• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adaletli yaz tatili süresi

Siz ailenizle yaşamasaydınız size hak verebilirdim. Ama siz ailenizle tüm sene birlikte yaşarken eşinizin iki ayı ailesiyle geçirmesini sorun etmenizi doğru bulmadım. Gitmek istemiyorsanız gitmeyin. Ama eşinize engel olmaya çalışmayın. Biraz bencilce olur çünkü. Ve eşiniz çok anlayışlı bir insan bence.

Ayrıca fiziksel koşullar el vermiyorsa bilemem ancak yaylada küçük betonarme ya da prefabrik bir bina yapılamaz mı, banyo vs için. Yani oradaki koşulları 15 senede birazcık olsun düzeltme imkanı bulamadınız mı? Hem ailesine de bir katkınız olurdu.

Bu ne böyle ya hu ?
Sizin baş başa bir tatile gitme anlayışınız yok mu?
Tüm tatili ailelerde geçirmek çok saçma geldi bana.
konu sabununun asıl sıkıntısı bu bence ailede kalmak degıl .ki bence haklı da bi yerlere gitmek gezmek istiyor.topa tutulurum dıye yazmamış galiba.ama adam da haklı.

Eşim de ben de öğretmeniz. İkimizin de memleketi farklı. Benim memleketime 820, onunkine 500 km uzaktayız. Benim anne ve babam, yaklaşık 10 ay yanımızda kalıyor. Onun anne ve babası, hayvancılık yaptıkları için bize gelme şansları yok. 15 tatil ve 2 ay yaz tatilimiz var. 15 tatilde onun memleketine gidiyoruz. Bayram tatilinde de onun memleketine gittik. Yaz tatilinde 15 gün benim memleketime gideceğiz önce, sonra 1 ay onunkine. Yazın onun anne ve babasının yanına gittiğimiz yer yayla evi. Yani 2500 metre yükseklikte, ahşap, içinde su tesisatı olmayan, banyo vs bulunmayan yayla evi. 15 senedir her yaz bir ay kalıyoruz mecbur. Annesini ve babasını sadece biz gidersek görüyor. Ama ben çok mutsuzum. Yaz tatili benim için mutsuzluk 15 yıldır. Çok sıkılıyorum. İstersen gelme diyor ama bu defa da 1 ay yalnız çok sıkılıyorum. Bunun orta yolunu bulamadım. Benim anne ve babam 10 ay yanımda.Tuzum kuru gibi yani. O annesini yazın bir ay görüyor. İçimde iki farklı düşünce gidip geliyor. Ben memleketimi özlüyorum. 15 gün yetmiyor. Eşime söyleyince sen memleketini özlüyorsun sadece, anne baban yanında, ben anne babamı görmeye gidiyorum diyor. Bu tatil işi canımı sıkıyor gerçekten

Eşiniz haklı. Tabi sizin de haklı sebepleriniz var. Madem 2 hafta kalın sonra siz memleketinize geçin ve eşiniz de memleketinde kalsın helalleşin :)

Evet çözüm ama bu defa evliliğinden her yıl yaz aylarını çıkartmak gerekiyor. Yaşanılan ortamı bilmeden yorum yaptığınız için. Su yok, banyo yok, 20 gün saçımı yıkamadan gezmek zorunda kalıyorum. Adet dönemi var bunun. Dört duvar oda. 15 gün elektrik kesildiğini biliyorum. Telefon çekmiyor. Bildiğiniz survivor. Evet yeşil, yayla çok güzel ama bir yerden sonra sıkılıyorum. Oralı olup iki gün kalamayanlar var.
Koyde buyumeyen insan yaylada kalamaz bu sartlarda.Bilmediginiz icin gozunuzde canlandiramiyorsunuz.Elestirenler herhalde 2gece kalmaz.Esin senin psikolojini bozmaya mi niyetli.Hadi esinin hatri icin 1 hafta dayan gerisini memleketinde gecir.O da memleketinde ailesiyle kalsin.Belli ki senin ailen cocuk bakmaya geliyorlar 10ay yaninizda.Keyif icin degil.Esin anne baba hasretine dayanamiyorsa yilin yarisi en azindan gelip onlar baksin ozaman.

