Adalet dağıtmak???

Arkadaşlar çocuğu didikleyip durmuşsunuz ama hiçbir veli de bir çocuğa bu kadar kafayı takamaz, öğrencinin akıbetiyle oynamak istiyor resmen. Çocuktan rahatsız olursun senin çocuğunu rahatsız eder tamam bunu öğretmene idareye bildirirsin ki idare de anneyi işten çıkartacak kadar veliye bağlıyken çocuğun sınıfını değiştirmediyse demek ki çok da sorunlu bir çocuk değil tolere edilebiliyor. Üstelik annesi uzman raporu da almış.
Normal insanlar değiller belli ki çok geçmiş olsun konu sahibi. Umarım hakkınızı yargı yoluyla alırsınız.
Konu tam da dediğiniz gibi teşekkür ederim. Kişiler ile ilgili çok fazla şikayet kaydı var ama hiç bir ley yapılmıyor maalesef. Olayı bilmeyen ama şahsı tanıyanlarla konuştuğumda doğrudur bu kişi bunu yapar diyorlar. Okul ile ilgili de aynı kanı mevcut zaten

Konuyla tamamen ilgisiz ama neden öğretmen çocukları hep şımarık oluyor. Acaba evde anne kimliğinin okulda öğretmen olabileceğini görünce onu farklı bir saygı unsuru görmekten mi vazgeciyorlar. Ben de ileride Allah nasip eder evladım olursa böyle düşünmesinden korkuyorum

Rapor onemli degil kendinizde yazmissiniz cocugunuzun problem yasadigini.belki karsi tarafa davranislari olmustur porbleminden kaynakli olumsuz bir seyler.

Okul keyfi ve kafasina gore diyio okuldanda memnun degilseniz baska okula yazdirabilirsiniz cocugunuzu ayrica

Diğer konularınızda çocuğunuzun diğer çocukları dövdüğünü yazmışsınız, eğer vuruyorsa ve laftan sözden anlamıyorsa bence çok normal istenmemesi. Çocuk çocuk da diğer çocukların suçu ne?

Rapor onemli degil kendinizde yazmissiniz cocugunuzun problem yasadigini.belki karsi tarafa davranislari olmustur porbleminden kaynakli olumsuz bir seyler.
Çocuğumun değil ama karşı tarafın çocuğunun bnm çocuğumu rahatsız ettiğini ben gördüm. Hatta tanımıyordum o zmn çocuğu bu çocuk kim dedim? O zmn öğrendim. Oğlumu rahatsız ediyordu oğlum da yapma diyordu çocuk beni görünce bıraktı.

Niyeyse anneler çocuklarındaki problemleri kabul edemiyorlar. Objektif bakamadıkları için sanırım. Şu an bir öğrencimle benzer bir durum yaşıyorum, annesi hiçbir şekilde kabullenmiyor çocuğu hakkındaki gerçekleri.. Keşke kabullense de ona göre şimdiden önünü alsa bu problemlerin.. Ona göre harika bir çocuk, öve öve bitiremiyor. Gel gör ki..

Bende öğretmenim bugün beni müdürü çileden çıkardı bir çocuk bazı çocuklar ders işletmiyor hiç bir şey anlatamıyorsun diğer çocuklarada zarar geliyor ailelere desen aileler çocugun üstüne kapanıyor hiç çocugunu suçlu görmüyor bugün çalıştığım okuldaki çocuk bütün sınıfı dövdü gittim konuştum yapma diye bana vurdu laf söyledi bağırdı bu tarz bir çok çocuk var gerçekten bilmiyorum çocugunuzun durumunu ama veli kasıtlı yaptıysa size düşmanlığı vardır ekmeğinizle oynamış sonuçta

Niyeyse anneler çocuklarındaki problemleri kabul edemiyorlar. Objektif bakamadıkları için sanırım. Şu an bir öğrencimle benzer bir durum yaşıyorum, annesi hiçbir şekilde kabullenmiyor çocuğu hakkındaki gerçekleri.. Keşke kabullense de ona göre şimdiden önünü alsa bu problemlerin.. Ona göre harika bir çocuk, öve öve bitiremiyor. Gel gör ki..
Yok ben çocuğumu kabulleniyorum. Zaten bu geçen yıl olan bir olay. Biz bir dönem çocuğumuza yüklendik. Öğretmenin önerdiği bütün yolları denedik. Ne zamanki olayın farklı olduğunu fark ettim o zmn yine anne olarak atladığım bir yer var mı diye uzmanlara götürdüm. Çocuk psikoloğu uzun bir incelemeden sonra hocam çocuğunuzun tek sorunu öğretmenin onu dışlaması. Bunun dışında çocukta hiç bir sıkıntı yok dedi. Yetinmedim. Pedagoga gittim o da aynı şeyi söyledi. Ondan sonra ben öğretmene çocukta sıkıntı yok deyip raporları gösterince 2. Dönem hiç bir sıkıntımız kalmadı. Ama bu arada sınıfta sıkıntılı başka çocuklar da vardı. Örneğin bir çocuk merdivenlerin başında durup merdivenden inen çocukları ittiriyormuş. Ben öğretmenine siz hep benim oğlumu diyorsunuz ama bakın diğer çocuklarda da sıkıntı var deyince öğretmen aa o kimseye zarar vermiyor dedi. Ben bu olaylardan sonra yardımcı öğretmenden öğrendim diğer çıcukların yaptığını. Yardımcı öğretmen de dedi zaten hocam sizin oğlunuzun bir sorunu yoktu üstelik siz çok anlayışlı bir veliydiniz. Ben sizin kadar sabredemezdim dedi.

