Adak Kurbanı Kestirmem Lazım Bir an önce !

Cocuk esirgeme kurumuna ya da bu şekilde ailesi olmayan çocukların olduğu yerlere verebilirsiniz ya alip ya da bir yerle anlaşıp ya da parasını... bence buralar iyi bir secenek

Neden adak hep kurban olarak adanır
Bu garip hayvanlar insanların dilekleri yüzünden öldürülür? Adak adarken bir fakiri doyuracağım ya da şu kadar şu şekilde hayır yapacağım diye adamak varken neden bir hayvanın canına kast edilir ????
Düşüncelerimi benden önce dile getiren olmuş,keşke gözümüzün içine sevgiyle bakan bu canların hayatlarını ellerinden almasak.

Konu sahibi arkadaşımız,
acaba onun niyetiyle bir canı almadan başka türlü halletsen olur mu ki?
İlla ki böyle yapmalıyım diyorsan da bir arkadaşımız lösevi önermiş bence de en mantıklısı diğer kurumlara nazaran lösemili çocuklar.
Dilerim yaşadığınız şanssızlıklar da son bulur, venüs retrosu etkilediyse çoğu insan gibi, 15 Nisan da sona erecek.
Sevgiler

Bu garip hayvanlar insanların dilekleri yüzünden öldürülür? Adak adarken bir fakiri doyuracağım ya da şu kadar şu şekilde hayır yapacağım diye adamak varken neden bir hayvanın canına kast edilir ????
Size cevap yazmayı çok istiyorum ama uyarı almak istemiyorum malesef :işsiz:

Ben kızım için çocuk esirgeme kurumunda kestirdim. Lösev de olur. Çocukların iyi beslenmeye ihtiyaçları var. Bilinmedik acaip derneklere bağışlamaktansa çocukların karnına gitsin.
Benim de adağım var ve çocuk esirgeme kurumuna bağışlamak istiyorum
Siz nasıl yaptınız hiç bir bilgim Yok kurumları mı aramam lazım...

oohh be sonunda biri benimde aklımdan geçeni yazmış bütün yazılanları okudum tek tek tam yazacaktım sizin cevabınızı gördüm.
Taşlanır mıyım,topa mı tutulurum bilmiyorum ama benim yüzümden bir hayvanın öldürülecek olması kaçırırdı benim uykularımı sanırım. Neden illa kan akıtmak gerek onuda anlamam bir çocuğu sevindirmek,bir fakiri doyurmak,ihtiyacı olan birinin borcunu ödemek neden akıllara gelmez acaba?

Kasap keser.mahalle muhtarindan 7 fakir ailenin adresini al.kasaba git senin yaninda kestir.7ye böldü r.götür fakir ailelere.Allah kabul etsin şimdiden canım

Kuran kursuna mevlüt okutsaniz. Bir de güvenilir bir kuruma para yardımı yapsaniz. Ben de çok üzülüyorum kurban bayramı dışında hayvan kesimine. Yediğimiz etler ağaçtan bitmiyor doğru. Ama adak adamak zaten bana , İslamiyet öncesi geleneği gibi geliyor. Benim işime yarayacak şey için neden bir canlı ölsünki ? Ama gariptir ki bizlerin işi yolunda gitmez, zorda kaldığında hayvan kanı akitanlarin gider. Konu sahibi size demedim bu sözü, çevremde yola çıkarak dedim.
Ben olsam öğrenci okuturdum , bir de mevlüt okuturdum.

Bir de ihh falan değil de daha resmi , deneyimli bir kurum öneririm illa kesecekseniz. Mehmetçik vakfı iyi bir tercih bence bunun için.