Ben tek çocuğum. Anne ve babamın bizde kalmasını eşim istedi. Benden başka kimseleri yok. Evimiz dubleks. Yani birbirimizi görmüyoruz aynı evde. İki katlı. Banyolar, odalar herşey ayrı. Sadece mutfak bir.
O zaman eşim annesini iki yılda bir görecek. O saçma olur.
nihayet cevap verdiniz anne babanızın neden sizle kaldığına :)
adam insanlık etmiş ailenizi getirtmiş maşallah diyeyim
siz hala onun günlerimden kıssam diyorsunuz ayıp ama

bu arada bende kalamazdım ne yalan söyleyeyim
ama 15 yıla kadar gitmez ilk yıllarda gitmek istememeye başlar ve gitmezdim
yazık değil mi eşinize senede 1 1 ay görüyor ailesini
belki oda istemez yaylayı ama napsın anne babası da böyle istiyor

eşin haklı senede bi kere görüyo sanada istersen gelme demiş. seninde annen baban yanında niye ille memleketine gitmek istiyosun. eskişehir yerine tatile gidin.maasın biri yaylaya gidiyosa, diğer ayın maaşıyla tatile gidin. 15 yıl boyunca hiçmi özenmediniz başbaşa tatil yapalım diye kıştan rezervasyon bile yaptırabilirsiniz. evet anne baba önemli ama insan kndine hiçmi vakit ayırmak istemez üstelik iki maaşlısın. çok ilginç bence adil olmayan kısmı burası. bizde paramız olsada her yeri gezebilsek diyoruz. sahil kesimine yakınızda gününirlşk gidebiliyoruz hiç olmazsa. sizin imkanınız var değerkengiremiyosunuz

Yazları birlikte gidin 15 gün kaldıktan sonra aileniz neredeyse onların yanına gidin sıkılıyorsanız.
Eşin de 15 gün daha kalsın sonra dönsün.
Bir de böyle bütün tatili anne baba yanında geçirmeyi anlamıyorum.
Bir yere gidemiyorsam evimde otururum en kötü.

Bir kadın en minimum masrafla nasıl yaşar bir hayal edin, onun çok çok daha azını düşünün eşimin annesi öyle yaşıyor. Bizim satın aldığımız hiçbir şey onun hayatında yok. Çamaşır makinesi, bulaşık deterjanı, şampuan, peçete, kahve, bisküvi, reçel, zeytin, salça, saklama kabı, tuvalet kağıdı, kolonya, hiçbiri yok.
Nasıl yaşadıklarını tahmin edebiliyorum şartlar zor belli.. ama eşim benim için böyle fedakarlık yapsa bende onun için yaparım.. sadece yazları orda kalıyorlar anladığım kadarıyla 15 tatil ve bayramlarda bu sıkıntıyı yaşamıyorsunuz.. yayla evine kendinize uygun düzenlemeler yapabilirdiniz bunca sene.. eşinizin kardeşleri var mı bilmiyorum ama tek çocuk olmak bir kaçış değil ki aile her çocuğunu özler onlarla vakit geçirmek ister yani..

Siz ailenizle yaşamasaydınız size hak verebilirdim. Ama siz ailenizle tüm sene birlikte yaşarken eşinizin iki ayı ailesiyle geçirmesini sorun etmenizi doğru bulmadım. Gitmek istemiyorsanız gitmeyin. Ama eşinize engel olmaya çalışmayın. Biraz bencilce olur çünkü. Ve eşiniz çok anlayışlı bir insan bence.

Ayrıca fiziksel koşullar el vermiyorsa bilemem ancak yaylada küçük betonarme ya da prefabrik bir bina yapılamaz mı, banyo vs için. Yani oradaki koşulları 15 senede birazcık olsun düzeltme imkanı bulamadınız mı? Hem ailesine de bir katkınız olurdu.
Beton ve prefabrik milli park olduğu için yasak. Ev, eski yapı olduğu için su deposu yeri yok. Su deposu dışarıya monte edilse bile, suyu ancak köy meydanından hortumla doldurma şansı var. Ancak ev, çeşmeden yüksek konumda. Ne yazık ki hortumla su çıkmıyor.

