahkeme dolaşırken.. ALLAH sağlık versin daha iyilerini alırsın..
Ha bu arada kocanın şıllıkları hep senin artıklarını kullansın, bu artıkların başında da kocan geliyor :D O ka***klar aynı zamanda leş kargaları oluyorlar..

ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN..

tam yorum yazıcaktım sizin yorumunuzu gördüm aynen katılıyorum. mal mülke girersen uzarda uzar arkadaşım yolla gitsin bak hayatına valla bende 1 kuruş bile almadım hala nafaka ödemiyor ama hiç uğraşmıyorum kurtuldumya ondan o yeter bana inan allah yardımcın olsun...

tam yorum yazıcaktım sizin yorumunuzu gördüm aynen katılıyorum. mal mülke girersen uzarda uzar arkadaşım yolla gitsin bak hayatına valla bende 1 kuruş bile almadım hala nafaka ödemiyor ama hiç uğraşmıyorum kurtuldumya ondan o yeter bana inan allah yardımcın olsun...

evet canım işte onun nafakası olmadanda yaşayabiliyorsun hatta ne mutluki muhtaç değilsin ve almıyorsun... tabiki alanlarda muhtaç değil ona da birşey dediğim yok herkesin kendi görüşü ama bana bunu yapan adamın ne yapayım pis parasını ben

Canım benim, teşekkür ederim. ALLAH razı olsun..
Ben ilk evliliğimde çocukları çok sevmeme rağmen bebek düşünmedim.. Eşim çok geçimsiz ve cimrimi cimri bi tipti.. Bu adamdan çocuk yapılmaz dedim ve yapmadım.. O zamanlar, benimde mutlu bir yuvam ve bebeğim olsun diyordum.. O vakitler acı veren şeyler, hakkımda hayırlı olanmış.. Sende yat kalk dua etki bebek yapmamışsın.. "Şer bildiklerimizde hayr, hayr bildiklerimizde şer vardır"...
Onun yanması kavrulması umuuurunda bile olmasın.. O görsünde hayıflansın diye başka ellerde mutlu olmayacaksın zaten, kendin için mutlu olacaksın, bak gör.. Onun sana yaptığı haksızlıklar, şimdilerde sana acı veriyordur ama zamanı gelince üzüldüğüne üzüleceksin.. "Nefse güç gelen hakında hayırlı olandır"...

Velhasılı kelam, sen doğrusun, dürüstsün..sende bu üstün karakter olduğu sürece sırtın yere gelmez..
Sen önemli ve değerlisin, gerisi önemli değil..

ALLAH'IM YAR VE YARDIMCIN OLSUN...

RABBİM'E EMANETİZ..

Allah senden de razı olsun canım benim.. geçiyorsa ne mutlu benimkide geçicek inşallah dönem dönem biticek şimdilerde öfke var belki zamanla özlem olacak ama sonra biticek inşallah

eğer anlaşmalı olmuyorsa boşanmak çok uzun sürüyor kızım 14 aydır uğraşıyor...3.mahkemesi temmuzda...oda hiçbirşey istemedi çocuğuda yok ama adam mahkemelere çıkmıyor...boşanmayı kabul etmiyor ama etmediğini hakim karşısına çıkıp söylemiyor...kaçak güreşiyor anlayacağınız...bu arada eşinin maddi durumu çok iyi...hiçbir şeyini istemiyorum dedi bizde saygı duyduk...hatta kızımın üzerine aldığı evi bile istemedi...var yani sizin gibi kızlarımız erkekten daha erkek diyorum ben böyle kadınlara....kimseye eyvallahı yok...çalışıyorum alırım evelallah diyor...yada gençlik daha mı güven veriyor insanlara...belli bir yaştan sonra daha mı maddiyatçı oluyor kadınlar bilemiyorum...çünkü kızımın yerine ben olsaydım alırdım çünkü 48 yaşından sonra dımdızlak ortada kalmak herhalde korkunç bir duygudur Allah kimseye yaşatmasın...

evet canım işte onun nafakası olmadanda yaşayabiliyorsun hatta ne mutluki muhtaç değilsin ve almıyorsun... tabiki alanlarda muhtaç değil ona da birşey dediğim yok herkesin kendi görüşü ama bana bunu yapan adamın ne yapayım pis parasını ben

Allah senden de razı olsun canım benim.. geçiyorsa ne mutlu benimkide geçicek inşallah dönem dönem biticek şimdilerde öfke var belki zamanla özlem olacak ama sonra biticek inşallah

