Acımak Günah mıdır?

chatLaq.

Ne biliiim insanı
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2009
2.068
2
116
Diğer
arkadaslar ben ne zaman zavallı biri görsem hemen acırım üzülürüm aglarım özelliklede yaslılara falan.bazılarıda acımak günahtır diyor.sizcede acımak günahmıdır?

psikoloji-ruh sağlığı ve hastalıkları --- acımak günahmıdır?fisfisfis

konunun yeri burası değil bence ama neden günah olsunki eftenpuftenkonular yazmış işte merhamet?

iyi niyetli merhametli olmandır bu.. katı kalpli olmamandır...günah değildir ..
ama şu sözde de bir gerçeklik vardır; merhametten maraz doğar..yani aşırı merhametli de olunmamalı..herşey yerli yerinde ...

bende en çok sokaklarda kimsesi olanlara üzülüyorum acıyorum halimize şükrediyorum

acıma acıncak hale düşersin derler ..
ben üzülürüm allah yardımcısı olsun derim ama asla acımam

acımak kelimesini doğru algılamak gerkiyo zorda olan yardıma muhtaç olana üzülmek ve merhamaet etmekse tabiki değil. burada günahdır denilen şey acıma kelimesini düşkün olanaı küçük görerek ,merhamet ve acıma duygularını birbirine karıştırmkla alakalı .öyle olursa sizin acıyorum şu kıza yada bazen kızarak sana acıyorum kelimesindeki gibi aşaılamak anlamnda kullanırsanız hisleriniz kendinizi ondan daha yüksek görüp onu daha hor görmek olur ve kibir en büyük günahlardandır şeytanın en sevdiği günahlardan biri hatta çünkü insan ne zamanki kendini yüksek görürse o zaman alçalır.bence sizin dediğiniz gibi bazıları acımak günahdır diyolar kelimesi bu anlamda günahdır bence .diğer taraftan keşke kalbimizdeki merhameti hiç kaybetmesek merhamet insanıniçini ve etrafını ısıtan bir güneşdir

Lady ve üyeler... Konu Dini tartışmalara açılırsa gereken yapılacaktır. Cezaya girer. Bilginize

valla acımak günah değildir. ama kime çok acıdıysam başıma daha kötüsü geldi... o yüzden artık acımıyorum. sadece üzülüyorum ama takdir-i ilahi bu diyorum, herkes yaşaması gerekeni yaşıyor...

Evet acımak, merhamet hatta sevgi dolu olmak günahtır.
İnsanlara, hayvanlara ve doğaya karşı duyarsız olmak, gaddar olmak, kin duymak sevaptır.

Yaa bunları kimler uyduruyor ve insanların aklına böyle fikirleri sokuyor anlamıyorum.
Ellerine ne geçecek bir çıkarları vardır mutlaka.
Böyle mantıksız fikirleri insanların aklına sokup güzel duyguları yok etmek isteyen, robotlaştıran zihniyeti kınıyorum.klava:

acımak,merhamet ve vicdan sahibi olmak günah ise,
ınsan olmak ve bu insani duyguları yaşamak günah demek olur....
o zaman insanlığımız ve var olmamız hata!

töbe yarabbi!lmaz:

bende çok acırım özellikle küçük çocuklara ve yaşlılara başlarım hemen ağlamaya :gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…