Adalet dağıtmak???

Hala kapalı noktalar var.
Çocuklar arasında ne yaşandı_
İlk sorunlar ne zaman başladı.
Rapor değil önemli olan o sınıfta neler yaşandığı.
Çok araştırdım. Öğretmen haraketli bir sınıfa hakim olamayınca sınıftaki düzensizliğin suçunu oğluma yüklüyor. Hem diyelim ki çocuklar kavga etti bu durum 6 yaşındaki bir çocuklar uğraşılmasını haklı mı çıkarıyor gözünüzde. Karşıda çocukla uğraşan koca bir adam varken 6 yaşındaki çocuğu suçlamak daha mı kolay?

Çocuğunuz hangi kurallara uymadı anlamadım? Sınıfta başına buyruk mu davranıyordu? Diğer çocuklarla ve sizi attıran adamın çocuğuyla kavga mı etti?
1.sınıfa giden bir çocuğun kavgasından ne olur tabi orası ayrı..

Çocuğu etiketlemeye çalıştığınızı farkında mısınız? Çocuğumu alıp dra götüren ve çocuğumun sıkıntısı olmadığı yönünde rapor alan bnm. Ayrıca çocuk psikoloğuyla da görüşüp pndan da çocukta hiç bir sorun olmadığı yönünde rapor alan yine bnm

Pardon hanfendı ne sacma bırsey, ben nıye sızın cocugunuzu etıketlemeye calısayım??? Sız bır derdınızı paylastınız bana da kapalı bazı noktalar var gıbı geldı sız herseyı anlatırsanız fıkır alısverısınde bulunuruz dıye dusundum.

Ayrıca cocugu doktora goturup bu raporu sızden almanızı durduk yerde ıstemezler burdakı kımse de slaak dııl kusura bakmayın!

Bana cocugunuzla ılgılı anlaymadıgınız bırsey var gıbı geldi. Yanı daha onceden bu cocuga veya baska bır ogrencıye zarar verdı mı? Yoksa dıger veli nıye boyle bırsey yapsın
.
Özel okullarda öyle problemli çocuklar var ki anlatsam şaşarsınız..Sırf paraları var diye asla okuyamayacagi sınıfta okuyorlar ve hatta okulda okuyorlar..gerek mental gerek ruhsal problemli çocuklar çok n2 yazik ki..

Çocuğa rapor almaya gittiğinize göre bişeyler yaşanmış.Siz ısrarla bunları anlatmıyorsunuz.Anlatın ne olduğunu.Ona göre yorumlasın insanlar.Durup dururken kim annesini de okuldan attırmaya çalışacak kadar uğraşır bir çocukla.Tepkilerden çekinip eksik anlatıyorsunuz gibi geldi bana.

Spora gidiyor zaten. Özel eğitimlik bir durumu yok dr raporlarıyla tespit ettirdim zaten. Aksine önceki öğretmenimiz ve etrafımdaki bütün öğretmen arkadaşlarımın dediği gibi zeki bir çocuk. Oğlumun dersine giren diğer öğretmenlerle de konuştum hepsi de bir sıkıntı olmadığı konusunda hem fikir.

Çocuğunuz gerçekten çok zeki olabilir. Ama belliki bir sıkıntı var. Kurallara uymama sorunu var diyorsunuz. Ders sırasında izinsiz konuşmamak bi kural buna uymamakta kuralları çiğnemektir. Ama arkadaşına vurmamak ya da zarar vermemekte bi kural ikisini çiğnemek arasında far vardır. Bunları sürekli yapmak arasında da fark vardır.

Benimde oğlum anaokulu 5 yaşta. Sınıfında kurallara uymayan bi öğrenci var. Annesi doktor raporu getirmiş hiperaktivite yoktur diye. Ama gelin birde öğretmene ve bize sorun. Oğlum şimdiye kadar 4 kere yaralandı. Kaydıraktan daha oturmadan itmiş benim oğlanda kafa üstü hooop aşağı düşmüş falan. Kaç oyuncağını kırdı, kaç kitabını yırttı saymadım bile. Bide nerdeyse tüm çocuklara böyle. Bi kere bile şikayet etmedik biz. Çocuktur dedik geçtik. Öğretmen sadece kurallara uymuyor diyor.

