Sivilceli Ciltler Acnelyse

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

aaaycaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2012
41
0
36
İzmir
Evet en son konudan bu yana, hem bu başlığı yenileme hemde ilaç hakkında bilgi edinme çevresini genişletmeliyim diye düşündüm.

Doktoru bana acnelyse önerdiğinde ilacı alıp kullandıktan sonra bir hafta içinde internetten araştırma yaptığımda KK deki yazıları okudum ve öyle başladım ama geçen hafta aklıma takıldı bu başlıklar ne zaman açılmıştı ? Girip baktım 2009'a ait..

Şöyleki ben yaz tatili dönüşü okula geldiğimde özellikle alın bölgem pormüş gibiydi hiç böyle olmamıştı.
Bir kaç ay sonra kasım-aralık gibi doktara gittiğimde burada cildiye olmadığı için ayrıca yaşımda 17 olduğundan çocuk doktoruna yönlendirdiler doktor beni hemen uyardı 'acı, baharatlı, gazlı, asitli bir şey yemiyceksin' dedi kullanmadığımı söylediğimde hiç ilgilenmeden bana 'Acnelyse ve Imex sabun' yazdı. Şu beyaz normal Imex sabun. Eczaneden aldığımda acnelyse'i sabah ve gece olamak üzere 2 kez kullanmam önerildi. Hemen kullandım tabi ama 2.günden sonra yüzüm abartılı bir şekilde sorulmaya ve kızarmaya başladı. İlaçla hikayem 4 gün sürdü. Okul arkadaşlarımdan büyük tepki aldım. yaklaşan 15 tatilde kullanmaya başladım.

15 gün boyunca hayatım zehir oldu. Duştan çıkıyodum yüzüm yanıyodu, nemlendirici sürüyodum yüzüm yanıyodu acnelyse sürüyodum yine yanıyodu. Annem babam abla bana ilaçı kullanmamam konusunda demediğini bırakmadılar, bu söylemler hala devam ediyor. Yüzüm 15 gün ve okulun açıldığı ilk hafta bu böyle sürdü. Yüzüm hem kızarıktı hem soyuluyordu. Soranlara tüp patladı diyodum o derece, Okulda arkadaşlarımda tepki aldım.

Ama artık nerdeyse çok az kızarıklık var ama hala yüzüm soyuluyor. Okuldayken yanıma nemlendiri krem götürüyorum 2. ve 3. tenefüslerde sürüyorum. Öğlenleri Bepanten sürüyorum öğleden sonra sürmüyorum . Eve gelince yüzümü yıkayıp Bepanten krem sürüyorum ama lakin soyulmalar hala var.

Bu 15 tatilde dudaklarıma kadar kurumuştu. Ağızımı yanlızca bir küp şeker büyüklüğünde aça biliyodum. Abartılı derecede de nemlendirdiğim halde bu durum 1 hafta sürdü. Bu haftalarda soyulmama yine çok üstelik göz kenarlarım da dahil oldu.

Benim ilaçı kullandığı gün sayısı tam tamına 66gün. Yüzümde hiç sivilce çıkıyor. Anlımdaki deliklerde yavaş yavaş daralıyor sanırım. Ve anlımdaki morluklar artık kırmızı-pembe oldu. Duşta yüzümü keseliyorum. Bir keresinde bezmiştim soyulmadan sol yanağımı iyi bir keselemiştim kabuk tutu. Onlar geçtikten sonra annem orada kılcal damar olmuş dedi. Ve şimdide burnumun üstünde bi soyulma olmuştu. Hafif kırmızı bir damarcık var sanki. Bu arada göz altı morluklarına veya göz altı torba çizgisinde olan hafif baloncukları geçirmiyor.

