adalet mi bu

Hep eşinden bekledi çalışabilirdi çalışmadı demişsiniz
Genel bir sistem üzerine konuşsaydınız zaten bence sizi eleştirmezdi insanlar
Hedef gösterdiniz direk neden onun mirası var demeye getirdiniz

Herkesin bi imtihanı olurmuş dünyada yaşarken ya hayatının başında ya ortasında yada sonunda bu kişide başında çekmiş çoçukluğunda yoklukla şimdide Allah mükafatını vermiş

e ona bakarsanız siz varlıkta doğmuşsunuz o kuzeniniz yoklukta bu adalet mi?
heralde kıskandığınız şey yıllar yılı çok rahat ezikleyebildiğiniz insanın sizinle eşdeğer belki daha yuksek bir servetinin olacak olması.
kuzeninize yazık belki dertlerini paylaşıyodu sizinle, siz de nasılsa yokluk içinde diyip ahlanıp vahlanıp içinizden halinize şukredip kendinizle gurur duyuyodunuz, artık bu olmayacak.

ama bu adaletli mi sorunuz da adaleti dağıtacak kim

sizin kızınız benim oğlum var mesela bu adaletli mi herkesin kızı olsun mu diyelim

hak adalet öyle her alanda eşitlik ile olmaz ki

olması gerekeni sorarsanız benim ideal düzene dair bir dünya görüşüm var ama bu konu onun yeri değil

bence sız bır doktora gıdıp destek alın
cok zor boyle yasamak

Hiç uğraşmaz dediğiniz kişi, zorluk içinde büyüdü ve yaşadı dediğiniz kuzeniniz mi?

Sistemi böyle bir kuzene kalmış miras üzerinden eleştirmeye çalıştığınızı söylemeniz hiç inandırdırıcı değil kusura bakmayın.

bahcelerde maydanoz bu ne bıcım lacıvert gel bıze bazı bazı

Kendimi bildim bileli çalışıyorum.
Yıllardır da hep borç ödedim, asla gocunmadım.
Benim kuzenlerim de okumadan iyi mal varlığına sahip erkeklerle evlendiler.
Benim onlardan durumum iyi olmasa bile kazandığım parayı kocama hesap vermeden harcıyorum.
Onlar durumları çok iyi olduğu halde para isterken bile kocalarına hesap veriyorlar.
Neyleyim öyle zenginliği dedim hep.
Bir de bu açılardan bakarsan kalbini temiz tutarsın.

Yoksa işin zor.

Siz ne kadar çabaladınız peki?
Bir dağ köyünde karda kışta saatlerce okula yürüyen, hayvan otlatırken ders çalışmaya çalışan bir çocuk kadar çabaladınız mı mesela? Onlara göre de hazıra konan taraf sizsiniz.
Sizinki dümdüz kıskançlık yani, başka bir şey değil.

Miras kalınca mı adalet aklınıza geldi? Ben şeyi anlamıyorum. Herkes çalışıyor çabalıyor biri oyuncu olmuştur kazanıyordur biri kalkıp der ki şuna bak o kadar parayı ona verceğine fakire ver. Yahu insanlar niye haddini bilmiyor canı istemiş almış yiyip içiyor sanki her an yanında da çetele tutarlar. Sizinkide o hesap birine miras kalınca ne alaka onun çalışıp çabalamaması onca durumu ıyı olan ınsanlarada miras kalıyor. Zengın ama aıleden kalıyor çünkü adalet bu ısterse karun olsun miras haktır. Kadın miras parasının hesabını mı vercek ? Ortakçı mısınız? Ailesi yapmış etmış sonrada bırakmışlar. Görende direk havadan kazanılan içerik parası o paralarda alın teriyle kazanılmıştır kalmıştır

Onu anlatmak isteseniz cekip duran, sonunda biraz rahats eren kuzeninizi örnek secmezdiniz.Maddi olarak durumunuz iyi düzeydi olsaydi kuzeninizin artik rahat etmesine sevinirdiniz. Ben bu yüzden duygulariniza tercüman oldugumu düsünmüyorum

toplumda herkes kimsenin parası beni ilgilendirmez dese de ilgileniyor
Bunu sizin için söylemiyorum
Çok örneklerini gördüm
sızın etrafınızda cokca gordugunuz o ornekler normal degıl zaten , sızın bunu cokca gormenız normal oldugu anlamına gelmıyor herkesın oyle oldugu , olacagı anlamına da gelmıyor

dılegım herkes kalbının ekmegını yesın

allah kardesı bıle kardes yaratmıs ama kısmetını ayrı yaratmıs derler kımın ne kadar parası oldugundan kımın ne kadar harcadıgından kıme ne ? yok ona kalmısda bana kalmamısta yok herkes oyle dusunurmuste

yooo hıc de oyle degıl ?

Tek kuzeniniz değil daha o kadar çok haksızlık var ki... Ben de yolla birlikte günde 11 12 saatimi işe veriyorum. Bazen insan bunalıyor. Bunu da bir buhran anında yazdığınızı varsayıyorum. Sanırım demeye çalıştığınız şey tam tersi olsa o kıyas yapacak size hava atacak kadar kötü ve aynı zamanda tembel bir insanken neden ona nasip olan şeyin size nasip olmadığı... Malesef bunun cevabını bu dünyada alamayız... Bu arada herkes bu şekilde empati yapamaz keşke buraya yazmasaydınız. Yargılamak çok kolaydır böyle konularda. Çoğu insan bu tarz şeyler düşünür ama söylemez hatta söyleyeni ayıplar...

Neden konu sahibini bu kadar savunuyorsunuz ? Ben cevap vereyim çünkü aynı düşüncedesiniz. Ama konuya girip çok haklısınız kıskanmanız has etlenmeniz normal ben olsam bende çatlardım yazmıyorsunuz da diğer insanları eleştiriyorsunuz. Kimsenin kimseyi linçlediği yok kimse hatasızda değil ama bu kadar hastalıklı düşünceye de sahip değil. Ben uyarayım bu seviyede kötü düşünceyle ancak kendinize zarar verirsiniz

"Bir ev alabilmek için yıllarca çalışırken adalet mi bu?" aslında doğru bir soru ama kıyasladığınız kişi ve durum yanlış.
Soru gerçek muhataplarını bulduğunda çözüme yaklaşılacak.
Mesela senelerce okursunuz, dirsek çürütürsünüz ama diploması olmayan kişilerin size reva gördüğü yaşam biçimi yüzünden emeğiniz hiç olur.
Sürekli gittiğim marketin kasiyeri İngilizce master yapmış bir uluslararası ilişkiler mezunu gencecik, pırıl pırıl bir çocuk.
Ne alaka, diyorsanız alacağımız daha çok ders, yaşayarak öğreneceğimiz daha çok şey var demektir.

İyi de o yoklukta yaşarken siz nispeten rahat yasamissiniz? Sizce bu adalet mi?
Kalbinizi bozmayın...

Eski konularına bakın zorlandım dediği evi babası ikramiyesini vererek üstüne kendi birikimini koyarak almış kuzende dusundumu acaba neden bana yardım eden bir babam yok Adalet mi bu diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…