• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adam yerine konumak istiyorum

sende bir problem yok çevrendekiler problemli lise yıllarında bana böyle salakmış gibi davranan ınsanlar olurdu en sonunda tahammul edemedim açtım ağzımı yumdum gözümü,uzaklaş onlardan gerekirse tek takıl.Olgun hanım hanımcık ınsanlarla muhattap ol ,kendini ezdırme ,saygılı olmaları konusunda uyar onları bu yaptıklarının doğru olmadığını konuş.sessiz kaldıkça bu duruma kendini çok yıpratırsın .bi sesini çıkar tavrını koy bir daha yapamayacaklar

rahatsız olduğumu söylüyorum tersliyorumda bazen bu seferde ' oooooo bakın kızdı kızdı .bişey demeyelim .' diye dalga geçiyolar. üniversiteye gidiyoruz ama lise çocukları gibi davranıyolar .özellikle gruptaki bi kaç kişi. onlar olmasa belkide dalga konusu olmicam grupta.

Eğer utangaç olduğun için böyle davranıyorlarsa bence salak olan onlar.
Onlar gibi edepsiz olmaktansa utangaç olmayı tercih etmelisin.
Asıl onlar seni taşıyamıyorlar bunu zaman geçtikçe, tecrübe kazandıkça göreceksin.

Bencede o ortamdan kurtul ve kendine samimi, içten ve sevgi dolu arkadaşlar bul.
Bunlar kötü insanlar, değişmezler....
utangaç ve çoğu konuda kendne güvni olmayan biriyim malesef. belkide o yüzden böyle davranıyolar . çoğu şeyi alttan alıyorum . bu da aileden gelen bşey ama kendimi değiştiremiyorum ki :(

Canim bana arkadasim varligim yoklugumun bi farki olmadigini soylese asla yuzune bile bakmam
Cekingen olmaninda bi mahsuru bi ayibi yok bu senin mizacin bu yastan sonrada degisemezsin buyuzden de kendini degil arkadas ortamini degistir
Ayricada birinin espirisini begenmediysen gulmek zorunda degilsin yada ortamda donen muhabbet seni sarmiyosa eslik etmek zorundada degilsin

Bana bu laflari edenleri eşşek sudan gelene kadar doverdim. Kötü örnek olmak istemem ama böyle.
Neden bunlara takiliyorsun?
Ya da acaba bir sey diyeceğin zaten 5 şey mi soyluyorsun? Sessiz konusup lafi uzattikca uzatiyor musun?
Hic alakasız seylerden mi bahsediyorsun?
Ama sana tavsiyem o insanciklardan uzaklas lütfen. .

O arkadaslardan hemen uzaklas bence de.. oyle dusunseler bile seninle alay etmeye haklari yok!
Universitedeki ev arkadasim emin ol senden cok daha utangaç cekingen biriydi siniftan herkes cikmadan cikmazdi bile ayakta gorulmemek icin. Hatta ilk once biz gidip otururduk kimse gormesin diye.. ben de onunla erkenden gitmek zorunda kalirdim. Kantine bile arkama saklanarak girip yürürdü.

Diger arkadaslarimla tanistirdim kendine guvenmesi icin elimden geleni yaptim. Birlikte aştık yani.

Uzun oldu kusura bakma ama lutfen seninle dalga gecmelerine izin verme emin ol iyi arkadaslarin da olacak.

sizin arkadaşınız çok şanslıymış . keşke benimde sizin gibi bi arkadaşım olsaydı .

Bana bu laflari edenleri eşşek sudan gelene kadar doverdim. Kötü örnek olmak istemem ama böyle.
Neden bunlara takiliyorsun?
Ya da acaba bir sey diyeceğin zaten 5 şey mi soyluyorsun? Sessiz konusup lafi uzattikca uzatiyor musun?
Hic alakasız seylerden mi bahsediyorsun?
Ama sana tavsiyem o insanciklardan uzaklas lütfen. .

bazen laf olsun diye muhabbet açıyorum evet ama genelde onlar ne konuşuyosa o konuyla ilgili bişey söylüyorum . çok gereksiz konuştuğumu düşünmüyorum ama dışardan nasıl görünüyo bilmiyorum tabi.