Son düzenleme:
tatlım senin ne yaptığını anlamadım :S:26: acnelyse kremi 2 günde bir, geceleri, ve çok az süreceksin, kimyasal peeling yapıo krem. gündüzleri de mutlaka güneş kremi kullanman lazım. madem krem hakkında forum taraması yaptın, neden kremi teneffüste bile sürüyosun ?? dehşete düştüm şuan :SS

Canım bende kullanıyorum ama muebbet26'nın da dediği gibi gece sürüyorum ve azar azar sürüyorum acnelyse kremi. İzlerim, sivilcelerim ve çukurlarım neredeyse dibine girince gözükmeye başladı. Ama dediklerinin hiç birisini yaşamadım, bende de soyulma oldu ancak yine dediğin gibi değil, çok az ve pul pul oldu ve ben bepanten'le birlikte bir karışım sürüyorum. Lütfen dikkat et kendine, daha da dikkatli olmalısın ben bile defalarca doktor olan arkadaşlarıma sordum.

Canım bende kullanıyorum ama muebbet26'nın da dediği gibi gece sürüyorum ve azar azar sürüyorum acnelyse kremi. İzlerim, sivilcelerim ve çukurlarım neredeyse dibine girince gözükmeye başladı. Ama dediklerinin hiç birisini yaşamadım, bende de soyulma oldu ancak yine dediğin gibi değil, çok az ve pul pul oldu ve ben bepanten'le birlikte bir karışım sürüyorum. Lütfen dikkat et kendine, daha da dikkatli olmalısın ben bile defalarca doktor olan arkadaşlarıma sordum.

canım nasıl kullanıosun tam olarak anlatsana, ve ne zaman başladın ?? uf ben de başlasam mı şimdi ?? ama bahar geldi, güneş çıktı diye zararlı olur diyor cilt doktorum. ama ben her kış sivilce izlerimi unutuyorum, acnelys kremi de :)

canım nasıl kullanıosun tam olarak anlatsana, ve ne zaman başladın ?? uf ben de başlasam mı şimdi ?? ama bahar geldi, güneş çıktı diye zararlı olur diyor cilt doktorum. ama ben her kış sivilce izlerimi unutuyorum, acnelys kremi de :)

Canım, öncelikle cilt tipim bu ilaca nasıl tepki verecek bilemediğimden ve bu lekelerden de artık gına gelmiş olduğundan dayanamayarak başladım. Ama ben evdeyim bu yüzden güneşten uzağım. Öncelikle dediğim gibi cildim hassastır belki diye "e" malum forumda da yazanlar kremle ilgili, gece yatmadan önce sadece iki yanağıma birer leblebi büyüklüğünde ve de belirli belirsiz bir tabaka halinde sürdüm ki ilk gece ve gündüz hiç bir şey hissetmedim. 1) önce sebamed'in sivilceye dönük ciltler için olana sabunuyla yıkadım cildimi 2) ince tabaka halinde sürdüm kremi 3) sabah yine sebamed'le yıkadım ve bepantene+bebak acı badem kreminden minik minik alıp karıştırdım ve cildime sürdüm ( sabah tek fark ettiğim sivilcelerim in tamamen söndüğüydü, normalde sivilcelerim bir aydan aşağı hayatta sönmezler) inanılmaz mutlu oldum. İkinci gün aynı işlemi tekrarladım ve üçüncü günün sabahı belirli belirsiz soyulmalar başladı ama sanki ölü derinin terle atılması gibi, rahatsız edici miktarlarda değil. 3.günün akşamı hiç bir şey yapmadım, sadece sebamed'le yıkadım ve bepantene sürdüm. 4. gün sabah çenemde bulunan yanaklarımda bulunan tek bir siyah nokta yoktu ve ben başladım oynamaya :). eşimde yüzün güzel gözüküyor demeye falan başladı... 4. gün bir cesaret sabah uyguladım işlemi, sanırım cildim çok hassas değil dedim ve biraz daha fazla sürdüm, akşama hafif kızardı ve biraz daha fazla soyuldu bu kez Madecassol+Acnelyse+Bebak acı badem kremlerinden biraz alıp karıştırıp yüzüme sürdüm. Yanma hissi vardı çok hafif ve müthiş bir gerilme hissi.Yanaklarımda gördüğüm çukurlar ise gerilmişti. 5. gün gece devam ve altıncı gün de devam ama gece ve azar azar, arada gündüz de azıcık sürdüğüm oldu. Şu an sabah bu mesajı yazarken yüzümde acnelyse krem var ve hafif bir gerginlik hissi. İlk defa dün, fondöten sürmeden resmimi çekti eşim, harika bir duyguydu. İstediğim sonuçlar oluşunca konu açıp resmimi de paylaşacağım, önceki ve sonraki diye. Ama bu arada ben sporda yapıyorum gündüz ve yüzüm de terliyor ayrıca su miktarımı da artırdım. Meyve sevmezdim yemeye başladım. Doktor arkadaşlarımdan ve araştırmalarımdan vardığım sonuç buydu, hem dışarıdan hem de içeriden bir tedavi uygulanmalı. Canım umarım yardımcı olabilmişimdir. Yine de sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olurum. Lütfen kendine dikkat et ve cildini tanıyarak azar azar arttır canım ki eğer kullanacaksan. Bir de ben evde de olsam gün içerisinde sebamedin 45 faktörlük koruyucusunu sürdüm aman dikkat et. Bu çok önemli, bir de güneşte çok kalmıyorsan ya da az ise dışarıda bulunduğun zaman ona göre ayarlarsın kullanıp kullanmayacağını. Beni de haberdar edersen sevinirim canım. Sevgilerimle :)