öyle cnm kızım daha ufak olduğu ve pek iş tecrübem olmadığı için şuan için çalışmıyorumda ailemleyim ama yinede kalsın pis parası ona zaten kendini zor doyuruyor.

ay valla mal davasına dönerse iş uzar da uzaaar.bence hiç bişeyini istemiyorum senin yeterki tez vakitte boşanıp kurtulayım senden demek tokat gibi iner suratına:ssz:yoksa bilmem kaç yıl o adamla evli kalıp bu psikolojiyle yaşamaya devam...bir an önce bu durumdan kurtulun bence ...mutluluğa yelken açın:16:sevgiler

eğer anlaşmalı olmuyorsa boşanmak çok uzun sürüyor kızım 14 aydır uğraşıyor...3.mahkemesi temmuzda...oda hiçbirşey istemedi çocuğuda yok ama adam mahkemelere çıkmıyor...boşanmayı kabul etmiyor ama etmediğini hakim karşısına çıkıp söylemiyor...kaçak güreşiyor anlayacağınız...bu arada eşinin maddi durumu çok iyi...hiçbir şeyini istemiyorum dedi bizde saygı duyduk...hatta kızımın üzerine aldığı evi bile istemedi...var yani sizin gibi kızlarımız erkekten daha erkek diyorum ben böyle kadınlara....kimseye eyvallahı yok...çalışıyorum alırım evelallah diyor...yada gençlik daha mı güven veriyor insanlara...belli bir yaştan sonra daha mı maddiyatçı oluyor kadınlar bilemiyorum...çünkü kızımın yerine ben olsaydım alırdım çünkü 48 yaşından sonra dımdızlak ortada kalmak herhalde korkunç bir duygudur Allah kimseye yaşatmasın...

Allah kızınızın da yardımcısı olsun.. belkide gençlik bilemiyorum tabi daha yaparım çalışırım diyor insan.. olsun iyikide gençken farkedip görmüşüz yüzlerini yoksa nerede yıllarım gençliğimi verdim demek vardı.. en azından böyle düşünmek lazım şimdiden bittiği iyi oldu diyorum 40 yaşından sonra böyle birşey yaşamak belki daha ağır gelebilrdi

ay valla mal davasına dönerse iş uzar da uzaaar.bence hiç bişeyini istemiyorum senin yeterki tez vakitte boşanıp kurtulayım senden demek tokat gibi iner suratına:ssz:yoksa bilmem kaç yıl o adamla evli kalıp bu psikolojiyle yaşamaya devam...bir an önce bu durumdan kurtulun bence ...mutluluğa yelken açın:16:sevgiler

Bende uzamasın istiyorum işte.. bittiyse bitmiştir malı da mülküde onun olsun allah misli misli çıkartsın ahım yerde kalmasın kimin ne olacağı belli değil benim bunca senemi heba edip sonrada kızlarla gezip tozup parayı onlara yedirdiyse allahım zamanı gelince çıkartır hepsini kimin ahı yerde kalmışki... kim etmişte bulmamışki...

Bundan sonra inşaallah çok çok mutlu olursunuz.
O ! da dilerim ömrü boyunca vicdan azabı çeker, pişmanlık duyar bu yaptıklarından.
...

Yazdınız mı göremedim ama çocuğunuz var mıydı ?

