Acımasızlık mı ettim bilmiyorum

Hiç acımasız değilsiniz. Bu adamla alakalı açtığınız konular varmış, ben o konularınıza hakim değilim, ki bu konuya yazdığınız kadarı bile bana yetti.

Gamsız insanla beraberlik yürümez, hem gamsız hem sorumsuz.

Hadi nereye ne kadar vergi ödeyeceğini bilemiyor, hadi defterlerine bakan smmm’de bazı şeyleri atladı, adam avukatmış, ona vergi usulsüzlükleriyle alakalı dosya gelmese bile avukat arkadaşlarına gelmiştir, vergi usulsüzlüğünden ceza yemek nedir avukat olarak kaba taslak biliyordur, bakın bunu da geçtim, tamam veren Allah ama Allah insanlara düşünme akıl yürütme becerisi de vermiş.
Bugün vergi usulsüzlüğünden, yarın başka sorumsuzluğu yüzünden sürekli ödeme yapmak zorunda kalınca size mi güvenecek, nasılsa ben batırırım Aykadar düzeltir mi diyecek?

Yani bilmiyorum, arkadaşlarından falan ister ailesinden isterdi ama benim hakkımda zor zamanımda yanımda olmadın diyecek artık.
Tmm onlardan istesin o zaman. Bir kez insan isterken çekinir. Karşındaki borc vermek zorunda hissetmesin diye size anlatmamasi lazımdı. Hadi amaci sizden almakti konuyu anlatip sizden teklif beklerdi gelmiyorsa teklif vermek istemiyordur. O kendi dusuncesizligindemmn utansin

Bir erkeğin sevgilisinden borç istemesi çok itici ya. Hem de umursamazlık çıkmış bir ödeme için havaya giden para yani.
Ya çok iyi kalpli bir insan şimdiye kadar bırakmadıysam bu yüzden bırakmadım.

İyiyse cami yaptırsın kimseyle çok iyi kalpli falan diye evlenilmez.

Haklısınız bunu anlatmaya çalıştım ben de. Vergi usulsüzlüğü nedir sen avukatsın dedim. Ben kumar mı oynadım diyor, hayır ama ne fark eder sonuçta haybeden yüksek bir Mebla hiç oldu. 600bin tl az değil yani. Evlenmek istesek bizi evlendirirdi ev eşyamızı alırdı. Evli olsak aile bütçemizi mahvederdi bu para. Hadi beni şuan ilgilendiren bişey yok ama şuan bana diyecek ki benim zor zamanımda yanımda olmadın diyecek. İyi ozaman hep kendini zor durumlara sok ihmallerinle sonra da benden hep yanında olmanı bekle. Yani bir insanı sevdik inandık diye onun hatalarını kabul etmemiz mi gerekiyor. Hadi şöyle bi olay olsa diyelim kaza yaptı birine çarptı masraf bu allahtan derim. Ama bu yani sorumsuzluk bencillik değil mi ya?

Bir erkeğin sevgilisinden borç istemesi çok itici ya. Hem de umursamazlık çıkmış bir ödeme için havaya giden para yani.

İyiyse cami yaptırsın kimseyle çok iyi kalpli falan diye evlenilmez.
Yani 400 bini gitmiş zaten , şimdi önümüz senenin kazancı da gitti. Ödeyecek durmadan elde yok avuçta yok.

Yani adam avukat dediniz diye diyorum, vergi usulsüzlüğünden bi’haber olması mümkün değil, evet vergi dilimlerini, nereye ne ödenecek kalem kalem bilemez bunu bilmek smmm’lerin işi ama avukat olan birisi tüm kanunlara az çok hakimdir, vergi kanunları da buna dahil.

Yaptığı hem gamsızlık hem sorumsuzluk, verdiğiniz kaza örneği dediğiniz gibi, ki kazada bile alkollü araç mı kullandı, hız limitini mi aştı’ya göre değişir Allah’tan mı sorumsuzluktan mı kısmı.

Sevgiliniz her türlü sorumsuzluğu yapsın sonra yanımda değilsin desin, komik ve çocukça.
Ergen misiniz siz? Avukat olduğuna göre 18 yaşında ergen değil, yetişkin adam. O zaman size yıkılmak yerine sorumluluklarını bilecek.

Abla adam bakımsız bir de ya, pejmurde bir tip. Üstüne sorumsuz. Diyoruz bırak diye inşallah dinler

Erkeğin borç isteyebileceği en son kişi sevgilisi bence,bu ilk sizden istiyor, sıkıntılı bir durum

Bence o parayi verme. Geri kalan hic bir sey icin yorum yapmam sen bilirsin.

Mali musavirim, butun hayatimi finans uzerinden kazaniyorum. Bir gun bankaya vergi odemeleri icin talimati yazdim gonderdim ama banka atlamis, sonuc olarak ceza yedik. Banka hatasini kabul etti ve odedi.
Sunu cok iyi bilirim. Vergi mufettisi ceza yazmak isterse yazar. Bulur neden. O kadar sacma sapan cezalar gordum ki hele su son bir kac yilda. Anlatsam roman olur. Bu konudan cokda yuklenme istersen.

Abla adam bakımsız bir de ya, pejmurde bir tip. Üstüne sorumsuz. Diyoruz bırak diye inşallah dinler

O zaman Aykadarguzel ’e şunu sorayım, bu adam için hala konu açıp tavsiye istemeye değer mi?

Kalbi iyiymiş sorarsanız herkes iyi kalpli, kötü kalpliyim diyecek kimse var mı :))) da hiçbir şey sadece iyi kalple yürümüyor.

Yani kalbini açıp bakamam ama iki senedir bana hep iyi davrandı kalbimi hiç kırmadı. Kendi hayatının sorumsuzlukları var. Bana dolaylı olarak yansıyan.

Yani olabilir tabii ki ama bu haybeye giden paralar onu hayatta hep geriye atıyor yani. Ev almak istiyordum ben , bende para var onda yok. E şimdi evi ben alayım sen de gel otur demek istemiyorum böyle yapınca da

muhasebeci eksikliği hatasi herkeisn basina gelebilecek birsey. yakin zamanda kkdan bir arkadasim da benzer sorun yüzünden yüksek bir rakam ödedi, emekli olmadan önce babam da epey yüklü bir borcu kapatmisti
bu durumda muhasebeci sorumlu olmuyor mu
yapmak için para aldığı işi eksik yapıp zarara sebep oluyor
nasıl ceza almıyor
hiç anlamadım

600 az para mı ? Verme bence de. Kendi sorumsuzluğunun cezasını çeksin. Vermeyecem kendin bul de. Şimdi sen uyardığında da laf etmiştir belki

Konu ihmalin ötesinde. Belli ki adam bütün aile çevre arkadaş eş dost banka... herkeste kredisini tüketmiş ki sıra size gelmiş.
Hayır aslında öyle değil. Kendi kartılarından Ödemiş elindekileri Ödemiş. En yakını beni gördüğü için bana sordu. Yani dediğiniz gibi kredi tüketme durumu yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…