Son düzenleme:
Canım, öncelikle cilt tipim bu ilaca nasıl tepki verecek bilemediğimden ve bu lekelerden de artık gına gelmiş olduğundan dayanamayarak başladım. Ama ben evdeyim bu yüzden güneşten uzağım. Öncelikle dediğim gibi cildim hassastır belki diye "e" malum forumda da yazanlar kremle ilgili, gece yatmadan önce sadece iki yanağıma birer leblebi büyüklüğünde ve de belirli belirsiz bir tabaka halinde sürdüm ki ilk gece ve gündüz hiç bir şey hissetmedim. 1) önce sebamed'in sivilceye dönük ciltler için olana sabunuyla yıkadım cildimi 2) ince tabaka halinde sürdüm kremi 3) sabah yine sebamed'le yıkadım ve bepantene+bebak acı badem kreminden minik minik alıp karıştırdım ve cildime sürdüm ( sabah tek fark ettiğim sivilcelerim in tamamen söndüğüydü, normalde sivilcelerim bir aydan aşağı hayatta sönmezler) inanılmaz mutlu oldum. İkinci gün aynı işlemi tekrarladım ve üçüncü günün sabahı belirli belirsiz soyulmalar başladı ama sanki ölü derinin terle atılması gibi, rahatsız edici miktarlarda değil. 3.günün akşamı hiç bir şey yapmadım, sadece sebamed'le yıkadım ve bepantene sürdüm. 4. gün sabah çenemde bulunan yanaklarımda bulunan tek bir siyah nokta yoktu ve ben başladım oynamaya :). eşimde yüzün güzel gözüküyor demeye falan başladı... 4. gün bir cesaret sabah uyguladım işlemi, sanırım cildim çok hassas değil dedim ve biraz daha fazla sürdüm, akşama hafif kızardı ve biraz daha fazla soyuldu bu kez Madecassol+Acnelyse+Bebak acı badem kremlerinden biraz alıp karıştırıp yüzüme sürdüm. Yanma hissi vardı çok hafif ve müthiş bir gerilme hissi.Yanaklarımda gördüğüm çukurlar ise gerilmişti. 5. gün gece devam ve altıncı gün de devam ama gece ve azar azar, arada gündüz de azıcık sürdüğüm oldu. Şu an sabah bu mesajı yazarken yüzümde acnelyse krem var ve hafif bir gerginlik hissi. İlk defa dün, fondöten sürmeden resmimi çekti eşim, harika bir duyguydu. İstediğim sonuçlar oluşunca konu açıp resmimi de paylaşacağım, önceki ve sonraki diye. Ama bu arada ben sporda yapıyorum gündüz ve yüzüm de terliyor ayrıca su miktarımı da artırdım. Meyve sevmezdim yemeye başladım. Doktor arkadaşlarımdan ve araştırmalarımdan vardığım sonuç buydu, hem dışarıdan hem de içeriden bir tedavi uygulanmalı. Canım umarım yardımcı olabilmişimdir. Yine de sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olurum. Lütfen kendine dikkat et ve cildini tanıyarak azar azar arttır canım ki eğer kullanacaksan. Bir de ben evde de olsam gün içerisinde sebamedin 45 faktörlük koruyucusunu sürdüm aman dikkat et. Bu çok önemli, bir de güneşte çok kalmıyorsan ya da az ise dışarıda bulunduğun zaman ona göre ayarlarsın kullanıp kullanmayacağını. Beni de haberdar edersen sevinirim canım. Sevgilerimle :)

