Aclik oyunlari

Sahidenpiraye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2020
432
1.760
63
Selam hanımlar derdim ekonomi ama geçinmek degil eve iki maaş girdiğinden çok sukur bir şekilde geçiniyoruz lüks olmasa da. Sorunum gün içinde sürekli geçinme, zam, kıtlık dolar muhabbetlerine maruz kalmak. Sınıfta, öğretmenler odasında, arkadaşlarla hep ayni konu.
Bu durum bende sürekli alışveriş yapıp birseyleri alma kaygısına neden oldu. Almazsam bir daha alamayacakmisim gibi. Amerikalı stokculara dönüşmek üzereyim.Durum böyle olunca kartlar coştu biz de hali ile zorlanır olduk. Sizde var mı böyle bir durum. Yalnız olmadığımı söyleyin lütfen.

yok kıyafet stogum tam çok sukur. Bu ara gıdaya sardim

Bizim millet açliktan baya korkuyor. Koronada da ayni şey oldu. Ben de millete uyup kolonya alcam diye evden cikmistim. Allahtan makarnaya ve yiyecege filan saldirmadim ama kolonya konusunda kendimden utaniyorum cidden sanki cok onemli bir seydi. Yapmayin şöyle şeyler.
Abartmamak lazim.

Hiç stokcu olmadım hayatımın hiç bir evresinde.
Şuan da yok.
Herkes bu hayatta kendi nasibi ölçüsüne sahip olur dusuncesindeyim.
Stok yapmak nasibinden fazlasına sahip olmak demek değil ki. Kullandığım bulaşık deterjanı şu an market rafında 1000 ml 82.90 tl. Ben hafta başı bir internet sitesinden 6x1000 ml 275 liraya aldım. Bir sene civarı kullanırım. Neden 1.5-2 ayda bir daha zamlı alayım ki sürekli kullandığım şeyi?

Siz normal zamanda da toplu alışveriş yapiyorsunuz ben bunu kast etmiyorum.
Özellikle zamlı dönemlerde stokculuk yapanları tasvip etmiyorum.
Sogan bir ara olması gerekenden aşırı zamliydi.
Ya da yağ bidonlarini koli koli alıp halkın zor zamanında fahiş fiyata satmaya çalışıyorlar.
Bunu küçük esnaf harici yapan komşular da var geçende duydum.
Yoksa 4;5 kutu kendine deterjan almak ya da ,5 10 paket makarna almayı kast etmiyorum.
Bunu fırsatçılıga çevirenler kızıyorum.

E onlardan alanlarda da az biraz salaklık var ama kusura bakma. Yani komşumda sıvı yağ olsa satılık almam ya da bakkaldan almam. Sıvı yağ bitince ölmüyoruz neticede. Üç beş gün içinde markete gelir hiç olmadı internet denen bişey var sipariş edilir olur biter.

Komşular karaborsadan yag mi satiyo? Memleketin geldigi hale bak

Zaten piyasanın bu kadar yükselmesinin sebebi o fırsatçı al satçılar.
Bak bugün ev araba piyasası uçtu gitti sırf onlar yüzünden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…