Premature Bebekler adalat crono yardımm

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

txuxliiinnn

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2007
239
28
623
İzmir
32 haftalıgım.ve 26 haftalıktan berı adalat crono 30 mg kullanıyorum.rahımde kasılmalarım var.bu bır kalp ılacı kasılma ıcınde kullanılılıyor sanırım.ama bu ılac benı endıselendırıyor.bu kadar uzun kullanmak bu ılacı bır sorun olmazmı.bebegıme bır zararı olurmu dıye korkuyorum.sonucta kalp ılacı.
bu ılacı kullanan varmı.kullanıpta dogum yapmıs olan varmı.varsa lutfen yazsın bebegıme zararı olur dıye korkuyorum.:çok üzgünüm:

Canım bende kasılmalar için 21. haftalıkken adalata başladım şu an 30 haftalığım hala kullanıyorum adalat kullanan olmasada nidilat kullanan çok var oda zaten muadili.Yanlız benim kasılmalarımı geçirmedi adalat hala bir faydası oluyormu diyede düşünmeden edemiyorum arada.

sımlacım benım kasılmalarım bazzen oluyor oda cok yorulursam.gercı kasılma denen benım yasadıklarımsa.karnımda bır toparlanma falan degıl benımkı.rahım ıcınde garıp bır yanma hareket gıbı garıp bır sızı.senınkı nasıl oluyor.ayrıca rahım agzında bır acılma yok.
sabah aksam kullaıyorum.sen kactane alıyorsun.

Benimde sızıyla başlıyor karnım sertleşiyor 30-40 sn sonra yumuşuyor tekrar kasılma işde o.Yok bendede rahim ağzı uzunluğunda bir kısalma olmadıki ben günde 20 kere kasıldığım oluyor artık okadar alışdımki 10 haftadır kasıla kasıla yaşıyorum.Bende günde 2 kere alıyorum yani ilacı kullanmasam bu seferde erken doğum yapacağım diye korkacağım mecburen kullanıyorum bir fayda sağlıyormu orasını allah bilir belki 34. haftayı bitirrirsem bırakırım ozaman.

evet canım aynen bendde hem korkuorum bır yandan bebekte bır sey yapar bu ılac dıye.hemde bırakırsam cok kasılırım dıye korkuyom bu seferde bırsey olur sebeb olur dıye.ılacı yazdırırken saglık ocagındakı dr her seferınde cok kullanma bu ılacı dıyo sınırımı bozuyor.suphe yaratıyor.herhalde drumun bır bıldıgı vardır.

esım artık dalga gecıyo bızım hatun bılgısayar gıbı kasılıyor arada dıyor....gecsede su gunler sag salım dogursak ha kasılcam derken dogru durust carsıya almam gerekenler ııcın bıle cıkamıyorum

Aman sağlık ocağındaki doktora ne bakıyorsun banada yazdırmaya gittiğimde fazla kullanma demişdi acaba biz aynı yerleremi gidiyoruz:) sonuçda burda pratisyen hekimin söylediğinden çok kendi doktorumunkine inanırım erken doğumun getireceği tehlikeler daha fazla allaha emanet yapacak birşey yok.

Arkadaşlar öyle bir yarama parmak bastınız ki anlatamam.bende 25. haftamdayım 20. haftamdan bu yana korka korka kullanıyorum adalatı.çok korkuyorum acaba bebeğime zararı var mı diye.2 dr ye danıştım bana dedikleri faydası zararından fazla olduğu için kullanmak zorundayız dedi. bende rahim ağzı yetmezliğide var 2 cm açıklık var mecburen kullanıyorum.

canolukcum bende her seferınde dra soruyorum.yurtdısında bıle hep bu ılac kullanılıyo dıyor.hep verıyoruz dıyor.vardır bır bıldıgı koca prof.ınsallah sagsalım vaktınde alırız kucagımıza bebıslerımızı

Kızlar benim bildiğim prepardanda nidilattanda daha azmış yan etkileri mesela preparla kıyaslanınca anne ve bebek üzerindeki yan etkilerinin daha az olduğunu yabancı bir sitede okumuşdum tabiki içindeki etken maddeden bahsedilerek yazılmışdı direk ilaç adı verilmemişdi.