Anne olarakda okulun personeli olarakta çok zor durumda kalmışsınız. Allah yardımcınız olsun.

Kısaca çocuğuma hiperaktif damgası vurmak istediler. Ben de dr raporuyla bunun olmadığını ispatladım. Sınıfın genel potansiyeli haraketli fakat okulda idareden öpretmenine bu çocupun anne ve babası filan buna hiç bir şey ditemeyiz düşüncesi hakim. Ve sınıfta herkesin anne ve babası filan olunca öğretmen de sınıfa hakim olamayınca faturayı oğluma jesiyor çünkü oğlumun annesi personel. Bu sebepten de bu kişi oğluma düşman oluyor ve sınıftan attırmak için uğraşıyor. Ben raporlar alıp çocuğumda sıkıntı olmadığını ispatlayınca annesini gönderin çocukta nasıl olsa gider diyor.
Ben sizi anladim simdi. Peki bu sekilde oldugunu birinden mi ogrendiniz? Yani ispat varsa sahit varsa hakkinizi arayabilirsiniz

Yoo çekindiğim bir şey yok. Okul keyfi yönetilen bir okul ve bu kişi çocuğuna takıntı derecesinde düşkün. Öğretmenine ben de çok sordum ama elle tutulur bir problem sunmadı bana. Bağırarak konuşuyor dedi. Benim sıkıntım yok branşlarda sıkıntı var dedi. Branş öğretmenleriyle konuştum. Onlar da büyük bir problem olmadığını söylediler. Çocuğun sınıftan attırılmaya çalıştığını fark edince bahanelerini ellerinden almak için rapor aldım ben de ki işe yaradı ben rapor alınca çocuğumla ilgili şikayetler bıçak gibi kesildi.

Arkadaşlar çocuğu didikleyip durmuşsunuz ama hiçbir veli de bir çocuğa bu kadar kafayı takamaz, öğrencinin akıbetiyle oynamak istiyor resmen. Çocuktan rahatsız olursun senin çocuğunu rahatsız eder tamam bunu öğretmene idareye bildirirsin ki idare de anneyi işten çıkartacak kadar veliye bağlıyken çocuğun sınıfını değiştirmediyse demek ki çok da sorunlu bir çocuk değil tolere edilebiliyor. Üstelik annesi uzman raporu da almış.
Normal insanlar değiller belli ki çok geçmiş olsun konu sahibi. Umarım hakkınızı yargı yoluyla alırsınız.

Çok araştırdım. Öğretmen haraketli bir sınıfa hakim olamayınca sınıftaki düzensizliğin suçunu oğluma yüklüyor. Hem diyelim ki çocuklar kavga etti bu durum 6 yaşındaki bir çocuklar uğraşılmasını haklı mı çıkarıyor gözünüzde. Karşıda çocukla uğraşan koca bir adam varken 6 yaşındaki çocuğu suçlamak daha mı kolay?

Öğretmen veli öğrenci üç sac ayağının parçalarıdır. Sizde öğretmeni suçluyorsunuz. Halbuki öğretmenle çözüm ortağı olmalıydınız. Gerçekten öğretmeniyle sorunlar hakkında konuşup kaynağına inip çözebilirsiniz.
Anne olarak sizi çok iyi anlıyorum.

Çocuğunuz gerçekten çok zeki olabilir. Ama belliki bir sıkıntı var. Kurallara uymama sorunu var diyorsunuz. Ders sırasında izinsiz konuşmamak bi kural buna uymamakta kuralları çiğnemektir. Ama arkadaşına vurmamak ya da zarar vermemekte bi kural ikisini çiğnemek arasında far vardır. Bunları sürekli yapmak arasında da fark vardır.

Benimde oğlum anaokulu 5 yaşta. Sınıfında kurallara uymayan bi öğrenci var. Annesi doktor raporu getirmiş hiperaktivite yoktur diye. Ama gelin birde öğretmene ve bize sorun. Oğlum şimdiye kadar 4 kere yaralandı. Kaydıraktan daha oturmadan itmiş benim oğlanda kafa üstü hooop aşağı düşmüş falan. Kaç oyuncağını kırdı, kaç kitabını yırttı saymadım bile. Bide nerdeyse tüm çocuklara böyle. Bi kere bile şikayet etmedik biz. Çocuktur dedik geçtik. Öğretmen sadece kurallara uymuyor diyor.

