- 12 Temmuz 2006
- 60.457
- 230.705
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi Aykadarguzel
-
Hiç acımasız değilsiniz. Bu adamla alakalı açtığınız konular varmış, ben o konularınıza hakim değilim, ki bu konuya yazdığınız kadarı bile bana yetti.Ama onun bu kadar gamsız olması beni delirtti en son dedim ben senle yapamıcam artık. Seni bunları mı düşünüyorsun yine kazanırım veren Allah diyor. Sizce ben ne yapmalıyım? Krediyi çekip versem arkasını toplamış olcam dersini almışsa benzemiyor ama şimdi de çok acımasız gibi hissediyorum.
Tmm onlardan istesin o zaman. Bir kez insan isterken çekinir. Karşındaki borc vermek zorunda hissetmesin diye size anlatmamasi lazımdı. Hadi amaci sizden almakti konuyu anlatip sizden teklif beklerdi gelmiyorsa teklif vermek istemiyordur. O kendi dusuncesizligindemmn utansinYani bilmiyorum, arkadaşlarından falan ister ailesinden isterdi ama benim hakkımda zor zamanımda yanımda olmadın diyecek artık.
Ya çok iyi kalpli bir insan şimdiye kadar bırakmadıysam bu yüzden bırakmadım.
Haklısınız bunu anlatmaya çalıştım ben de. Vergi usulsüzlüğü nedir sen avukatsın dedim. Ben kumar mı oynadım diyor, hayır ama ne fark eder sonuçta haybeden yüksek bir Mebla hiç oldu. 600bin tl az değil yani. Evlenmek istesek bizi evlendirirdi ev eşyamızı alırdı. Evli olsak aile bütçemizi mahvederdi bu para. Hadi beni şuan ilgilendiren bişey yok ama şuan bana diyecek ki benim zor zamanımda yanımda olmadın diyecek. İyi ozaman hep kendini zor durumlara sok ihmallerinle sonra da benden hep yanında olmanı bekle. Yani bir insanı sevdik inandık diye onun hatalarını kabul etmemiz mi gerekiyor. Hadi şöyle bi olay olsa diyelim kaza yaptı birine çarptı masraf bu allahtan derim. Ama bu yani sorumsuzluk bencillik değil mi ya?Hiç acımasız değilsiniz. Bu adamla alakalı açtığınız konular varmış, ben o konularınıza hakim değilim, ki bu konuya yazdığınız kadarı bile bana yetti.
Gamsız insanla beraberlik yürümez, hem gamsız hem sorumsuz.
Hadi nereye ne kadar vergi ödeyeceğini bilemiyor, hadi defterlerine bakan smmm’de bazı şeyleri atladı, adam avukatmış, ona vergi usulsüzlükleriyle alakalı dosya gelmese bile avukat arkadaşlarına gelmiştir, vergi usulsüzlüğünden ceza yemek nedir avukat olarak kaba taslak biliyordur, bakın bunu da geçtim, tamam veren Allah ama Allah insanlara düşünme akıl yürütme becerisi de vermiş.
Bugün vergi usulsüzlüğünden, yarın başka sorumsuzluğu yüzünden sürekli ödeme yapmak zorunda kalınca size mi güvenecek, nasılsa ben batırırım Aykadar düzeltir mi diyecek?
Yani 400 bini gitmiş zaten , şimdi önümüz senenin kazancı da gitti. Ödeyecek durmadan elde yok avuçta yok.Bir erkeğin sevgilisinden borç istemesi çok itici ya. Hem de umursamazlık çıkmış bir ödeme için havaya giden para yani.
İyiyse cami yaptırsın kimseyle çok iyi kalpli falan diye evlenilmez.
