Adana'da yaşayan hamileler:)

kızlar selam, dün sabah rıza beydeydimiçeri girer girmez tansiyonumu ölçtürdü hiç yapmadığı şey 12-7 çıktı ne oldu dedim, elin yüzün ödem farkında değil misin dedi? farkındayım da çok önemsemedim dedim , tuzu tamamen kesiyorsun ve dikkat ediyosun son 3 aya girdik ödem olmamalı dedi, ilk gebeliğimde hiç olmamıştı ama onun son 3 ayı ekim kasım aralıktı, şimdi tam sıcağa gelecek ve ben çekirdek erik felan derken son 2 aaydır baya baya tuz yedim, şimdi slataya bile tuz atmıyorum dikkat edeceğim umarım kilo da alamam :(

kızlar selam, dün sabah rıza beydeydimiçeri girer girmez tansiyonumu ölçtürdü hiç yapmadığı şey 12-7 çıktı ne oldu dedim, elin yüzün ödem farkında değil misin dedi? farkındayım da çok önemsemedim dedim , tuzu tamamen kesiyorsun ve dikkat ediyosun son 3 aya girdik ödem olmamalı dedi, ilk gebeliğimde hiç olmamıştı ama onun son 3 ayı ekim kasım aralıktı, şimdi tam sıcağa gelecek ve ben çekirdek erik felan derken son 2 aaydır baya baya tuz yedim, şimdi slataya bile tuz atmıyorum dikkat edeceğim umarım kilo da alamam :KK43:
Ben de hipotroidi yüzünden iyot almam önemli diye diye her zamankinden de tuzlu yemeye alıştkm yavaştan azaltmaya çalışıyorum. Başkentte rutin içerdeki hasta çıkana kadar hemşire kilo ve tansiyon ölçümü yapıor. Kilo yapı meselesi bence. İlkinde nası olduusa benzer alırsın kiloyu. Ödem de bu kadsr dikkat ediyorsan geçer zaten :)

kızlar selam, dün sabah rıza beydeydimiçeri girer girmez tansiyonumu ölçtürdü hiç yapmadığı şey 12-7 çıktı ne oldu dedim, elin yüzün ödem farkında değil misin dedi? farkındayım da çok önemsemedim dedim , tuzu tamamen kesiyorsun ve dikkat ediyosun son 3 aya girdik ödem olmamalı dedi, ilk gebeliğimde hiç olmamıştı ama onun son 3 ayı ekim kasım aralıktı, şimdi tam sıcağa gelecek ve ben çekirdek erik felan derken son 2 aaydır baya baya tuz yedim, şimdi slataya bile tuz atmıyorum dikkat edeceğim umarım kilo da alamam :KK43:
Aman diyim canım sakın tuzlu çerez ve turşu yeme ben ilkinde yedim başıma gelenleri biliyosun. İkincide asla tuz kullanmadım eser miktarda tuz atıyordum bazı yemeklere nadiren. Zamanla alışıyorsun zaten sonrada tuzlu yiyemiyorsun. Bana artık normal tuzlu yemekler bile aşırı tuzlu geliyor. Tansiyon olayı çok önemli ihmale gelmez, bundan sonra ödemlerinde artacak o yüzden bol bol su iç

ben de hastane seçme aşamasındayım. şimdilik başkente gidiyorum eşim yenidoğan ünitesi olduğu için metroyu istiyor ama herkesten metronun pis olduğunu duyuyorum. göz göre göre nasıl olabiliyor anlamıyorum bu pis olma durumunu. ben medline istiyordum ama orda da normal doğum yapmak zormuş anladığım kadarıyla. normal doğum için geriye ortadoğu kalıyor ve orası da pek masum değil enfksiyon hijyen konusunda. ayrıca çok da kalabalık olduğunu duyuorum. artık normal doğum kararımdan şüpheye düşer oldum zaten henüz kesin olup olmayacağı belli de olmaz. ne zormuş :KK43:
Ne kadar medline hastanesinde dogum yapacak arkadasim varsa hepsi sezeryan. Hic normal dogum yapani duymadim. Ablam özel adana hastanesinde dogum yapti. O cok memnundu. Hem hastaneden hem doktoru muzaffer beyden. Gercekten cok zor. Canini daha onemlisi evladini emanet ediyosun. Hastane doktor ebe hemsire temizlik hersey cok onemli. Insallah secimlerimizden dolayi memnun oluruz.