Anne olarakda okulun personeli olarakta çok zor durumda kalmışsınız. Allah yardımcınız olsun.
Yok anlıyorum bu durumu fakat sıkıntı bu değil. Derslerde bağırarak konuşması. Sınıfın ve öğretmeninin dikkateni dağıtması. Ders esnasında sınıfta koşturması. Diğer çocuklara zarar vermesi ile ilgili ne önceki öğretmeninden ne de bu öğretmeninden hiç bir şikayet gelmedi

Yok anlıyorum bu durumu fakat sıkıntı bu değil. Derslerde bağırarak konuşması. Sınıfın ve öğretmeninin dikkateni dağıtması. Ders esnasında sınıfta koşturması. Diğer çocuklara zarar vermesi ile ilgili ne önceki öğretmeninden ne de bu öğretmeninden hiç bir şikayet gelmedi

Anladım. Çocuğunuzla muhakkak konuşmuşsunuzdur. Neden olarak neyi söylüyor. Belki siz sınıfını değiştirseniz düzelir. Zaten yaramaz, o böyle diye ön yargıları hissediyordur çocuk

Öğretmen veli öğrenci üç sac ayağının parçalarıdır. Sizde öğretmeni suçluyorsunuz. Halbuki öğretmenle çözüm ortağı olmalıydınız. Gerçekten öğretmeniyle sorunlar hakkında konuşup kaynağına inip çözebilirsiniz.
Anne olarak sizi çok iyi anlıyorum.
Ben çözüm ortağı olmak için çok çabaladım zaten. Her dediğini yaptım. Ama bu saç ayağında ben de öğretmenim ama maalesef aksak ayak öğretmendi ki konuyu yakından bilen herkes bunun böyle oldupunu ifade ediyor.

Anladım. Çocuğunuzla muhakkak konuşmuşsunuzdur. Neden olarak neyi söylüyor. Belki siz sınıfını değiştirseniz düzelir. Zaten yaramaz, o böyle diye ön yargıları hissediyordur çocuk
Çocuğum öğretmenin onu sevmediğini söylüyor. Bunu uzmana da söyledi.

Ben sizi anladim simdi. Peki bu sekilde oldugunu birinden mi ogrendiniz? Yani ispat varsa sahit varsa hakkinizi arayabilirsiniz
Şahit var ama mahkemede konuşmaz. Karşı taraf çok güçlü. Bu şahısla ilgili çok şikayet var ama bir şry yapılamıyor. Okul sahiplerine yere yatın üzerinizden geçecem dese yatarlar. Başja türlü işler de döndüğünü söylüyorlar.

Çocuk okuldan soğumaz inşallah.Ne yapmayı düşünüyorsunuz?Çocuk mutsuzsa orada tutmak ne kadar doğru bilemedim.Hakkınızı aradığınızı anlıyorum ama en çok çocuk etkileniyor bu işten.
Çocuğumu aldım zaten. Şu anda gayet mutlu. Herhangi bir sıkıntımız da yok

Çocuğum öğretmenin onu sevmediğini söylüyor. Bunu uzmana da söyledi.

Çocuğunuza üzüldüm. Ben olsam çocuğumu sevilmediğini hissettiği ortamda tutmak istemezdim. Bence okul değiştirin. Çocuk bile hissetmiş yani sevilmediğini.
Hakkınızı almak içinde elinizden ne geliyorsa yapın. Anladığım kadarıyla kurumsal bi okul değil. Çocuğunuz için en doğrusunu siz bilirsiniz. Alalade bir okulsa hiç gerek yok çocuğun orda kalmasına

Önemli olan da onun mutluluğu zaten.İyi yapmışsınız.
Evet çok şükür. Şimdi oğlum öğretmeni diğer arkadaşlarını da uyarınca şaşırıyor. Anne öğretmenim şu arkadaşımı da uyardı diye şaşırarak anlatıyor ve nasıl okulu, öğretmenini seviyor musun diye sorulduğunda evet seviyorum diyor.

Back
X