- 27 Ağustos 2017
- 3.516
- 5.895
- 158
- 30
- Konu Sahibi Yagmurdamla34
-
şimdiye kadar yokluk çekmiş hakkı değil mi bence hakkı tabi çalışan bir bayan olup sizin kendiniz almanı sizin için daha kıymetli amabu durumda onun neden hakkı olmasın kiarkadaşlar merhaba. benim bir kuzenim var küçük yaştan beri gerçekten yokluk içinde büyüdü. evlendikten sonra da durum bir tık iyi olsa da yine imkanlar kısıtlıydı. özellikle çocuk olduktan sonra çocuğa karşı aşırı korumacı ve bir şeyden eksik bırakmama derdindeydi ve rahatsız edecek düzeyde kıyas yapıyordu.ama durumunu iyileştirmek için hiçbir zaman uğraşmadı çabalamadı. çalışabilirdi çalışmadı hep eşinden bekledi. ama beraberinde sıkıntıyı da çekti. şimdi ona bir miras kaldı ve baya yüklü. ben onun adına bir evi olacağı için sevindim çünkü hiç kimse gerçekten yokluk ve sıkıntı çekmeyi hak etmiyor bana göre.fakat düşünün ki siz bir ev alabilmek için çalışıyorsunuz, çocuğunuz bebeğinizi sabahın köründe soğukta kaldırıp 10 yıl boyunca borç ödüyorsunuz,fakat başka biri hiç çabalamadan hazıra konuyor bu hak mı adalet mi şimdi diyesi geliyor insanın.
Evet bence de adalet mi bu? Kız yıllarca çekmiş diyorsun ben hep iyi olsun istedim diyorsun Allah da iyi etmiş işte.Hangi yolla iyi etsin istersen ona da karış.İyi olsun ama asırlarca çalışsın ancak öyle iyi olabilsin durumu böyle olmasın gibi mesela.Yani adaleti sorgulamak size düşmez çünkü Allah böyle uygun görmüş he şu da var bu kalan mirasın ona hayrının dokunacağına ne kadar eminsiniz ki? Hayır gibi görünende şer,şer gibi görünende hayır vardır.Ve son olarak size şunu diyeyim ki siz asla iyi niyetli biri değilsiniz bence.Biraz da olaya bu açıdan bakınız.arkadaşlar merhaba. benim bir kuzenim var küçük yaştan beri gerçekten yokluk içinde büyüdü. evlendikten sonra da durum bir tık iyi olsa da yine imkanlar kısıtlıydı. özellikle çocuk olduktan sonra çocuğa karşı aşırı korumacı ve bir şeyden eksik bırakmama derdindeydi ve rahatsız edecek düzeyde kıyas yapıyordu.ama durumunu iyileştirmek için hiçbir zaman uğraşmadı çabalamadı. çalışabilirdi çalışmadı hep eşinden bekledi. ama beraberinde sıkıntıyı da çekti. şimdi ona bir miras kaldı ve baya yüklü. ben onun adına bir evi olacağı için sevindim çünkü hiç kimse gerçekten yokluk ve sıkıntı çekmeyi hak etmiyor bana göre.fakat düşünün ki siz bir ev alabilmek için çalışıyorsunuz, çocuğunuz bebeğinizi sabahın köründe soğukta kaldırıp 10 yıl boyunca borç ödüyorsunuz,fakat başka biri hiç çabalamadan hazıra konuyor bu hak mı adalet mi şimdi diyesi geliyor insanın.
Başta iyi gidiyordun sonlara doğru fesatlasmissin kendi ekmeğine baksın herkes kendi agznla demişsin senden çok sefil bir hayat yaşadı diye anlatmışsın şimdi senden daha iyi şartlara geldi diye ne bı sorgulamaarkadaşlar merhaba. benim bir kuzenim var küçük yaştan beri gerçekten yokluk içinde büyüdü. evlendikten sonra da durum bir tık iyi olsa da yine imkanlar kısıtlıydı. özellikle çocuk olduktan sonra çocuğa karşı aşırı korumacı ve bir şeyden eksik bırakmama derdindeydi ve rahatsız edecek düzeyde kıyas yapıyordu.ama durumunu iyileştirmek için hiçbir zaman uğraşmadı çabalamadı. çalışabilirdi çalışmadı hep eşinden bekledi. ama beraberinde sıkıntıyı da çekti. şimdi ona bir miras kaldı ve baya yüklü. ben onun adına bir evi olacağı için sevindim çünkü hiç kimse gerçekten yokluk ve sıkıntı çekmeyi hak etmiyor bana göre.fakat düşünün ki siz bir ev alabilmek için çalışıyorsunuz, çocuğunuz bebeğinizi sabahın köründe soğukta kaldırıp 10 yıl boyunca borç ödüyorsunuz,fakat başka biri hiç çabalamadan hazıra konuyor bu hak mı adalet mi şimdi diyesi geliyor insanın.
Yazış şekliniz çok abes .. daha insiyatifli yazabilirdiniz..Aslında benim de anlatmak istediğim sistem olarakti bazıları çalışır bazıları hazıra konar ama hayat her zaman adil değildir.duygularima tercüman olmussunuz.maddi olarak durumum iyi düzeyde yorumlara da şaşırdım belki de ben ifade edemedim kendimi bilemiyorum.ben kişisel olarak kiyaslamiyorum bu örnekten yola cikarak,bazıları çok uğraşır çabalar olmaz bazıları hiç uğraşmaz çok rahat olur bu adaletli mi demek istemiştim
Aslında benim de anlatmak istediğim sistem olarakti bazıları çalışır bazıları hazıra konar ama hayat her zaman adil değildir.duygularima tercüman olmussunuz.maddi olarak durumum iyi düzeyde yorumlara da şaşırdım belki de ben ifade edemedim kendimi bilemiyorum.ben kişisel olarak kiyaslamiyorum bu örnekten yola cikarak,bazıları çok uğraşır çabalar olmaz bazıları hiç uğraşmaz çok rahat olur bu adaletli mi demek istemiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?