Ben de hipotroidi yüzünden iyot almam önemli diye diye her zamankinden de tuzlu yemeye alıştkm yavaştan azaltmaya çalışıyorum. Başkentte rutin içerdeki hasta çıkana kadar hemşire kilo ve tansiyon ölçümü yapıor. Kilo yapı meselesi bence. İlkinde nası olduusa benzer alırsın kiloyu. Ödem de bu kadsr dikkat ediyorsan geçer zaten :)
İlkinde 8 kilo aldım ama bunda 10-12 olur gibi zaten zayıf değilim Can'ım sıkılıyor ....

Aman diyim canım sakın tuzlu çerez ve turşu yeme ben ilkinde yedim başıma gelenleri biliyosun. İkincide asla tuz kullanmadım eser miktarda tuz atıyordum bazı yemeklere nadiren. Zamanla alışıyorsun zaten sonrada tuzlu yiyemiyorsun. Bana artık normal tuzlu yemekler bile aşırı tuzlu geliyor. Tansiyon olayı çok önemli ihmale gelmez, bundan sonra ödemlerinde artacak o yüzden bol bol su iç
Turşu şalgam ve çekirdek.... Son 2 aydır baya baya yedim ve şuan kestim ayaklarım ellerim şiş şuan bile

Ne kadar medline hastanesinde dogum yapacak arkadasim varsa hepsi sezeryan. Hic normal dogum yapani duymadim. Ablam özel adana hastanesinde dogum yapti. O cok memnundu. Hem hastaneden hem doktoru muzaffer beyden. Gercekten cok zor. Canini daha onemlisi evladini emanet ediyosun. Hastane doktor ebe hemsire temizlik hersey cok onemli. Insallah secimlerimizden dolayi memnun oluruz.
Özel adana hastanesinde asla ve asla doğum yapmam. Hastane sahibinin zihniyetine ve ne kadar ucuz ve kötü satınalmalar yaptığına çok yakından şahitim. Marsaya ordan daha çok güvenirim. Kalabalık düzeyi de denk zaten. Zaten güvenmediğim enfeksiyon riski yüksek bir hastanede iyi bir doktor dahi olsa normal doğum yapacağıma temiz bir yerde sezaryen yapayım daha iyi diyor insan bi noktadan sonra...

Özel adana hastanesinde asla ve asla doğum yapmam. Hastane sahibinin zihniyetine ve ne kadar ucuz ve kötü satınalmalar yaptığına çok yakından şahitim. Marsaya ordan daha çok güvenirim. Kalabalık düzeyi de denk zaten. Zaten güvenmediğim enfeksiyon riski yüksek bir hastanede iyi bir doktor dahi olsa normal doğum yapacağıma temiz bir yerde sezaryen yapayım daha iyi diyor insan bi noktadan sonra...
benim de en korktuğum enfeksiyon riski, o yüzden medlına daha temiz geldiği için bana, sakin olduğu için ve de daha önceki doğumumda sorun olmadığı için yine orda yapacağım , annem aralık ayında menisküs ameliyatı oldu medlına da yine ilgileri alakaları ve saat başı odayı gelip temizlemelerinden memnun kaldım şimdilik en iyisi orası gibi geliyor tabii benim tercihim sezeryan olduğu için, normal doğum isteyenler daha çok düşünmeli

benim de en korktuğum enfeksiyon riski, o yüzden medlına daha temiz geldiği için bana, sakin olduğu için ve de daha önceki doğumumda sorun olmadığı için yine orda yapacağım , annem aralık ayında menisküs ameliyatı oldu medlına da yine ilgileri alakaları ve saat başı odayı gelip temizlemelerinden memnun kaldım şimdilik en iyisi orası gibi geliyor tabii benim tercihim sezeryan olduğu için, normal doğum isteyenler daha çok düşünmeli
Bugün başkentte kontrolüm vardı vaktimiz kalırsa dönüşte uğrayacaktık medline a da. Muayenemiz biraz uzun sürünce eşimin vakti kalmadı. Daha sonra telefon açtım. Birkaç doktora indirirseniz merak ettiğiniz şeyleri asistanlarıyla görüşebilirsiniz dedi görüştüğüm kişi. Her doktorun farklı uygulama ve tercihleri var dedi ama normal doğuma gelmiormuş doktorların çoğu, hastasını nöbetçi doktora bırakmayıp normal doğumuna kendi gelen doktorların isimlerini öğrenebilir miyim dedim öyle bişe yok her doktor doğum başlayınca bilgi verilior ve geliyorlar dedi. Yemedim ama bakalım :d uğrayıp yüz yüze konuşcam tekrar. Selçuk gürbüzü tavsiye etmişti arkadaşım. Ortadoğudayken doğumhnu o yapmış ve baştan kararı sezaryen olmasına rağmen iki hafta önce doğum başladığında son ana kadar normal doğum için desteklemiş ama selçuk gürbüz muayeneyi özelde yapıp sadece ameliyathane kullanıormuş. O da çok işime gelmedi .başkentteki doktorum da teyit etti sezaryen olmadıkça ben gelemem doğuma nöbetçiler yaptırıor diye. Bir de ona da danıştım tüp bebek olduğu için doğum şekli konusunda değişik bir tavsiyeniz var mı diye, her şey yolunda gittiği sürece öncelikle tavsiyem normal doğum dedi. Çok zooor çok bu işler /:

Bugün başkentte kontrolüm vardı vaktimiz kalırsa dönüşte uğrayacaktık medline a da. Muayenemiz biraz uzun sürünce eşimin vakti kalmadı. Daha sonra telefon açtım. Birkaç doktora indirirseniz merak ettiğiniz şeyleri asistanlarıyla görüşebilirsiniz dedi görüştüğüm kişi. Her doktorun farklı uygulama ve tercihleri var dedi ama normal doğuma gelmiormuş doktorların çoğu, hastasını nöbetçi doktora bırakmayıp normal doğumuna kendi gelen doktorların isimlerini öğrenebilir miyim dedim öyle bişe yok her doktor doğum başlayınca bilgi verilior ve geliyorlar dedi. Yemedim ama bakalım :d uğrayıp yüz yüze konuşcam tekrar. Selçuk gürbüzü tavsiye etmişti arkadaşım. Ortadoğudayken doğumhnu o yapmış ve baştan kararı sezaryen olmasına rağmen iki hafta önce doğum başladığında son ana kadar normal doğum için desteklemiş ama selçuk gürbüz muayeneyi özelde yapıp sadece ameliyathane kullanıormuş. O da çok işime gelmedi .başkentteki doktorum da teyit etti sezaryen olmadıkça ben gelemem doğuma nöbetçiler yaptırıor diye. Bir de ona da danıştım tüp bebek olduğu için doğum şekli konusunda değişik bir tavsiyeniz var mı diye, her şey yolunda gittiği sürece öncelikle tavsiyem normal doğum dedi. Çok zooor çok bu işler /:
Sizleri gördükçe ilk hamileliğim aklıma geliyor :) her doğumun avantajı dezavantajı var , normal doğum yapıp 20 dikişi olup pişman olanda var sezeryan olup 2 ay yataktan kalkamayanda var , çok kişiye bağlı bir olay , inanın en iyisini siz bileceksiniz belki bebeğin ters olacak belki sancın gelmeyecek belki bir sancıyla şıp diye normal doğuracaksın, ben son ana kadar normal istedim ama Bebek 4 kilo olunca ilk doğumum olunca ne Rıza bey tavsiye etti ne de ben kendim de o cesareti bulamadım pişman olmadım çok da memnun kaldım ve ben 38+0 da sezeryana karar verdim 3 gün sonra doğdu Rıza bey yine de normale gelecekti ama herkese gelmiyorum demişti, yani o yüzden sana kesin birşey söylememiştir Medlına , Başkent'te asla gelmiyorlar bir arkadaşım Ebru tarımın asistanlarının elinde rezil oldu