Yok canım benimkisi doçent.Nerden aklıma geldi biliyormusun genelde millete nidilat prepar verirler egeyemi has bu adalat acaba:) diye düşündüm.Ama ben araştırdım nidilattanda prepardanda daha az yan etkisi

Yok canım benimkisi doçent.Nerden aklıma geldi biliyormusun genelde millete nidilat prepar verirler egeyemi has bu adalat acaba:) diye düşündüm.Ama ben araştırdım nidilattanda prepardanda daha az yan etkisi

sevgili anne adaylari hepiniz bebeklerinisi insallah salikli olarak kucaklarsiniz.

ben bu ilacin etkisine internete baktim kalb kasilmasini engeliyor ve cok güclü ilac.

ben tipci degilim ama siz bombayla güvercin vuruyorsunuz gibi geldi bana.

benim ücüzlerim var ve hamilelikde kasilmam oluyordu ve rayim agsinda kisalma tespit edildi.
bana doktorum senin vucudunda magnesium eksikligi var buda kasilmaya sebep oluyor dedi ve ben magnesium kulandim kasilmam bir hafta icinde azaldi.
hamileligin son üc ayinda karin bölgesinde günde 2-3 kere kasilmak gayet normal bunlar kadini gercek sancilara hazirlar.

bu benim fikrim sakin bana uyup ilaci birakmayin ha
dedim ya ben tipci degilim

Canım evet sen doktor değilsin bizde zaten tedirginiz bizim kasılmalarımız öyle günde 2-3 kere yada son 3 ayında olmadı ben 21. haftadan beri günde belki 20 kere kasılıyorum bu tip durumlarda doktorlar kar zarar hesabı yaparlar magnezyumu bende kullanıyorum hemde günde 5 poşet ama geçirmedi kasılmayı ayrıcada ilaçların prospektuslarında hiç biri için iyi şeyler yazmaz helede gebelikde kullanılmaları için eğer dikkat edersen gebelikde bize verilen vitaminler için bile gebelikde kullanılması sakıncalıdır diye yazar allah korusun 21. haftada doğum yapıp bebeğimi kaybetmek yerine ilacı kullanmak bombayla güvercin vurmaya benzemez.

coku piyasadaki ilaclar hamile üzerinde denenemiyor bu sebepden dolayi her ilacda yazar cünkü hanki hamile anne kendi üzerinde bu ilaclari etkisi varmi yokmu diye denetir.
dedigim gibi ben tipci degilim tabiki kasilmadan kasilmaya fark var.
insallah sag salim saman cabucak gecer ve bebislerinizi kucaklarsiniz.
bu arada bir göz atimda cogu bitmis asi kalmis yanlis heaplamadi isem 33 cü hafta olman gerekiyor
yoksa senin bebis ic organlarinlan top oynuyor olmasin.
bu afacanlar ilkönce insani korkutuyor ondan sonrada ben masumum diyor
benim arkadasima 18 haftaliken erken dogum telikesi var ha dogdu ha dogacak dediler.
bebis inat eti 15 günde günü gecdi suni sanciyla dogurtular.
dogmus ve dogmamis yavrularimizi allaha emanet edelim o herseyin daha iyisini bilir

Amin canım inşallah allah sanada bebeklerin sağlıklı uzun ömür nasip etsin evet 33.. haftamın içindeyim yok gerçekden kasılma benimki bebek hareketi değil ama rahim ağzımı kısaltmadı birşey yapmadı banada çok ilginç geldi yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim inşallah allah sağlıkla tamamlamayı nasip eder hepimize bende benimki erken gelmesin diye bu kadar uğraştık sonrada bu çağırsakda gelmez diye düşünmüyor değilim:)

hadi hayirlisi bakalim cani ne saman istiycek dünyayi disardan görmek süprizzzzz

bu ılacı kullanıp doguran bırsuru kısı vardır herhalde.bır zararı olsa vermez dr dıye dusunuyorum her ıctıgımde.hem galıba etkılerı bebegın gelısmeden gelmesınden daha azdır bence.benımde 36 oldu.daha nekdardaha kullanıcam acaba.rısk azalmıstır belkıde.

SIMLACIM nasılsın.bıraktınmı hapını.ben bıraktım artık.bırkac gun bır tane allıp azalttım.sonrada bıraktım.dra sormadan yaptım ama .kontrole gıttıgımde soylıcem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…