hiç tereddütsüz adana diyorum. adanalıyım mersinde yazlığımız var yani ki şehri de çok iyi bilirim. aslında maddi imkanlarınızla da alakalı. eğer uygun fiyata sessiz sakin bir yer diyorsan erdemli taraflarında yaz kış oturma imkanınız varsa mersin'e gidin. erdemli şehir merkezine sürekli dolmuşu olan yaklaşık yarım saat 40 dk mesafede bir ilçe bu arada. ama şehir merkezinde yaşamak istiyorsan buna imkanın da var adanayı tercih etmelisin. adana'da çukurova şu an en iyi yer. süleyman demirel bulvarı güzelyalı mahallesi hem evlerin yeni olmasıyla, hem insanlarıyla, hem imkanlarıyla yaşanacak bir yer. ondan sonra sırasıyla mahfesığmaz, toros gibi mahalleler var. tabii en lüks semt ziyapaşa civarı. ordaki evler pek yeni değil ama çok nezih bir semttir.
fotoğrafla şehir beğenmek bana hiç mantıklı gelmedi bu arada :))fotoğraf istiyosan adana fotoları burda
bu arada neden adana dediğimi de söyleyeyim mersin inanılmaz göç aldı bana göre yaşanacak hali kalmadı. tek bşaıma çarşıya çıkmaya çekiniyorum maalesef. forumdan öteye gitmiyorum diyebilirimn. otogar civarındaki mahalleler özellikle çok fena. ha adana'da yok mu evet var bu kadar fazla değil ve çok yayılmış durumda değil bu tip insanlar belli yerlerde yaşıyorlar. haberlerde izliyorum ama hiç cono kavgası görmedim mesela gerçekte
ben 28 yıldır adanalı 14 yıldır da mersinde yazlıkçı olarak yazıyorum bunları. iki şehrinde merkez ilçelerini çok iyi bilerek söylüyorum ama başka özel nedenleriniz varsa mesaj atıp sorabilirsin tereddütlerini. umarım hayırlısı olur sizin için
burda 700 veriyorz ordada yıllık 9000 e kadar yolu var. dedimya ben internette bakıyorum yeni ev kiralık sadece huzurevlerinde yada guzelyalıda var. ama baraj yolu turgut özal diyince bende oralara ağırlık veriyorum
ohooo 9 bin süper benim annemler turgut özalda sıfır eve çıktılar 2011 eylülde 9 binmiş kiracıların söylediğine göre yıllık kirası. bizim evden daha uyguna da vardır benim duyduğum 7 bine kadar ev bulunuyormuş bulvar üstü olmazsa
hayırlısı olsun yazlar dışında hiç bir sıkıntınız olmaz allah'ın izniyle. turgut özal'da oturursanız varsa çocuğunuzun gideceği okullar da iyi olur, çevresi ortamı falan. inşallah her şey yolunda gider sizin için. merak ettiğiniz ya da yardıma ihtiyacınız olan bir şey olursa mesaj atabilirsiniz ailem orda ben adana'da olmasam da elimden geleni yaparım :) bizim apartmanda boş daireler var ama kiralık değiller :/
baraj yolunda yeni ev yok yalnız pek :/ beyazevler de güzel bu arada oralara da bakabilirsiniz
iki şehiride gördüm çok iyi biliyorum diyemem ama nedense mersin benim daha çok hoşuma gitti.belki sahili olduğu içindir ama çok beğendim.kötü tarafı çok göç alıyor biraz karışık bir memleket oldu ama güzel bir semtinde oturursan rahat edersin bence
canım adanada dogmus ve mersinde yasayan biri olarak yazıyorum
adanaya asıgım çok sewiyorum büyükşehir imkanları çok fazla ....temiz nezih yerlerin sayısı çok fazla...turgut özal...kenan evren...mahvesıgmaz benm için en güzell yerleri ki bu kişiye göre degişir
gelelim mersine... mersinde kolay yasaması alışverişi ama sürekli kendini tekrarlarsın yani adana gibi hareketli degil ama evet denizi var deniz sewiyorsanız mersini terci edin derimm...
pozcu en nezih yerlerindendirr
Mersinliyim, Adanayıda severim Mersinide. Adana ile Mersin arasında pek büyük farklar yok.Aynı yörenin insanı neticede.Adana daha büyük, sanayi şehri.İş alanı daha fazla.Barajyolu, Turgut Özal, Sular,Gazipaşa gibi semtler iyi semtleri.Evlerin eskiliğine aldanmayın gayet pahalıdır kiraları,çünkü işlek yerler.Mersin daha turistik bir yer. Daha düzenli vede daha güzel. Denizide güzel, kiralar normal seviyede. İnsanıda iyidirde çok fazla göç aldı o yüzden bozuldu biraz. Mersinin en iyi semti Pozcu, Mezitlide iyidir.
bunlardan sondan bir önceki fotoğraf eski sadece o da çok güzel çıkmış diye koydum ki googledan rastgele bulduğum fotoğraflar bunlar.
ha bi de mavi bulvar diyorsunuz da maddi imkanı varsa mavi bulvar çok da yaşanası bir yer değil. turgut özal süleyman demirel dururken mavi bulvar'a gitmek saçma bence. bu saydıklarım olmuyorsa da toros mahallesi hayal park civarına bakabilir. en olmadı real yolu hatta orda toki bile var.
yine de bence en güzel yer ziyapaşa özsüt, yüzevler civarı ama orda yeni ev bulmak imkansız biraz da tuzludur kira ve aidatlar
burda 700 veriyorz ordada yıllık 9000 e kadar yolu var. dedimya ben internette bakıyorum yeni ev kiralık sadece huzurevlerinde yada guzelyalıda var. ama baraj yolu turgut özal diyince bende oralara ağırlık veriyorum
ikisine de çok gittim
Adana benim gözümde köyden farksızdı eskiden,ama gidince...
uvvv
yani süper bi yer
denizi yok ama suyu çok =))
manzarası güzel
herşey var elinizin altında,mesire yerleri ,bisiklet yolları...
ben doğma büyüme istanbulluyum ama ilerde Adana'da yaşasam hiç of demem...
ama adana biraz şey..yani nasıl deyim gençleri biraz tuhaf...biz kızbaşımızayken yiyecek gibi bakıyolar,rahatsız edici derecede yani...ama başımızda bi erkek olunca adamdan mı sayıyolar artık,kimse bakmıyo...
eminim birilerinin tepkisini çeker bu dediğim; öyleleri heryerde var falan derler,buna da kabul ama adana biraz farklı...Adamlarda 'ne baktın lan' kavgası var,ya da kavgadan sonra adam toplama...Çok adanalı arkadaşım var çok duydum yani bu tür şeyleri....
mersine gelincee
a çok gelişmiş güzel bir şehir,ama sırf denizi için tavsiye edilmez zaten adana mersin hızlı trenle 3.75 kuruş,1 saat sürmüyo bile.Gezeceğiniz denize gireceğiniz varsa gidersiniz elbet,nolcak :)
şimdiden hayırlı olsun yeni yeriniz
eşim adana dan iş teklifi aldı. mersine de bakacak. ama ben nerede oturmalıyız a karar veremiyorum. oradaki hanımlardan fikir yardımı bekliyorum. bu şehirler hakkında bi fikrim yok iyisiyle kotusuyle fikirlerinizi bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?