Bende adana'lıyım ,eşim kocaeli'li ,benim ailemde kocaeli olduğu için tepki göstermişti.Hep kocaeli çingene doludur dendi.3 yıl kabul ettirebilmekle geçti.Eşimle çok iyi anlaşıyoruz ve tabiki çingene değil:)Evliliğimizde 4 e girdi.Ama bende kocaeli insanına gerçekten hiç ısınamadım,çok kötü insanlarlada karşılaştım kocaeli'li olarak.Yani ailen adana diye istemezken bende adana'lı olarak kocaeli'nin insanını pek de iyi bilmem:)Ama her bölgenin iyiside var kötüsüde.Şehir olarak çok çok farklı .Kocaeli'ye ayak uyduramadım.Hala bocalıyorum,Adana'yı arıyorum.Benim eşimdede vardı adana ön yargısı ama şimdi adanaya yerleşme düşüncemiz var.
Ayrıca dışarıdan adana neden önyargılı bilinir bilirmisiniz?? çünkü doğudan göç alır,gelen insanlar kendi kültürlerini getirirler haliyle ve çok asi olurlar,insan gibi yaşamayı bilmezler , sorsanız nerelisin diye doğunun herhangi bi şehrinden yakın bi zamnda gelmişlerdir ama ADANALI derler,heryerde sorun çıkarırlar.gazetelerde ,tvlerde olaylı haberler onlardan çıkar,zaten adanada yaşadıkları mahallerlerde farklıdır,kendilerini soyutlamışlardır,yüreğir,sarıçam vb.semtletde otururlar.yani yaşadıkları yerler bellidir.Ben hiç yüreğire gitmiş değilimdir örneğin.Ülkemizde iyi olaylara pek yer verilmez medyada; hep kötü olaylar yansıtılır,doğal olarak da bu insanların olayları yansır medyaya. Kimlerden bahsettiğimi anlamışsınızdır..Ve sadece bu sebepten dolayı adanaya önyargılı bakılır.Ben nefret ederim onlardan güzelim memleketimin adını kirletiyolar diye.düşünün İstanbulda hergün bi ton olay olur,istanbullularmıdır bunları yapanlar?büyükşehirlerin en büyük sorunudur bu.karışıktır çünkü insanlar.
Kimi yeni adana der kimi kuzey adana ,orası başkadır,,adanalılar bilirler,t.özal,s.demirel.güzelyalı mahfesığmaz,barajyolu,k.evren buralarda o insanlara rastlamazsınız.,
adana önyargılı bakan insanların yolları adanaya düşsün isterim görüp yorum yapmak daha akıllıca olur.
Sorununa gelince;
Gerçekten sevgilinin samimiyetine güveniyorsan,sana karşı hislerinden eminsen ,önünde bir sınav, bir mücadele seni bekliyor.Bu durumlarda uzaklık en büyük sorun,yaşadım çünkü,sabretmelisin araya biraz zaman girsin,hem sevgilinide sınamış olursun böylece,bol şanslar dilerim