yani başlayalı daha 1 hafta oldu diyebilir miyiz ?

tatlııım okuyunca inan bi umuda kapıldım :) bende netten bu kremi bi araştırdım neymiş diye.. olumlu yorumlar var.. ben 2 güne bide kullanmaya razıyım yakın zamanda kurtulayım yeterli.. mutlaka bu hafta ıcınde bu kremı almayayı dusunuyorum... yanagımda sıvılceler ve ızlerı var :( adet donemı daha cok belırgınlesıyorlar.. resminide saabırsızlıkla beklıyorummm :)

tatlııım okuyunca inan bi umuda kapıldım :) bende netten bu kremi bi araştırdım neymiş diye.. olumlu yorumlar var.. ben 2 güne bide kullanmaya razıyım yakın zamanda kurtulayım yeterli.. mutlaka bu hafta ıcınde bu kremı almayayı dusunuyorum... yanagımda sıvılceler ve ızlerı var :( adet donemı daha cok belırgınlesıyorlar.. resminide saabırsızlıkla beklıyorummm :)

Canım bende okuduğumda umutlanmıştım ve kendimi iyi hissetmiştim ama inan bana değiyor. Ama lütfen kullanım için minicik bir parçayla başla, bu arada acnelyse kremin fiyatı sanırım 2- 3 lira gibi bir şey. Evet sonuç tamamen istediğim gibi olduğunda resmimi paylaşacağım. Senin de güzel haberlerini bekliyorum canım...

Canım bende okuduğumda umutlanmıştım ve kendimi iyi hissetmiştim ama inan bana değiyor. Ama lütfen kullanım için minicik bir parçayla başla, bu arada acnelyse kremin fiyatı sanırım 2- 3 lira gibi bir şey. Evet sonuç tamamen istediğim gibi olduğunda resmimi paylaşacağım. Senin de güzel haberlerini bekliyorum canım...

yarın cıkıp alcam cokta ucuzmuş ya :) peki tatlım acaba temız cilde uygulamak lazım degılmı??? sadece sivilceli bolgeyemı uygulamak lazım bırde?? t bolgem gozeneklı benim :( belki gozenegede ıyı gelırmı :)

Ya kızlar annem babam bugünde kızdı yüzüm bir garip galiba.

Şuan 69 gün oluyor doktor bana sabah bir akşam bir kullanıyorum. Yüzüm çok pul pul oluyor diye teneffüslerde nemlendirici sürüyorum.
Ama ben güneş kremi sürmüyorum. elimle siper ediyorum. yüzüm topu topu 1 dk bile buluşmuyor güneşle. yinede sürmelimiyim. onu geçtim biraz bepanten ile güneş kremini karıştırmaya kalksam bir şey olur mu?

hep birlikte bana doğru kullanımı nasıl yapıcam anlatın lütfen. Ama asla 2günde bir kullanmam 69 güne yazık olur.

Ya kızlar annem babam bugünde kızdı yüzüm bir garip galiba.