Bende öğretmenim bugün beni müdürü çileden çıkardı bir çocuk bazı çocuklar ders işletmiyor hiç bir şey anlatamıyorsun diğer çocuklarada zarar geliyor ailelere desen aileler çocugun üstüne kapanıyor hiç çocugunu suçlu görmüyor bugün çalıştığım okuldaki çocuk bütün sınıfı dövdü gittim konuştum yapma diye bana vurdu laf söyledi bağırdı bu tarz bir çok çocuk var gerçekten bilmiyorum çocugunuzun durumunu ama veli kasıtlı yaptıysa size düşmanlığı vardır ekmeğinizle oynamış sonuçta

Yoo çekindiğim bir şey yok. Okul keyfi yönetilen bir okul ve bu kişi çocuğuna takıntı derecesinde düşkün. Öğretmenine ben de çok sordum ama elle tutulur bir problem sunmadı bana. Bağırarak konuşuyor dedi. Benim sıkıntım yok branşlarda sıkıntı var dedi. Branş öğretmenleriyle konuştum. Onlar da büyük bir problem olmadığını söylediler. Çocuğun sınıftan attırılmaya çalıştığını fark edince bahanelerini ellerinden almak için rapor aldım ben de ki işe yaradı ben rapor alınca çocuğumla ilgili şikayetler bıçak gibi kesildi.

Şimdi herkesim çocuğu kıymetli
Sınıf en az 15 kişi neden tüm fatura sizin çocuğunuza kesildi

Oğluma başarılı olup öğretmen ona sticker verdi diye arkadaşları baskı yapmıştı eğer o uslu durmaz derse katılmaz ise öğretmen onların dersle ilgilenmemelerini umursamazmış

Bunu diyen ilkokul bir öğrencileri

Okula bu durumu ilettim mi evet o çocuklar hala oğlumun en yakın arkadaşı mı ona da evet

Bu çocuklara rapor alın demedi kimse ama

Tedavisi devam eden bir çocuk vardı yazın onu göndermişler o bizim sınıfta değildi ama bizimkileri bile tekmeliyordu mesela

Şimdi herkesim çocuğu kıymetli
Sınıf en az 15 kişi neden tüm fatura sizin çocuğunuza kesildi

Oğluma başarılı olup öğretmen ona sticker verdi diye arkadaşları baskı yapmıştı eğer o uslu durmaz derse katılmaz ise öğretmen onların dersle ilgilenmemelerini umursamazmış

Bunu diyen ilkokul bir öğrencileri

Okula bu durumu ilettim mi evet o çocuklar hala oğlumun en yakın arkadaşı mı ona da evet

Bu çocuklara rapor alın demedi kimse ama

Tedavisi devam eden bir çocuk vardı yazın onu göndermişler o bizim sınıfta değildi ama bizimkileri bile tekmeliyordu mesela
Anlatamıyorum galiba diğer öğrencilerin aileleri şehirde üst mevkilerdeydi. Hepsi de hareketli çocuklardı. Sınıf yönetimi zayıf olunca arkası en zayıf çocuğa fatura kesildi. Ben raporu bu oyunları durdurmak için kendim aldım. Çünkü olayı oraya götürüyorlardı. Üstelik oğlum bu okuldan önce iki yıl kreşe gitti. O öğretmeni hala çok sever oğlumu. Onunla bir sorun yaşamadık. Bu sene 1. Sınıfa başladı başka bir okulda bu öğretmenle de sıkıntısı yok. Bu çocuğun sıkıntısı olsa diğer 2 öğretmenle de sıkıntı yaşaması gerekmiyor mu?

Anlaşılan o okul parayı verenin düdüğü çaldı bir yer. Sorun var eğitim problemli gücünün yetebildiğine dişlerini geçirmişler. Baktılar ki diğer sorunlu çocukların velisi kodaman takımdan fatura size kesilmiş. Bence sorun etmeyin eğitim politikası bu şekilde olan bir okulda zaten çocuğunuzun da alacağı çok bir şey yok. Onlar ise zaten problemli çocuklar yetiştirerek kendileri bulurlar karşılıklarını.

Back
X