Nasıl yaşadıklarını tahmin edebiliyorum şartlar zor belli.. ama eşim benim için böyle fedakarlık yapsa bende onun için yaparım.. sadece yazları orda kalıyorlar anladığım kadarıyla 15 tatil ve bayramlarda bu sıkıntıyı yaşamıyorsunuz.. yayla evine kendinize uygun düzenlemeler yapabilirdiniz bunca sene.. eşinizin kardeşleri var mı bilmiyorum ama tek çocuk olmak bir kaçış değil ki aile her çocuğunu özler onlarla vakit geçirmek ister yani..
Diğer evleri de bir alt yükseklikte ve hemen hemen aynı. Ahşap ev, yine içeride su yok.

Yazları birlikte gidin 15 gün kaldıktan sonra aileniz neredeyse onların yanına gidin sıkılıyorsanız.
Eşin de 15 gün daha kalsın sonra dönsün.
Bir de böyle bütün tatili anne baba yanında geçirmeyi anlamıyorum.
Bir yere gidemiyorsam evimde otururum en kötü.
Eşim de zaten 10 ay evde oturuyoruz, en azından tatilde annemi göreyim, zaten 76 yaşında, toplamda daha kaç gün göreceğim ki diyor.

Okudukça cvp yazıyorum, bazen gözümden kaçıyor. Her an elimde telefon yıl ki

Oralı olanlar yayla için can atıyor. Sosyal medyada bir görseniz gün sayıyorlar. 12 ay kalın desem eşim kalır. Ben patlıyorum, içim sıkılıyor, delirecek gibi oluyorum sırf eşimi yalnız bırakmamak için kalıyorum ama eşim tek dakika sıkılmıyor. Üstelik 24 saat birlikteyiz. Yani beni bırakıp sağa sola gitmiyor. O nereye giderse ben de gidiyorum ama sıkılıyorum.

Koyde buyumeyen insan yaylada kalamaz bu sartlarda.Bilmediginiz icin gozunuzde canlandiramiyorsunuz.Elestirenler herhalde 2gece kalmaz.Esin senin psikolojini bozmaya mi niyetli.Hadi esinin hatri icin 1 hafta dayan gerisini memleketinde gecir.O da memleketinde ailesiyle kalsin.Belli ki senin ailen cocuk bakmaya geliyorlar 10ay yaninizda.Keyif icin degil.Esin anne baba hasretine dayanamiyorsa yilin yarisi en azindan gelip onlar baksin ozaman.
Biz çocuk sahibi değiliz. Çocuk sahibi olmayı düşünmedik. Bir defa denedik, hamile kaldım, kalbi durdu. Bir daha da niyetlenmedik.

Çocuk var mı bilmiyorum ama siz yaylaya gitmezseniz sadece benzin masrafı olur.. Artan parayla da 3-5 gün tatile çıkarsınız birlikte Açıkçası imkan olmayan yayla evine gitmemeniz bence hakkınız kimseyle aynı odada yatmak zorunda değilsiniz eşiniz bir ay gitsin sizde kendi memleketinize gidin sonra buluşup tatile çıkın ama tatile gidilmez mi 15 yıldır yazık yani.
Masrafların benimle ilgilisi yok. Eşim tek de gitse aynı şeyleri mecbur alacak. Bir de şöyle bir sıkıntı var eşim ne yiyeck. Annesi 76 yaşında, 16 büyükbaş hayvana tek başına bakıyor. Kendisi artık ekmek yapıp, onların memleketibe özel kuru peynirle 3 öğün geçiriyor. Eşime yemek yapıp, kahvaltı hazırlayacak kimse yok. Eşim de 1 ay ineklerin kışlık yemesi için çayır biçiyor. Bir ay sıkı çalışıyor. Ben de imkanlar dahilinde yemek yapıyorum. Çayıra gidip çayır çevirmeye yada ot toplamaya yardım ediyorum.