Şuan 69 gün oluyor doktor bana sabah bir akşam bir kullanıyorum. Yüzüm çok pul pul oluyor diye teneffüslerde nemlendirici sürüyorum.
Ama ben güneş kremi sürmüyorum. elimle siper ediyorum. yüzüm topu topu 1 dk bile buluşmuyor güneşle. yinede sürmelimiyim. onu geçtim biraz bepanten ile güneş kremini karıştırmaya kalksam bir şey olur mu?

hep birlikte bana doğru kullanımı nasıl yapıcam anlatın lütfen. Ama asla 2günde bir kullanmam 69 güne yazık olur.

ben seni harbi anlayamıyorum cnm.. yüzüne zarar veriyosa hergun neden kullanıyosun hemde ısrarla!!!!! ılgınc gercekten!!! doktorlar bıle 1 gun arayla kullanman gerektıgını soyluyor fazlası zarar. boyle hergün kullanmaya ıse yaradımı barı kı sanmıyorum 69 gun olmus. günes kremı her zaman ıhtıyac yaz kış.. yüzünü inan cok merak edıyorum..

ben seni harbi anlayamıyorum cnm.. yüzüne zarar veriyosa hergun neden kullanıyosun hemde ısrarla!!!!! ılgınc gercekten!!! doktorlar bıle 1 gun arayla kullanman gerektıgını soyluyor fazlası zarar. boyle hergün kullanmaya ıse yaradımı barı kı sanmıyorum 69 gun olmus. günes kremı her zaman ıhtıyac yaz kış.. yüzünü inan cok merak edıyorum..

Canımın içisi doktor bana sabah akşam yaşmış ben ne diye bilirim ki? Adam dava açarım valla ya!
Her neyse bu gün yaklaşık 75.günüm ve 5-7 gündür sadece geceleri sürüyorum gündür bol bol nemlendiriyorum okula giderken güneş kremi sürüyorum. Pullanmam ne aza indirgendi, Her iey düzgün gözüküyo. Umarım bunu yapmam tedavimi geriye atmaz.

Arkadaşlar yaklaşık iki haftadır ilacı sadece gece sürüyorum 85-86. günüm sanki tedavi durdu gibime geldi?

2 gündür yanağımda bir ağrı vardı bugün belli oldu bir sivilce çıkacak. ve sanki burnumun üstündeki siyah noktalar çıkmaya başlıyo gibime geldi.

Ve bu iki hafta boyunca yüzüm ne soyuldu ne kızardı. Artık her sabah çok az güneş kremini nemlendirici ile karıştırıp yüzüme sürmeden dışarı çıkmıyorum..

arkadaşlar acnelyse kremi direkt olarak eczaneden alabiliyor muyuz yoksa doktor mu veriyor? bir de fiyatını söyleyebilir misiniz arkadaşlar

hanımlar ben yıllardır bıyıklarımı cımbızla alıyordum birkaç hafta önce lazer yaptırdım şuan rahatım. ama cımbızdan dolayı dudak üstümde bir renk açılması var. acnelyse krem aldım bu gece uygulamayı düşünüyorum faydası olur mu acaba??

kızlar ben 10 ay benzamycn kullandım kullanıyodum işe yarıyodu sonra gene çıkıyodu bide sivilce izlerim vardı onlar geçmedi roaccutane vermek istediler babam izin vermedi 16 yaşındayım simdi acneylse kullanıyorum bi kaç 2 haftadır aslında sivilceleri indirdi ve sivilce izlerini azalttı gibi bakıcaz artık

Reçetesiz alabiliyorsunuz eczanaden, 8 tl civarında bir şey.

Kılcal damar kızarıklığı mı yoksa sivilcemsi mi önce onu tebit etmek gerek.

Reçetesiz alabiliyorsunuz eczanaden, 8 tl civarında bir şey.

Kılcal damar kızarıklığı mı yoksa sivilcemsi mi önce onu tebit etmek gerek.

uzun bir süre kullanmışssın herlde kremı cnm nasıl sonu ne kadr surede etki etti sende ve tekrrladı mı sıvılce olsun ızler olsun

Arkadaşlar bende o kadar çok iz yok fakat güneş lekesi ve siyah nokta birde yağ bezesi var acaba iyi gelirmi bu sorunlara

Back
X