Yani adam avukat dediniz diye diyorum, vergi usulsüzlüğünden bi’haber olması mümkün değil, evet vergi dilimlerini, nereye ne ödenecek kalem kalem bilemez bunu bilmek smmm’lerin işi ama avukat olan birisi tüm kanunlara az çok hakimdir, vergi kanunları da buna dahil.Haklısınız bunu anlatmaya çalıştım ben de. Vergi usulsüzlüğü nedir sen avukatsın dedim. Ben kumar mı oynadım diyor, hayır ama ne fark eder sonuçta haybeden yüksek bir Mebla hiç oldu. 600bin tl az değil yani. Evlenmek istesek bizi evlendirirdi ev eşyamızı alırdı. Evli olsak aile bütçemizi mahvederdi bu para. Hadi beni şuan ilgilendiren bişey yok ama şuan bana diyecek ki benim zor zamanımda yanımda olmadın diyecek. İyi ozaman hep kendini zor durumlara sok ihmallerinle sonra da benden hep yanında olmanı bekle. Yani bir insanı sevdik inandık diye onun hatalarını kabul etmemiz mi gerekiyor. Hadi şöyle bi olay olsa diyelim kaza yaptı birine çarptı masraf bu allahtan derim. Ama bu yani sorumsuzluk bencillik değil mi ya?
Abla adam bakımsız bir de ya, pejmurde bir tip. Üstüne sorumsuz. Diyoruz bırak diye inşallah dinlerYani adam avukat dediniz diye diyorum, vergi usulsüzlüğünden bi’haber olması mümkün değil, evet vergi dilimlerini, nereye ne ödenecek kalem kalem bilemez bunu bilmek smmm’lerin işi ama avukat olan birisi tüm kanunlara az çok hakimdir, vergi kanunları da buna dahil.
Yaptığı hem gamsızlık hem sorumsuzluk, verdiğiniz kaza örneği dediğiniz gibi, ki kazada bile alkollü araç mı kullandı, hız limitini mi aştı’ya göre değişir Allah’tan mı sorumsuzluktan mı kısmı.
Sevgiliniz her türlü sorumsuzluğu yapsın sonra yanımda değilsin desin, komik ve çocukça.
Ergen misiniz siz? Avukat olduğuna göre 18 yaşında ergen değil, yetişkin adam. O zaman size yıkılmak yerine sorumluluklarını bilecek.
Konu ihmalin ötesinde. Belli ki adam bütün aile çevre arkadaş eş dost banka... herkeste kredisini tüketmiş ki sıra size gelmiş.Yani hayatta bu herkesin başına gelebilir ama ihmal söz konusu. Yani 600bin tl den bahsediyoruz.
Erkeğin borç isteyebileceği en son kişi sevgilisi bence,bu ilk sizden istiyor, sıkıntılı bir durumBenden maddi ve manevi destek bekliyormuş, anlattığına pişman olmuş. Tamam da sen ev arsa mı alıyorsun da destek bekliyorsun dedim. Hadi para denkleştirip bişey alsa düşünmeden verirdim. Ama böyle bi durumda çok zor yani. Evli olsam kavga kıyamet , bi de eleştiri kabul etmiyor sadece manevi destek bekliyormuş. Yani bunlar hayatta olabilir biliyorum ama çok üzgünüm bu adam beni delirtir evlenince. Bu konu harici çok iyi biri ama o kadar gamsız ki
Abla adam bakımsız bir de ya, pejmurde bir tip. Üstüne sorumsuz. Diyoruz bırak diye inşallah dinler
Yani kalbini açıp bakamam ama iki senedir bana hep iyi davrandı kalbimi hiç kırmadı. Kendi hayatının sorumsuzlukları var. Bana dolaylı olarak yansıyan.
O zamanAykadarguzel ’e şunu sorayım, bu adam için hala konu açıp tavsiye istemeye değer mi?
Kalbi iyiymişsorarsanız herkes iyi kalpli, kötü kalpliyim diyecek kimse var mı :))) da hiçbir şey sadece iyi kalple yürümüyor.
Yani olabilir tabii ki ama bu haybeye giden paralar onu hayatta hep geriye atıyor yani. Ev almak istiyordum ben , bende para var onda yok. E şimdi evi ben alayım sen de gel otur demek istemiyorum böyle yapınca daBence o parayi verme. Geri kalan hic bir sey icin yorum yapmam sen bilirsin.