Merhaba kızlar.. Ben bundan 5 sene önce eşimle deliler gibi severek evlenmiş onun asker yolunu beklemiş biriyim.. 3 sene kayınvalidemle oturdum daha 2 sene önce eşyalarımı aldım evime geçtim.. hayallerimin hepsi oluyor birde bebeğim olsun artık derken ne mi oldu ?? Aldatıldım.. hiçç ama hiç aklıma gelmezdi ucundan dahi geçmezdi öyle severdiki beni.. öyle aşıktıki bana.. yaptığım gün ölürüm derdi benim için hayatımda bir annem bir sen varsın diyen adam beni bir değil birkaç kişiyle aldattı.. evet ben ona istediğini verememişim.. ne yapmam gerekiyordu bilemiyorum.. babasıda annesini aldattı geçen yaz ayrıldılar ve o zaman çok şeyler yaşadı bu adam asla babam gibi olmam ben diyordu.. tabi armut dibine düşüyor işte.. o dönemlerde babasına kredi çekti ve ben babaannemin bana yaptığı büyük altınımı bozdurdum gittim yatırdım sonrasında her ay krediyi yine ben ödedim arabamız bozuldu ben yaptırdım bileziğimi bozdurdum ona verdim ee ne yetmedi sevgim zaten sonsuzdu.. akşam 8de işten çıkıp gidip yemeğimi yapıyordum evime bakıyordum onunla ilgileniyordum neyim yetmedi nasıl hazmedicem bilmiyorum benim arabamda başka kadınlarla beraber nasıl gezdi ben onu balkonda gelsin diye geceler boyu beklerken onun yolunu gözlerken içkili geldiği halde gülümseyerek karşılarken o kapısını kilitleyip yattı.. seni istemiyorum seni sevmiyorum dediği halde 1 ay mücadele ettim kimseye birşey söylemedim.. ama tabiki herkesin bir sabrı bir sınırı var en sonunda dayanamayıp herşeyimi alıp gittim annemlere.. davamızıda açtık anlaşmalı 16 temmuzda duruşmamız var tek celsede bitiriyorum.. zerre kadar birşey istemedim ne eşya ne ev ne araba ne de nafaka.. ödü patladı alırsam diye.. Giden 5 senem oldu.. içimde fırtınalar kopuyor inanın zor dayanıyorum ama belli etmiyorum kimselere yüzüm hep gülüyor hep mutluyum gibi.. onu düşündüğümden değil sadece hazmedemediğim için bana nasıl yapılır dediğim için..:50:

enayilinle kal o zamann iyilikmi yaptım sanıyonn 5 yılını yemiş bitirmiş nie hakkını almıyorsun be güzelim bende senin gibi herşeyimi verdim arabama kadar şimdi çok pişmanımmm

Bundan sonra inşaallah çok çok mutlu olursunuz.
O ! da dilerim ömrü boyunca vicdan azabı çeker, pişmanlık duyar
Yazdınız mı göremedim ama çocuğunuz var mıydı ?

amin inşallah.. yok canım çocuğum..

enayilinle kal o zamann iyilikmi yaptım sanıyonn 5 yılını yemiş bitirmiş nie hakkını almıyorsun be güzelim bende senin gibi herşeyimi verdim arabama kadar şimdi çok pişmanımmm

valla ben istemiyorum almıycam bugüne kadar pişman olacağım bir karar vermedim allaha şükür bundan sonrada vermem ve pişman olmam sen kendi adına enayiyim diyorsan bilemem o senin düşüncen sana göre sen enayi ol.. ben değilim aciz de değilim onun malına mülküne kalmadım tenezzül bile etmem mendil gibi buruşturur atarım adamı parayla adam olunsaydı başta eşim olacak insan olurdu ama siz diğer türlü değerlendiriyorsanız tabi buda sizin yaşam stiliniz birşey diyemem :ssz:

Tenezzül etmemek enayilik değil "ASİLLİKTİR" ...
Bundan bî-haber olmakda gaflete düşmektir..

Birgün Hz. İsa, yanında bir yoldaşıyla yogkda yürüyormuş.. Yol kenarında 3-5 tane kendini bilmez Hz. İsa'ya küfür etmiş.. İsa o küfür edenlere, selâm, demiş.. Adamlar tekrar küfür etmiş, İsa tekrar, selâm, demiş.. 3. kez aynı dialog tekrarlanmış..
Ve Hz. İsa ile yanındaki yoldaşı, yollarına devam etmişler.. Yanındaki adam Hz. İsa'nın bu kadar hakarete neden böyle tepki verdiğini merak etmiş ve sormuş: " Ya İsa, bu kendini bilmezler, sana o kadar küfretti ama sen onlara sadece, selâm, dedin, bunun sebebi nedir? "
İsa'nın cevabı ise şu olmuş: "HERKES KENDİ SERMAYESİNDEN YER, onların tek sermayesi küfür olduğu için küfrettiler, bizim sermayemiz ise SELÂM idi " ........

Bu kıssa, bize Hz. İsa'nın ne kadar asil olduğunu gösteriyor..

Kimseye tenezzül etmemeyi enayilik olarak nitelendiriyorsanız,
ben de size "SELÂM" diyorum.........