Merhaba. Sizlere bir sorum olucak. 25 yaşındayım. Benim 2 sene önce üniversitedeyken hayatımda biri vardı mantık evliliği düşünüyordum ve işler ciddileşmeye başlayınca yapamıyacağımı anladım ve ayrılmak kolay olmadı çok uğraştım peşimi bırakmadı zaten biraz hastalık derecesinde kıskançlığı olan problemli bir insandı vs falan bende ondan kurtulmak için bilinçsizce bilmeden adak diledim yani bu konuda kimseye danışmadım, adak dileyebileceğimi düşündüm. Ve yollarımız ayrıldı dilediğim adaktan sonra kısa süre sonra bitti. Şu şekilde bir durum var adaklık olarak ne dilediğimi bilmiyorum yani hatırlamıyorum bu insandan bir kurtuliyim de ne olursa artık kesicem yapıcam gibilerinden bir şeyler dedim diye çat pat hatırlıyorum. Ve 2 senedir hiçbir işim rast gitmiyor başımda sürekli musibetler dolaşıyor huzursuzluklar, aksilikler, sağlık, iş, para, kariyer, aşk, aile aklınıza gelebilecek her konuda hep darmaduman oldum ve 2 senedir nefes alamıyorum diyebilirim sürekli sıkıntı içindeyim. İçimde hep bir darlık var. Aslında şöyle bir şey diyim bir problem yok ortada amaa durduk yere ruhum daralıyor, duvarlar üstüme üstüme geliyor sanki. Bir anda ağlamaya başlıyorum 5 dk sonra gülüyorum olur olmadık en küçük şeylere bile sinirlenip agresifleşiyorum yani kısacası psikolojik olarakta iyi değilim. Bunun sebebi acaba bu adağı yerine getirmediğim için olabilir mi? Bir not olarakta ekliyim yakın zamanda adağı gerçekleştirmeyi düşünüyorum ama sizinde bu konuda fikirlerinizi istiyorum. İçime bir öküz oturdu ve kalkmıyor dedikleri durumun içindeyim. Aranızda belki bilgi sahibi olan veya başına gelmiş, yaşayan biri vardır diye bilgi almak istedim.

Merhaba. Sizlere bir sorum olucak. 25 yaşındayım. Benim 2 sene önce üniversitedeyken hayatımda biri vardı mantık evliliği düşünüyordum ve işler ciddileşmeye başlayınca yapamıyacağımı anladım ve ayrılmak kolay olmadı çok uğraştım peşimi bırakmadı zaten biraz hastalık derecesinde kıskançlığı olan problemli bir insandı vs falan bende ondan kurtulmak için bilinçsizce bilmeden adak diledim yani bu konuda kimseye danışmadım, adak dileyebileceğimi düşündüm. Ve yollarımız ayrıldı dilediğim adaktan sonra kısa süre sonra bitti. Şu şekilde bir durum var adaklık olarak ne dilediğimi bilmiyorum yani hatırlamıyorum bu insandan bir kurtuliyim de ne olursa artık kesicem yapıcam gibilerinden bir şeyler dedim diye çat pat hatırlıyorum. Ve 2 senedir hiçbir işim rast gitmiyor başımda sürekli musibetler dolaşıyor huzursuzluklar, aksilikler, sağlık, iş, para, kariyer, aşk, aile aklınıza gelebilecek her konuda hep darmaduman oldum ve 2 senedir nefes alamıyorum diyebilirim sürekli sıkıntı içindeyim. İçimde hep bir darlık var. Aslında şöyle bir şey diyim bir problem yok ortada amaa durduk yere ruhum daralıyor, duvarlar üstüme üstüme geliyor sanki. Bir anda ağlamaya başlıyorum 5 dk sonra gülüyorum olur olmadık en küçük şeylere bile sinirlenip agresifleşiyorum yani kısacası psikolojik olarakta iyi değilim. Bunun sebebi acaba bu adağı yerine getirmediğim için olabilir mi? Bir not olarakta ekliyim yakın zamanda adağı gerçekleştirmeyi düşünüyorum ama sizinde bu konuda fikirlerinizi istiyorum. İçime bir öküz oturdu ve kalkmıyor dedikleri durumun içindeyim. Aranızda belki bilgi sahibi olan veya başına gelmiş, yaşayan biri vardır diye bilgi almak istedim.
Diyanet işleri başkanlığının alo fetva hattı var orayı arayıp “ne adadığını unuttuğunuzu söyleyip yerine ne yapabilirim diye sorabilirsiniz”
İşin ehli olan onlar yardımcı olurlar

bence online olarak kızılay vakfı'ndan yap, onlar senin yerine dağıtıyorlar. telefon ile de arayıp keserken vekalet istiyorlar. ben çok kez oradan yaptım.