Sizleri gördükçe ilk hamileliğim aklıma geliyor :) her doğumun avantajı dezavantajı var , normal doğum yapıp 20 dikişi olup pişman olanda var sezeryan olup 2 ay yataktan kalkamayanda var , çok kişiye bağlı bir olay , inanın en iyisini siz bileceksiniz belki bebeğin ters olacak belki sancın gelmeyecek belki bir sancıyla şıp diye normal doğuracaksın, ben son ana kadar normal istedim ama Bebek 4 kilo olunca ilk doğumum olunca ne Rıza bey tavsiye etti ne de ben kendim de o cesareti bulamadım pişman olmadım çok da memnun kaldım ve ben 38+0 da sezeryana karar verdim 3 gün sonra doğdu Rıza bey yine de normale gelecekti ama herkese gelmiyorum demişti, yani o yüzden sana kesin birşey söylememiştir Medlına , Başkent'te asla gelmiyorlar bir arkadaşım Ebru tarımın asistanlarının elinde rezil oldu
Evet canım anlatmıştın. Tabii ki ben de farkındayım son haftalar geldiğinde kendimi nasıl bir durumda bulcam bilinmez. Geçen ters normal doğum yapanı bile gördüm. İg de takip ettiğim bir doula paylaşmıştı. Kadının eşi de doktormuş ve adam da ters normal doğmuş. Bu bile bahane değil falan yazmışlardı altına. Ben o derece normal doğum fanatiği değilim ama o an geldiğinde normal olmaya müsaitsem bırakmayacak güveneceğim bir doktora devam etmek istiyorum. Sezaryen olursa da olur. İki hafta iki haftadır bebeğimize daha önce kavuşuruz. Ben de evet ikisinin de avantajları ve dezavantajları olduğunu düşünüyorum ama tek istediğim bu yönlendirmeyi bencillikle yapmayacak kolaya kaçmak için sezaryen demeyecek bir doktor. Acık çok bişe istediğimi düşünmeye başladım artkk. :D çok mu optimist ve kararlı görünüorum sonunda sezaryen mi yaparım o açıdan mı benzettin :d

Evet canım anlatmıştın. Tabii ki ben de farkındayım son haftalar geldiğinde kendimi nasıl bir durumda bulcam bilinmez. Geçen ters normal doğum yapanı bile gördüm. İg de takip ettiğim bir doula paylaşmıştı. Kadının eşi de doktormuş ve adam da ters normal doğmuş. Bu bile bahane değil falan yazmışlardı altına. Ben o derece normal doğum fanatiği değilim ama o an geldiğinde normal olmaya müsaitsem bırakmayacak güveneceğim bir doktora devam etmek istiyorum. Sezaryen olursa da olur. İki hafta iki haftadır bebeğimize daha önce kavuşuruz. Ben de evet ikisinin de avantajları ve dezavantajları olduğunu düşünüyorum ama tek istediğim bu yönlendirmeyi bencillikle yapmayacak kolaya kaçmak için sezaryen demeyecek bir doktor. Acık çok bişe istediğimi düşünmeye başladım artkk. :KK70: çok mu optimist ve kararlı görünüorum sonunda sezaryen mi yaparım o açıdan mı benzettin :d
Evet o açıdan benzettim ben normal olmayacak mı acaba diye üzülüyordum , Rıza bey normal doğumda iş %99 annede bitiyor bizim orda olmamız psikolojik olarak rahatlatır demişti aslında iş anne ve ebede bitiyor , şimdi yurtdışında doğum setleri satılıyor , normal doğumu yatağında yapıyorsun doğumdan sonra Bebek'le hastaneye gidip kontrol edilip geliyorsun bu kadar , normal doğum gayet normal yani olağan :) hamileliğin tadını çıkart çok odaklanma doğuma

merhaba hamişler ..medlineda doğum yapanınız var mı baştan sona dınlemek ısterım hıkayenızı, ilk gebeliğim tecrubesızım yasadıklarınızı paylasırsanız memnun olurum.

merhaba hamişler ..medlineda doğum yapanınız var mı baştan sona dınlemek ısterım hıkayenızı, ilk gebeliğim tecrubesızım yasadıklarınızı paylasırsanız memnun olurum.
canım ben ilk doğumumu medlına da yaptım, şimdi de oraya devam ediyorum , doktorum rıza taze doktorumdan memnunum hastaneyi de beğeniyorum, ilk gebeliğimde tüm takibimi ve doğumumu rıza bey yaptı.genel anestezi sezeryan ile bebeğimi kucağıma aldım. ameliyattan sonra yürüyebiliyordum 1 gece hastanede kaldım ertesi gün bebeğim kucağımda yürüyerek çıktım hastaneden. 8 ocakta doğumum oldu 9 ocakta eve çıktım o gece ağrıdan bayılacak gibi oldum hatta gidip iğne olsam mı diye düşündüm ama doktor zaten antibiyotik ve ağrı kesici ilaç verdi onla idare ettim o akşam, ondan sonra da hiçbir ağrı yaşamadım şükür. dikiş izim yok gibi şuan, en beğendiğim şeylerden biri o oldu. her hangi bir yan etki vs yaşamadım. inşallah bu doğumumda ilki gibi geçer.