Nasil su yok? Yakinda temiz su kaynağı yokmu? Bu insanlar ne iciyor? Hayvanlar?
Su isitip yıkanın hergün.
15 ev için bir çeşme var. Altında yalak var. Suyu her gün ne ile ısıtayım. Öyle tüp vs hergün git al mesafede değil. İnsanlar gıdım gıdım kullanıyor herşeyi. Dağ başı. Ayrıca ev ahşap, yıkanacak yer, tuvalaet olaraj kullanılan yer, onun da zemini ahşap. Dökülen su zemin tahtasına gidiyor ve ahıra akıyor. Zamanla çürüme yaparmış. Biz banyo yapınca eşimin annesi söyleniyor. Bir ayda en fazla 2 defa. İlçeye gittiğimiz zaman kuaförde saçlarımı yıkatıyorum. Bir tane otel açıldı, o da gecelik iki kişi 350 lira, sırf banyo için gidilmez. Senelerdir çözüm bulamadım bu işe.eve su tesisatı çekmek yasak. Zaten iki parmak kadar akan çeşme.

bu sisteme göre eşiniz hala istemiyorsan gelme diyorsa maşallah diyorum
genelde erkekler kabul etmez bunu ve siz hala kafaya takıyorsunuz bu durumu
memleketinizi özlediyseniz 2 hafta tek gidin sonra da eşinizin yanına gidin
Şartlar o kadar kötü ki eşimin annesi bile, hatta oralı olan herkes neden gittiğime şaşırıyor. Sadece eşimi yalnız bırakmamak için gidiyorum. İyi günde kötü günde durumu

anne babanız neden 10 ay sizde kalıyor. eşin sıkılmıyor mu. çok mu yaşlılar. adam ailesini görmek istemekte haklı. bence herhangi bişey söyleme hakkınız yok .Biz de temmuz da izin alıcaz iki hafta. hiç ailelerin yanına gitmeyi düşünmüyorum. bayramda gideriz. iki haftalık süre de kendi tatilimi yapıcam.tur ile yer ayarladım. deniz tatili yapıcam.. Her izinde de aynı geçirilmez bence. Farklı tatil planlayın eşinizle.benim iki ay tatilim olsa. ooo dünya turuna çıkarım.
Eşim tek çocuk olduğum için kendi teklif etti. Neden koca bir şehirde onlar yalnız, sen başka bir şehirde yalnız olasınız ki dedi. Öğretmen olduğumuz için illerarası tayin çok zor. Hele benim memleketim tamamen kapalı. Eşime göre para kazanmak için insan anne ve babasından bu kadar ayrı düşmemeli. Biz gidemiyırsak onlar yanımızda olmalı. Ama onun ailesi hayvancılık sebebiyle başka şehri bırakın, Köy dışına bile adım atamıyorlar. Dolayısıyla o da en azından benim anne ve babamı hayattayken doya doya görmemi istedi. Hatta ben de eşime eğer gün olurda hayvancılıktan vazgeçerlerse bulunduğumuz şehlrde onun ailesi için de minik bir ev tutup, yemeklerini vs yaparız dedim. Ama onlarınki şu aşamada çok çok zor

eşinizin annesigilin yaylasına prefabrik içinde herşeyi olan bir ev alın.20-25 civarında. yani dubleks evi olan bunu da yapabilir gibime geldi.o zaman banyo idi tuvalet idi sorunu kalmaz.
Dubleks evin bizim olduğu fikrine nasıl vardınız? Evimizin 10 yıllık kiracısıyız.Yayla dediğim yer 2500 metre rakımlı, milli park alanı. 20-25 binlik prefabrik evler, ilk kış mevsiminde yağan kar altında kibrit kutusu gibi gider. Ahşap görünüm Dışında ev yasak. Dışı ahşap kaplama yada tamamen ahşap bir evin, beton temeli ile maliyeti bugün 60 bin lira. Ayrıca evi yapacak arsa nerede? İnsanların tapulu çayırları ve ortak meraları. Öyle isteyen istediği yere ev yapamıyor. Ayrıca evler birbirine 5 metre yakınlıkta. Çeşmeden uzaklaşamzsın. Şirinleri evi gibi. Dipdipe

Kendi ailenize maliyet hesabı yapmıyorsanız eşinizin ailesine de yapmayın derim. Sonra o iyi niyetli adımlar yol su elektirik ve ben senin ailene 10 ay katlanıyorumlara döner. Çünkü bağımsız dubleks bile olsa 10 ay altlı üstlü kalmak isteyeceğinizi sanmam eşinizin ailesiyle
Kendi aileme maliyet hesabı neden yapayım?10 ay babam da giderlerimize ortak. Mesela su faturasını babama ait, mutfak alışverişinin çoğunu babam yapar. Her gün alışveriş yapar gelir. Pazar alışverişinden tutunda deterjan kadar babam alır getirir.

Back
X