Merhaba herkese, ben Ankara'da yaşıyorum. Geçen sene bir dilek diledim çok istedim, ve olursa kurban keserim diye söz verdim kendi kendime. Dileğim gerçekleşti geçtiğimiz Kasım ayında ama ben bu kurban işini ihmal ettim.

Bir süredir art arada gelen çeşitli musibetlerle boğuşuyorum. Geçen de rüyama girdi bu konu ve adeta uyarıldım. Bir an önce halletmek istiyorum ama ne yapıcam, nereye gidicem hiç bir bilgim yok. Bir yandan da her gün işe gidiyorum yani boylu boyuna araitıracak zamanım da olmadı etrafta da böyle yapan kimse yok, kurban kestirenler hep Kurban Bayramında kestirmişler zaten Bayramda her yer hayvan pazarı oluyor. Annem babam da yaşlı ve hastalıkları var önüme düşemezler ben kendim halletmeliyim.

Kızlar bunu bir an önce halletmeliyim artık psikolojim bozulmaya başladı rüyamdan da çok korktum lütfen yardım edin yol gösterin bana.

Hele Ankara diyorsun bi gez Ankamall, İskitler civarını ellerinde adaklık koyun bulunur diye yazan zibil insan var. bir hafta sonu birinden birinin yanına git muhakkak yol gösterirler.

Merhaba herkese, ben Ankara'da yaşıyorum. Geçen sene bir dilek diledim çok istedim, ve olursa kurban keserim diye söz verdim kendi kendime. Dileğim gerçekleşti geçtiğimiz Kasım ayında ama ben bu kurban işini ihmal ettim.

Bir süredir art arada gelen çeşitli musibetlerle boğuşuyorum. Geçen de rüyama girdi bu konu ve adeta uyarıldım. Bir an önce halletmek istiyorum ama ne yapıcam, nereye gidicem hiç bir bilgim yok. Bir yandan da her gün işe gidiyorum yani boylu boyuna araitıracak zamanım da olmadı etrafta da böyle yapan kimse yok, kurban kestirenler hep Kurban Bayramında kestirmişler zaten Bayramda her yer hayvan pazarı oluyor. Annem babam da yaşlı ve hastalıkları var önüme düşemezler ben kendim halletmeliyim.

Kızlar bunu bir an önce halletmeliyim artık psikolojim bozulmaya başladı rüyamdan da çok korktum lütfen yardım edin yol gösterin bana.
İstanbulda Eyup sultan da kestirip as evine bagislayabiliyorsunuz mesela ihtiyaci olanlara yemek veriyorlar orada o tarz bir kurulus Ankara’dada vardir muhakkak bilen arkadaslar yazarlar zaten adak etini siz alamazsiniz hepsini dagitmak lazim kasapta bir secenek ama dagitma kismi zor olabilir as evide olan biryer arastirirsaniz onlar orada pisirip dagitiyor kesimhanelerde camekanli telefonlu genelde arayip sizden vekalet alip kesiyorlar

Diyanete sorabilirsin Anlarada bu tarz kesimde bulunup bagislayacagim yemekhaneli kurulus neresi var diye en iyu onlar bilirler

Bana kalırsa olamaz
Kan akıtınca ne düzelecek?

adak onemlıdır gerçekleşince kesmek lazım eğer durumunuz yoksa muhakkak nasıl çözlür onu araştırın....

Back
X