canım ben ilk doğumumu medlına da yaptım, şimdi de oraya devam ediyorum , doktorum rıza taze doktorumdan memnunum hastaneyi de beğeniyorum, ilk gebeliğimde tüm takibimi ve doğumumu rıza bey yaptı.genel anestezi sezeryan ile bebeğimi kucağıma aldım. ameliyattan sonra yürüyebiliyordum 1 gece hastanede kaldım ertesi gün bebeğim kucağımda yürüyerek çıktım hastaneden. 8 ocakta doğumum oldu 9 ocakta eve çıktım o gece ağrıdan bayılacak gibi oldum hatta gidip iğne olsam mı diye düşündüm ama doktor zaten antibiyotik ve ağrı kesici ilaç verdi onla idare ettim o akşam, ondan sonra da hiçbir ağrı yaşamadım şükür. dikiş izim yok gibi şuan, en beğendiğim şeylerden biri o oldu. her hangi bir yan etki vs yaşamadım. inşallah bu doğumumda ilki gibi geçer.

canım pozitif bişeyler duydugum için çok mutlu oldum. cunku bu aralar dogumun nasıl olacagıyla ilgili endişelerim var .. adanaya yeni tasındıgımız ıcın buyuk caplı bi arastırma yapamadık ve metro ile medline arasında kaldık . şuan 32 haftalıgız ve ben hala medline mı metro mu diye düşünüyorum . medline aslında çok temiz ve doktorum nursel hanım ilgili guven verici ama fiyat konusunu birtürlü aşamıyorum (zaten bzi zorluo ve dogumumun nasıl olacagı belli degil normal olmazsa ek masraflar vs de eklenecek) metrodaki tereddütümse fiyat konusunda çok iyi ancak metrodaki ilk muaynemde gittiğim doktor erkekti ve ben erkek doktorda pek rahat edemediğimi anladım (sadece bir bayan dr. var ve yogun) rahat olamıcamı düşündüğüm için dogumdan da korkar oldum.

canım pozitif bişeyler duydugum için çok mutlu oldum. cunku bu aralar dogumun nasıl olacagıyla ilgili endişelerim var .. adanaya yeni tasındıgımız ıcın buyuk caplı bi arastırma yapamadık ve metro ile medline arasında kaldık . şuan 32 haftalıgız ve ben hala medline mı metro mu diye düşünüyorum . medline aslında çok temiz ve doktorum nursel hanım ilgili guven verici ama fiyat konusunu birtürlü aşamıyorum (zaten bzi zorluo ve dogumumun nasıl olacagı belli degil normal olmazsa ek masraflar vs de eklenecek) metrodaki tereddütümse fiyat konusunda çok iyi ancak metrodaki ilk muaynemde gittiğim doktor erkekti ve ben erkek doktorda pek rahat edemediğimi anladım (sadece bir bayan dr. var ve yogun) rahat olamıcamı düşündüğüm için dogumdan da korkar oldum.
Metronun muayene ve doğum ücreti ne kadar bilmiyorum ama, eğer sadece fiyat yüzünden metroyu seçtiysen ve bayan doktor istiyorsan ortadoğuda filiz kaviye gidebilirsin bne de araştırırken bi şikayet bile duymadığım ve birkaç arkadaşımın da doğumunu ( hatta normal doğumlarını) yapan ilgili bir doktor olduğunu duyuyorum ama ortadoğu da yoğun olacaktır. Zaten muhtemeln metrodaki yoğunluk da fiyatın makul olmasındandır. Ama bir şekilde fiyat konusunu aşarsanız medline gidilebilecek en iyi ve temiz hastanelerden biri.

breakfast ' yorumun için tesekkür ederm canımm:KK58: .. bu hastane doktor kombinasyonu ne kadar zormuş ikisini de tutturabilmek gerçekten buyuk sans .. insanı strese sokan bi süreç ve galiba biz medline dan yana kullancaz terchimizi inşallah hayırlısı olur .. fiyat medlineda doktoruna göre degişiyomuş biz nursel hanıma gidiyoruz normal veya sezeryan 1500 epidüral normal dogum 1900 dediler.. ayrıca oda süslemesini kendimiz yaparsak kira bedeli varmış (fiyatı merak edenlere) .
bebişin haftasına göre iri oldugunu söledi doktor böle bi durumda doğum şekli ne olur tam bılmıyorum daha doğum şeklini konuşmadık çatı muayenem de 3 hafta sonra. :KK17:epidüral normal doğum mu normal doğum mu siz ne önerirdiniz.o_O