Sana yardımcı olmak yerine seni daha da içine kapatmaya çalışıyor bunlar! Bence daha iyi anlaşabileceğin arkadaşlar bul.

sizin arkadaşınız çok şanslıymış . keşke benimde sizin gibi bi arkadaşım olsaydı .

Gercekten onlara katlanmak zorunda degilsin canim sen arkadasim kadar cekingen degilsin anlatsam nelerle ugrastigimizi sasirirsin inanki. tabiki cok iyi arkadaslarin olacak.

Bence ilk yapman gereken ya saglam bir tepki gostermek ya da tamamen hayatindam cikarmak emin ol birsey kaybetmeyeceksin. Aksine daha mutlu olacaksın. Bu durumda okula gitmek bile istemezsinki.. Arkadasimdan biliyorum cogu zaman zorla gotururdum derse.

moralim çok bozuk . resmen eve geldikten sonra ağladım bu sebepten.
arkadaşlarım bana kendimi aptal gibi hissettiriyolar.
bilmiyorum gerçekten onların dediği gibi ot muyum .

grup içersinde herkes gibi bende konuşuyorum . gülüyorum . bi kenara çekilip sessiz sessiz oturmuyorum ama yinede ben konuşutuğum sırada hemen espiriler geliyo ' aha susun konuştu durun . bakalım ne diyecek ' gibi şeyler söylüyolar. ben onlar için ha varmışım ha yokmuşum .bişey fark etmiyomuş .en çokta bu sözlrine kırıldım.

bi kafeye gidiyoruz sipariş vericez espiriler yapılıyo sen söylemezsin dur ben veririm sipraişini. sınıfta hocaya bişey söylemek istiyorum mesela ' aa sen nasıl konuşacaksın kızarır bozarırısın şimdi hahaaha ' sınıfta veya dışarda tanımadığım biri bişey sorsa bana ' senide adamdan saydılar bak ne güzel ' gibi şeyler sölyüolar.

utangaç biriyim ama arkadaşlarıma karşı soğuk sessiz değilim . bişeyler yaparak utangaçlığımı aşmaya çalışıyorum ama onlar böyle davrandıkça kendimi salak ,bişey beceremezmişim gibi hissediyorum.

üzerimde müthiş bi baskı hissediyorum. elim kolum bağlı gibi.

bişeyler anlatınca benide dnlemelerini yorum yapmalarını istiyorum artık. 'he ' denip geçiştirilmek istemiyorum. nasıl kurutlabilirim bu durumdan ?lütfen bişeyler söyleyin
Bu insanlarla arkadaşlığı hemen ama hemen bırak. Nasıl insanlar bunlar, insanları rencide etmeyi espiri konusu yapacak kadar acizler mi, kaç yaşındalar 10 falan mı. Tepkinide göster, tepki göstermediğin için üstüne oynuyorlar. Rahatsızlığını dile getir, bu şekilde konuşmaya haklarının olmadığını söyle. Arkadaşsız kalsan psikolojin daha az bozulur emin ol. Arkadaş çevreni değiştir, bu tip insanlardan uzak dur.

Bu kişiler normal değil, arkadaş gibi değiller. Arkadaşlık bu değil.
Ama sen bunlara kalmışsın. Neden? Daha elit, insani ve mantıklı insanlarla da frekansın uymamış. Önce bu kişilerle irtibatını kes ve sonra kendine özeleştiri yap. Birşeyleri yanlış yapıyor olmalısın ki düzgün çevre edinemiyorsun. Eksikliğin neyse bul ve kendini geliştir. O zaman çevrendeki yakın arkadaşların da doğru düzgün insanlardan oluşabilir sanıyorum.

Back
X