Adak Kurbanı Kestirmem Lazım Bir an önce !

sevilaylayyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
32
16
38
Ankara
Merhaba herkese, ben Ankara'da yaşıyorum. Geçen sene bir dilek diledim çok istedim, ve olursa kurban keserim diye söz verdim kendi kendime. Dileğim gerçekleşti geçtiğimiz Kasım ayında ama ben bu kurban işini ihmal ettim.

Bir süredir art arada gelen çeşitli musibetlerle boğuşuyorum. Geçen de rüyama girdi bu konu ve adeta uyarıldım. Bir an önce halletmek istiyorum ama ne yapıcam, nereye gidicem hiç bir bilgim yok. Bir yandan da her gün işe gidiyorum yani boylu boyuna araitıracak zamanım da olmadı etrafta da böyle yapan kimse yok, kurban kestirenler hep Kurban Bayramında kestirmişler zaten Bayramda her yer hayvan pazarı oluyor. Annem babam da yaşlı ve hastalıkları var önüme düşemezler ben kendim halletmeliyim.

Kızlar bunu bir an önce halletmeliyim artık psikolojim bozulmaya başladı rüyamdan da çok korktum lütfen yardım edin yol gösterin bana.

Bir kasaptan rica edebilirsin gözün göre kestirirsin en azindan belli bi ucret karsiliğında.

İşte insan güvenemiyor acaba usulüne göre olur mu diye malum bu ülkede para için işini düzgün yapmayan insanların haberleri güvensizlik yaratıyor. Bir de her gün işe gittiğim yorulduğum için buna pek fırsat bulamadım.

Civarda kuran kursu varsa arayip sor kurban kesiyorlar mi diye. Biz oğlumun akikasini kuran kursuna bagisladik o sekilde.

Etrafta bildiğim Kuran Kursu hiç yok ama cami var yakında sorsam onlar bilir mi acaba ?

Varsa kasap söyleyin.

Ulustaki heykelden Ankamalla giden yolun üstünde ben hep görüyorum adak kurban bulunur yazıyor. Ulusa bir bakın derim.

Teşekkür ederim bir gün işten izin alıp deneyeyim umarım hallederim en kısa sürede.

İşte insan güvenemiyor acaba usulüne göre olur mu diye malum bu ülkede para için işini düzgün yapmayan insanların haberleri güvensizlik yaratıyor. Bir de her gün işe gittiğim yorulduğum için buna pek fırsat bulamadım.

Etrafta bildiğim Kuran Kursu hiç yok ama cami var yakında sorsam onlar bilir mi acaba ?

Teşekkür ederim bir gün işten izin alıp deneyeyim umarım hallederim en kısa sürede.

Google'dan baktım İstanbul caddesiymiş caddenin adı:) İstanbul caddesi boyunca heykelden ankamall yönüne doğru arabayla geçin, sağ tarafa dikkatle bakın adak kurbanı tabelaları sağ tarafta. Yalnız gitmeyin derim, hiç güzel bir muhit değil apaçisi de çok oluyor.

Beş dakikalık iş dünya kadar alternatif var
Karşıyaka mezarlığı yanında da hayvan pazarı var
İHH derneğine de bağış yapıp kestirebilirsiniz
Daha fazla ihmal etmeyin
( ben önce keserim olmasını beklemeden dileğimin ve olur çok şükür )

Eski itfaiye ile ankamall un oralarda hep durur adaklık kurban satıcıları elinde pankartla onlarla halledebilirisin. Yada salı cumartesi pazar günleri kazanda halk pazarı var orda istediğin kurbanlığı seçip kesilebilirsin

Bende kestirdim daha yeni. Yurtdisinda bulunuyorsa turkiyede hayli hayli bulunur..etrafiniza sorun veya internette goz gezdirin. Ama en iyisi yakinlariniza sormak olur..

Güvendiğiniz hayır dernekleri varsa onlara bağışlayın hiç güvendiğiniz yer yoksa Kızılay'a diyanet vakfı gibi daha kurumsal yerlerle görüşün adak kabul ediyorlar siz parasını veriyorsunuz birde vekalet onlar adınıza kesip dağıtıyor

Merhaba herkese, ben Ankara'da yaşıyorum. Geçen sene bir dilek diledim çok istedim, ve olursa kurban keserim diye söz verdim kendi kendime. Dileğim gerçekleşti geçtiğimiz Kasım ayında ama ben bu kurban işini ihmal ettim.

Bir süredir art arada gelen çeşitli musibetlerle boğuşuyorum. Geçen de rüyama girdi bu konu ve adeta uyarıldım. Bir an önce halletmek istiyorum ama ne yapıcam, nereye gidicem hiç bir bilgim yok. Bir yandan da her gün işe gidiyorum yani boylu boyuna araitıracak zamanım da olmadı etrafta da böyle yapan kimse yok, kurban kestirenler hep Kurban Bayramında kestirmişler zaten Bayramda her yer hayvan pazarı oluyor. Annem babam da yaşlı ve hastalıkları var önüme düşemezler ben kendim halletmeliyim.

Kızlar bunu bir an önce halletmeliyim artık psikolojim bozulmaya başladı rüyamdan da çok korktum lütfen yardım edin yol gösterin bana.

Neden adak hep kurban olarak adanır
Bu garip hayvanlar insanların dilekleri yüzünden öldürülür? Adak adarken bir fakiri doyuracağım ya da şu kadar şu şekilde hayır yapacağım diye adamak varken neden bir hayvanın canına kast edilir ????

yardim dernekleri adak kurbani kesiyorlar ihh ya ararsaniz size yardimci olurlar istediginiz ulkedede kesiyorlar.ve size isterseniz cd seklinde kurban kesimini gonderiyorlar.rabbim adaginizi kabul buyursun.

Yakupabdal dada adaklik kurbanlar var belli bi ücret karşılığı kesebilirler die tahmin ediyorum. Kesmek diyince her ne kadar içim kötü olsada benimde adagm var yakupabdal dan alip Hüseyin gazı türbesinde kestrcem dualrla gayet usulune uygun kesiliyor

Back
X