breakfast ' yorumun için tesekkür ederm canımm:KK58: .. bu hastane doktor kombinasyonu ne kadar zormuş ikisini de tutturabilmek gerçekten buyuk sans .. insanı strese sokan bi süreç ve galiba biz medline dan yana kullancaz terchimizi inşallah hayırlısı olur .. fiyat medlineda doktoruna göre degişiyomuş biz nursel hanıma gidiyoruz normal veya sezeryan 1500 epidüral normal dogum 1900 dediler.. ayrıca oda süslemesini kendimiz yaparsak kira bedeli varmış (fiyatı merak edenlere) .
bebişin haftasına göre iri oldugunu söledi doktor böle bi durumda doğum şekli ne olur tam bılmıyorum daha doğum şeklini konuşmadık çatı muayenem de 3 hafta sonra. :KK17:epidüral normal doğum mu normal doğum mu siz ne önerirdiniz.o_O
ben de sezaryen mi normal mi tereddütündeyim ama şöyle bir durum var. sancıların çoğu çekildikten sonra doğum anına yakın veriyorlar ilacı. yani aslında çekeceğini çekiyorsun ve ben epidural veya spinal yüzünden bel ağrsıı uzun dönem süren baş ağrısı gibi yan etkielrden korktuğum için normal doğum yapabilecek olursam doğal istiyorum. doktorunuz normal doğum yaparsan gece de olsa kalkıp gelecek miymiş? medline da bazı doktorlar sadece sezaryende gelmeyi kabul ediyorlar. ben bundan gece vakti acil sezaryen olursa da gelmemelerini anlıyorum. bu konuda net bi cevap alın lütfen sonradan bir sürprizle karşılaşmayın. bu arada kardeşim de iki yıl önce orda doğum yaptı süslemelerini ben yapmıştım malzmeleri de kendim aldım hazırladım götürdüm kimse bişi demedi müdahale etmedi. kira derken süslemeleri mi kiralıolRmış?

canım, doktoruma sordugumda dogumda olacagını ayrıca dogum dısında acil bi durumda da arayabılecegımızı fln söylemişti ama tekrar o konulara degınıcem dogumumun şekline de sanırım 35 38 hftalar arası karar verıp netlestırebılcez. bn de normal istiyorum oda süslemesini kendimiz yapacaksak ya da dsardan bi organizasyon şirketiyle anlasacaksak 150tl gbi bi miktar ekstra oda için kira vermemz gerekecegını sölemişlerdi bu da bana sacma gelmişti :KK43: belki küçük çaplı bi suslemeye ıstemezler öle bişey:sus:

bu arada süsleme ve bebek hazırlıkları ile hem bu başlıkta hem ce siderolites siderolites in ilk doğumu dönemindeki başlıkta dikkatimi çeken şeyler oldu. şeker hamuru veya malzeme için çarşıya gitmeniz şart değil. turgut özal. kenan evren. süleyman demirelde bir sürü malzemeci var. ( özel olarak bilmek isteyen olursa ayrıntılı tarif ederim) hatta tül konusunda da bir şey söyleyeyim ( hastane odasında kapıya falan sarmak için) ben yeğenime vakıfların arka tarafına denk düşen ve çiçekçilerin olduğu bir işhanı var. oradan çiçek buketlerinde kullanılan tüllerden almıştım ve topu 5-6 liraydı hadi şimdi 10 lira olsun. bu işhanını bana evlenirken gelinlikçide sunulan buketleri beğenmediğim için kendim yapmak istediğimde tarif etmişlerdi. aynı tülü kapıya sardım yatağın ayak ucuna fiyonk hazırladım ve 3-4 katını üst üste getirip teğelledim sonra tepe kısmını desenli kurdelaya silikonla yapıştırdım. medline da bebek konan beşikler ayaklı ve şeffaf. onun etrafına bağladım yere kadar etek oldu. hatta şans eseri daha sonra mevlüttür diş partisidir o tür günlerde kardeşimin konsoluna da tam uydu. konsolun etek kısmına bağlayıp konsol üzerine de yine aynı tülden birkaç kat örtü yaptım. dediğim gibi kardeşim süsleme istemiyorum demiş. böyle bi kira falan istenmedi de sözü de edilmedi. ama organizasyon şirketi gelirse belki öylr bi talepte bulunurlar.

ayrıca ben mavi ve süslü cupcake ve şeker hamurundan kurabiye falan da yapmıştım. organizasyon şirketleri masa kuruyor. ben medlineda odanın pencere eşiği vardı baya bi enli. oraya yine tül serip hazırlamıştım.

Back
X