Aciz duruma düşürdüm kendimi çok yanlış davrandım.Pişman olsun istiyorum.Haklı değilmiyim sizce?

Benim demeye çalıştığımda o zaten.. Öyle adamlarla kimse evlenmesin çünkü o zihniyetin bir ton alt metinde var.. Gelenekçidirler , feodaldirler vs. Yani o tarz adamlarla yapılan evlilik kimseyi mutlu etmez, edemez.

Artık soğuduğu halde, sevmediği halde yanındamı kalmalı?bence bu daha yorucu, yıpratıcı , Üzücü. Kimse kimseyi sonsuza dek sevemez sevmek zorunda da değil zorla yanında durulmaz,mtutulmaz. Istemeyen taraf gider. Hataları böyle yorumlamamak gerek bence

Bu söylediğim bu Arada ilişki için geçerli, Evliliğin farklı manevi sorumlulukları var bence

Bu söylediğim bu Arada ilişki için geçerli, Evliliğin farklı manevi sorumlulukları var bence

Ben evlilikle ilişkiye farklı bakamam bir imza çok şeyi değiştirmez açıklaması. Evlendikten 1 yıl sonra soğudu adam olmuyor karısına yanlış yapmış olmaz mı. Bu ilişki içinde öyledir bir imzanın önemi yok bence bu konuda.

Hayır demeye çalıştığım imza değil. Ama evlenirken kimse 1yıllığına,5yıllığına evlenmez Ömür boyu yanındayım diye düşünürsün, ha olmaz boşanırsın, konu farklı. Bence gerçekten boşuna üzülüyosunuz ilişkide sende denersin o tarafta dener. Uygun Karakterler değilsiniz belliki.olmuyosa böyle temelsiz bir ilişkinin üzerine evlenmek Istermiydin? Yani adam olmuycanı düşünmüş gitmiş,öüzülüyosunuz Anlıyorum ama ne kadar az dramatize edersiniz sizin için o kadar iyi

Şunu söyleyeyim bu adam benim evlenebilirim dediğim tek insan. Karakter ya da kafa yapısıyla ilgili bir sorun yok aslında. Yani sadece duygusal birşey değil benim onu bu kadar istemiş olmam. Bu saatten sonra oluruna bıraktım zaten nasip kısmet hayırlısı derim. Bu arada insan soğuyabiliyor evet. Ama eğer karşındakini asla bırakmayacağına, aşkının büyüklüğüne inandırıp geleceğe dair hayaller planlar oluyor bu insan size iyice bağlanıyorsa ona yanlış yapılmış olur. Ya en baştan böyle büyük laflar tavırlar olmayacak ya da oluyorsa da arkasında durulacak. Evet evlilik ömürlük başlar ama ilişkide öyle olabilir.Yani ilişkiye başlarken de birkaç yıl sonra ayrılırız denmiyorki.Tam tersine önce sevgililik sonra da bunu evlilikle pekiştirip ömürlük bir ilişki olması amaç. Dediğim gibi öyle büyük laflardan tavırlarda sorun. Kolayca vazgeçip gidecek bir insan buna göre davranmalı.Eğer karşındakini büyük şeylere inandırıp ufak tefek sorunlar vazgeçiriyor soğutuyorsa gerçekten haksızlık olur o insana.

Konunuza çok hakim değilim ama , bu son mesajınıza harfiyen katılıyorum. evliliği ilişkiden farklı kılan resmiyetteki bi imza ya da aillerin de devreye girdiği toplumsal bi kurum olması. Dediğiniz gibi kimse yarın boşanırım diye evlenmiyorsa, yarın öbür gün ayrılırım diye de ilişkiye başlamıyor. 2sinin de amacı 2 kişinin aynı ya da benzer duygu ve etkileşimle ortak sorumluluk ve paylaşımla o aracı mümkün olduğunca virajlara,engellere vs takılmadan bi noktaya taşımak.

Evllilik zaten sağlıklı bir ilişkinin tamamlanma safhasıdır der psikologlar.Kişilerin büyük laflarının davranışlarına yansıttıkları basitlikleriyle zaten dengesizlikler başlıyor. Eğer varsa bi problem veya ileriye kadar taşıyamayacağını düşündüğün sebepler açıkça söyle değil mi? Evlenmeden önce de aslında gerekli sinyalleri veriyor da taraflar kişiler görmezden geliyo sonra da vay efendim sen böyle değildin şöyle değildin.

