Aclik oyunlari

Uygun fiyatlı bulduysam akmaz kokmaz bir şeyse ben de alırım.

Mesela a101 e her hafta 10 lira üzerine indirimli ürünler geliyor. Bu hafta nescafe vardı. Her 10 liram için bi paket aldım. 4lü süt 22ye düşmüştü tarihine baktım 3 koli aldım.

Bulaşık deterjanı geçen sene almıştım 4 kutu büyüklerden daha 2 si bitmedi. 1 sene daha götürür.

Makine temizleyici 10 liraya düşmüş migrosta onu aldım.

Mesela sıvı yağ en son mayıs falan aldım 62 liraydı son tenekeyi açtım. Geçenlerde 4.5 litresi 66 ya düşmüştü migrosta ondan da aldım.

Yani 20şer 30ar tane olmasa da uygun fiyatlı şeyleri bütçemi zorlamayacaksa alırım elbet alınacak nasılsa.

Ben evde bişeyin eksik kalmasını sevmiyorum. En az bir yedeği mutlaka olmalı. Deterjanın son şişesini açınca bitti sayıyorum. 😂 Normalde bu kadar çok stoklamam 2 yedek olur maksimum. Ama bu ara böyle gerekiyor.
Evde nereye koyuyorsun ya o kadar çok yedeği?
Evde bana bunalma gelşyor valla o kadar çok şu an kullanılamayan şey olunca etrafta
Bi kere kağıt havlu stoklamıştık malum zamanlarda
Allah var nerdeyse 1 yıl kullandık ama bitene kadar resmen gözünün içine baktım kağıt havluların evde yer kaplıyorlar diye 😂😂😂

Evde bana bunalma gelşyor valla o kadar çok şu an kullanılamayan şey olunca etrafta
Allah var nerdeyse 1 yıl kullandık ama bitene kadar resmen gözünün içine baktım kağıt havluların evde yer kaplıyorlar diye 😂😂😂
Bi kiler var bi de alafranga tuvaleti kiler gibi yaptık. Bi de aşağıda depo var 😂

Selam hanımlar derdim ekonomi ama geçinmek degil eve iki maaş girdiğinden çok sukur bir şekilde geçiniyoruz lüks olmasa da. Sorunum gün içinde sürekli geçinme, zam, kıtlık dolar muhabbetlerine maruz kalmak. Sınıfta, öğretmenler odasında, arkadaşlarla hep ayni konu.
Bu durum bende sürekli alışveriş yapıp birseyleri alma kaygısına neden oldu. Almazsam bir daha alamayacakmisim gibi. Amerikalı stokculara dönüşmek üzereyim.Durum böyle olunca kartlar coştu biz de hali ile zorlanır olduk. Sizde var mı böyle bir durum. Yalnız olmadığımı söyleyin lütfen.
Yani bu sıralar bende'de böyle şeyler oluştu,iki lafımızdan biri zam,dolar,altın, akrabalar bir araya gelince hep maddiyat konuşuluyor.Aslında çok üzücü bir durum.:((

Ben de ferah ev seviyorum. Ev kucukse üstüne üstüne gelip seni yorar.

Ama sanirim 3 5 ay sonra sey diycez, keske koridorda gececek yer bile birakmadan alsaydim 🤔

3 aralikta 50 lira olan sey suan 115 lira 🤐 o gün 5000 tl param vardi elimde. Doviz altin uctu diye biraz markete yatirim yapayim dedim. Keske 5000 liralik alsaymisim 🤣🤣

Ben de ferah ev seviyorum. Ev kucukse üstüne üstüne gelip seni yorar.

Ama sanirim 3 5 ay sonra sey diycez, keske koridorda gececek yer bile birakmadan alsaydim 🤔

3 aralikta 50 lira olan sey suan 115 lira 🤐 o gün 5000 tl param vardi elimde. Doviz altin uctu diye biraz markete yatirim yapayim dedim. Keske 5000 liralik alsaymisim 🤣🤣
Neyse tuvalet kağıdı, kağıt havlu, bez bilmem ne stoklayalım bi mayış günü gelsin de 🙄

Yine mi zam gelecekmiş. Keşke cahil bir dayı olsaydım ya ne gerek var yeeenim der dötüme hava aldırırdım grçktn
Dün dedi genelde o dedikten bir iki gün sonra zam geliyor.16 lı tuvalet kağıdı olmuş 52 lira daha ne kadar fazla ödeyebiliriz bilmiyorum.

Selam hanımlar derdim ekonomi ama geçinmek degil eve iki maaş girdiğinden çok sukur bir şekilde geçiniyoruz lüks olmasa da. Sorunum gün içinde sürekli geçinme, zam, kıtlık dolar muhabbetlerine maruz kalmak. Sınıfta, öğretmenler odasında, arkadaşlarla hep ayni konu.
Bu durum bende sürekli alışveriş yapıp birseyleri alma kaygısına neden oldu. Almazsam bir daha alamayacakmisim gibi. Amerikalı stokculara dönüşmek üzereyim.Durum böyle olunca kartlar coştu biz de hali ile zorlanır olduk. Sizde var mı böyle bir durum. Yalnız olmadığımı söyleyin lütfen.
Ne yazık ki bende de çevremde hep aynı muahbbet. Ama durum bu, çünkü hayattaki en önemli mesele gerçekten.
Ama bende sizdeki gibi bir durum oluşmadı daha. Yağın yanındna geçerken oluyor ama =)

Ama normal değil mi bu düşünce almadığım her şey için pişmanım . Robot süpürgeyi sadece 20 gün geç alarak 400 lira zarar ettim. Almamız gereken bir şeyi şimdi aşamazsak sonra hiç alamıyoruz

Bu konu sayesinde bir daha ateş Bastı
Şampuan ve kaşar peyniri siparişi verdim.
Kardeşim doğum yapacak kıyafet eksiği yoktu ama diğer ihtiyaclari toparladım 1500 tl suladim geldim. Nerde kupon var cüzdan ile ödersem ne gelir beynim döndü ama 55 tl fiyat düşünmüştüm değdi bence 🤣

ben her şeyi 1 kilo alanlardanım. karantina zamanı markete fazla girmeyelim diye 5 kilo almaya başlamıştım. şimdi yine 5'er kilo alabilir,m. her aldığımda yeni fiyattan almak can sıkıyor. ama stokçulukta 5-10 kilo almak değil ki mesele. fırsata dönüştürenler asıl sorun. firmalar da gizli zamlarla güya kandırıyorlar.
bunları duymak, okumak, düşünmek insanın yaşam enerjisini sömürüyor

Bu konu sayesinde bir daha ateş Bastı
Şampuan ve kaşar peyniri siparişi verdim.
Kardeşim doğum yapacak kıyafet eksiği yoktu ama diğer ihtiyaclari toparladım 1500 tl suladim geldim. Nerde kupon var cüzdan ile ödersem ne gelir beynim döndü ama 55 tl fiyat düşünmüştüm değdi bence 🤣
Ay Esila ben de baktım millet daha fazla almış benden hemen yeni siparişler verdim 😅🤣

Back
X