Birgün Hz. İsa, yanında bir yoldaşıyla yogkda yürüyormuş.. Yol kenarında 3-5 tane kendini bilmez Hz. İsa'ya küfür etmiş.. İsa o küfür edenlere, selâm, demiş.. Adamlar tekrar küfür etmiş, İsa tekrar, selâm, demiş.. 3. kez aynı dialog tekrarlanmış..
Ve Hz. İsa ile yanındaki yoldaşı, yollarına devam etmişler.. Yanındaki adam Hz. İsa'nın bu kadar hakarete neden böyle tepki verdiğini merak etmiş ve sormuş: " Ya İsa, bu kendini bilmezler, sana o kadar küfretti ama sen onlara sadece, selâm, dedin, bunun sebebi nedir? "
İsa'nın cevabı ise şu olmuş: "HERKES KENDİ SERMAYESİNDEN YER, onların tek sermayesi küfür olduğu için küfrettiler, bizim sermayemiz ise SELÂM idi " ........

Nekadar güzel açıklamışsınız tebrik ediyorum.. Aynen öylee dediğiniz gibi.. Boşanıyoruz ve herkes karakterini bir kez daha sergiliyor son bir kez daha..

konunu takıp edıyorum ama bı turlu yazamadım, ne yazacagımı bılemedım bı turlu:ssz:

allah yardımcın olsun canım, cok asıl ve dık duruyosun hayran kaldım

tenezul etmemekle dogru davranıyosun bence. bende olsam kurtulduguma sukreder bısey talep etmezdım. en dogrusunu yapıyosun

allah bıldıgı gıbı yapsın o adamı ugrasmaya degmez :47:

Sen onun hepten ekmeğine yağ sürmüşsün hakkın olanı al bırakıcanda karılarlamı yesin gerçi yiyemez ki allah yedirtmezz.

canım öncelikle Allah yardımcın olsun.. ama seni tebrik ediyorum..benimde bugün ilk evlilik yıl dönümüm ama eşimle boşanma davamız devam ediyor.. seni üzen bir insan için ya da onunla yaşadıkların için üzülmeye değmez.. biliyorum zor ama yapacak bir şey yok.. üzülsemde kendimi tutuyorum düşünmemeye çalışıyorum..boş veriyorum..çünkü o beni haketmiyor..

canım öncelikle Allah yardımcın olsun.. ama seni tebrik ediyorum..benimde bugün ilk evlilik yıl dönümüm ama eşimle boşanma davamız devam ediyor.. seni üzen bir insan için ya da onunla yaşadıkların için üzülmeye değmez.. biliyorum zor ama yapacak bir şey yok.. üzülsemde kendimi tutuyorum düşünmemeye çalışıyorum..boş veriyorum..çünkü o beni haketmiyor..

canım allah seninde yardımcın olsun.. .çokda yeniymişsiniz ama dediğin gibi haketmeyen için değmez en azından hayatını yola sokman gerek o haytından çıksınki sende hedefini belirle.. insan tabiki üzülüyor durup dururken öyle bir an geliyorki lanet edesin arayıp küfürü basasın geliyor ama allahım diyorum sabır bi kriz gibi sanki.. gelip geçiyor..
konunu takıp edıyorum ama bı turlu yazamadım, ne yazacagımı bılemedım bı turlu:ssz:

allah yardımcın olsun canım, cok asıl ve dık duruyosun hayran kaldım

tenezul etmemekle dogru davranıyosun bence. bende olsam kurtulduguma sukreder bısey talep etmezdım. en dogrusunu yapıyosun

allah bıldıgı gıbı yapsın o adamı ugrasmaya degmez :47:

amin canım sağolasın kesinlikle değmez adam olan adam zaten böyle yapmazdı..

Beni aldatıcak birde ben üstüne hiçbirşey istemiycem...Bu ona ödül gibi olur...Bence hakkınız neyse herşeyi almalısınız...

Son düzenleme:

Tenezzul mu?tabi herkese durum farklidir ama 5 yilinizi ve ayni zamanda kalan omrunuzde size yol arkadasligi edecek insan size bunu yapinca hak doguyor.kimse size mal istemediginiz diye bak ne asil kiz demiyecek her halukarda sizin hakkinizda hos olmayan seyler duyacaksiniz ve o zaman neden enayilik oldugunu anlayacaksiniz.sizin hakkiniz olan mal ile baska biriyle yeni bir hayat kurdugunda yaraalacaksiniz daha fazla.size biraktigi guven probleminin zaten maddi bir karsiligi olamaz ama alacaklarinizla en kotu kadin siginma evinde yardima muhtac birilerine verirseniz bence daha iyi olur.bu sizin hakkiniz sizin hakkinizi allah ondan soracaktir ama hic birsey yapmayinca ofkeniz sizi yer

Back
X