Haksızlığa uğradığına inanıyorsan hiçbir şey yapma bence. Öyle güzel çıkıyor ki karşılarına yaptıklarının hisseetirdiklerinin aynısı sana sadece İlah i Adalet sen nelere kadirsin demek kalıyor.

İnanıyorum çünkü bu dediğimi yaptı. Çok büyük bir aşk geleceğe dair hayaller büyük beklentiler. Sonra çözülebilecek sorunlar yüzünden vazgeçip gitme. Bunun haklı bir tarafının olduğuna inanmıyorum. Öyle biriysen bekleyeceksin ne zamanki o ilişki senin için tam yerine oturur o zaman bu kadar büyük konuşup bı tavırlara girersin. Sen beni kendine aşık etmek için uğraşmışsın.Geleceğe dair emin hayaller kudurmuşsun ben sana bir kötülük yapmamışım yalanım yanlışım yok. Seninde yanlışların oldu ama ben hiç sevmekten vazgeçmemişim.Ama sen öyle çekip gidiyorsun. Bu o kadar hoşgörülülecek normal bir tavır değil.

Kesinlikle. o yüzden dedim ya ne intikam peşinde koş ne de ' aciz '' duruma düşürdüm kendimi diye de pişmanlık duy.Sen kendince, olması gerektiği gibi ilişkiyi yaşadın, güven verdin öyle olduğu için de onu da sen gibi sanıp söylediklerinin arkasında duracağına inandın. Sonuç ise o klişe ki hiç sevmem totosnu kaldırma, kaçmadığın için kovalamadı. ezmediğin için ezildin durumuna döndü. O stratejilere hiç inanmadım inanmıcam da. bunları yapanların kendi özbenliklerini gizleyip, sırf değer görme pahasına bin takla atanların mutluluklarının kibritin yanma ve sönme hızına eşit olduğunu gördüğüm için,
sen doğru olanı yapmışsın.Elbette hoşgörme, aklından çıkar/maya çalış.

Teşekkür ederim. Evet bende böyle oyunlar taktikler yapamam. Seviyorsun bunun taktiği olmamalı içinden geldiği gibi yaşarsın.Ama ne yazıkki bu taktikleri uygulamak gerekiyor işte yapamasak doğru bulmasakta.

O erkekler nerede yaşıyor..farklı dünyada mı yaşıyorlar acaba..iyi ki ileriye girmemişsin canım..

O erkekler nerede yaşıyor..farklı dünyada mı yaşıyorlar acaba..iyi ki ileriye girmemişsin canım..
Bu dünyada yaşıyorlar. Benim normal arkadaşlarım da var bunu savunan. Benim için Bekaret denen şeyin önemi yok ileri gitseydim ve ileride ayrılsaydıkta pişman olmazdım ki.Beni bununla yargılayacak adam öyle bir zihniyet benden uzak olsun zaten.

Arkadaşlar konuyu yalnış okumadıysam erkek karakter değilde sanki kadın karekter cinsellik uğruna çabalayıp durmuş. Erkek cinselliği kafaya taksaydı konu sahibini bırakmazdı üstüne üstlük o kadar ısrara rağmen...

İkimiz içinde cinsel bir amaç çaba yoktu. Normal bir ilişkiydi ve içinde cinsellikte vardı

Simdi boyle diyorsunuz ama, yarin birgun pisman olup, ahlar vahlar... Hergun burda birsuru konu aciliyor, bakire olmadigimi evlenecegim adama nasil soyleyecegim diye. Gidip de bekarete cok onem veren bir adama asik olup evlenmeye kalkarsan, eminim sende pisman olacaksin. O yuzden bence, boyle atip tutma bekaret onemli degil diye. Sadece senin onem verip vermemen degil mevzu.

Aciz duruma düstüm diye kendine acimayi birak. Olan olmus..herseyin bir hayiri vardir.
Evlenebilecegim tek insan o diye de düsünme. Kendini düsüncelerine hapis etme.
O su an yaninda olmak isteseydi olurdu. Hersey cok basit yeter ki görmek iste..

Son düzenleme:

Diyorum ya Bekarete önem veren adam benden uzak olsun zaten. Bakire olarak evlensem bile böyle düşünen bir adam bana göre değil

Tamam teşekkür ederim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…