Mali musavirim, butun hayatimi finans uzerinden kazaniyorum. Bir gun bankaya vergi odemeleri icin talimati yazdim gonderdim ama banka atlamis, sonuc olarak ceza yedik. Banka hatasini kabul etti ve odedi.
Sunu cok iyi bilirim. Vergi mufettisi ceza yazmak isterse yazar. Bulur neden. O kadar sacma sapan cezalar gordum ki hele su son bir kac yilda. Anlatsam roman olur. Bu konudan cokda yuklenme istersen.
bu durumda muhasebeci sorumlu olmuyor mumuhasebeci eksikliği hatasi herkeisn basina gelebilecek birsey. yakin zamanda kkdan bir arkadasim da benzer sorun yüzünden yüksek bir rakam ödedi, emekli olmadan önce babam da epey yüklü bir borcu kapatmisti
600 az para mı ? Verme bence de. Kendi sorumsuzluğunun cezasını çeksin. Vermeyecem kendin bul de. Şimdi sen uyardığında da laf etmiştir belkiMerhaba ,2 yıldır hayatımda olan biri vardı. Bir kere ayrılmıştık sonra ailesi araya girdi bizi barıştırdılar. Ama kısaca konu şu ki bu kişi avukat , 2 yıldır hayatımda bazı şikayetlerim vardı ama efendi terbiyeli saygıkı biri artısı eksisinden fazladır. Bana iyi davrandı hep. Ama benim için bir sorun vardı bu da umursamaz olması ve sigara içmesi. Sigarayı bırakması için direndim bıraktı yine başladı vs. Ama şimdiki konu karışık az evvel tartıştık. Maliyeden 600bin tl kadar ceza yemiş muhasebecisi bazı gelirlerini bildirmediği için. Ben defalarca uyarmıştım kontrol et , zamanında ödeyin vs diye ama umursamamış ve şuan 600bin borçu gelmiş.
400ünü Ödemiş hemen elinde olanla. 200 bin kalmış bütün kartları dolmuş. Bana söylemedi ama en son bugün anladım üzgündü sordum noldu diye anlattı. Şaşırdım çok üzüldüm ve kızdım. Bana dedi ki senin kartından çeksek 200bin ödesek acil olur mu. Bakın şöyle söyleyeyim parayı öder, kesinlikle öder ama ben çok kızdım bu kadar umursamazlık olur mu? 600 bin tl az para değil. Ve bu sadece umursamazlık yüzünden olmuş. Kontrol ettim doğru . Yalan söylemiyor. Sonra ben kızdım bagırdım cağırdım kavga ettim kendi kendime. Yapacak bişey yok diyor. 2 senedir elinde avcunda olan bişey yok. Ben de salak gibi ev alalım diye peşinat biriktiriyorum kendimce bir milyona yakın param oldu. Ama onun bu kadar gamsız olması beni delirtti en son dedim ben senle yapamıcam artık. Seni bunları mı düşünüyorsun yine kazanırım veren Allah diyor. Sizce ben ne yapmalıyım? Krediyi çekip versem arkasını toplamış olcam dersini almışsa benzemiyor ama şimdi de çok acımasız gibi hissediyorum.
Hayır aslında öyle değil. Kendi kartılarından Ödemiş elindekileri Ödemiş. En yakını beni gördüğü için bana sordu. Yani dediğiniz gibi kredi tüketme durumu yokKonu ihmalin ötesinde. Belli ki adam bütün aile çevre arkadaş eş dost banka... herkeste kredisini tüketmiş ki sıra size gelmiş.
Senin konuların neden hep parayla ilgili? Küçükken nasıl bir travma yaşadın acaba? Ben senin konularına pek inanmıyorum bu yüzden. Herkes nedense sizden hep bi para istiyor? Sbshssjsk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?